Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bela2
csendes tag
Valószínűleg azért nem vettem észre a különbséget mert kitiltottam a hardveres gombokra és az USB csatlakozásra történő bekapcsolást. Mindenesetre nekem bevált hogy a suspend ikont használom, alvó módban napokig 100 százalékon marad az akku. Az előző gépemen WM2003 oprendszer volt, ott eleve nem volt olyan lehetőség hogy a rendszer teljes leállítása, így megszoktam hogy a gép csak alszik.
-
minas
aktív tag
Valami különbség mégis lehet, mert a Suspendnél bármelyik, a kijelző melletti menügombok megnyomására a gép ébred, míg a hardveres kikapcsolásnál nem, illetve azután újra tölti az oprendszert.
Mint ahogy PC-nél is van alvó és teljesen kikapcsolt állapot is. De lehet, hogy tévedek a PDA esetében.
-
Tech
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Ma vettem meg első Pda-mat. Asus A696.
Feltelepítettem az sd kártyára az Igo8-at de se az asztalon se a menübe nem jelenik meg az ikonja csak a fájl kezelőbe az sd kártyán belül tudom elindítani az Igo.exe-vel. Ennek automatikusan nem kellet volna valahova tenni egy parancsikont?
A winamp-ot szerettem volna letölteni de nekem nem sikerült az oldal nem jött be valaki esetleg tud segíteni, hogy honnan lehetne letölteni?
Több ikonokat valahogy ki lehet tenni pl a felső sorba az óra mellé vagy az asztalra?
Az első töltésnél teljesen előtte le kell meríteni?
Köszi előre is.
Balázs -
minas
aktív tag
Értem, köszönöm.
Egyébként - bár még az ismerkedés fázisában vagyok és összehasonlítási alapom nincs - nagyon elégedett vagyok a 696-ossal. Különösen tetszik a külsejében a "vaskos" felépítés az első lap anyagának köszönhetően. Amikor megfogtam pl. a P560-ast egy boltban, messze nem volt ilyen "megnyugtató" érzés.
Mindezt azoknak, akik még döntés előtt állnak.
Nagyon jónak tartom az autós tartót is (nekem jobb a kicsit hosszabb, mert messze van tőlem a szélvédő), de a töltő zsinórja is számomra pont elég hosszú.
A navigációs program (pl a Russa is) nagyon gyorsan talál elegendő műholdjelet.
Sokkal jobban jártam, mint egy autós GPS-el, hiszen sokkal több funkciója van és univerzálisan használható. Kicsit tartottam a 3,5"-os kijelzőtől (eredetileg 4,3-ast akartam GPS-ben), de simán olvasható, értékelhető és látható még a távoli szélvédőnél is.
Ezt pedig azoknak, akik nem tudják még, hogy autós GPS-t vegyenek, vagy GPS képes PDA-t.
-
A Screen Toggle csak kikapcsolja a kijelzőt, a Suspend viszont készenléti állapotba teszi. Utóbbi esetben a kommunikációs csatornák egy része (pl. WiFi, ActiveSync) nem működik, illetve pl. előfordulhat, hogy a zenehallgatás közben végrehajtott suspend miatt megáll a zene.
-
minas
aktív tag
Három kérdésben kérek ezúttal segítséget:
Ha pl. megy rajta a navigációs program, akkor azt hogy lehet "tálcára tenni", azaz hogyan lehet az abból való kilépés nélkül másik programo(ka)t is megnyitni, futtatni?
Ha valaki használ SPB Pocket Plus, akkor a Mai napra tehető ikonok közül mi a különbség a Screen Toggle és a Suspend között? (Rendszer kategóriákban) Merthogy nekem ugyanazt csinálja mindkét gombra (csak a képernyőt inaktiválja)
Tud valaki olyan programot, amely kikapcsolja a gépet ? (hogy legalább ne kelljen minden kikapcsoláskor a külső hardveres gombot nyomorgatnom)
-
minas
aktív tag
Azért merészeltem a harmadik bekezdést beírni, mert végigolvasva a fórumot és jónéhány hasonló utalást olvastam. Kár, hogy szelektív az érzékenyéged és a figyelmed e tekintetben kedves Viktor. Mindazonáltal valóban helyes a törlés.
-
minas
aktív tag
válasz
Red@Arc
üzenetére
Kösz. A tűzfal volt a ludas, pedig minden csatornát engedélyeztem, amelyikre rákérdezett.
Az előttem szólónak is köszönöm. Nem igazán akarok rátenni sok programot, így azokat visszarakosgatom, ha úgy hozza a szükség. Én kifejezetten az oprendszer hibájától féltem.
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
xgregx
csendes tag
Hali
Ha viszont feltettél minden szükségesnek vélt progeszt és be is konfiguráltad, szvsz nem árt egy jó backupot menteni az egész gépről, ezekkel együtt, hiszen hard resetnél ezek szállnak a nihilbe....
. Én pl. az SPB Backupot használom, de létezik más is.
A ROM dumpot, ami ürügyén erre a fórumra tévedtem (olvass vissza a useremre) már nem is említem....

-
minas
aktív tag
A legelső probléma:
Nem tudom a szinkronizációt beállítani.
Feltelepítem az ActiveSync programot, de nem indul el a varázsló. Hogyan tudom ezt előcsalogatni, vagy másképpen felismertetni egymással a két gépet?A PC-PDA össze van kötve bekapcsolt állapotban.
-
minas
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Kösz.
Igen, 696-os, csak elírtam.
OK. Tehát itt nincs olyan, mint a PC-n, hogy alkalmasint újra kell telepíteni hosszadalmasan az oprendszert (pl. XP)
Hard-reset és eredeti állapotba kerül a WM6. Nincs külön ilyen manuális telepítgetés. -
Mármint A696 a gép típusa, ugye?

A hard resettel alapállapotra áll minden, az összes program és egyéb adat törlődik a gép memnóriájából.
-
minas
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Vettem egy A969 gépet és miután sosem volt a kezemben PDA, így sok kérdésem van. Nekiálltam természetesen az elejéről olvasni a fórumot, de rögtön az elején mégis egy fontos kérdésem lenne:
Ha valamiért elszáll a gép, pontosabban az oprendszer (ha létezik ilyen PDA esetében), akkor hogyan tudom visszaállítani a Mobile 6-ot? Szükséges-e, lehet-e biztonsági másolatot készíteni a szűz új gépről probléma esetére? Ha igen, hogyan és hogyan állítható vissza a vásárláskori alapállapot?
Köszönöm.
-
-
dobolyj
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Amire utalsz, az nekem nem meggyőző, már azért sem, mert hiába nézem azokat a kereskedőket, csupán annyit látok, hogy valamiért drasztikusan lement az ASUS A696-os ára. Már annyira, hogy olcsóbb a sokak szerint rosszabb MIO P560-nál is. Ez még nem minden, mert felhívtam az ASUS-t a honlapjukon található telefon számon, és rákérdeztem kertelés nélkül, "igaz-e, hogy leálltak az A696 gyártásával?" A válasz dsdogás, hebegés, de egyértelmű választ nem adtak, azt sem mondták igaz, de azt sem, hogy nem igaz a hír. Egyszóval az ASUS sumákol! Mégvalami, ha már nekem javasoltad kit nézzek meg, akik forgalmazzák az ASUS A696-ot, én is jvaslom, nézdd meg a www.shopdigital.hu-t, mert néhány npja ők is szerepeltek a legolcsóbbak között, most pedig nincs náluk, listán sem szerepel. Érdeklődésemre elmondták, hogy kivezették, mert leállt a gyártása. Kaposvár,: Rulez számítástechnikai szaküzlet, szerintük is kifutott portéka, és nem beszerezhető.
Ettől kezdve, mi lessz a szervizzel
, ami eddig sem volt jó hírű? -
dobolyj
csendes tag
Hali Mindenkinek!
Mit hallottatok arról, hogy az ASUS MYPAL A696 kifutó termék lett? Állítólag ahol most nem kapható, azt mondják nem, vagy csak korlátozott darab rendelhető.
-
arboczd
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mindeképpen Brando fóliát ajánlatok a gépezetre, vagy lehet olcsóbb árkategória is. Ha Brando kell akkor melyiket ajánlanátok, ha főként mint PDA-t szeteném használni s kevesebbet gps-ként. Ha azt a "clean"-eset venném akkor nagyon nem lehetne autóban látni, mert fénylik?? 8GB-os HCSD-vel megy ugye?
Előre is kösz a válaszokat!
Üdv: Dávid
-
Bela2
csendes tag
IGO8, Russa, Ozi Explorer és GPS tuner navigációs programokat használok, ezekkel hibátlanul működik. Az IGO 2006 legutolsó verziójából csak a jogtiszta megy hibátlanul. A tört verzióból csak az egyel régebbi változattal működik. Nekem a melegedéskori akkutöltés hibán kívül nincs más gondom.
-
dobolyj
csendes tag
Az IGO6, és az IGO8 is kiválóan működik az A696-on, wi-fi nekem bejött, Horvátországban benzinkútnál e-mail-eztem haza, TMC leírás szerint működik, de kell hozzá külön vevő. A többit én nem próbáltam. Nekem csupán a napos időben történő töltéssel van gondom, és nem tudom, hogy ez hibae, vagy sem? Ha nem hiba, akkor talán az a pda rossz amelyik nálam volt próbára, és nem állt le a töltése? Ha Valaki tudja erre a kérdésre a választ, kérem ossza meg velem! Illetve van még 1 dolog, amit nem tudok hibae? kikapcsolt kijelzőnél este egészen kellemes, értékelhető képe van. Nem kellene teljesen eltűnni a képnek?
Köszi Jenőpapa

-
Bali85
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nem volt időm végig olvasnom az összes hszólást!Lenne egy pár kérdésem:
-IGO 2006 , IGO 8 rendesen működik-e
-más navigációs programok rendesen futnak
-TMC funkció van-e(rem jól írtam)
-másoknak is volt gondjuk a "melegedéssel" kapcsban
-russa működik-e
-MIO P560 v Asus A696 ???
Elősorban navigálásra használnám,de mindenkép PDA-t szeretnék wifi,film,progik stb. miatt!
Előre is köszönöm az infókat!!!
-
dobolyj
csendes tag
Köszi a hozzászólásodat Bela2, de nem tudom mi az igazio válasz? Ugyanis a régi pda ilyet nem csinál, de erre még ráfogható lenne, hogy biztosan buta, és nem tud ilyen "védelmet". Ismerősnek viszont van 1 héttel idősebb A696-osa, és kipróbáltuk egyszerre az én autómban. Mindkettő gyári eszközökkel működött, és a hibát csak az enyém produkálta. (menet közben felcseréltük a töltőket is, de így is csak az én pda-m rendetlenkedett)., Ebben az a bosszantó, hoy nekem ez már a 3-adik A696-osom, és még mindíg nincs egy jó készülékem!
Na erre varrjatok gombot! Az ASUS szervíz pedig sajnos híresen sz..r Magyarországon. Ők megpróbálják mindenkivel elhitetni, hogy minden vevő tök hülye a műszaki dolgokhoz.
-
-
dobolyj
csendes tag
Szevasztok A696 Tulajok!
Rég jártam már a fórumon, kirándultam 1 kicsit. Kérlek Benneteket, írjátok le a véleményeteket az A696-ról, segítsetek 1 problémám megoldásában! Én már a 3-dik A696-ost nyúzom, de nem vagyok feldobva töle. Az első nem egészen 24 órát működött, a második 6 napot, a mostani hrmadik már megy több mint 1 hónapja, minden szempontból kiválóan, csupán az akksi töltéssel nem vagyok kibékülve. Ha nnapos időben használom, akkor kb. 10-15 perc után az IGO8 azt jelzi, hogy tele van az akksi, és átvált kékről pirosra a töltésjelző csík, és néhány perc után pedig a PDA-n elsötétül a töltés jelző led. Majd ismét néhyány perc, és újra világít pirosan, de az IGO ekkor sem jelez tötést, ezután csak ezt a himbilimbit folytatja. Néhány órás út után megérkeztünk Plitvicére (Horvátország) üres akksival. Az ablakról levettem a pda-t, és hűvös helyen hibátlanul töltött. Az ASUS szervízt itthon felhívtam, és természetesen minden felhasználó hülye, és próbáltak etetni azzal, a "hőmérséklet......". De hát akkor hova tegyem, kérdeztem, mire Ők: csináljak hozzá árnyékolást. Erre már csak azt tudtam válaszolni: a gyártó sor vége nem nálam van. Kérdésem: másnál is fordult elő ilyen probléma? vagy csak én vagyok ekkora balek, hogy az ASUS összes szarát kifogogom? Mit tanácsoltok mit tegyek??
Az egészhez csupán annyit még, hogy ment a klíma egész úton. Itthon kipróbáltam, ráfújattam a klíma hideg levegőjét, de azt meg én nem bírtam sokáig.
Köszi Jenőpapa

-
dobolyj
csendes tag
Szevasztok A696 Tulajok!
Rég jártam már a fórumon, kirándultam 1 kicsit. Kérlek Benneteket, írjátok le a véleményeteket az A696-ról, segítsetek 1 problémám megoldásában! Én már a 3-dik A696-ost nyúzom, de nem vagyok feldobva töle. Az első nem egészen 24 órát működött, a második 6 napot, a mostani hrmadik már megy több mint 1 hónapja, minden szempontból kiválóan, csupán az akksi töltéssel nem vagyok kibékülve. Ha nnapos időben használom, akkor kb. 10-15 perc után az IGO8 azt jelzi, hogy tele van az akksi, és átvált kékről pirosra a töltésjelző csík, és néhány perc után pedig a PDA-n elsötétül a töltés jelző led. Majd ismét néhyány perc, és újra világít pirosan, de az IGO ekkor sem jelez tötést, ezután csak ezt a himbilimbit folytatja. Néhány órás út után megérkeztünk Plitvicére (Horvátország) üres akksival. Az ablakról levettem a pda-t, és hűvös helyen hibátlanul töltött. Az ASUS szervízt itthon felhívtam, és természetesen minden felhasználó hülye, és próbáltak etetni azzal, a "hőmérséklet......". De hát akkor hova tegyem, kérdeztem, mire Ők: csináljak hozzá árnyékolást. Erre már csak azt tudtam válaszolni: a gyártó sor vége nem nálam van. Kérdésem: másnál is fordult elő ilyen probléma? vagy csak én vagyok ekkora balek, hogy az ASUS összes szarát kifogogom? Mit tanácsoltok mit tegyek??Köszi Jenőpapa

-
asysoft
aktív tag
Most, hogy végre elérhetővé vált az Opera Mobile 9.5b1, kipróbáltam, de indítás után lefagyasztja a gépet. (Régebbi buildeket is csinálták, még hard reset után is, de ráfogtam, hogy nem véletlenül nem publikusak
). Minden A696 tulajnál így viselkedik, vagy csak én vagyok a "szerencsés"? -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Az én kütyüm minden reggeli bekapcsolás után lefagy, további használata csak a "piszkafás" reset után lehetséges .
Olyan is gyakran van, hogy benézek az akku állapot lapra, vagy egyéb helyre, és mikor a jobb felső x -re kattinva bezárnám, akkor az x eltűnik, a lap ottmarad .
A lapon lehet még kattintgatni, de bezárni már nem lehet .Volt már valakinek hasonló problémája ?
Üdv.
Astra
-
vilag
tag
válasz
bunny_55
üzenetére
Helló!
Ha nem túl nagy kérés és még emlékszel rám akkor légyszives áruld már el, hogy melyik az a topik ahol ezt találtad?
Idézem:
"Az a titok, hogy a MENÜ/BEÁLLÍTÁSOK/MAI NAP/ELEMEK menüben vissza kell állítani legalább 4 gyári elemet!!! A magyarosítás miatt valamiért nem tetszik neki, ha eltüntetünk mindent." -
xgregx
csendes tag
Hello
Kérdésedre a válasz: pdocread Itt egy kis leírás a használatáról:
1. attach PDA to the PC with USB cable and wait for ActiveSync to sync
2. open a command prompt
3. run pdocread -t
4. run pdocread -l
5. run pdocread 0x0 0xXXX nk.nb0 where 0xXXX is the size of the rom returned in the step 3 (for our WM5 should be 0x2200000)
6. wait until the process finishNow we got a copy of our original PDA firmware.
A jóember WM5-öt említ, így szerintem biztos, hogy jó lesz Neked is. Sok sikert hozzá!
Greg
-
kozi71
senior tag
Köszi az infókat!
Én még ugyan még csak gondolkozom a frissítésen, mert 5-el semmi bajom nincs.
De a végén említett rom-dump lementés müxik vajon az 5-el is?
Biztos ami biztos én előbb lementeném azt, és csak utána próbálkoznék.
Ami írtál program csomagot (itsutils), abban melyik az amelyik lementi cakk -pakk?
Előre is köszönöm a válaszod!
Üdv. én -
xgregx
csendes tag
-
ithomas
őstag
Világos!
Hát nem volt egy egyszerű menet..
Egyedül az AsusWM6Patch cucc furcsa nekem.
Ez most direkt arra lett elkészítve az Asus által,hogy a nem egyező nyelvi romoknál meghekkeld az ellenőrzést?
Vagy ez pontosan mire is jó?(Ezen kívül)
És bármilyen nyelvre bekódolja az image filet..pl németre is lehet magyart vagy angolt húzni akár? -
xgregx
csendes tag
válasz
ithomas
üzenetére
Hello, szóval a menet (minden infó fórumokról, levlistákról összeszedve):
1. Adva volt egy döglött gép, se kép, se hang. Kiderült, hogy a POWER+ENTER+RESET gombok egyidejű nyomásával a pda bootloadere USB módra vált, onnan várja a firmware-t.
2. Először a pc-n kellett az activesync-et lekapcsolni, hogy biztosan ne keverjen be, ehhez a taskmanagerben a wcescomm.exe-t ki kell lőni, ez az activesync kapcsolat managere, majd rá lehet dugni a pda-t a pc-re.
3. A netről letöltött USBLoader.exe segítségével szintén a netről letöltött ROM dump-ot (nb0-ás kiterjesztésű kell) fel kell tolni a pda-ra. Figyelem, a loader program csak az első 5 usb portot teszteli, ha dokkolód van, közvetlenül kösd őket össze. Tapasztalat
Persze WM6osban magyar imidzset nem találtam, így maradt az angol. Sirály, ment!
4. Mivel telhetetlen vagyok, fel akartam rakni az eredeti célt (V03.0735.01 Hungarian version), de ez más nyelvi verzió, a sztenderd upgrade tool ezt nem rakja fel. Itt segített egy AsusWM6Patch segédprogram, ami az update.img fájlba hexásan belekódolta, hogy ő igazából nem is magyar, hanem angol nyelvű
5. Felment, gond nélkül, állat!!! Kéretik az asus figyelmeztetését betartani, max 2GB-is SDről kell feltenni, amit FAT16ra formáztál. Persze a problémát, ami miatt kellett volna (spb mobilshell 2.1nél eltűnő feliratok) nem oldotta meg
6. A biztonság kedvéért, a jövőre gondolva egy itsutilsbin nevű toolpackkal a pdamről mentettem egy full rom-dump-ot (WM6 HUN V03.0735.01). Ez parancssorból paraméterezhető hexás memóriamentő cucc.Itt a vége, ha vmi nem világos, szívesen pontosítok

Greg
-
xgregx
csendes tag
válasz
róbert gida
üzenetére
Hali,
persze, volt hard reset is, semmi.... -
róbert gida
tag
Hard resettel próbálkoztál? Vagy csak alul a kis lukon? Ha nem próbáld meg hard resettel (kis luk plusz indító gomb középen).Sajna nekem is kellet már egyszer.Persze nem biztos ,hogy segít ! Csak ötletként merült fel bennem
Mindenesetre egy misét megér! Ha próbáltad akkor Sorry -
xgregx
csendes tag
Sziasztok
Megszívtam. Spb Mobile Shell 2.1 után belefutottam egy problémába, amit egy másik fórumon beazonosítottam: "A696 V03.0735.00 WWE 0409 ROM-mal, ha nincs bekapcsolva a Today-en 5 plugin (Dátum, Tulajdonos, Feladatok, Naptár, Wireless), akkor reset után fél perccel eltűnnek a feliratok a képernyőről." Gondoltam semmi gond, megnézzük, asuséknál van-e újabb cucc (firmware), hát volt, ez: Firmware_V03.0735.01 Hungarian version.
Nos, nekem az upgrade közepén befosott, "activity failed, please replace the card and plug-in again"-t köpött. Ekkor megállt bennem az ütő, vártam sokat, majd megtettem, amit mondott más választásom nem lévén, de gyanúm beigazolódott, totális fagyi. Reset után az alap kék asus képernyő bejön, és itt megáll a tudomány.
Hozzáteszem, mindenben az asus honlapján leírtak szerint jártam el, direkt kerestem egy 2 GB-s Kingston SDt, mert alapból 4es volt benne, progik a gyökérben, stb....
Ötleteket várnék, bár nem számítok csodára, hétfőn megyek a szervízbe a kicsikémmel.
Remélem, nem voltam hosszú, a lényeg, hogy vigyázzatok...
Greg
-
grcore
csendes tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy van valami lehetőség ikonok kihelyezésére az "asztalra"? Mert a skypenak meg az igonak autómatikusan kirakja az ikonját, de még szeretnék 1-2 programot kihelyezni oda. Lehet én vagyok a vak de nem találtam ilyesmi beállítást rajta. Esetleg van valami program amivel ez megoldható? Köszönöm előre is a segítséget! -
Apaxp
senior tag
válasz
róbert gida
üzenetére
Az IGO8 elindítása előtt a gép beállításaiban állítsd fekvőre és utána indítsd az igót
-
róbert gida
tag
Szasztok !
Ma az igo 8-al bajlódtam !Sikerült feltenni de nem tudtam elfektezni .Ebböl kifolyólag a skin kezelés is elmaradt.
Na de mindegy ezek után ráközelítésekkor pl. Párizs részletesen lefagyott
.Jött a reset és mérgemben leszedtem.
Van ötletetek ? Valahol olvastam ,hogy a progiba valamit át lehet írni és azután elfektethető lesz
?Én sem láttam a támogatott készülékek listájában a 696-ost
. -
róbert gida
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem értem az egészet mert akkor fagyott le amikor csak egy rövid kb. 50 km-es szakaszt
terveztem meg vele. A memória pucolós progit letöltöttem
.Ma felrakom és kipróbálom
. Egyébként ma reggel is a kereszteződéseknél újratervezett. Mintha a kis pont és a nyíl nem lennének azsúrban! Remélem nem a kütyü hibája mert még garos.
Próbáljam ki a mio mapot ?Szeretném tudni ,hogy a kütyü hibája vagy a softvare -é? -
JuliuS
tag
válasz
róbert gida
üzenetére
az ebből a szempontból hót mindegy, hogy a memóriakártya mekkora, a programok futtatásához nem szokott elég lenni a RAM - tipikusan 64 mb-os gépek esetében jelentkezik a gond, de ott is inkább csak iGO8-on (ott kb sose lesz 5 mb-nál több
). 2006 esetében azért ennél jóval több kéne, hogy maradjon. -
válasz
róbert gida
üzenetére
Az 5 mega szabad memória nagyon kevés.
Próbálj meg pár, a háttérben futó programot leállítani (pl. a WkTASK program feltelepítésével, amennyiben nincsen alkalmazáskezelő program a gépen), illetve használhatod az Oxios Memory nevű kis programot is, ezzel a memóriában "ragadt" dolgokat lehet kitörölni. -
róbert gida
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Jó ötlet megpróbálom !
Most jelenleg egy 2g-ás kártyán van amin 700mega a szabad hely.
A kártyán van még a skype és a winamp exe .Egyébként ma az Asus hivatalos honlapjáról is letöltöttem a frissítést a gépre de már az enyémen is ez volt.
Kipróbáltam közben egy 2500 km-es utat terveztem. sd card: foglalt1185 szabad:728MB Fő:foglalt 15MB szabad 158 mb program: Méret 53.35MB foglalt:48.16MB szabad:5.19MB . Ezt olvastam ki .Nem vagyok egy pc guru ezért nem akarom a fenti számokat elemezni de a kártyán van hely úgy látom ! 
-
válasz
róbert gida
üzenetére
Nekem akkor fagyott az iGO, mikor kevés volt a memória.
Nem lehet, hogy nálad is ez a helyzet? Az ellenőrzéshez a programot indítsd el, tervezz egy hosszabb útvonalat, majd tedd "kisméretbe", és nézd meg, mennyi a szabad memória. -
róbert gida
tag
Sziasztok
Szerintetek az IGO helyett lehet próbálkozni a MIO MAP-pal az A696 -ra?Ma lefagyott az IGO
2006 plus
:Lehet írtatok már erről de nem olvastam végig több mint 1000 hozzászólást.
Van valakinek tapasztalata az igo8-al ?
?Érdemes feltenni? Lefagy -e? Vagy a mio map is jó ? Kezd bosszantani
és kétségbe ejteni mert 10 nap múlva külföldre mennék és nem tudom ,hogy a resetelések és az újratelepítésekkel kell majd múlatnom a szabadságomat
. -
róbert gida
tag
Sziasztok !
Nem értem mi van ,
mert a tegnapi hiba megszünt .Örülök is neki meg nem
.Igazából
nem tudom mi volt az oka és,hogy lehet e még ilyen problémám.Bár állítgattam a menüben ezt azt .Nektek biztos több tapasztalatotok van ilyen téren .Pl. a protokol AUTO a sebesség
4500 (ha jól emlékszem) .Próbálgattam elállítani de ki be kapcs és ide áll vissza. Ja ha nem írtam volna A696-osom van.Lehetséges, hogy a műholdkapcsolattal volt vmi probléma?Vagy nem értek az IGO 2006 plus kezeléséhez eléggé ?Ha van ötletetek írjatok!
-
JuliuS
tag
válasz
ithomas
üzenetére
Kissé ironikus módon az elsősorban navigációra választandó gépek közül eddig tényleg egy olyan PDA tűnik a legmegfelelőbbnek, amiben nincs is beépített GPS
.ithomas tanácsára (ezúton is köszönet érte) megnéztem ugyanis a hp 214-es gépét, és láss csodát: nagy memóra, nagyméretű vga kijelző, iszonyat prociteljesítmény, miegymás. És mivel úgy látom, az én hihetetlen igényeimnek, mellyel a tökéletes vételt várom el, csak a külső GPS antennák tudnak megfelelni, felesleges, hogy a PDA tartalmazzon egy másik, gyengébbet. Szóval köszi a tippet, egyelőre ő most a legesélyesebb jelölt (bár árban meglehetősen húzós, BT GPS-el együtt simán felkúszik 100 fölé a végösszeg).
Tudom, nem ez a gép topikja, de valakinek vannak bővebb tapasztalatai erről a remek szerkezetről navigáció viszonylatában? Akár ide is megírhatja, most már árgus szemekkel figyelem (figyelném, ha pörögne) ezt a topicot is!
-
ithomas
őstag
Szerintem:
Ha egy ilyen eszköztől a navigáción kívül semmilyen más elvárásod nincs (mert nem említetted) akkor mindenképpen PNA-t vegyél,a már általad is felsorolt okok miatt!
Esetleg még itt egy kis cikk ha ebben gondolkodnál:
[link]
Persze hogy mekkora árat vagy hajlandó ezért kifizetni,azt neked kell eldöntened.Ha érdekelnek még egyéb dolgok is pl Wifi,Netezés,Filmnézés,Irodai szoftverek...szóval bármi amit a PNA-k nem tartalmaznak,akkor meg válaszd a PDA-t.
N560-at felejtsd el.
Ha nagy és szépkijelzős PDA-t akarsz,akkor HP iPAQ 214 és ehhez veszel egy külső BT GPS-t,ez legalább nem egy őskövület!
Ha meg jó ár/érték arányt akarsz akkor A696. -
róbert gida
tag
Sziasztok!
Nemrég (kb 2 hónapja) szereztem be én is a kütyümet. Eddig minden ok volt. Amiket írtatok
problémákat szerencsére nem tapasztaltam még .Ma viszont egy érdekes dolgot művelt
Navigáláskor vezetés menüben a kereszteződéseknél nehezen sokszor félre navigált majd mikor a jó úton tovább mentem úgy csinált mintha mi sem történt volna.
??? Igo 2006 plusszt használok.Remélem nem hardver hiba mert viszem vissza a boltba! Volt vkinek ilyen problémája ? -
JuliuS
tag
Kedves Fórumosok!
Tanácsot kérnék, mivel valamiféle navigációt szeretnék venni (PDA-t vagy PNA-t), a legfontosabb szempontok ezzel kapcsolatban a következőek:
- soha ne fagyjon le navigáció közben (ez lenne a fő funkció)
- ne legyen Out of Memory üzenet
- jó legyen a jelerősség (hamar találjon jelet, ne veszítse el, legyen pontos a navigáció, sűrű úthálózat esetén se dobjon rá másik párhuzamos vagy keresztútra),
- fusson rajta iGO 8 is
- minél nagyobb, szebb kijelzője legyen.Jelenleg 4 versenyző van a pályán, PDA-k közül a FuSi N560 és az ASUS 696, PNA-k közül pedig az ASUS R700t és esetleg valami nagyon olcsó noname cucc.
Odáig jutottam, hogy az N560 nem feltétlenül tolerálja az iGO8-ast, ismerősök folyton Out of Memory üzenetbe futnak, valamint a vevője sem mai darab, ráadásul egyéb, melegedési problémák is fellépnek vele kapcsolatban. Plusz mivel már nem gyártják, terméktámogatás is egyre neccesebbé válik. Igaz a kijelzője csodálatos. Jelent valami hátrányt, hogy csak WM5 fut rajta?
A 696 (erről remélem majd sok okosságot mondotok) gondolom szintén nem fagy navi közben, viszont iGO8 mellett out-of-memory-val nem tudom hogy áll. Kijelzőben ő a leggyengébb, hiszen sem nem VGA, se nem 4,3"-as, mint a PNA-k. Pontossága milyen? Hajlamos eltéveszteni az utat? Ejti el a jelet? Van valami egyéb probléma, amivel számolni kell? Jelent valami előnyt, hogy már WM6 fut rajta?
Szóval - minden gépre vonatkozóan - leginkább a vételi képességek érdekelnének, mivel korábban volt szerencsém kihajtós antennájú ASUS-hoz, na az mindenkit letarolt, olyan über vevője volt. Lehet, hogy ötödiknek be kéne raknom az egyenletbe egy régi 636 vagy 639-es modellt (már amennyiben még lehet kapni)? Bár az is csak WM5-ös lenne, de azokon legalább volt 128 MB RAM, így - feltételezem - nem lenne memóriaprobléma sem.Az R700t borzasztó drága jószág, főleg, hogy a PNA-kra nem túlzottan jellemző a gyakori térképfrissítés (legalábbis biztosan döcögősebb lesz, mint a gyári NavNGo support). Igaz ott nincs fagyás, nincs memóriagond, alapból iGO8-as és nagy a kijelzője is. Jelerősség szempontjából nincs róla infóm, de mivel a cuccok között ő a legújabb, valszeg a legjobb vevővel is rendelkezik (leszámítva talán a kihajtós antennás ASUSt).
Az olcsó noname kategória megint érdekes kérdés: nincs fagyás, nincs outofmemory, új a vevő (bár előfordulhatnak pontatlanságok), fut rajta az iGO8 és a kijelzője sem kicsi. Árban pedig jóval kedvezőbb a többinél. Csak hát ez túl szép, hogy igaz legyen, biztos van valami "olcsó húsnak..." dolog a háttérben.
Szóval mi a tanács, mi a legjobb választás?
-
SZEGECS
csendes tag
Ezt én is megkérdeztem egy ismerőstől, hogy ti. "nem fogom leejteni", "nem fogom hegyes eszközzel babrálni, egyszóval vigyázni fogok rá, akkor is kell a fólia?". Az volt a válasza, hogy igen. Csak azt nem tudom, ha tényleg ennyire fontos, miért nem adják hozzá gyárilag?
Jó, tudom, hogy van rajta egy fólia gyárilag is, de az nem ebből a célból, csupán a szállításkori sérülések elkerülése végett van rajta. Azért is olyan jó gyűrött, nehogy valakinek eszébe jusson rajtahagyni...

No, végülis meg lettem győzve, hogy kell
OFF: amikor már mindenkinek volt mobilja, egy osztálytársam is kapott. A telefont minden használat után gondosan visszacsomagolta a gyári dobozba (!), és a képernyőn lévő fóliát sem szedte le, noha az olyan gyűrött volt, hogy alig lehetett elolvasni, mit mutat

-
-
Chili7
őstag
Fólia nélkül össze fog karcolódni? Mert most vettem le róla a gyárit. Különösképpen nem fog zavarni ha karcos, csak azért használható legyen továbbra is. Ezt figyelembe véve megéri ez a fólia?
-
igi
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ujjal piszkálás előtt le kell venni a Freddy Krueger kesztyűt
-
-
igi
aktív tag
-
SZEGECS
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi a tippet, végülis tényleg triviális megoldás, mégsem jutott az eszembe

-
-
SZEGECS
csendes tag
Létezik olyan képernyővédő-fólia, amit nem kell méretre vágni, hanem pontosan rápasszol a 696 képernyőjére?
Vettem a Media Marktban (más nincs nyitva este 7-kor
egy noname fóliát, namost az egy dolog, hogy rá van írva, hogy 3,5", de a hossza is, a szélessége is 2-2 mm-rel nagyobb, mint a képernyő. Ha így tenném fel, akkor a széle pont a kijelző körüli műanyag keretre feküdne fel, úgy viszont nem ragad rá a kijelzőre csak a fólia közepe.Ezért óvatosan ollóval megpróbáltam méretre vágni, "természetesen" ferde lett, ráadásul akármilyen gondosan ragasztottam fel, levegős maradt alatta. Nem kicsit idegesítettem fel magam, a végén dühből szétvágtam darabokra ollóval

Szóval a 3000 Ft-os fóliával is van ilyen szívás, vagy inkább vegyem meg a drágábbat?
-
válasz
AstraCDX
üzenetére
Most próbáltam meg, nálam is bekapcsolja a kijelzőt, mikor leveszem a tápról (más gépem van).
Ahelyett, hogy időnként benézel a futó programokhoz, ajánlanám a WkTASK nevű programot, ezzel nem kell bemenned a PDA menüjébe, a Today-képernyőről kapcsolhatod ki a programokat -illetve az X-re kattintás valóban kikapcsolja azokat. -
AstraCDX
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hahó !
Azt még elfogadhatónak/érthetőnek/logikusnak tartom, hogyha rákapcsolom a tápot akkor bekapcsol .
De miért kapcsol be, mikor elveszem tőle a tápot ?
Ezt a logikát már nem értem !
Az éjszakai akciót lehet, hogy az ActiveSync csinálja ?
Rendszeresen be szoktam nézni a futó programokhoz, és kipiszkálom onnan a szükségteleneket .
Ez a betyár ActiveSync meg majdnem mindig ottvan, annak ellenére, hogy előtte mindig kilőttem, és kézzel még sohasem indítottam .
Miért indul az be ? Van valahol ennek ütemezése ?
Ki kellene kapcsolni, mert nincs szükségem reá, majd ha kell kézzel indítom .
Mi erre a megoldás ?
Üdv.
Astra
-
-
AstraCDX
senior tag
Hahó Szakik !
Az mitől lehet, hogy valamikor éjjel bekapcsol a készülék, és Moha bácsi beszól, hogy a GPS kapcsolat megszakadt, majd kikapcsol ?
Napközben iGO fut rajta, azt nem kapcsoltam ki, csak a készüléket .
A másik kérdés, hogy normális-e az, hogy ha a készülék ki van kapcsolva, és lekapcsolom, vagy rákapcsolom a tápfeszültséget akkor mindíg bekapcsol a készülék ?
Van még néhány dolog amit nem értek .
Üdv.
Astra
-
-
hakos1987
őstag
jah, még annyit, hogy eredeti miomap van rajt, és gyárilag teljes európa...
-
hakos1987
őstag
Hali!
lenne egy fontos kérdésem:
(részben off, de csak ez a topic pörög...)
szal van egy mio Gps-em, és letöltöttem netről .flb file-t... rámásolom memkarira, és mikor bekapcsolom, azt írja ki, hogy néhány térkép zárolva van... és ennyi....
tudja vki mi lehet a baja? sokat segítene!
üdv!
-
g@bo
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
köfi.
ezzel a [patch-el] már megy az sdhc kari, és a gép funkcionál mint olvasó, active sync/reader átállítás után.
-
-
Mono_G
tag
-
SZEGECS
csendes tag
Sziasztok!
Nekem a Skype csak úgy volt hajlandó rendesen futni, ha nem az SD kártyára, hanem a PDA belső memóriájára telepítettem.
Ha az SD-n volt, akkor a login után nem történt semmi.Kérdésem: nektek meddig bírja az akksi?
1-1,5 órát használtam a GPS részt, és utána már le is merült,
máskor meg -a frissen töltött akksival- neteztem WiFi-n keresztül 45 percet, és már 70%-ra leesett a töltöttségi szint. A kijelző visszavett fényerővel megy nálam, illetve a CPU teljesítmény is automatikusra van állítva. -
ithomas
őstag
válasz
MrBravo
üzenetére
Jó tanács:
Felesleges emiatt konvertálgatni,ha jó a PDA ,akkor nem fog lefagyni.
Nekem kb a 3/4 év alatt egyszer fagyott le,akkor is egy hibás,nem wm6 kompatibilis program miatt.Ne gondold azt,hogy az normális dolog hogy akkor stabil a cucc ha "kíméled"
AVI-t nem feltétlenül tud lejátszani alapból.Rakd fel azt a progit,amit pár hozzászólással előbb (úgytünik feleslegesen) írtam.
Attól tuti nem fog fagyni... -
MrBravo
csendes tag
Csináltam egy hard resetet, és most próbáltam meg videót lejátszani. Lekonvertáltam előszőr kicsibe h azzal se legyen baja h túl nagy v mittomén.
A következő jelent meg: "An object or name was not found"...
Ugye az avi-kat le kell tudnia játszani?
Esetleg vki vmilyen jótanács?
köszi -
-
Chili7
őstag
Próbálok itt fórumozni ezzel a pda-val, de még nem jöttem rá, hogy milyen beállításokkal kellene próbálkoznom. Megy minden, csak valahogy nem látom át a weblapokat sem "egy oszlop" sem "képernyőhöz igazítás" módban. Mi erre a megoldás?
most az explorer van rajta. -
kobormuki
csendes tag
válasz
MrBravo
üzenetére
Nekem az a javaslatom, hogy csinalj egy hard reset-et es ha barmilyen program felrakasa nelkul is produkalja a lefagyasos tuneteket, vidd vissza. Ha megszunik a problema gondolkozz el rajta, hogy milyen programokat raktal fel.
A kerdesedre valaszolva nekem ilyen problemam nem volt (a windows reszeivel sosem), egyeb programokat inkabb elinditani nem tudom, de a kilepes nem problema.
En a Skype-ot nem tudom idonkent elinditani, igazabol nem tudod miert (nem a CD-rol raktam fel hanem a letoltottem a legfrisebb verziot), nektek volt hasonlo tapasztalatotok? -
ithomas
őstag
válasz
AstraCDX
üzenetére
Szia!
Az egyik legjobb videólejátszó program ez lenne:
[link]Előnye,hogy BÁRMILYEN formátumot lejátszik, sokoldalú,és ingyenes.
Az ott található ffmpeg kodeket is tedd fel hozzá.Ha ennek ellenére konvertálni szeretnél...mert mondjuk nem akarod hogy túl sok helyet foglaljon a film,akkor a legjobb,legegyszerűbb ezzel megtenned,ami szintén ingyenes progi!
Szerk:Most olvasom hogy közvetlenül DVD-ről akarsz konvertálni...
Biztos ennek is megvan a módja,de ebben sajna nem tudok segíteni...
-
AstraCDX
senior tag
Hahó !
Milyen lejátszó ajánlott erre a szerkezetre filmlejátszáshoz, illetve milyen formátumúnak kell lennie a filmnek, PDA-n való lejátszáshoz ?
Hogyan, mivel tudok előállítani, tömöríteni, átméretezni filmeket DVD-ről, hogy PDA-n lejátszhassam ?
Üdv.
Astra
-
g@bo
nagyúr
üdv
tudja e valaki, 4 gb sd HC karit is megeszik a 696?

-
MrBravo
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom h volt e szó róla eddig és nincs időm mindent végigolvasni.
Szal a problémám az h nem tudok videót nézni a készülékkel. Ha bemásolom eredetibe akkor azt írta ki h "there is not enough storage.."( többire nem emlékszem), ha lekonvertálom kisebbre akkor se jó.
Esetleg egy jó konvertáló programot is mondhatnátok amivel akár egy filmet is rátehetnék, meg h milyen formátumban tegyem rá. Meg h egyáltalán mért nem tudok lejátszani..
Előre is köszi aki segíteni tud -
AstraCDX
senior tag
Hi !
Nemrég én is tulajdonosa vagyok egy illen kütyünek, de nem igazán boldog .
8GB Kingston SDHC Class 6 kártyával használom .
Nekem elég gyakran fagyogat .
Minden kérdést megalőzve, nem pakoltam reá mindenféle programok tömegét .
Total Commander van rajta meg WKtask, de egyiket sem használom .
Elsőrendűen navigálok vele iGO-val .
Ha csak navigálok jól műxik, nem fagy .

De ha pl kilépek, a kilépést megerősítő ablak már néha odafagy .
Vagy pl meg akarom nézni az akku szintet, ott megfagy, vagy nem jelenik meg a bezáró x jel, tehát nem tudok belőle kilépni .
Illenkor mindig csak a reset a piszkafával .

Nektek minden tökéletes ? Nincs hasonló problémátok ?
Üdv.
Astra
-
kobormuki
csendes tag
Sziasztok!
A heten en is – alapvetoen elegedett – tulajdonosa lettem egy ilyen PDA-nak. Legjobban a wifi vetel minosegetol feltem, azonban ebbol a szempontbol egy kellemes es egy kellemetlen meglepetes ert. A kellemetlen az volt, hogy a router (DLink DIR-655) mixed modban (n,g,b) nem mukodik egyutt a PDA-val, valoszinuleg mas tipusokkal sem (eddigi internetes bongeszesbol erre kovetkeztetek), de ez nem igazan vigasztal. Valakinek sikerult hasonlo mixed modban csatlakoznia? A router 802.11g-re “butitasa” utan azonban legnagyobb meglepetesemre a laptophoz hasonlo veteli minoseget produkalt. A hazon belul nem tudtam olyan helyre menni, ahol megszakadna a kapcsolat. Egy rovid tablazatban osszefoglalom - hatha valakit erdekel (pedig sajnos egyik ceg sem fizet erte, hogy reklamozzam a termeket :-). A teszteles soran folyamatosan ping-ettem a PDA-t es a veteli erosseget a router info ablakabol szedtem, ami egyebkent kb. megegyezett a wifi managerben lathato ertekkel. Sok esetben parhuzamos mereseket is vegeztem, hogy realisabb kepet kapjak.
Kozvetlenul a router mellett
IP Address Mode Rate Signal (%)
192.168.0.199 11g 54 100
192.168.0.199 11g 54 100Kb. 4 meter tavolsag, direkt ralatassa
192.168.0.199 11g 54 100
192.168.0.199 11g 54 99
192.168.0.199 11g 54 100Kb. 10 meter tavolsag, direkt ralatassal
192.168.0.199 11g 54 78
192.168.0.199 11g 24 84
192.168.0.199 11g 36 81
192.168.0.199 11g 48 87Kb. 4 meter tavolsag, 10+30 cm fal+(hutogep?)
192.168.0.199 11g 48 69
192.168.0.199 11g 36 60
192.168.0.199 11g 36 60
192.168.0.199 11g 24 57Kb. 10 meter tavolsag, 30+3*10 cm fal atlosan
192.168.0.198 11g 54 69
192.168.0.199 11g 18 54
192.168.0.199 11g 24 36
192.168.0.199 11g 24 57
192.168.0.199 11g 24 54Kb. 20-25m tavolsag, 38-as falon keresztul szabadteren -
192.168.0.199 11g 2 12 -
PK58
tag
válasz
Crusader01
üzenetére
Előbb utóbb trutti hogy lesz valami!

Viszont az érdekes, hogy a mi készülékünk nem szerepel a támogatott kütyük listáján!

http://www.navngo.com/pages/global/eng/igo_8_supported_devices
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xbox Series X|S
- Projektor topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Én pl. az SPB Backupot használom, de létezik más is.

, ami eddig sem volt jó hírű?

csak csalóka a neve...
Ha vkit érdekel a módja, szóljon és holnap részletezem, nem volt 1xű. Nade az élet nem habostorta, ugyebár
.Jött a reset és mérgemben leszedtem.
Egy negatívum. Elvileg karcolásálló, nekem mégis sikerült "végigszántanom" körömmel, nem tudom, hogyan voltam képes rá, azóta sem sikerült reprodukálnom a dolgot...