- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iGO Primo
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyapo11 #12479 üzenetére
A LEGO grafikus felülete sajnos nem nyílt forráskódú, a National Instruments csinálta neki, de nekem is ez volt az alap ötletem, hasonló ökoszisztémát létrehozni arduino-val, amit ugyanúgy lehet grafikusan programozni.
Elég sokat kutattam a témában, és a legjobb fejlesztői környezet, amit erre készen találtam a http://snap4arduino.rocks, szerintem ezt vedd alaposan szemügyre, a lényege, hogy saját blokkokat lehet benne létrehozni, pl csinálhatsz benne "szivattyú" blokkot, minden paraméterét legördülő listából lehet állítani, gyakorlatilag egy óvodás is tud benne működő programot csinálni. Azt hiszem Arduino forráskódot is tud csinálni, de ha ez nem is, akkor a tinkercad oldalon lévő hasonló blokkos környezet viszont igen. Sőt, igaz, hogy ez attiny85-höz lett készítve és ha jól látom már egy ideje nem fejlesztik, de esetleg a cocomake7 pc-s programját is nézd meg, ez is tud arduino kódot létrehozni és XML-ben programot menteni, szintén gyerekjáték a használata.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- Kés topik
- Nintendo Switch 2
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest