- iPhone topik
- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Kisebb, könnyebb, kitartóbb: szupermobillal hűti a Honor a kedélyeket
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
#63718632 #6829 üzenetére
Az ilyen hardverdekódolásos témánál lehet fent többféle csomag is, nem vesznek össze, legfeljebb nem használja azokat, amiket nem tud használni, mert nem relevánsak az adott GPU-hoz. Ez nem olyan, mint a GPU driver, hogy ha elcseszed, akkor nincs grafikus felületed vagy ilyesmi. Nyugodtan lehet vele kísérletezni, el nem tudod rontani. Célszerű a csomagokat egyenként feltenni, és után tesztelni, hogy tudjad melyik működik a te GPU-dhoz.
mpv alatt a hwdec kapcsolót tedd be az mpv.conf-ba, és lejátszás közben a terminálban tudod nézni a kimenetet (vagy i vagy I-t nyomva lejátszás közben), hogy használ-e VAAPI-t.
Egyébként meg ez a hardveres inteles VAAPI dekódolás túl van lihegve. Én most kapcsoltam be Arch Testing + Sway WM Wayland alatt Firefox betában, és menni megy, de alig alacsonyabb a CPU terhelés lejátszás közben, a htop 50-100% (a 4 mag = 400%-ból)-os terhelés helyett kb. 20-25%-kal mutat csak alacsonyabbat, ezt így egy kicsit soványnak érzem. Én i5-2520M-et használok (Sandy Bridge mobil), amiben Intel HD3000 GPU van, ez már ősréginek számít.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Foxpost
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Honor Magic 5 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest