- One mobilszolgáltatások
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #5118 üzenetére
Pedig csak megszokás kérdése, hogy milyen nyelven használod. Nem kell hozzá magas szintű angol, ilyen File, Open, Print egyszerű dolgokat bárki megért, meg install packages, cannot mount bla-bla, meg file locked, stb. egyszerű kifejezéseket. Ráadásul ha megszokod, akkor úgyis elolvasás nélkül kattintasz a megszokott helyekre.
Én csak annyiból tolom túl, hogy még a területi beállítások sem magyarok, mivel próbálom a magyaros dolgokat minél jobban kizárni, hogy az angol a hétköznapok részévé váljon minél szorosabban, ez segít a nyelvtanulásban. De amíg magyarul használtam a rendszert, addig sem okozott gondot, telepítéskor mindig a legelső kérdés, hogy billentyűzet és nyelvi beállítások, itt lementem mindkét helyen a magyarra, és minden magyarul működött, sőt, mikor először frissítettem csomagkezelővel, grafikus felületen mindig felajánlotta, hogy FF-hoz meg LibreOffice-hoz magyar nyelvi csomagot talált,telepítheti-e, nem kellett semmit i8n-neznem. Igaz ez Mint KDE, Kubuntu alatt volt szokásos. Arch alatt nem tudom, mert azalatt már angolul használtam, de gyanítom Arch alatt is csak annyi, hogy a vconsole.conf-ban a keymapot beállítod (hu), a locale.conf-ban a nyelvet és a kódolást (hu_HU.UTF-8), ez alapján futtatod a locale-gen parancsot, meg timedatectl set-timezone Europe/Budapest, timedatectl set-ntp 1, majd feltolod a KDE Plasma 5 metacsomagját fullosan, végül FF, LibreOffice, de itt kézzel mindjárt mögötte a pacmannak megadod azt a csomagot, amit te is írtál.
Egyedül arra kell még vigyázni Archnál, hogy a Wiki-ben a Quick Installation-nél még valami régi tz-s parancs volt az időzónaválasztásnál, de ezt már nem találom. Az Installation Guide-ban viszont még mindig szimbolikus linkkel dolgozik, ez sem ajánlott, helyette a timedatectl-lel érdemes beállítani, az a korszerű módja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szemüveges topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Akciókamerák
- PlayStation 5
- Mozgásban a PIONER című orosz MMOFPS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Xbox Series X|S
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged