- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
repvez #13211 üzenetére
Valahol javasolták a Tina nevű szoftvert, ezt még nem próbáltam, de analóg áramköröket lehet vele tesztelni.
Igazából nem értem, hogy mit szeretnél/mitől tartasz. Amikor egy szenzort postaköltséggel együtt megveszel mondjuk az Aliról 2$-ért, nincs miről beszélni.
Balesetek előfordulnak, én is sütöttem már meg alkatrészeket, mert elnéztem a lábkiosztását, de ez ellen pont nem véd semmilyen emulátor: ehhez odafigyelés és gyakorlat kell. Át kell olvasni az adatlapokat figyelmesen, megépített és tesztelt kapcsolásokat keresni a neten (ebből rengeteget fogsz találni fotóval, példakóddal), és ha valami nem világos, kérdezz! Elég sok tapasztalt hobbista gyűlt össze ebben a topikban ahhoz, hogy egy általad használni kívánt alkatrésszel kapcsolatban akadjon valaki, akinek van gyakorlati tapasztalata, esetleg tud jobbat javasolni helyette.Kérdezted, hogy "hogy érdemes elkezdeni az arduinoba való programozás dolgokat meg a fejlesztést?"
Először is ne céltalanul kísérletezz, döntsd el, hogy mit szeretnél építeni. Pro micro-ból nagyon jó dolgokat lehet csinálni, mert számítógépre kötve tud USB HID eszközöket emulálni (egér, billentyűzet, joystick/gamepad, midi vezérlő). Keress már megvalósított projekteket, onnan megtudod milyen alkatrészekre lehet szükséged, rendeld meg és játssz vele, tapasztald ki, hogy mik a határai, mi másra lehet még használni. Nálam általában egyik projekt szüli a másikat, mert menet közben eszembe jut, hogy ezt a cuccot másra is lehet használni. Aztán van egy csomó alkatrészem, amit csak úgy rendeltem, hogy valamire csak jó lesz.Van pl egy robot porszívóm, csak minden alkatrész külön dobozban van, össze kéne végre rakni.
Nézd meg ezt a két pdf-et, hátha segít, ötletet kapsz belőle:
[link]
[link] -
válasz
repvez #13209 üzenetére
Szia!
Én csak a tinkercad.com-ot ismerem, azt írtad is. Igazából a legtöbb kiegészítő filléres eszköz, érdemes inkább beszerezni, és úgy próbálgatni.
Amiből korlátlan mennyiségre lesz szükséged, az a jumper kábel, minden változatban, esetleg breadboard, bár én azt nem szoktam használni, mert amikor prototípust építek, vagy légszerelek, vagy próbanyákot használok.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest