Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Redmi Note 13 4G
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
its_grandpa
tag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Akkor teszteljünk (github kód sorszámot írok).
201 displayNumber(firstHourDigit, 126, clockHourColour);Ez kiírja az óra első digitjét ami nálad 2,1,0 mivel 24 órás.
Írj egy for ciklust 0-9 ig és hívd meg vele ezt az fv-t.for (int i=0; i < 10 ; i++){displayNumber(i, 126, clockHourColour);delay(500); /* hasamra ütöttem */}Ha az óra first digitje 0-9-ig szépen látszik akkor nincs gond az offsettel.
Az idő ellenőrzését azért írtam, hogy nézd meg a soros port kiírásánál, tényleg jó
időt kapsz-e a DS3231-től (másik szerző kódja). -
its_grandpa
tag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Rögtön az elején, ez így teljesen felesleges:
#ifdef __AVR__#endifEnnek van értelme (Adafruit lib):
#ifdef __AVR__#include <avr/power.h> // Required for 16 MHz Adafruit Trinket#endifBeraktam notepad++ ba a kódot, sorszámok az alapján.
A 101-ben kiírja a soros portra az óra értékét (MyDateAndTime.Hour), ezt ellenőrizd, tényleg 23:46 ?
A strip construktornak meg kell adni a ledek számát (LEDCLOCK_COUNT) ami nálad 252.
Ebben a kódban viszont csak 216. [link]Viszont a displayNumber fv-k hívásakor az offsetBy értéke ugyanaz.
Azt gondolom hibás a ledszalag címzése de majd a WS2812 guruk megmondják, én még nem programoztam ilyet.
Annyit tudsz még megtenni, hogy a 121 void displayNumber() fv.-ben a switch elé beszúrsz egy sort és kiíratod a soros portra digitToDisplay értékét, hogy lásd melyik digitet gondolja megjeleníteni.
Az Adafruit-nak van egy rakat example kódja a githubon, tesztelheted a szalagod /ledszám, szegmensek offsetje/ (simple.ino kis módosításával).szerk: a forrás linkjét berakhattad volna
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- World of Warships
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Arc Raiders
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- PlayStation 4
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman Z1 NEO ADATA 600W
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold