- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali hatállyal felpörgeti az Apple az iPhone 17 gyártást
- Samsung Galaxy A25 5G - az út középen járható
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
spammer #3700 üzenetére
Nem azt nehéz kiválasztani, hogy milyen programokat használok, hanem inkább azt, hogy milyen esetleges lib-ek vagy egyéb függőségek kellenek, hogy működjön midnen rendesen, ahogy a kolléga írja: legyen hang, menjen a BT, meg ilyesmi.
A Manjaro alapból egy könnyű megoldást kínál erre, bár ott meg rengeteg felesleg van, mivel nekem nem kell Steam, Wine meg egy rakás más csomag, ami az alap telepítésben benne van.
Tényleg szeretném annyira átlátni a dolgot, hogy én ki tudjam választani a szükséges dolgokat, de jelenleg a csomagok feléről sem tudom, hogy mit csinál pontosan, és ezen nem segítenek sokat azok a fél soros leírások, amiket mellékelnek hozzájuk a repóban... -
BoB
Topikgazda
válasz
spammer #3700 üzenetére
A motorháztető alatti dolgokra nem gondolsz?
Egy ubuntun neked felteszik azokat a csomagokat amik szükségese, pl.:
blutooth átvitelhez, exfat kezeléshez, mtp protokoll telefonhoz, hangerőszabályzó, beállító pulseaudióhoz (meg egyáltalán pulseaudio, azt sem húzze be alapból egyik sem, ami kell ha fel akarja venni a desktop hangját), kernel-headers zárt videó driverekhez, a megfelelő 32 bites csomagok mert kiderül nélküle x játékban nincs hang, egyéb library ha xy-t akarsz használni egy adott programban, stb stb stb.
Merthogy ubuntun ha felteszel valamit alapból felmegy az összes opcionális függőség is, míg Arch-nál nem. Jé, mindjárt van kismillió csomag különbség. Neked kell megnézni mindegyiknél milyen opcionális kell neked még.
Ezeket mind neked kell megtalálni, és egyáltalán nem olyan programok, mint vlc mer' azon szeretek filmet nézni csak megtalálom és rendben vagyok. Ahoz hardveres gyorsítás kell? Milyen kártya van? Ahoz milyen csomagok kellenek a gyorsításhoz? Ja hogy mindjárt fel kell még csomagot tenni mellé.
Ezeket mind megoldják helyetted egy ilyen előre elkészített disztrón.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 256GB,Kábel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3563,100% Akkumulátor
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Csere-Beszámítás! Garis! Asus Tuf FX608H Notebook! I5 13450HX / RTX 5050 8GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest