- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
neo446
csendes tag
válasz
TonTomika #2164 üzenetére
Ez a pixelhiba dolog egy hatalmas szemétség, szerintem. Kb olyan mint, ha zsákbamacskát vennél. Valahogy sz@rul érezném magam, ha a 300K feletti gépemen ott virítana Pixel Peti!
Egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt a gyártás során nem lehet kiszűrni, vagy legalább azt mondani, hogy OK, pixelhibás a gép, ezért vihető mondjuk 10%-al olcsóbban és ha valakit ez tényleg nem zavar, akkor úgyis megveszi (és nem érzi magát becsapva)!A jelenlegi hozzáállás kb olyan, mintha vennék egy fekete szmokingot egy fehér folttal a hátán és amikor visszavinném a boltba, akkor elhajtanának, hogy ez a folt egyáltalán nem zavaró és egyébként sem befolyásolja a szmoking használhatóságát!
Kicsit fura, hogy a pixelhiba csak utólag derül ki ugye, amikor már megvettem a gépet, és ha reklamálok, akkor megmagyarázzák, hogy 5 pixelig nem is hiba és hogy egyébként sem zavaró az annyira! Hagy döntsem már el ÉN, hogy engem mi zavar és mi nem!
Persze csere és visszavásárlás nyilván nincs, így jártál. Egy barátnőm szívta ezt meg, kicsomagolás után derült ki a pixelhiba (szintén képernyő közepén virító pötty) és simán elhajtották amikor visszavitte a gépet. Egy biztos, ha ezentúl laptopot veszek, ott a boltban kicsomagoltatom, kapcsolják be és ha pixelhibás, akkor fejvesztve menekülök! -
neo446
csendes tag
válasz
Stalker-2572 #2148 üzenetére
Szia!
A topcase hiba a fehér műanyag macbookok típushibája. Ez itt: [link]. Ahogy a fedél rácsukódik a gépre, a két pukli alatt bereped a műanyag. Igazából csak esztétikai hiba, a használatot nem befolyásolja.
Az aksi használtan (beszeljukmac.com, vatera, ph) 20-25 ropi, újonnan 35 körül mérik.
Alapvetően frankó gépek, nyilván itt is bele lehet nyúlni a tutiba. Mondjuk árban az alu unibody már nincs olyan messze a műanyag macbook-tól, szerintem érdemes inkább abba beruházni! (SZERINTEM) -
neo446
csendes tag
válasz
StoneBridge #2146 üzenetére
Egy barátom már kötötte így rá a full hd tv-re. Nagyon látványos! Egy baja van, hogy a hangot nem viszi át a sima minidisplayport-hdmi kábel. Lehet kapni egy olyan cuccot, aminek van egy usb csatlakozója is, azzal megy a hang.
-
neo446
csendes tag
Angliában 275k körül van egy 13-as macbook pro, szerintem egy 20-as a billentyűzet minimum, de hívd fel az xms-t, ott megmondják.
Itthon jelenleg 320-ért akciózzák ugyanezt a gépet, de megveheted kamatmentes részletre is az istyle-ban. Esetleg cég is megvásárolhatja és akkor mindjárt csak 255, mivel az áfa visszajön. Ha olcsón akarod megúszni, akkor amerikából hozasd be. A billentyűzetet hamar megszokod. Ha programozásra is használod a gépet, akkor meg jobb is mint a nagyar bill (SZERINTEM). -
neo446
csendes tag
Az amerikai macbook pro-n eggyel kevesebb billentyű van. Hiányzik a hosszú i, a bal shift gommb pedig hosszabb és az enter gomb is más kicsit. A gombokat lehet elvileg cserélni egyszerűen, de horror pénzbe kerül így nem éri meg.
Itt megnézheted a cserét: [link]
Az US bill. így néz ki: [link]
Az angol ilyen: [link] ,ezen esetleg lehet cserélgetni a gombokat, ha tudsz szerezni magyart. -
neo446
csendes tag
Azt nem tudom, hogy miért tűnik el a shared, viszont újra elő tudod varázsolni a hálózati gépeket:
Finder >> Go >> Connect to server vagy cmd+K
a felugró kis ablakba pedig beírod hogy smb://windowsgép vagy afp://almásgépEzután nyom egy connectet és feldobja a megosztott könyvtárakat. Ha itt kiválasztasz egy könyvtárat, az megjelenik egy új finder ablakban és ezután a gép is bekerül a shared alá a sidebar-on.
-
neo446
csendes tag
Próbáld ki ezt: [link]
Kb a standard magyar windows-os billentyűzetkiosztást kapod. PC-t és mac-et is használok, nekem ez teljesen bejön.A system preferences / language & text input sources fülön van egy olyan bepipálási lehetőség, hogy keyboard and character viewer. Ha ezt bekapcsolod, fent megjelenik az aktuális bill kiosztás és ha rányomsz, be tudod kapcsolni a keyboard viewer-t, ami megmutatja, hogy melyik karakter melyik gombra került.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Nyaralás topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Előnyére módosult az AVX10.2 specifikációja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest