-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
zsambek #3433 üzenetére
Ha szeretnél az Arch-nál maradni, akkor ott az Antergos, ami grafikus telepítővel rendelkezik, és ki is választható, milyen DE-t akarsz felrakni, a többit elintézi neked. Vagy ott a Manjaro, amivel kész rendszert kapsz. Az Arch alapokkal ismerkedni jók, a Wikit is ugyanúgy tudod használni velük. Arch-ot meg lehet gyakorolni addig virtuális gépen vagy másik gépen/hdd-n is.
-
spammer
veterán
válasz
zsambek #3431 üzenetére
Ha ezek a kérdések felmerülnek, akkor lehet, hogy korai volt az Arch-ot választani.
Azt rakd fel, ami tetszik. Tök mindegy, Xfce, Gnome, KDE, akármi... ami tetszik és amit elbír a géped.
Én pl. nem használok DE-t, inkább a manuális csomagválasztást preferálom egy WM-mel (Window Manager). Ezelőtt Openboxot használtam, most meg AwesomeWM-et, de ott van pl. az i3 is. De ezekkel többet kell tökölni, konfigolni stb. Ha nincs ellenedre, tanulni akarsz, meg valami "könnyebb" felületet, akkor valamilyen WM + add meg neki, milyen csomagokat (programokat) akarsz telepíteni. Ebben az esetben vagy felraksz egy Display Managert (pl. SLIM), vagy xinitrc/startx kombóval indítod a GUI-t. Auto login, auto startx megoldható mindegyikkel.
-
spammer
veterán
válasz
zsambek #3429 üzenetére
enable után volt start is (vagy reboot)? Wifire csak akkor csatlakozik, ha be lett állítva neki a router/jelszó (értelemszerűen).
Én így lőttem be:
sudo pacman -S wpa_supplicant dialog
nmtuiAz nmtui a NetworkManager terminálos felülete. Ha valamiért nem menne ezzel, akkor próbálj úgy csatlakozni, hogy:
nmcli dev wifi connect <routerSSID> password <WifiJelszó>
-
spammer
veterán
válasz
zsambek #3427 üzenetére
A blogomban van egy link gyűjtemény, abban van egy link egy Arch tutorial videósorozathoz. Ha a wiki nem elég, nézd végig, és mindjárt tisztább lesz a kép.
1-2-4-re válaszoltam a másik topikban, de ha itt maradsz, akkor oda már ne írj, tényleg ne szakadjon szét a beszélgetés.
-
válasz
zsambek #3420 üzenetére
Kezdő Debianosként is javaslom, hogy pillants rá itt a boot időre MBR- ben, szerinted GPT mennyit gyorsítana ezen? Emiatt nem sok értelme lenne GPT- t használni, látom a kezdő topikban, le is mondtál erről, fentieket csak azért írom, hogy eloszlassam kicsit ezt a hiedelmet!
Ami lényegesebb: vagy itt vidd végig az Arch telepítést vagy a kezdő topikban, mert ennek így nincs értelme, hogy hol itt teszed fel a kérdést, hol ott! Egy topikban a segítő végigolvassa a thread- et, de nem fog ugrálni két topik között, hogy esetleg a másikban már kaptál választ az adott kérdésre.
Ha Arch- ot telepítesz, javaslom maradj ezen a topikon, ha kezdőknek való disztrót választasz (Arch nagyon nem az) esetleg mégis, akkor azt meg vidd a kezdő topikba!
-
qisqaqas
senior tag
válasz
zsambek #3423 üzenetére
Komolyra forditva a szot: UEFI-s GPT-s sztorival a boot ido csokkent, nem kell sokra gondolni, de azert eszreveheto volt a kulonbseg. SSDvel tokmindegy mit csinalsz pikkpakk menni fog a rendszer.
Az UEFI pedig egy furcsa allat. Elso alkalommal legyen a cel az hogy mukodik a kesz rendszer, aztan majd ha emlekezetbol felpakolsz egy Archot, akkor majd melazhatsz hogy legyen gyorsabb.
Most koncentralj arra hogy minden SSD-s opciot tolj bele az fstab-ba. A tobbi megvar
-
korobi
aktív tag
válasz
zsambek #3414 üzenetére
próbáld a win32diskimagert...
á csak futva olvastam, nem ez volt a kérdés...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Óra topik
- Crohn betegség
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest