Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

Nem működik nálam a hardveres gyorsítás a chromium-vaapi-bin aur csomagos chromiummal, Radeon 6670-nel. Valami gond van a csomaggal mert az Arch fórumban vitatkoznak róla:
    Link
    Régen még működött a hardveres videógyorsítás nálam ezzel a csomaggal, mostmár nem :W Akármit csinálok.
    Vaapi működik rendesen:
    [attilav@Attilav-PC ~]$ vainfo
    vainfo: VA-API version: 1.5 (libva 2.5.0)
    vainfo: Driver version: Mesa Gallium driver 19.1.7 for AMD TURKS (DRM 2.50.0 / 5.3.1-arch1-1-ARCH, LLVM 8.0.1)
    vainfo: Supported profile and entrypoints
    VAProfileMPEG2Simple : VAEntrypointVLD
    VAProfileMPEG2Main : VAEntrypointVLD
    VAProfileVC1Simple : VAEntrypointVLD
    VAProfileVC1Main : VAEntrypointVLD
    VAProfileVC1Advanced : VAEntrypointVLD
    VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointVLD
    VAProfileH264Main : VAEntrypointVLD
    VAProfileH264High : VAEntrypointVLD
    VAProfileNone : VAEntrypointVideoProc

Amit az Arch fórumban írnak aszerint a gallium platformot is érinti a probléma. Szomorú vagyok :( Kubuntu alatt bezzeg működik a vga gyorsítás, ha felrakom a chromium dev branch ppa-ról a dev chromiumot. Kicsit csalódtam az Arch-ban. Az arch fórumos threadben liewkj javasolt egy patchet amivel a hiba javítható lenne, de vagy nem akarja alkalmazni a fejlesztő vagy nem reagál.

Próbáltam aur-ból chromium-dev verziót forgatni, abban a reményben ha Kubuntu alatt megy vele a gyorsítás akkor Arch-on is működni fog, el is kezdtem, de a rákerestem a google-ba a fordítási időre és ilyen 7-13 órákat írnak, úgyhogy meg is szakítottam a fordítást. Kubuntu-ra van bináris chromium-dev csomag, Arch-ra nincs :(
    Nincs valami izmos procim ilyen nagy fordításhoz, csak egy X4 860k-m :(

Új hozzászólás Aktív témák