- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aureal
őstag
Köszi! Nem tudtam hogy ez haladó rendszer, én 1cd-s guis live distrot kerestem eredetileg, de az összefoglalón túl ajánlott wiki csak angolul elérhető ahogy nézem és nagyon bonyolultnak tűnik nekem. Pl. egy wifi beállítást sem tudom honnan kéne elkezdeni, hogy legalább egy xfacet letöltsek rá, illetve nem tudom ez liveként működne-e vagy hozzápiszkálna a meglévő win7-es rendszeremhez helyreállíthatatlan hibát okozva. (?)
Inkább nézek egy másik könnyebben kezelhető distrot... -
Aureal
őstag
Sziasztok!
Nem vagyok nagy linuxos, de gondoltam a distrowatch ajánlása szerint megnézem az Archot, mint nem gigantikus rendszer, ami elfér egy 2 gigás pendriveon. Rufusszal meg is csináltam a bootolható isos rendszert, elindul, de semmi live felületet, guit nem tölt be, megáll a parancssornál. Ha beírom hogy gui vagy help, még azt a parancsot sem ismeri. Ez most ennyire minimál rendszer vagy valamit rosszul csináltam?
Honnan tudnám ellenőrizni hogy egyáltalán live verziós és van-e hozzáadott gui a rendszerben?Köszi!
-
Aureal
őstag
Köszi mindenkinek!
Akkor az Archot kihagyom. 2006-ban a suliban próbáltunk felrakosgatni még Fedora, Ubuntu distrokat, de mivel az informatika tanárunknak is beletört a bicskája, végül külső segítséggel egy UHU Linuxot állítottunk be servernek. Természetesen azóta már semmire nem emlékszek az egészből, csak hogy egy hétig szopott az osztály a tanárral együtt az akkori Linuxokkal, ezért írtam hogy 0 a tudásom belőle.
Amúgy érdekesek ezek a tanárok. Volt egy emelettel feljebb egy Unix ismereteket oktató, "őrült professzor" kinézetű tanár. Tőle is kértünk segítséget, de ő annyival elintézte, hogy: "a Linuxszal őt hagyjuk békén, mert az egy tákolt valami, nincs rendesen megírva". Itt ment el a kedvünk anno az egésztől.
Azért gondoltam, azóta hátha jobb már a helyzet e körül.
Amúgy kösz a biztatást, de valóban nem az a parancssor kedvelő kezdő vagyok, jobb szeretem ha gui-n kell kikattintgatni gyorsan ami kell és csak nagyon hard dolgok miatt kell a terminalhoz nyúlni. Emléxem az Ubuntunál akkor még a monitor képfelbontását sem lehetett kisakkozni, csak valami 80000 soros fájlban lehetett átírogatni dolgokat, hogy ne 640x480/50Hz-en pislogjon. Na ezután jött az UHU, csak azt már nem fejlesztik ha jól tudom. -
Aureal
őstag
Sziasztok!
Linux-tudásom 0. Windows mellé szeretnék kipróbálni valamit, hátha gyorsabb lenne rajta a netezés. Később pedig le is váltanám a wint.
Ahogy nézegettem, olvasgattam, Ubuntu, Mint és Arch distrokat ajánlják legtöbben első nekifutásra. Gyakorlatilag nem is kellene semmi extra, csak böngésző, médialejátszó, irodai programok, mindenféle csoda dolgoktól mentes rendszert szeretnék, de lagalább különösebb beavatkozás nélkül lejátszon már egy mp3 fájlt meg ilyesmi. Szerintetek melyiket érdemes választani a felsoroltakból? (A gép amire tenném, nem mai darab: Athlon XP 1800+, 1,5 giga rammal, Radeon 9200-es GPU)Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged