- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPUID
csendes tag
Hello nemtudom van e itt még valaki vagy olvasse bárki de ah igen
van 1 kis gondom 1 ASUS Maximus Formula (Special Edition)
nemrég vetem és csak gyorsan próbáltam ki 1 e7200 al
nemrég vettem bele 1 E8400 est de még a vásárlásnál kiderült valami nem ok
a biosnál kifagy a procival a proci 100% hogy jó.
de viszont 1 réggebbi procival megy a lap 1 800fsb s pentiumal
mi lehet a gond ? esetleg érdemes biost frissíteni?
vagy egyébb ötlet?elöre is köszönöm
-
chosa921
tag
Meg a másik dolog ami engem érdekelne azaz hogy nekem is van egy ilyen extremem és dual channelbe akarom üzemeltetni benne a ramjaim és első kérdésem az lenne hogy melyikbe rakjam, második hogy hol és mit kell állitanom rajta ahoz hogy dual channel "aktiválódjon" is?!
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
LeC
addikt
Nem tudja valaki hogy Asus Maximus Extreme lap kezel-e 4GB DDR3 modult? Vagy csak 2GB-seket?
-
IMI0923
csendes tag
Sajna táp gond volt, tápcsere után működik rendesen.
Tesztelem másik táppal folyamatosan.
Nem gondoltam volna a táp gondot !? -
IMI0923
csendes tag
Sziasztok !
Tanácsot kérnék: maximus extreme / 2x2 GB ram, FSP 500 W táp / alaplap rakoncátlankodik, van hogy csak cmos reset után hajlandó felállni a rendszer, van amikor csak 1 memoriával indul 2-vel nem. Minden ellenőrizve / kivéve a táp / ill. cserélve és tesztelve. Nem tudom a táp lenne kevés vagy a bios ill. az alaplap szórakozik.
Bios = 1302. Kérdésem táp, bios lehet-e, vagy alaplapot vigyem szervizbe, ill. melyek a lehetőségek mert még garis az alaplap. Tapasztalatokat, tanácsokat köszönöm.
Köszönettel előre is! -
SKoresz
csendes tag
Sziasztok!
Ti melyiket vennétek meg inkább és miért?
Rampage Formula vagy Maximus Extreme.
Vagy esetleg P5Q DELUXE?
Köszi előre is a válaszokat! -
mepet
addikt
Ja és mielőtt új hűtést vennél érdemes lenne leszedni a bordát és újbólpasztázva visszarakni. Sokat számít, hogy nem a szarrá száradt hővezető van a bordák alatt!
Én továbbá vettem egy 40 milliméteres ventit az északi híd hűtésére, ezzel sikerült több, mint 20 fokot lejjebb tornázni. Én ilyet vettem.
-
Eddyke
csendes tag
Jelenleg 55fok az északi hid a lapon. Kérdésem anyi lenne, hogy menyi az ideális hőfoka ill ha teszek rá (nem a gyári kieg) hűtőt akkor lejjebb viszi? Ha igen menyivel ill megéri bajlódni vele? Terhelve olyan 65-70fok.
-
BeniS
csendes tag
sziasztok, eléggé megált a topic, de hátha.
jelenleg ezt sikrült kisajtolni a lpaból, de azt vettem észre, hogy az north bridge eléggés melegszik, jelenleg 533mhz fsb melett terhelve 60C ill valamivel fölé is megy, mennyire problémás ez? fesz be van lőve neki 1.41-re de nem tudom eldönteni kell-e a plusz hűtés vagy bírni fogja így is. -
vmi
tag
válasz
simonlaci55 #2311 üzenetére
Eladó maximus formula
-
mepet
addikt
Szerintem kb maximum feszek károsodás nélkül:
CPU: 1.4 (kb 1.386-os VID lesz CPU-Z-ben)
CPU PLL: 1.52 (nincs értelme növelni)
North Bridge: 1.63 (ha ezt is vizezted, akkor esetleg több) (ez gyári borda + prime95= kb 70fok!!!)Fontos, hogy a gyári színek, amik figyelmeztetnek arra a BIOSban, hogy túl ne feszeld a procidat, a 2magosokhoz lettek színezve, tehát egy "sárga" értékkel simán szétégetheted a cuccot!
-
ke_ni
csendes tag
Valaki Tudna segíteni nekem?
-
ke_ni
csendes tag
A proci órajelét szeretném 4Ghz-re álítani. 10*400 ra gondoltam.
A kérdésem annyi lenne első körben hogy mik azok a feszek amiket a proci, alaplap még károsodás nélkül elvisel.
Nb, FSB, PLL, VCOR.stb.
24/7 be szeretném használni, nem csak egy tesztig. Vízzel van hűtve.
Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv. -
adam1213
tag
Segítség kéne nekem.
Nem nagyon értek hozzá azért kérdem:
FSB Frquency miért nem tudok állítani?
szorzót sem tudok.
Ocz memória van benne ami 1600Mhz és elsőnek 1333 ismerte fel beállítottam 1600-ra 12800-ra és 1,9V-ra amennyire kell és emelte a procit is.
Valaki nem tudna segíteni hogy mit csináljak hogy tudjam kezelni? -
Mr-dark
csendes tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni hogy az asus maximus extrem mennyi FSB-t bír?
Egy Core 2 Duo e4600 2,4 Ghz es procit akarok húzni benne.
Kb meddig tudnám húzni?
Ac 7 freezer pro hűtőm van -
Mr-dark
csendes tag
Sziasztok.
azt szeretném kérdezni hogy asus maximus extreme lap jó e tuningra?
És ezt csak víz hűtéssel lehet használni? -
mepet
addikt
Csináltam a Maximus Formulámmal egy kis tesztet.
1db ati 5870 referencia órajeleken ketyegett a DirectX11-es Unigine alatt, és a grafikai teljesítmény változását mértem 3 különböző enyhén "kimaxolt" Core 2-es procival:Volt alkalmam kipróbálni a Crossfiret is, a következtetésem:
Igen, ez a lap mindent visz! -
mepet
addikt
-
mepet
addikt
Találtam egy leírást, ami ezt a címet viseli: GTL Reference Voltages for Quad-Core Processors
Kipróbálgattam az új Q9650-esemen ennek a két beállításnak a megváltoztatását:CPU GTL Reference [0.63x]
North Bridge GTL Reference [0.67x]Arra jutottam, hogy lehet csökkenteni, de tök felesleges, mert úgyis a CPU és az északi híd feszeit kell addig csökkenteni,amíg csak lehet, és ezek után már veszélyes ezt állítgatni. Az északi híd és a proci hőmérsékletét néztem prime95 alatt, és a GTL Ref fesz-ek változtatására semmivel sem változtak. Bezzeg 0,02V állítása az északi híd feszen minimum 3fok (jelenleg felszereltem rá egy ventit, így csak 1-2fok) különbséget jelent!
-
mepet
addikt
válasz
albert8 #2292 üzenetére
K. albert8!
http://prohardver.hu/tema/asus_maximus_iii_formula/hsz_1-100.html
Ez a Maximus III fórum linkje.Mi még le vagyunk maradva 2 generációval, bár ha összespórolom végre a Core 2 Extreme QX9770-re valót, akkor elverem majd az i7-eket!
-
albert8
veterán
Üdv
lehet szeretnék venni egy maximus 3 formulát
annyit szeretnék kérdezni hogy sokkal többet tud mint egx p7p55 evo?
mert egy 20 k különbség van közte -
mepet
addikt
Na felmerült egy nagy kérdés a Formula Maximussal kapcs:
Be lehet lőni több RAID tömböt is? 2db SSD-t szeretnék a rendszernek RAID0-ban, és 2db winchestert szintén RAID0-ban. Ez így lehetséges? A biosnak ebben a részében még sosem tévedtem el. -
mepet
addikt
Nekem 1403-as biosom volt a lapomon, mióta megvettem. A biossal teljesen elégedett voltam, így nem cseréltem.
Viszont az AHCI nálamsem ment, csak az IDE vagy IntelIDE vagy iesmi volt a másik. A windows 7 64bit telepítése kifagyott, amikor AHCI-vel probaltam. SSD-m van, így AHCI nélkül min 10%-ot bukok a sebességből... Ha véletlen tud valaki megoldást erre a hibára, igen kíváncsi lennék!? -
PNagy
csendes tag
Sziasztok,
A PCI-E 1.1 vagy 2.0 módját lehet állítani a BIOS-ban? 2.0 vga van benne, de a GPU-Z PCI-E 1.1-et ír ki.
-
mepet
addikt
válasz
zalman90 #2283 üzenetére
Heló zalman90!
Gyakorlatilag mindent (az FSB-t is) addig húzhatod, amíg a proci, ill a többi cuccod bírja.
Nálam pl 1333 helyett 1947Mhz-en stabil, csak az északi híd lassan lángra kap
OCCT, ez stabil (csak tele kellett hozzá pakolni mindent ventikkel):2 videokari az oké, crossfire van, SLI nincs (max hackelt driverekkel)
Üdv! -
zalman90
őstag
sziasztok , én egy asus maximus formula vásárlása elött vagyok, de lenne pár kérdésem , szokott -e valami hibájuk lenni? fsb-t mennyit bír max? 2 video kari CFX be kötése lehetséges benne? válaszokat előre köszi
-
sestertius
őstag
Ej de haldoklik ez a topik...
A win 7 telepítés nálam sem túl gyors, de minden szépen felmegy, a fagyás szót szerencsére törölhettem már egy jó ideje a szótáramból...
Korábbi ilyen gondom akkor szűnt meg, mikor másik lemezre átírtam és arról telepítettem... de lehet, hogy már ez nálad nem is aktuális... mindjárt röpke egy hónapja jártál itt... -
PNagy
csendes tag
Sziasztok,
A következő problémám van: a Windows(ok) telepítése mindig lassú volt, a gép új kora óta. Tegnap frissítettem a Bios-t a 1403-ra. A frissítés megtörtént, majd telepíteni akartam a Win7 x64-et, de a nyelv kiválasztó menü kb 5-7 perc múlva jelent meg. Vistánál szintén. A telepítés kb 15 perc múlva indul el, és végig extrém lassú. A telepítés után a driverek telepítésénél pl a Chipset esetében mindössze két fájl-t tömörít ki, aztán lefagy.
Ezeket a Bios beállítása okozza?
Minden auto-n van, csak az AHCI-t állítottam át.
-
Quan-Chi
őstag
köszönöm az ajánlatot de decemberbe végén sikerült venni egy gariból cserélt full 3év garis bontatlan darabot 25-ért (ami még most is baráti ár) ezt nem fogom elcserélni/eladni ! viszont most küldtem vissza a HRP-be egy bedöglött Striker lapot ! remélem nem tudják megcsinálni és levásárolhatom azt a potom 63000ft-ot amit anno 2 éve kipergettem érte
-
Quan-Chi
őstag
jelenleg egy Maximus Formula boldog tulaja vagyok, de némi pénz állt a házhoz és gondolkodóba estem hogy lecserélem Rampage Extreme -re ! szerintetek érdemes arra váltani ? procit cserélni még nem akarok ! csak a DDR3-as ram miatt is megérné ! az X48-as északi híd tud valamennyivel többet mint a 38-as ?
shteer most látom h Striker Extreme lapot árulsz .... de kár hogy nem hirdettél kicsit hamarabb valamikor a december végén / január elején kerestem ilyen lapot, és sehol nem találtam ! így lett Maximus , pedig a Striker-nek jobban örültem volna az SLI miatt
-
shteer
titán
válasz
ImpersonatoR #2274 üzenetére
ha jól emlékszem én nem használok külön drivert, de most megnézem van e fenn
-
Maximus Formulához (x38) Win 7 (x64 ultimate) kell külön intel chipset drivert telepíteni vagy jó az ami benne van alapból a win 7 ben?
-
Zufo
tag
Szevasztok
Maximus Formula tulja vagyok megtudnátok mondani hogy ti melyik Biost használjátok hozzá ?
-
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, kérdésem az lenne, hogy az északi hidam most pillanatnyilag 47 fokon jár, ha nyomok egy kis játékot, akkor 53-55 fokra is felmegy. Szerintetek ez türhető? Vagy nincs jól beállitva a biosban a fesz? Most a procim is meg a ramok is felvannak húzva, Everest szerint 20%-kal! Most, amint látjátok 1,39V-on megy.
-
sestertius
őstag
Röpke két hónap után megtért az alaplapom vissza a gazdájához....
Legalábbis azt mondták, javították, és új gyári számot kapott kint az ASUS-nál. Még nem kaptam le a híd bordázatot, hogy megnézzem, valóban az én lapom, de nekem gyanús, hogy nem... Sőt, a BIOS is más rajta, ami jó.. pedig a letölthető legfrissebb volt rajta.
A lényeg, hogy működik!!!
Kezdhetem gyúrni a beállításokat újra... -
shteer
titán
válasz
animatrix11 #2266 üzenetére
passz, nem nagyon szórakoztam vele
1,264-et ír cpu-z, betonstabil load is - nem értettem elsőre a quad lelkivilágát
nincs kedvem kitesztelni a minimum feszt
nb-feszt visszeveszem majd
bár mióta kiköltöztem a panelból, nem láttam a 72 fok közelében se az nb-t
ddr3-hoz se volt még szerencsém, ha nem engedi feljebb akkor fsb-függő lehet
- mint G31-ben a ddr2
-
animatrix11
őstag
Nálam
E8500@4Ghz 420as fsbvel 1,225 von lazán megy (auto? nem állítod fixre? túlfeszeli a lap igy)
CPU PPL nálam is 1,5
NB 1,31en megy (feljebb 1,61et irnak de nem kell annyi, csak nagy tuninghoz)
Dram nálam 2.0v nálam (ddr3)
Fsb 1,3 (ezt kell emelni nagy tuningnál majd)
Gtl-ek továbbra sem tudom mire jók, mindent a legkisebbre lőttem igy megy (már ha pl a cpunál a 0,57x a legkisebb) nem tudom mi a gyári értékMajd ha nem gyári hűtő lesz a gépben ki akarom próbálni mennyin megy a proci max, 500 fsb 4750mhz körül elindult kb 1,35 volton, csak jó hűtés és finomhangolás hiányában nem jött már be a win
nagyobb tuningnál mit kell emelni még?
Azt meg lehet csinálni hogy a memórián húzok még ha a lap ezzel az fsbvel csak 1680at enged? kipróbáltam 7*500on 2ghzen szaladgált stabilan a ram
programmal vagy nem tudom, egyáltalán milyen progi tudja hogy win alól húzom?
thx
-
shteer
titán
válasz
animatrix11 #2264 üzenetére
az én beállításaim. csak saját felelősségre
-
animatrix11
őstag
válasz
animatrix11 #2263 üzenetére
És ez North bridge GTL Reference?
-
animatrix11
őstag
üdv
ezt mire kell állítani? CPU GTL Reference
-
gabensrac
csendes tag
Meg tudná valaki mondani meddig emelhetem a feszt? E6550 es procim van és léghütéssel szeretném tunningolni
-
pilu01
senior tag
válasz
sestertius #2260 üzenetére
A többit privibe nyomjuk!
-
sestertius
őstag
Haha.. nálam 54. volt már az ár... Ez az, hogy én sem hiszem, hegy ezt lehetne javítani.... és mégis ülnek rajta!
Abban pedig végképp nem bízok, hogy adnak egy újat helyette. Nem bánnám éppen azt sem, mert a melegedésén kivűl nagyon meg voltam elégedve vele.. sőt, talán már az is orvosolható lenne, mert HAF 922-es házat vettem, és így kicsit korrektebb a házhűtés...
Csak lenne már valami.... -
pilu01
senior tag
válasz
sestertius #2258 üzenetére
55,2e
-
sestertius
őstag
válasz
sestertius #2257 üzenetére
Ja: mennyi pénzed áll benne? /számla szempontjából, azaz mennyit kell "levásárolj" esetlegesen?/
-
pilu01
senior tag
válasz
sestertius #2255 üzenetére
Drága Barátom!! Az én lapom is ott garis!!
Te, nem lehet hogy ezek kifogtak valami hibás szériát?
Majd együtt megyünk reklamálni!
A ramfoglalatokat nem hiszem hogy javítani lehetne!
Ebben az esetben, cserélniük kell ugyanolyan tipusra, amennyiben nincs kínálatban, akkor egy hasonló értékű (vásárláskori) lapot kell hogy adjanak! De ha te ezt nem fogadod el, akkor az eredeti vételár visszajár!Lehet hogy új lapunk lessz?
-
sestertius
őstag
Igen, ők kerestek!
A helyzet nálam is hasonló, a 3-as és 4-es foglalat megy, a többi kapufa...
Ami nem volt szimpi, hogy az első reakció - helyben az átvételkor: "hát ez tuti ram hiba, biztosan az a rossz..." Mire én mondtam, hogy több próba, több rammal, több variációban a foglalatokban... és ez a tuti hiba.
Na erre ment el egy hónap, hogy vissza igazolják: a hiba az, amit én mondtam...
Ami még érdekes, hogy "javítás alatt"... nem hiszek ebben, az a baj..
Meg a másik, hogy a végén időnként már "kék halál" kíséretében is kidobott a rendszer, és újraindult... ajaj...
A hely a "HardverKER" a IX. kerben a Berzenczey utcában...
Üdv! -
pilu01
senior tag
válasz
sestertius #2253 üzenetére
Üdv Uram!
Alant láthatod, hogy nekem is rakoncátlankodott a maximus extreme lapom!
Garanciállis bevizsgálásra magam is elvittem, most már két hete van bent!A memóriák, végül csak a 3.4.-es slotba voltak hajlandók elindulni, már a végén a feszemelés sem segített! Más ramokkal is próbáltam a helyzet ugyanaz!
Azt mondod, egy hónap múlva kaptál, első infót? Ők kerestek?
Mondjuk kis plussz, hogy ennyivel meghosszabodik a garanciaidő!Melyik cégnél van a lapod?
-
sestertius
őstag
válasz
Joachim21 #2224 üzenetére
Tisztelet!
Azt mondták a szervízben - röpke egy hónap után - a ram foglalat hibás maximusomra, hogy: "nem működik két foglalat, javítás (!!!) alatt van a lap..."
Körülbelül majd be szartam, mikor egy hónap múltán feltárta azt a hibát, amellyel beadtam gar-ba lapot... és "javítás alatt"...hát ez nem semmi!
Tudtam én, hogy nem lesz egy gyenge menet, de ez azért vicc... még jó, hogy addig is beszereztem a jelenlegi lapomat, hogy egyáltalán gépem legyen...
Hát egyelőre ennyi... és szedem tovább az andaxint...
Üdv! -
Hemilton
csendes tag
-
Quan-Chi
őstag
hm nemtudom, a procim alap órajelen 1.30 Volton megy 2400mhz-en, most 3ghz-re van húzva auto-ba és 1.325 Voltot kap, Lavalys szerint ... ezen kívül az FSB emelés ellenére se húzott a ramon, 800mhz-en mennek CL5be , északi híd is változatlan
-
pilu01
senior tag
Teljesen defaulton, nem mennek a ramjaim dualba!
Párba csak a 3-4 slotba hajlandók menni! Ez mért lehet?
Már a biost is újraraktam de nem változott!
Ha húzom, és emelem a feszt is akkor mennek! -
pilu01
senior tag
válasz
Joachim21 #2243 üzenetére
Az itt található beállításokkal, megyeget a lapom egyenlőre 9x370-en stabil, de az egyik újraindulás után nem ment dualba a ram!
Ha mindkettő bent van akkor csak a 3-4 slotba indul el, ha csak egy ramot teszek bele akkor bármelyikbe rakhatom, elindul, de kettővel csak a 3-4-be! -
Joachim21
őstag
Nem igazán vannak jumperek! Mindenesetre ha mindent auto-n hagysz, az FSB-t meg megemeled, a lap szétfeszeli a procid, és a megemelt FSB miatt növeli a ram órajelét, ami miatt a ramot is szétfeszeli majd, és hogy bírja a megemelt órajeleket, az északi hidat sem fogja kímélni! Kézzel lőjj be mindent, AUTO-t felejtsd el!
-
pilu01
senior tag
Igen mindkettő-mindegyik!
Bármejikhez nyúlok, már nem indul el!
Tegnap variáltam vele, csak a szorzót állítottam, meg az fsbt, minden mást autón hagyva elidult 8x400-ba!
Mondom ha más nem lessz, elég lessz ez nekem! Erre ma reggel kapcsolnám be, kiírja hogy load default!Sok variációt kipróbáltam már, itt a fórumon is találtam beállításokat 6600-ra, meg külföldi fórumokon is, pl ezt, de egyikkel sem akar elindulni!
Gyanakszom, hogy valami apróság lehet, magamat ismerve!
Első indításnál mindent defaultra tettem, clr cmos-is volt, bios legújabb!
Arra gondolok hogy valamelyik jumpert, vagy kapcsolót nem kell állítani az alaplapon? -
pilu01
senior tag
Sajnos nekem nem indul el, ha a feszültségekhez nyúlok!
Ha meg mindent auto-n hagyok akkor elindul 9x350 en, és fut a prime95-is!
Ha a biost defaulton hagyom, akkor a prime95 alatt rögtön kifagy, ill a játékok alatt is!De a feszültségeket nem szabad auton hagyni, igaz?
-
csucsuka1
csendes tag
Sziasztok
Van egy e8400 procim próbálom életképesebbre bírni de sehogyan sem akar 3700-száz fölé menni 1.3 áramot adtam neki többet nem mertem, az alaplap maximus formula a hűtő asus silent knight II szerintetek ki lehet ebből hozni még egy kicsivel többet?
Esetleg ha nem túl nagy kérés valaki írna egy beállítást hogy a biosban mit kell átállítanom -
Joachim21
őstag
válasz
animatrix11 #2232 üzenetére
A 2. linken le van írva, hogy milyen feszültségekre kell odafigyelni. Azt ne nézd, hogy az egy Quad-os topic, mert wolfdale és yorkfield esetében is ugyanazok a határok, amiket nem szabad átlépni.
Telepítsd fel a Lavalys Everestet, CPU-Z-t, Real Temp nevű programokat, és úgy tuningolj, hogy tudod mi történik közben a gépeddel! Ez a vak tuning, hogy az alaplappal beállítatsz vmit elég rizikós, és veszélyes is számomra. A régi maximus II formulám északi hídja egy ilyen auto tuning mutatványba halt bele gondolom, mert a lap biztosra ment, és a javasolt értékeknél több feszültséget adott.
Figyeld a hőmérsékletet, nem biztos hogy az a baj! Egyébként meg minden CPU más, és az alaplap is közrejátszik a tuning sikerességében. Az hogy másnál mit csinál ne érdekeljen, a tiédnek a határait fedezd fel, anélkül hogy megsütöd! A második linken ehhez találsz útmutatást.
-
pilu01
senior tag
Az EXTREME lapba mennek az újabb ddr3-as memóriák?
Mert mindet azzal reklámozzák hogy i7, meg i5 kompatibilisek!
Meg a honlapon sincsenek fenn régebbi lapok a listábai!
Itt például az M/B Chipset résznél, Intel P55 van, akkor ez csak ezzel indul el? -
animatrix11
őstag
válasz
Joachim21 #2231 üzenetére
A 2. linklen mit kell nézni?
Egyenlőre valami nem stimmel 3,6on a 8400esem kifagyott, igaz kipróbáltam ha az északi hidnak 1,61 helyett 1,51et mit szól hozzá, most visszaraktam lehet hgy az a procbléma, majd kiderül, azt nem értem hogy 4ghzen miért fagy szét, mikor orhos 3 óráig birja alapfeszen! tehát elég tuning a proci
-
Joachim21
őstag
válasz
Quan-Chi #2230 üzenetére
Én óvakodnék ettől az AUTO-tuning borzalomtól! Eleve nem bíznám a lapra hogy bármit is emelgessen enkem magától, mert tutira túlfeszeli a procit, a ramot, és a déli meg az északi hidat.
[link]
A linken is láthatod, nem feltétlen kell plusz feszültség a jobb eredményhez, de ha ezt a lapra bízom, akkor az biztos adott volna 1.4V-t a procinak.Azonkívül a lap eleve sok feszültséget ad a CPU PLL-nek, és VTT-nek, amikkel "egykettőre", gyorsan kinyírhatod a processzort.
AUTO-ról vegyetek le mindent. [link] Itt egy link, itt megtaláljátok, hogy mire kell figyelnetek egy stabil tuningnál! 45nm-es core2re igaz ami ott le van írva. Nyílván a 65nm-esek vmivel magasabb értékekkel üzemelnek.
-
Quan-Chi
őstag
válasz
animatrix11 #2229 üzenetére
nekem is elég meleg az északi híd, pedig elég komolynak tűnik a hűtése! a gond nálam az hogy vízzel van hűtve és így nincs venti nem hűti semmi a lapot
én a RAM-ot szeretném finomhangolni egy kicsit ... de nemvágom hh kéne
-
animatrix11
őstag
Üdv Asus tulajok!
Maximus extreme tulaj lennék, régebbóta megvan a lap, két dolog hibázzik, olvastam hogy érdemes cserélni a chipset hűtés alatt a szilikon zsirt, egyszer próbűltam leszedni, de nem jött le, erőltetni meg nem akartam, erre van megoldás hogy jön le?
Másik, fentebb irt uning beállitásokkal belőttem a gépet, E8400est 4ghzre alapfeszen, ezt birja is simán orhos alatt elmegy 3 óráig is akár
viszont játékok alatt kifagy
volt valakinek ilyen? mit kell még esetleg átállítani?
-
Quan-Chi
őstag
válasz
sestertius #2227 üzenetére
nagyon komoly, itt a lap, por mentes, minden cucca megvan( még a Stalker is), közel 2 év bolti garancia
, 25000ft postával együtt !
a helyzet : az E6600-as procimat egy gomb nyomással a BIOS-ba E6850-re turbóztam! de minden mást auto -n hagytam ! szeretnék a ramból is többet kihozni ! mert jelenleg 2.2V -on megy 800-on CL5-5-5-18 ba , ami szerintem nem túl jó eredmény egy BallistiX -ramtól ! aki ért ehhez a laphoz és az OC-hoz az segítsen nekem
-
Quan-Chi
őstag
üdv mindenkinek, most vettem egy Maximus Formula -t
holnap ér ide, és rögtön be is izzítom a vasat, remélem teljesen meg leszek vele elégedve 25K nem volt érte sok
-
sestertius
őstag
válasz
Joachim21 #2224 üzenetére
Üdv!
Egyelőre nem... Nem Budapesten lakok, a garanciás bolt viszont ott van. Rendezem soraim, hogy az alaplap távollétében is legyen gépem, aztán jövőhéten indul útjára az alaplap... Valami gond tutira van, mert már időnként dob egy "kék halált" is a gép, aztán újra boot... Egyedül ami zavar, hogy tényleg nem valószínű garanciáztatás esetén is, hogy lekapnak nekem a polcról egy ilyen vagy valami más jó 775-ös lapot... Eljárt felette az idő...
De a remény hal meg utoljára.... -
Joachim21
őstag
válasz
sestertius #2223 üzenetére
Sikerült intézned valamit?
-
sestertius
őstag
válasz
Quan-Chi #2222 üzenetére
Akkor egy véleményt:
Biztos ami biztos alapon azért leveszem újra - frissen van pasztázva, tehát nem gond levenni -, aztán meglátjuk, mit találok. A lényeg: gariztatni tudom-e? Elvileg tudom, hogy nem valószínű, gyakorlatilag viszont semmi nem látszik /másrészt ott van még ugye Szakee28 fórumtárs, aki foglalkozik garizással../.
Esetleg más ötlet, hol keresek hibát rendszeren belül?
Köszönet!
Üdv! -
Quan-Chi
őstag
válasz
sestertius #2221 üzenetére
sajnos ebből nem fog kiderülni ... lehet sérült a híd a hűtő levételekor , lehet apró mikro sérülés is, azt nem láthatod rajta
-
sestertius
őstag
válasz
Quan-Chi #2220 üzenetére
No először is itt lenne ez..., ki mit olvas ki belőle, mondja...
Másrészt az északi híddal kapcsolatban, az északi-déli híd bordáit szedtem le és tettem fel vissza, előkészítve egy jobb hűtésre. Mióta összeraktam, azóta nem jó az első két ram sín. Persze én is rögtön arra gondoltam, hogy elbarmoltam valamit, de az az igazság, hogy nem először szedek szét ilyeneket és ezzel is úgy bántam, mint a hímes tojással... Mit is lehet elbarmolni?
Szedjem szét újra és nézzem át, hátha látok valamit...?
Hm... -
shteer
titán
válasz
sestertius #2217 üzenetére
alaplap / lapakészlet > memóriavezérlő
-
shteer
titán
válasz
sestertius #2215 üzenetére
everesttel ellenőrizd le megy-e, ezek a lapok már csodákra is képesek
de én gariztatnám, az új lapot jelent általában ha tudják még cserélni
-
sestertius
őstag
-
sestertius
őstag
Elvileg..
Gyakorlatilag....
Ha átteszem a két fehérbe, nem megy... /D2-D4/
Ha a második kékben van - mert egyedül ez megy ezek szerint -, és bármelyik másik fehérben, szintén nem megy... /D2-D3, D3-D4/
Csak azért érdeklődnék megoldás után, mert nem kezdek el köröket futni a gariztatás végett, amíg nem tudom, hogy tényleg megment vagy csak én vagyok bamba...
Köszönet a segítségért... -
shteer
titán
válasz
sestertius #2212 üzenetére
elromolhat
szerencsédre maradt még 2 -
sestertius
őstag
Üdv!
Van olyan, hogy az egyik - a négy közül a procihoz legközelebbi, az első kék - ramkezelő /DIMM/ - megmegy???
Se kép, se hang, ha abba is teszek RAM-ot... Ha csak a másik kékbe teszek, megy. Nem a RAM a rossz, mindkettővel megy a 3. sínben... Ez tényleg elromolhat, vagy valamit lehet csinálni vele?
Eddig dual-ban használtam 2x2 GB Kingston-t, semmi gond nem volt vele...
Ötletek? -
sestertius
őstag
Néztem, köszönet!
Az alkohol kis mértékben oldja, tehát amikor leszedtem a nagyját, már a végére jó... de még csak így is az egyiket szerencsétlenkedtem le... nem kis meló. Hátra van még a másik híd illetve amit leszedtem hűtőbordákat, arról is le kellene varázsolni valahogy.... -
shteer
titán
válasz
sestertius #2209 üzenetére
én alkohollal szoktam lemosni, de lehet ez vmi új
műanyaggal szvsz nem karcolod meg
nézz privátot
-
sestertius
őstag
Tisztelt fórumtársak!
Eléggé melegedett az alaplap nekem, ezért ráadtam a fejem, hogy lecseréljem a chip hűtéseket. Problémám a következő:
Úgy az északi mint a déli híd gyári hűtése alatt full keménnyé száradt ragasztómaradványok fogadtak, aminek a leszedését fingom sincs, hogyan oldjam meg.
Aceton, alkohol vagy terpentin nem oldja meg a gondot, ezt már tudom, mert próbáltam.
Ha valakinek van működőképes ötlete, nagyon kíváncsian várom!
Bicska vagy hasonló talán megoldás lehet, ha össze-vissza akarom karcolni a sík hűtő-felületet... ezt nem próbálnám. Jobb ötlet kellene!
Köszönet!
Bízom bennetek!
Üdv! -
válasz
sestertius #2205 üzenetére
Ment privát!
-
sestertius
őstag
Maximus tulajok!
Szeretnék segítséget kérni: egy önként vállalkozó segítőkész fórumtársra volna szükségem! A honlapról letöltött programokkal mindig bajlódok és sosem áll be a rendszer úgy, ahogy kellene - az eszközkezelőm szerint sem... Annak idején szinte minden tartozékát megkaptam enne a drága jó kis lapnak, csak sajna az eredeti driver lemezt nem... Szeretnék egy eredeti lemez másolatot! Természetesen a lemez-írás-postázás költségeit fedezem. Ha valaki tud és akar segíteni, kérem jelezze!
Köszönet! -
válasz
Senerity #2201 üzenetére
RAM gondoknál néha elkél egy kis plusz feszültség az NB-nek is, de ezt inkább alaplapja válogatja, mintsem memóriája. Amikor 4x1GB 1066MHz Corsair Dominatorom volt, emelnem kellett az NB feszültségén, hogy ne botladozzon az alaplap (800MHz-n ugyanúgy küzdött), igaz, amikor 2x2GB-re váltottam, akkor már visszavehettem az NB feszből, viszont akkor a modulok időzítéseivel kellett játszanom, mert a beígért 5-5-5-15 értékeket nem tudták hozni 2,2V-n, csak az 5-5-5-18-at. Szerintem egészséges keretek között játszadozz a feszültségekkel, esetleg még próbáld meg a kék slotokból a fehérekbe tenni a modulokat és ha már felállt a rendszer, memtest86+-szal teszteld őket első ízben, majd Prime95-tel.
-
Senerity
csendes tag
Helló!
Én most szereztem egy maxi. formula-t. 1. bajom az volt vele hogy nem kezelte le rendesen a kingmax 2x 2Gb 1066ddr2-emet. viszont 2x1gb 800as kingmax-szal simán megy. ez egyedi hiba vagy a lap válogatós.
válaszokat előre is köszönöm!UI: Tudom mindig azt irják vissza hogy olvasd el az összes hozzászólást, De remélem sok megértő ember válaszol ehhez a hozzászóláshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Házimozi belépő szinten
- The First Berserker: Khazan
- Fotók, videók mobillal
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest