-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stoto
tag
válasz
StoneBridge #3872 üzenetére
Ugyanez történt az én alu unibody macbookommal is. Egyik napról a másikra rohamosan elkezdett csökkenni az akku teljesítmény, sőt 60%os töltöttségnél simán kikapcsolt ha valami elkezdte pörgetni a procit.
iDokinál lehet kapni hozzá 20k -ért akksit, ami a neves helyeken 40-46k.
-
Solar_Wind
senior tag
válasz
StoneBridge #3809 üzenetére
Az SSD nagyon kellene, a Sandy Bridge-es mobil proci pedig kötelező.
-
Thusor
őstag
válasz
StoneBridge #3726 üzenetére
Köszi a választ. Én is így hallottam, de azért jobb volt hogy itt is megerősítettek ebben.
-
Esmein
nagyúr
válasz
StoneBridge #3393 üzenetére
"Grafikai teljesítményben remélem még tudnak fejlődni a kis MacBook-ok."
O nagyon jo az a 320m, WoW koszoni, szereti
Lehet nem fog bekerulni most sem az i3, hanem inkabb alacsonyabb fogyasztasu c2d-t kap, vagy valami egyeb turpissag. Bar... a 0.95V-ra letekert 2.4-es p8600-nal mar hova fogyasszon kevesebbet, fel fenyeron igyis elrohangal tobb mint 6 orat a motyo.
Mas, kaptam egy Huawei e1550-es 3G donglet asszonysagtol, es baromi jo
Vegre nem kell szerencsetlen HTC diamondommal balf*szkodni, ha netet akarok, meg ez nem merul le. SMS-t irni is hatarozottan jobb igy, mint potyogtetni telefonon, bar nem ez lesz az elsodleges szempont. Kicsit hianyzik belole a HSUPA, de annyi baj legyen. Telepites a macre pofonegyszeru volt, kicsit bele kellett maszni a network prefrenecesbe is, de semmi olyat nem kellett buveszkedni, amit 2-3 honapos maces tapasztalattal ne tudtam volna 2 perc alatt athidalni.
-
Landon
addikt
válasz
StoneBridge #3391 üzenetére
Ilyenkor ez a frissítés olyan mint iPhone-nál h új design-t is kap etc vagy itt csak hw beli frissítés van mint áprilisban volt? Mert azért i7 után kíváncsi vagyok mit pakolnak még bele. Mondjuk vmi jobb VGA-t el tudok képzelni de CPU téren nagyon feljebb nem mozoghatnak max órajel tekintetben.
-
Alex91
félisten
válasz
StoneBridge #3389 üzenetére
[link], konyvjelzobe betenni, hulyeseget nem kerdezni...
-
Esmein
nagyúr
válasz
StoneBridge #3364 üzenetére
Ha 1.5 eves akkor lehet hogy meg nem is unibody? Abba aztan tenyleg humorosan olcso egy utangyartott telep, erdemes lehet utananezni ha egyebkent maga a laptop nem lassu.
Vannak ismeroseim akik 3-6 eves macbookokat ibookokat hasznalnak akkucserevel. Nem az a meghalos tipus
-
TonTomika
aktív tag
válasz
StoneBridge #2875 üzenetére
Ugyan ilyen stuffom van, én is filózok erősen!
Bár én a legkisebb MacBookPro-t néztem ki.
-
neo446
csendes tag
válasz
StoneBridge #2146 üzenetére
Egy barátom már kötötte így rá a full hd tv-re. Nagyon látványos! Egy baja van, hogy a hangot nem viszi át a sima minidisplayport-hdmi kábel. Lehet kapni egy olyan cuccot, aminek van egy usb csatlakozója is, azzal megy a hang.
-
StoneBridge
senior tag
válasz
StoneBridge #2145 üzenetére
hopp, ha jól nézem nekem nem is miniDVI csatis, hanem alu macbookhoz való mini displayport csatis kell, amiből van is hdmi átalakítós... ilyennel valaki próbálkozott?
-
joey04
titán
válasz
StoneBridge #1895 üzenetére
igen, a system preferences displays color résznél van, open profil, és akkor megnyitja a color sync progival, ott a 13as sorban van. a modelnél
-
joey04
titán
válasz
StoneBridge #1893 üzenetére
elvileg amik ezekkel a kijelzőkkell jöttek: 9CA5, 9CA7, 9CA8 jobbak mint a régiek. Nekem a 9CA5 volt, és otthon amikor megnéztem, valóban szebb képe volt mint a boltban lévő kiállított darabnak, elején azt hittem, más volt a megvilágítás vagy fne tudja, de nem. Beszmacen volt is róla értekezés, a macbook topicban!
-
Stoto
tag
válasz
StoneBridge #1889 üzenetére
Usb hub amúgy is egy praktikus dolog. Nekem arra van rádugva egy külső winyó, nyomtató, egér, +1 szép talpas usb hosszabító kivezetve az asztalra.
A hubot felragasztottam az asztal aljára, így aztán ha asztalon használom a gépet, csak 1 usb-t kell bedugnom és hirtelen mindent elérek és még a time machine is szépen végzi a dolgát a háttérben. Jobban is néz ki így, mintha 1000 kábel lógna az oldalából.
Amúgy az elején én is az hittem, hogy hiányozni fog a 3. usb, de közben rájöttem, hogy tévedtem.
Ha nem az asztalon vagy nem otthon használom akkor gyakorlatilag az egér vevőjén kívül semmi nincs bedugva. Néha 1 percre 1 kártyaolvasó, néha 1-1 percre egy pendrive. -
joey04
titán
válasz
StoneBridge #1885 üzenetére
az én alu macbookomban már a kevés ideig gyártott jobb kijelző volt, így annyira nem látványos a javulás, de gyönyörű képe van, az biztos!
-
P.O.C.
tag
válasz
StoneBridge #1889 üzenetére
No hát akkor továbbra sem bánom, hogy nem vettem meg
Amúgy nem akarok közhelyekkel dobálózni és felkapni ezt az "érdekes témát", de sötétben tényleg nem érdemes nézni a kijelzőt min. fényerő mellett sem. Hosszútávon meg lehet az eredménye. -
joey04
titán
válasz
StoneBridge #1882 üzenetére
igen arról váltottam. nekem megérte, mert tetszik. anyagilag nem volt jó móka persze.
-
joey04
titán
válasz
StoneBridge #1880 üzenetére
semmi, a kártyaolvasó kivételével, meg hogy az audio in/out egyben van.
jah a felirat macbook pro lett!
no és ugye van bill világításom, ami kis alu mb-on nem volt. -
xedos
addikt
válasz
StoneBridge #1877 üzenetére
Tegnap otthon ráengedtem az XP-n belüli APPLE updatet!
Talált egy frissítést -így már jobb lett!
-
xedos
addikt
válasz
StoneBridge #1875 üzenetére
A touchpad XP alatt használhatatlan...
Még csak telepitgettem, de megörülök tőle! -
Stoto
tag
válasz
StoneBridge #1873 üzenetére
Én is azt hittem az elején, hogy nagyon fog karcolódni, de így 6 hónap után is csak az az egy karc van amit a 2. nap sikerült rákaristolnom egy fém tálcával
-
Xero
nagyúr
válasz
StoneBridge #1773 üzenetére
Simán felmegy
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
StoneBridge #1756 üzenetére
még anno egy 24"-os iMac-kel próbáltam, minden gond nélkül felment, semmihez nem kellett driver (max a Remote-hoz). És az még a beta1 volt, nem is az RC.
-
Xero
nagyúr
válasz
Vista driverekkel működik. Nekem "hivatalból" kellett tesztelnem az isten adtát és ment gond nélkül. Lényegesen gyorsabban mint a pista.
-
Stoto
tag
válasz
Szerintem megoldható:
BootCampal felraksz egy vistát, amit aztán upgradelsz win7re. -
Stoto
tag
válasz
StoneBridge #1695 üzenetére
Véletlen előhoztam a hw infót a macbookomon aztán nézegettem, hogy mi van a gépben. Rátaláltam egy ilyen sorra: motion sensor: enabled
Wiki meg elmondta hogy: http://en.wikipedia.org/wiki/Sudden_Motion_Sensor
Ez nem tudom mennyire up-to-date ,de ha az akkor vigyázni kell a zuhanásdetektoros winyókkal, mert simán kernel panic-ot okozhatnak.
Igaz a megoldás is le van írva, miszerint ilyenkor ki kell kapcsolni a gyári motion sensort, csak az nincs leírva hogyan -
Stoto
tag
válasz
StoneBridge #1691 üzenetére
fn+ fel/le?
-
Stoto
tag
válasz
StoneBridge #1664 üzenetére
Most, hogy mondod az enyém is porosodik a kijelző alatt
Visszavitted T-be és kicserélték vagy megtisztították ?
-
Stoto
tag
válasz
StoneBridge #1662 üzenetére
Mi gondjaid vannak az iphonnal? Nekem volt 2g és most van 3g verzió is, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, semmi hiba eddig
Sőt, most hogy megnéztem a keynoteot az 3.0 OS-el kapcsolatban nagyon örülök hogy az iphoneom van
-
xedos
addikt
válasz
StoneBridge #1659 üzenetére
Jaj emberek!!!!
Ennyire nem kell foglalkozni az akksival!
Az elektronika az akksi kimélése végett egy bizonyos százalék alatt nem kezd el tölteni! -
joey04
titán
válasz
StoneBridge #1651 üzenetére
pedig azt hittem a fehér macbook után nem követnek el ilyen mértékű hibát...
vajon a Pro esetében is így van megoldva? -
xedos
addikt
válasz
StoneBridge #1634 üzenetére
Persze, hogy megy NTFS-el is... csak nem tudsz majd másolni rá OSX alól.
Ott valami gáz van, ha a FAT32-vel hibák vannak! -
xedos
addikt
válasz
StoneBridge #1620 üzenetére
99% akksi kimélés miatt van... ami akár mérési hiba is lehet.
Kikapcsolt állapotban gyorsabban tölti a gépet, mint használat közben. -
xedos
addikt
válasz
StoneBridge #1617 üzenetére
Újra indítod a gépet, majd amikor meghallod a gongot, akkor megnyomod az ALT billentyűt.
Akkor kiválasztható, hogy mit akarsz indítani... -
tiv83us
veterán
válasz
StoneBridge #1604 üzenetére
Miutan letoltod az alkalmazast, egyszeruen belehuzod az Applications mappaba es oda lesz telepitve.
-
KMan
őstag
válasz
StoneBridge #1602 üzenetére
grat, a leheto legjobb modon csinaltad
-
Stoto
tag
válasz
StoneBridge #1575 üzenetére
Itthon vettem, még az áremelés elött. Ahogy mostanában megy az euro szerintem lassan lesz még 1 áremelés itthon.
-
Alex91
félisten
válasz
StoneBridge #1575 üzenetére
Arat azt nem igazan csokkentenek, erre nem erdemes jatszani! Ami be szokott jonni, hogy termek frissites eseten a meg raktaron levo regebbieket kedvezmenyes aron kiszorjak. (Akkor meg nem erdemes gondolkozni, egybol venni kell!)
-
Stoto
tag
válasz
StoneBridge #1571 üzenetére
Maga a kijelző nagyon jó szerintem, lehet hogy rosszabb mint a pro gépeké, de ez szerintem természetes. Betekintési szöggel nincs gondom mert mindig úgy használom hogy szembe vagyok vele, oldalról egyáltalán nem fordulnak át a színek, viszont ha rossz szögben van kinyitva és alulról nézed akkor valóban hamar sötétedik a kép. Normális használat mellett egyáltalán nincs a gond a betekintési szöggel. Aki meg fejen állva akar filmet nézni az ne vegyen macbookot
A kijelző valóban erősen tükröződik ha oldalról nézed, szemből egyáltalán nem észlelni ezt.
Amióta megvettem egyszer volt, hogy picit el kellett fordítanom a gépet mert túlzottan tükröződött erős napsütésben.Megintcsak normális használat mellett nem lesz gond, aki meg lusta abban a pár ritka szituációban 20 fokot fordítani a gépen...
Megmondom őszintén ehhez a géphez volt a legkönnyebb és legzökkenőmentesebb hozzászokni, ami azért nagy szó, mert most váltottam pcről macre. Eddig mindig wines/linuxos gépeim voltak.
-
DonFabrizzio
tag
válasz
StoneBridge #1569 üzenetére
Használat függvényében, mobilnettel (Huawei e220) 2,5 óra, aktiv játszással 2 óra, szöveeg szerkesztéssel 5 óra, wifizéssel 4,5 óra... ezek a mért eredményeim, ha kiváncsi lennél még valamire ird meg és lemérem azt is :d
-
Alex91
félisten
válasz
StoneBridge #1571 üzenetére
Az uveglap miatt tukrozodik, es a betekintesi szogek valoban rosszabbak, mint a Pro-e.
-
Stoto
tag
válasz
StoneBridge #1569 üzenetére
A régebbi MB is 3-4-5 órát üzemelt használattól függően, mivel nagyobb teljesítményű akksi van a régiben! Az új azért bírja kissebb akksival ugyanezt, mert az új platform kevesebbet fogyaszt.
Mondjuk így átgondolva, a fehér megkapja az új platformot, vajon meghagyják benne a régi nagyobb akksit vagy ő is megkapja az aluét? Ha meghagyják benne a régit akkor jobban bírja majd akksiról mint az alu
ui.: Nekem nagyon bejön a fehér is, de az alu jobban. Nemrég volt itt a phn egy notebook szépségverseny, az én sorrendem kb ez lenne:
1. Alu MB
2. Fehér MB
3. Amilo -
xedos
addikt
válasz
StoneBridge #1562 üzenetére
Igen!
Sőt... ha nincs párosítva, akkor egyszerre több gépet is irányít !:-) -
DonFabrizzio
tag
válasz
StoneBridge #1544 üzenetére
Nyugodtabb lesz az életed, olyan mint az suzukiből átülni a bentleybe, autó mind a kettő de...
majd rájössz -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
StoneBridge #1529 üzenetére
bármelyik Apple kereskedésben kapsz 2 GB DDR3-1066-os noti RAM-ot.
-
Stoto
tag
válasz
StoneBridge #1519 üzenetére
Az "about this mac" menüpont alatt a hw infónál nálam azt írja hogy 2x1gb.
Gondolkodok én is egy mem upgraden, milyen márkájú ramokat szeret a macbook?
-
KMan
őstag
válasz
StoneBridge #1521 üzenetére
ezzel egyertetek. itthoni arak nagyon el vannak szallva sajnos
-
Cyrin
addikt
válasz
StoneBridge #1519 üzenetére
Viszont a most fríssíített fehér Macbookot van olyan kereskedő aki eleve 4 Gb RAM-mal fogja adni. Nem rossz vétel.
-
StoneBridge
senior tag
válasz
StoneBridge #1517 üzenetére
Értem.
Akkor majd arra beruházok azért. Gondolom nem bonyolult történet a memóriabővítés - nem kell ezért szervizbe vinni?
Az új MacBook 2x1GB vagy 1 db. 2GB-os modullal érkezik? Azaz betolható mellé még egy modul, vagy el kellene adni a 2x1GB modulokat?
-
Alex91
félisten
válasz
StoneBridge #1517 üzenetére
Mindenhol
! Memot nem szabad sajnalni tole...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
StoneBridge #1515 üzenetére
abban nem, viszont a 2 vs 4 GB RAM ég és föld (de olcsóbban megúszod, ha a kisebbik modellbe veszel memóriát).
-
Stoto
tag
válasz
StoneBridge #1491 üzenetére
Nagyobb winyó van benn + billentyűháttérvilágítás.
-
DonFabrizzio
tag
válasz
StoneBridge #1493 üzenetére
Okksa, nyugodtan küldj privátot
-
DonFabrizzio
tag
válasz
StoneBridge #1491 üzenetére
Az uj alu book ok alaplapjai között valószinüleg semmilyen processzortámogatásbeli különbség nincsen, viszont a helyedben nem szednék szét egy uj alu macbookot, mert kit tudja még hogy az elkövetkezendő egy évben mikor lesz garanciális meghibásodása, amit már a szétszedés után nem fogsz tudni érvényesiteni, az a nagyjáboli processzorcsere ár amit mondtam az az egyel régebbi white macbookra vonatkozik, erősen gyanus hogy ezt kicsivel drágábban csinálnák mondjuk almáriumban.
Üdv
DonFabrizzio -
DonFabrizzio
tag
válasz
StoneBridge #1489 üzenetére
Nagyjából egy két és fél három órás művelet szétszedni odáig a gépet, hogy kicseréld benne a processzort, viszont ha már lejárt a garod és megvan a kiszemelt procko is akkor áthozhatod én el szoktam vállalni ilyen módositásokat, mert tudom hogy ha például beviszed az almáriumba és ott csak a munkadijért fizetsz akkor azt 50k alatt nem nagyon uszod meg.
Persze érdemes ennek nagyon utánamenni, hogy milyen processzorokkal kompatibilis a book-od alaplapja.Üdv
DonFabrizzio -
DonFabrizzio
tag
válasz
StoneBridge #1487 üzenetére
Megközelitőleg 2 hét eltelte után már nem fog hiányozni a macbook ban a magyar nyelv, ezt tapasztalatból mondom.
A gariról nem tudok biztosat mondani de ugy tudom világgarancia jár hozzá és ezért itthon is érvényesithető.Üdv
DonFabrizzio -
DonFabrizzio
tag
válasz
StoneBridge #1484 üzenetére
Csatlakoznék az előttem szólohoz annyival kiegészitve, hogy érdemes inkább megszokni az angol nyelvet, mert nagyon egyszerű, és szerintem a magyaritás elég viccesre sikeredett, ami néha kicsit megnehezitheti az alaphoz képesti kezelést.
Üdv
DonFabrizzio -
xedos
addikt
válasz
StoneBridge #1484 üzenetére
Alapból nincs benne a magyar nyelv. Billentyűzetet viszont át tudod állítani...
Az OSX magyarítást külön kell letölteni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest