- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
dudu98
tag
válasz
dudu98 #123293 üzenetére
Esetleg aki jártas AppleCare+ éves előfizetéses biztosítás megkötésével kapcsolatban privát üzenetben tudna segíteni a folyamatban (bármely régióra)?
Végül a német Apple küldött visszajelzést a storno tranzakcióval kapcsolatban, úgyhogy jövő héten visszautalják az összeget. -
SharpSA
veterán
válasz
dudu98 #123346 üzenetére
Pár éve a képernyő méret miatt vettem az M1 13-as Air helyett a 16-os M1 Pro-t. Akkor még nem volt 15-ös Air, pedig az lett volna jobb ha vinni kell valahová. Na a 16-ost nem is nagyon vittem sehova, mert nagy és leginkább nehéz. Változott a helyzet, most már jó lesz a 13,6-os Air is. Bár még megvan a 16-os, még nem kaptam rá jó ajánlatot, de idő kérdése és másnál lesz majd. Addig is használom néha azt is.
-
SharpSA
veterán
-
Parson
addikt
válasz
dudu98 #123293 üzenetére
Én Németországban élek már jó ideje, így nekem van német bankkártyám, és minden német dolgot németül német vonatkozásban intézek. Magyarországon meg magyarul magyar vonatkozásban. Mert hiába EU, országonkénti szeparáció nem csak apple-nél van. Vásárlás fel sem merül bennem keverve össze-vissza. Én még a bankokban sem bízok (100%-ban), de ez már más történet és talán csak az én problémám (tapasztalatból), de 'jóvanezígy'.
+ nekem nincs apple care+-om - ha jól emlékszem a Macbook M1 Air-hez én sima mediamarktos (4 év) extra garanciát vettem itt Németországban, mert nekem az is jó volt.
-
Parson
addikt
válasz
dudu98 #123285 üzenetére
Nem a vásárló van ellehetetlenitve, hanem a process nincs egyszerüen jól levajazottan megoldva (nem mindegy mi a szándék és miböl következik micsoda, különben fölöslegesen bosszankodsz olyanon, ami nem igaz, vagy legalább nem 100%-ban igaz) - mert egyszerüen az országonkénti szeparáció volt az elsödleges nyelvi és gazadasági szempontokból, esetenként szolgáltatások szempontjából is. Ezért végeredményben ami elöre látható volt, ha vki kicsit is figyelt az elmúlt években) hasznosabb elöre utánanézni, mi hogyan müködik, vagy egyáltalán nem müködik, és csak utána belevágni komolyabb anyagi vonzatú ötletekbe. Vaagy utólag okoskodni. (PL nálam német-magyar kettös account oldotta meg az apple music problémámat, nem kicsit sokat bújtam a részleteket, meg tesztelgettem, hogy abszolute levajazottan müködjön a családban... nincs is vele gondom, max egy apró kompromisszum, amit elviselek már, de support nem kellett.)
Azért sok sikert, biztosan megoldható, csak kicsit rugdalni kell öket a support-on! -
válasz
dudu98 #123285 üzenetére
Mindenki örüljön neki, hogy legalább így trükközve meg lehet oldani. Amint az menne normálisan, kb azonnal vége lenne, mint az azonnal cserének az iPhone4 idején.
Akkoriban, ha tudtak reprodukálni a hibát, akkor csak azért volt 50 perc a csere (kaptad az "új" készüléket), mert 40 percig sorban álltál, hogy hívjanak a pulthoz.
Magyarországon ezzel nem csak éltek, hanem visszaéltek.
Tartok tőle, ha lehetne itthon is, akkor az ára lenne értelmezhetetlen magas, vagy gyorsan meg is szűnne.
-
törölt tag
-
Victory99
tag
válasz
dudu98 #123254 üzenetére
Nem véletlenül az történt hogy nem engedte az Apple ID-hoz csatolni csak a szerződést ? Ez nekem is így van, ez így maradhat alapvetően erre rákérdeztem én sem tudtam ezen változtatni mert magyar az Apple id de más országban kötöttem a szerződést szóval emiatt nem engedi hozzám csatolni de maga a szerződés él amíg fizetem stb … Hogy innen mi a megoldás miután le lett mondva.. azt nem tudom
-
herdsman12
őstag
válasz
dudu98 #123089 üzenetére
Fixshop tapasztalatom van. [link]
A másodjára küldött, 93 ciklus/86% akksit megreklamáltam, gyorsan válaszoltak, hogy küldjem vissza. Packeta átvevőponton keresztül 8-10 nap alatt, plusz költség nélkül lebonyolódott az akció.
A cserébe kapott, szintén Cameron Sino akksi eddig rendben van.
8 hónap, napi pár órás használat alatt 132 ciklus/104%.
A kínai NOHON ára az egekbe... most biztos nem venném meg. -
SharpSA
veterán
válasz
dudu98 #123033 üzenetére
Köszönöm, elvileg jövő héten érkezik. Szeretem ezt a 16-os M1 Pro-t (főleg a hangja miatt) de sosem, illetve nagyon ritkán vittem magammal, mivel nagy és nehéz. Otthon meg egyébként is egy 120 Hz-es 32"-os monitorral kötve használom irodai környezetben, így elég lesz a 13". Ha meg megyek valahová, akkor meg még ott tudom külső monitornak használni a 11"-os iPad-et.
8GB memóriával én nem vennék gépet, az első M1 Airben is 16 van, azt feleségem használja. Sikerült őt is átterelni Windows-ról... -
SharpSA
veterán
válasz
dudu98 #123032 üzenetére
Érdekes ez a 120Hz-es kijelző téma is. Én is tegnap egymás mellett "megrángattam" Safariban pár weboldalt egy 14-es Pro-n és egy 13-as Air-en... Háááátttt... Van némi különbség, de nekem nem igazán számottevő (iPhone-on már nekem látható jelentős különbség) és a képernyők teljes fényereje között sem láttam jelentős különbséget. Ezért is váltok Air-re: jóval könnyebb, kisebb, ezáltal hordozhatóbb és sebességben kevéssel gyengébb az M3 Air az M1 Pro-tól.
-
SharpSA
veterán
válasz
dudu98 #123024 üzenetére
Tegnap rendeltem egy M3-as Airt 512GB tárhellyel és végül 24GB memória mellett döntöttem. sokat vacilláltam, hogy 16 vagy 24 GB legyen, de végül utóbbi mellett döntöttem, mert a jelenlegi 32GB memóriából bő 22GB foglalt (és még bő 11GB a gyorsítótár), pedig semmi extra app nem fut: Safari 16 füllel, eM Client 5 fiókkal (ez fogyasztja jelenleg a legtöbb memóriát a Safari után, kb 770MB), PlanMaker egy táblázattal, Viber, Messenger, TickTick, BusyCal, Jegyzetek, OneDrive és egyéb kis segédprogramok. Sima irodai használat. Működne ez 16GB-on is, előtte az volt, de mint látható jó ha több van és én is úgy vagyok vele, hogy az SSD nincs feleslegesen pörgetve.
-
Pano
addikt
válasz
dudu98 #123016 üzenetére
Milyen munkára?
Amúgy nekem is alap van, szoktam terhelni, de sose volt még gondom belőle. Pár ismerősöm elég heavy felhasználással (ami messze nem átlag felhasználás) is elvannak M-es processzor mellett a 8 gigával.Szerintem a 8GB max akkor lehet kevés, ha komolyabb videókat/képeket akarsz szerkeszteni vagy virtualizálni (fejlesztői környezetek, konténerek stb).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Rendszergazda topic
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- EAFC 26
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest