Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

Debianban jól működik a plasma wayland, megy a qt5 platform plugin, fut a clementine is. Arch alatt plasma wayland sessionben valamiért nem tőltődik be a qt5 platform plugin, és sok q5-ös app elcrashel. Megoldást nem találtam akárhogy túrom a google-t.
    Most vettem egy crucial mx500 500gb-t hogy az Arch mellé felrakjam a debiant is állandóra, eddig egy 64gb os ssdn volt a debian. Az Arch meg egy 480g-s radeon r3 ssdn foglal helyet. A debianban kellemesen csalódtam, meglepően kevés utómunkát igényel telepítés után, és van egy kész desktopom. Csak a firmware-amd-graphics csomagot kellett felraknom hogy elunduljon az X, meg raktam backportsból 5.x-es kernelt. Non free firmware netinst iso-t használtam. Telepítés közben még a mount opciókat is ki lehetett választani többek közt a discardot és a noatime-t. Viszont a csomagok régebbiek egy Arch-hoz képest, de valamit valamiért. Nem érzem bloatnak a debiant, villámgyorsan bootol a rendszer a plasma desktoppal, kb az Arch-al egyszinten van bootidőben. A debian wiki sajnos a fasorban sincs az Arch-hoz képest. Párhuzamosan fogom használni a két rendszert. Így első blikkre az Arch tűnik egyszerűbbnek logikusabbnak.

Új hozzászólás Aktív témák