- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
autrcsab #17796 üzenetére
Nekem a fő gondjaim a következők voltak, ami miatt végül el is akadt egy időre a dolog.
A bázis állomás.
Az egyik videóban mutatja is, hogy 8 cm a visszatérési pontosság, vagyis aznap pontosan tartja magát egy adott útvonalhoz, de másnapra ugyanez az útvonal már 8 cm-el arrébb lesz.
Ezért én úgy gondolom, hogy muszáj saját bázis állomást üzemeltetni. Ha elég közel van a célhoz - pl. egy fűnyírónál ez simán megoldható - akár WiFi-vel is mehet, nem kell internet se. Én jelenleg a fűnyíróm akkujával bajlódok, még a kipróbálásig sem jutottam, de valószínűleg nem is az AgOpenGPS-t fogom használni, a Windows igénye miatt. Pedig az tényleg nagyon sok mindent tud.
Elérhető ugyan Magyarországon hivatalos, pontos RTK korrekció, de elég drága, és nem tudja mind a négy rendszert.
Nem is mertem használni, mert féltem, hogy ha valamit elrontok, vagy feltörik, akkor hó végén százezres, vagy milliós használati díjat fizetek, mert nincs náluk "prepaid" lehetőség, hogy csak a fizetett korlátig lehessen elmenni.
A bázis állomást egy ISMERT koordinátájú pontra kell tenni. Ilyet úgy tudunk szerezni, hogy vannak nyilvánosan elérhető pontok, amiknek megtudható (persze pénzért) a pontos koordinátái. Ha a bázisunkat ideiglenesen erre a pontra helyezzük, akkor pontosan be tudunk mérni egy saját bázis helyet a roverrel. A GPS-EOV konverzió elvégezhető, ha - szintén némi pénzért - regisztráltunk.
Én úgy gondolom, célszerűbb EOV alapon dolgozni, mert az derékszögű, metrikus koordináta-rendszer. Már csak azért is, mert itt a következő probléma:
Honnan veszed a föld táblád koordinátáit? Én erre a Földhivataltól - szintén pénzért - megszerezhető helyrajzot tartom célszerűnek, ami némi tornamutatvány után, már használható adatokat ad.
Én másik típusú GPS chipet használok, nem elvi okokból, hanem így alakult az idők folyamán.
Mindenképpen célszerű olyan chipet használni, ami a nálunk elérhető mind a 4 hold rendszert (amerikai, orosz, kínai, EU) tudja használni, és mindkét freki tartományt.
Ezek az én tapasztalataim, de persze mindenki a saját bejárt útját választja, én is.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest