- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Újabb renderek mutatják meg az Xperia 1 VIII változásait
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
man pacman

Szóval a dupla y kényszeríti az adatbázis frissítést. A KDE-ben nyugodtan megnyithatsz egy terminált és ott rootként mehet a pacman -Syyu, ahol az u jelzi, hogy rendszerfrissítést kérsz.
Bruteforsz kolléga is jó tippet adott, bár én inkább kettéválasztom a hivatalos és nem hivatalos csomagok frissítését, a pacman után jön a yaourt -Su --aur.
Ha yaourt-ot vagy más wrappert használsz, arra ügyelj, hogy ne rootként futtasd (sudo, fakeroot csomagoknak fent kell lenni).Én Ubuntu után álltam rá Arch Linuxra és azóta sem bántam meg.
Hálózat:
networkmanager helyett kipróbálhatod a wicd-t is, ha nem kell ppp, úgy emlékszem, az jelzi a jelerősséget, illetve a netcfg-hez is van GUI: ArchAssistant, de arról csak annyit tudok, hogy profilok közt lehet váltani, ám jelzi-e a jelerősséget, passz.
Illetve conky-ban is ki tudod rakni %-ban és grafikusan is a wireless hálózat erősségét. -
Brutforsz
senior tag
A pacman -Syy (vagyis a csomaglisták kényszerített újratöltése) nem szükséges a teljes rendszerfrissítéshez, azt például akkor célszerű használni, ha megváltoztatod a letöltési tükrök listáját.
Ha használod a yaourt alkalmazást, akkor mindent egyben megoldásként a yaourt -Syua parancs a hivatalos tárolók mellett az AUR-ból származó csomagokat is frissíti.
Új hozzászólás Aktív témák
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Licencek
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

BoB