Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Aryes #18172 üzenetére

"Nincs szükség ellenállásra, a belső felhúzó ellenállás önmagában is elég magas."

Ez csak STM32 esetében igaz vagy jellemző már az összes hasonló eszközre?
    Azért kérdem, mert példákat nézve látni ilyen-olyan megoldásokat.
    Ezen az oldalon például használnak ellenállást a nyomógombhoz.
    Tehát elég csak bekötnöm egy gombot egy pin-gnd közé? Ennyire egyszerű volna?

"... lehet készen is kapni ellenállás létrát"

Ez nagyon jó tipp és helytakarékos is. Ki fogom próbálni mindenképpen.

"... én szoftveres debouncingra gondoltam, ..."

Ezen a lehetőségen átsiklottam. Természetesen ha kényelmesen megoldható, akkor az lesz a megfelelő nekem. Ennek a lehetőségnek még akkor utánna kell olvasnom.

Köszönöm a tippeket, a segítséget.

-- off begin --

Más:

Jelenleg igen komoly szoftveres problémával küzdök a fejlesztőkörnyezettel.
    Az első és talán legfontosabb dolog, hogy STM32 használathoz az eddig ArduinoIDE-hez használt STM32 Board Core nem megfelelő. A Roger Clark helyett az STM32duino Core-t kell használnom. Egyszerűen azért, mert több Library-ba is belefutok, amelyek nem fordulnak a másik core-al.
    Úgy tűnik az kevésbé van optimalizálva STM32-höz, mint a másik.

Példa:
    TFT_eSPI Library : [link]

1. http://dan.drown.org/stm32duino/package_STM32duino_index.json
    Ezzel nem fordul a könyvtár.

2. https://github.com/stm32duino/BoardManagerFiles/raw/main/package_stmicroelectronics_index.json
    Ezzel minden probléma nélkül.

Csak kiragadva egy lényeges momentumot:
    STM32-n szépen beállítható az SPI1 és SPI2 sebessége. Ez a könyvtár használja is STM32 esetében ezt. Azonban az első Core SPI moduljából hiányzik a setSpeed lehetőség, míg a másodikban megvan. Az első fix 8MHz-ez használ (gondolom Arduino örökség lehet)
    Egy SPI kijelző esetében látványos a különbség.

Van viszont egy komoly probléma ezzel a maggal.

1. Windows - ArduinoIDE
    Iszonyatosan lassan fordít!!! Ez azt jelenti, hogy egy üres setup()+loop() percekig tart neki.
    Egy képernyőre kiírt "hello world" 3-8perc. Minden módosításnál az egészet újrafordítja.
    Neten kutakodva más is ezzel küzd.

2. Windows - SloeberIDE
    Hibába fut, nem fordul semmi. Nem egyedi gondom van ezzel, másnál is ez van. A probléma egyelőre feloldhatatlan.

3. Linux - ArduinoIDE
    Itt nincs gond. Gyorsan fordít és apróbb kódot is csinál, mint a másik core.

4. Linux - SloeberIDE
    Nem tudom elindítani. Érthetetlen, hogy miért nem indul, miközben JDK11 mellett más Eclipse alapú cucc simán fut.

A probléma viszont az, hogy nekem a Sloeber kellne, mert az ArduinoIDE nagyon hiányos a fejlesztési funkciókkal.

-- off end --

Új hozzászólás Aktív témák