Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kapható a strapamobil, aminek kikapcsolása nélkül lehet kicserélni az aksiját
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Victoryus
üzenetére
Szerintem kicsit túlgondolkodtad ezt.
A szumó robotok nem hiszem, hogy használnának kamerát, egyrészt a sérülékenysége/ára miatt, másrészt, mert anélkül is tökéletesen el tudja látni a feladatát. Elég rá néhány sima IR vagy UH távolságmérő (előbbi pontosabb, utóbbit nem zavarja a napfény, bár ez nem tudom mennyire szempont), amivel megtalálja az ellenfelet (mivel ez nem csapatsport, ami előtte van, biztosan azt kell ütni
) egyszerű közelségérzékelők (reflexiós IR kapuk vagy mikrokapcsolók) a kontaktus érzékelésére, és vonalkövetők az aljára, hogy felismerje a küzdőtér szélét jelző vonalat."Ha szumó lesz, akkor honnan tudja az egyik robot, hogy a másiknak éppen melyik részét támadja?"
Most jutott eszembe, hogy távolságmérővel is meg lehet tippelni, hogy merre néz az ellenfél, mégpedig a mozgása alapján. Ha közeledik, akkor az elejét látom, ha távolodik, akkor meg a hátát.
-
Janos250
őstag
válasz
Victoryus
üzenetére
Mindkettőben van.
Én az ESP32-t javasolom mindenkinek. Nem sokkal drágább, viszont több szabad GPIO van. Továbbá a két mag se hátrány, mert a user programja önállóan fut egy magon, a rendszeré meg a másikon, ha nem variáljuk át.Na, közben látom, már kaptál jó választ, amivel én is egyetértek.
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Victoryus
üzenetére
1 szavazat az ESP32 re, ha minnéél kevesebb komponensből szeretnéd megoldani.
OKok:
sokkal töb GPIO lába van mint a ESP8266 nak, 2 core így nem kell yield() szórakozni.
Elegendő számítási kapacítása van hogy kiszolgáljon.
Bluetooth is van ráadásként....Vagy SMT32 ből és egy Wifi ESP8266 a kommunikációhoz , de ezt nem biztos, hogy én választanám.
Vagy Esetleg egy sima ESP8266 ha kell GPIO extenderrel ha kell.
Kérdés, mit szeretnél, mennyi GPIO lábra van szükséged. Javaslatom előszöt nézd meg mennyi szenzort szeretnél használni, milyen modulokat, hol lehet egyszerűsíteni (pl I2C több modult felrakni) és az alapján válasz ha megvan a system design......
SzerK: Ultrahang szenzor nem lát részleteket, a legközelebbi viszhangot tudod detektálni. arra kamera kell Rasperry Pi pl elegendő számítási teljesítménye van erre.
Sima LED Mátrix vezérlésre a ESP8266 is elegendő....
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
- Samsung SyncMaster 930BF 19" 1280 x 1024 DVI!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
A szumó robotok nem hiszem, hogy használnának kamerát, egyrészt a sérülékenysége/ára miatt, másrészt, mert anélkül is tökéletesen el tudja látni a feladatát. Elég rá néhány sima IR vagy UH távolságmérő (előbbi pontosabb, utóbbit nem zavarja a napfény, bár ez nem tudom mennyire szempont), amivel megtalálja az ellenfelet (mivel ez nem csapatsport, ami előtte van, biztosan azt kell ütni
) egyszerű közelségérzékelők (reflexiós IR kapuk vagy mikrokapcsolók) a kontaktus érzékelésére, és vonalkövetők az aljára, hogy felismerje a küzdőtér szélét jelző vonalat.
ekkold