- Poco F7 – bajnokesélyes
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Mobilhasználat külföldön
- Nem tud dönteni az iFold a titán és az alumínium között
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Teasüti #7805 üzenetére
"Hogy mi? Ezt most látom először.
Akkor ezért nem működik egy csomó RTOS parancs?
Itt is vmi jogosultsági rendszer van? Meg kell szerezni a root jogot, vagy mi a szösz?"
Csak a WDT regiszter írásához kell a jelszó, de azt a rendszer elvileg csinálja.
Tehát a hardver WDT etetése a leírás szerint így működik:#define TIMG_WDT_WKEY_VALUE 0x50D83AA1 // ez a "jelszó"
TIMERG0.wdt_wprotect=TIMG_WDT_WKEY_VALUE;
TIMERG0.wdt_feed=1;
TIMERG0.wdt_wprotect=0;Az esp_task_wdt_feed() meg az esp_task_wdt.h ban van, kifejtve meg a libesp32.a-ban, vagyis nem tudjuk, hogyan működik.
"Ezt a scheduler-t a mai napig nem értem."
Én sem!
Néztem régebben szkóppal: 1 millisec-enként szakít meg - ha nem fut a magon tőlem semmi - akkor kb 3 microsecre. Valamit az alatt a 3 alatt csinál, de nem tudom mit. A millist biztosan növelgeti szoftverből -
Tankblock
aktív tag
válasz
Teasüti #7805 üzenetére
Hello
Low priority numbers denote low priority tasks. The idle task has priority zero (tskIDLE_PRIORITY).
Nincs Root jog, csak szerintem az van, hogy ha nem hagyjuk a schedulert futni a magon akkor a watchdog feltételezi, hogy valami nem működik jól és resetel....
Gondolom az is közrejátszik még, hogy 2 magon fut a FreeRTOS-t meg 1 magra találták ki... Ezért nincs minden funkcionalítása leimplementálva. (Mi van olyankor ha az egyit task az egyik magon a másik magon lévő tasktól függ pl....)
Lehet szép SW watchdogot írni akár állapotgépre is... pl minden task lefutott-e adott időn belül, ha nem akkor még mindig eldönthetem h reset vagy figyelmen kívül hagyom az egészet....
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Túra és kirándulás topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Autós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- OLED TV topic
- Gyorsan cáfolta az Xbox hardverek lelövéséről szóló pletykákat a Microsoft
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Új 0km es GARANCIAS acer nitro 15 rtx 4060 ryzen 7
- Új garanciás MSI Alpha ! R9 7945hx 32 ram 17 col 240hz qhd rtx 4070
- Ár értékbajnok! Prémium kategória 4060 ESZMÉLETLEN JÓ ÁRON! GIGABYTE AORUS rtx 4060
- ENNYI PÉNZÉRT ilyen konfigot nem kapsz! Prémium kategória! Gigabyte aorus rtx 4070 i9 14900hx 2k qhd
- Tökéletes E sport gamer! Újszerű HP victus rtx 3050 ryzen 5600h 16gb ram 512 ssd
- Új Asus 16 ProArt 4K+ OLED Touch Ryzen AI 9 HX370 32GB 2TB Nvidia RTX 4060 8GB Studio Win11 Garancia
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3304
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest