- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsambek
aktív tag
válasz
spammer #3432 üzenetére
Végül abban maradtam magammal, hogy el tudok odáig jutni, hogy van egy Xfce-s Arch-om, de tovább már nem akarok menni. Tényleg valami kezdőbb disztróval kell kezdenem. Most felrakok egy Mint-et, aztán meglátjuk mikorra érek el odáig, hogy be merjek vállalni egy Archot.
Köszönöm azért a segítségeiteket
,
-
zsambek
aktív tag
válasz
spammer #3430 üzenetére
Ha minden igaz meg tudtam csinálni network CLI-vel.
A következő kérdésem az lenne, hogy milyen DE-t használjak?
Illetve, hogy tudom beállítani azt, hogy rögtön a DE-be jelentkezzen be, ne kelljen azzal szórakoznom, hogy először belépek a userembe, és mondjuk xfce-nél startx-vel tudjam elindítani a DE-t
-
zsambek
aktív tag
válasz
spammer #3428 üzenetére
Miért van az, hogy ahogy a videóban kéri, (sudo systemcl enable NetworkManager) megcsinálom, viszont utána nem csatlakozik fel alapból a Wireless hálózatomra, sőt. Miután kiadom a wifi-menu parancsot, nem hajlandó felcsatlakozni semelyik hálózatra se, mivel a Job for netctl... failed hibát dobja.
-
zsambek
aktív tag
Hát, akkor maradok itt.
Most újra kezdem az egészet az elejéről, és akkor a HDD-t, majd csak linkelni fogom a /home-ba.
Kérdéseim:1, Mit rontottam el, hogy a tty1-ben miután újraindítottam a rendszert, a backspace helyett ?, lett (nem tudtam törölni)
2, Ha az a cél, hogy a rendszerem angol legyen, viszont tudjam használni a magyar betűket, ahhoz mit kell tennem? ($ localectl set-keymap --no-convert hu) ?
3, Az fstab-nak mi a megfelelő beállítása?
Az Ubuntu-soknál ilyet találtam: noatime.
Meg, hogy a TRIM is fontos, és talán?! igaz, hogy lassítja a boot időt, de összességében megéri?
Mik kellenének az enyémbe? (/, /home, /boot, swap?)
A HDD-nél is kell valamit editelnem az fstabben, vagy az jó úgy, ahogy van?
4, Amikor pacmannel elkezdem telepíteni a xorg-nak a cuccait, és beírom, hogy "all", akkor miért nem telepíti fel, miért írja ki ugyanazt?
5, Van a laptopomban egy dedikált(AMD) és egy integrált VGA(i3). Az integrált VGA-t szeretném használni, mivel nekem az bőven elég. Akkor először felrakom simán az intel drivert. Viszont utána a dedikált VGA-t valamire fel tudnám használni a gépemben? Olvastam, hogy esetleg SWAP-ként funkcionálhatna. -
zsambek
aktív tag
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok,
Életem első Arch telepítése előtt állok + életem első UEFI-s telepítése előtt.
Egy HP 450 G1-es gépem van, i3-as, dedikált AMD VGA-val. SSD-vel + HDD-vel.A kérdés:
Amikor Rufus-szal csinálom az USB-t, akkor MBR-es vagy GPT-s partíció sémával dolgozzak?
A GPT-nek így utána olvastam, hogy akkor korlátlan partíciót hozhatok létre, etc, etc... ez a jövő, stb.
Jó lesz ez akkor nekem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- YouTube
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- eBay
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest