- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Megint variál a megnevezéssel a Qualcomm
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #5118 üzenetére
Pedig csak megszokás kérdése, hogy milyen nyelven használod. Nem kell hozzá magas szintű angol, ilyen File, Open, Print egyszerű dolgokat bárki megért, meg install packages, cannot mount bla-bla, meg file locked, stb. egyszerű kifejezéseket. Ráadásul ha megszokod, akkor úgyis elolvasás nélkül kattintasz a megszokott helyekre.
Én csak annyiból tolom túl, hogy még a területi beállítások sem magyarok, mivel próbálom a magyaros dolgokat minél jobban kizárni, hogy az angol a hétköznapok részévé váljon minél szorosabban, ez segít a nyelvtanulásban. De amíg magyarul használtam a rendszert, addig sem okozott gondot, telepítéskor mindig a legelső kérdés, hogy billentyűzet és nyelvi beállítások, itt lementem mindkét helyen a magyarra, és minden magyarul működött, sőt, mikor először frissítettem csomagkezelővel, grafikus felületen mindig felajánlotta, hogy FF-hoz meg LibreOffice-hoz magyar nyelvi csomagot talált,telepítheti-e, nem kellett semmit i8n-neznem. Igaz ez Mint KDE, Kubuntu alatt volt szokásos. Arch alatt nem tudom, mert azalatt már angolul használtam, de gyanítom Arch alatt is csak annyi, hogy a vconsole.conf-ban a keymapot beállítod (hu), a locale.conf-ban a nyelvet és a kódolást (hu_HU.UTF-8), ez alapján futtatod a locale-gen parancsot, meg timedatectl set-timezone Europe/Budapest, timedatectl set-ntp 1, majd feltolod a KDE Plasma 5 metacsomagját fullosan, végül FF, LibreOffice, de itt kézzel mindjárt mögötte a pacmannak megadod azt a csomagot, amit te is írtál.
Egyedül arra kell még vigyázni Archnál, hogy a Wiki-ben a Quick Installation-nél még valami régi tz-s parancs volt az időzónaválasztásnál, de ezt már nem találom. Az Installation Guide-ban viszont még mindig szimbolikus linkkel dolgozik, ez sem ajánlott, helyette a timedatectl-lel érdemes beállítani, az a korszerű módja.
Új hozzászólás Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest