- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Újjáéled a Motorola Moto G100
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
man pacman
Szóval a dupla y kényszeríti az adatbázis frissítést. A KDE-ben nyugodtan megnyithatsz egy terminált és ott rootként mehet a pacman -Syyu, ahol az u jelzi, hogy rendszerfrissítést kérsz.
Bruteforsz kolléga is jó tippet adott, bár én inkább kettéválasztom a hivatalos és nem hivatalos csomagok frissítését, a pacman után jön a yaourt -Su --aur.
Ha yaourt-ot vagy más wrappert használsz, arra ügyelj, hogy ne rootként futtasd (sudo, fakeroot csomagoknak fent kell lenni).Én Ubuntu után álltam rá Arch Linuxra és azóta sem bántam meg.
Hálózat:
networkmanager helyett kipróbálhatod a wicd-t is, ha nem kell ppp, úgy emlékszem, az jelzi a jelerősséget, illetve a netcfg-hez is van GUI: ArchAssistant, de arról csak annyit tudok, hogy profilok közt lehet váltani, ám jelzi-e a jelerősséget, passz.
Illetve conky-ban is ki tudod rakni %-ban és grafikusan is a wireless hálózat erősségét. -
Brutforsz
senior tag
A pacman -Syy (vagyis a csomaglisták kényszerített újratöltése) nem szükséges a teljes rendszerfrissítéshez, azt például akkor célszerű használni, ha megváltoztatod a letöltési tükrök listáját.
Ha használod a yaourt alkalmazást, akkor mindent egyben megoldásként a yaourt -Syua parancs a hivatalos tárolók mellett az AUR-ból származó csomagokat is frissíti.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest