- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Óriásakkut tuszkoltak egy szupervékony hajlíthatóba
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Android szakmai topik
- MWC 2026: Rám nézett a Robot Phone, zavarba jöttem
- MIUI / HyperOS topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igen, hát mondjuk ez a trimmelés téma Arch Linuxon nem is annyira triviális. Mivel a filozófia meg hagyja a user-nek a döntés szabaságát, hogy mit használ. Meg milyen szolgáltatásokat állít be a rendszerén.
Erre volt ma egy jó példám.
Cimbimnek anno egy kis fos AMD C-70-es notikára tettem egy Arch rendszert, mert azzal viszonylag jól megy. Ennek két éve már. Tegnap csörög, hogy nyomtatni szeretne. Mondom semmi gond, Xfce>Nyomtató beállítások és minden fasza lesz, meg szkenneléshez Skanlite vagy Szkennelés progi.
Majd negyed óra mulva csaptam a fejemhez, hogy állj ne csinálj semmit. Mert szinte biztos, hogy nyomtató csoporthoz kell adni a user-t. Be kell lőni a CUPS service-t és egyéb nyalánkságok.
Másik öreg notiján egy Deb alapú Neptune van. Na azon nyomhatod nyugodtan, amit a GUI ad nyomtatókra és szkennerekre. Azzal elboldogulsz, biztos.
A lényeg, hogy a cimbi abszolute nem érdekelt, a dolgok hátterének megértésében. Csak működjön.
Na ezzel csak azt szertettem volna sugalni, minden disztrón kicsit más minden is.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- MWC 2026: Óriásakkut tuszkoltak egy szupervékony hajlíthatóba
- Autós topik
- Óra topik
- Suzuki topik
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760 i5 12600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Awesome Navy használt, megkímélt 6 hónap garancia
- Apple iPhone 12 64GB - Kártyafüggetlen, Fekete, 91% Akku - 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB