- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Hatodik bétánál jár a Galaxy S25
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Debianban jól működik a plasma wayland, megy a qt5 platform plugin, fut a clementine is. Arch alatt plasma wayland sessionben valamiért nem tőltődik be a qt5 platform plugin, és sok q5-ös app elcrashel. Megoldást nem találtam akárhogy túrom a google-t.
Most vettem egy crucial mx500 500gb-t hogy az Arch mellé felrakjam a debiant is állandóra, eddig egy 64gb os ssdn volt a debian. Az Arch meg egy 480g-s radeon r3 ssdn foglal helyet. A debianban kellemesen csalódtam, meglepően kevés utómunkát igényel telepítés után, és van egy kész desktopom. Csak a firmware-amd-graphics csomagot kellett felraknom hogy elunduljon az X, meg raktam backportsból 5.x-es kernelt. Non free firmware netinst iso-t használtam. Telepítés közben még a mount opciókat is ki lehetett választani többek közt a discardot és a noatime-t. Viszont a csomagok régebbiek egy Arch-hoz képest, de valamit valamiért. Nem érzem bloatnak a debiant, villámgyorsan bootol a rendszer a plasma desktoppal, kb az Arch-al egyszinten van bootidőben. A debian wiki sajnos a fasorban sincs az Arch-hoz képest. Párhuzamosan fogom használni a két rendszert. Így első blikkre az Arch tűnik egyszerűbbnek logikusabbnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

BoB