Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
BogyóBP #2978 üzenetére
A kis karikában hogyan tudnád elhelyezni a FaceID működéséhez szükséges szenzorokat? Nem ok nélkül nélkül ekkora sem a notch, sem pedig a dinamikus sziget. A te biztonságodat is szolgálja, ami benne van.
A kérdés amúgy évek óta téma és maga a gyártó is keresi a megoldást, már dolgoznak a megjelenítő alá elhelyezhető szenzorokon. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Sasi001 #2823 üzenetére
Talán a https://www.mujjo.com/ lenne az?
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
h_benjamin #2412 üzenetére
Igen, szándékosan ilyen a működése. Időnként teljesen feltölt, hogy meg tudja állapítani az akkumulátor valós kapacitását, a pontosabb kijelzés érdekében.
-
Zsolt,72
senior tag
De nem is az a probléma, hogy jobb-e a Vivo.
Az a probléma, hogy ez egy visszatérő topikromboló téma, amit erőltet. Erre az összevetésre ott a fotós topik, de ott se lenne helye annak az izzadtság-szagú erőltetésnek, amit itt csinál.
Egyszer leírja, megbeszélésre kerül és oké. Van amiben jobb a Vivo, nem vitás. De amit Tigris csinál, az értelmetlen és parttalan vitát gerjeszt (nem mellesleg ezt konkrétan tiltja a fórum szabályzata). Mantrázza a Vivót, de egyszer már azt is leírta, hogy nem venne olyat. Csak a kamerát mantrázza. Beakadt ez a lemez nála, ami nagyon rosszat tesz ennek a topiknak… nem lenne gond, ha a megbeszélés után tovább tudott volna lépni. De csak ugyanazt mantrázza. Ez a gond. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Foglalt név #2160 üzenetére
Próbáltad feltölteni? Elég sok képet töltök fel ide és minden HEIF szépen megjelenik. A fotós topikban is szép számmal vannak iPhone/HEIF képek.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
insyde5 #1791 üzenetére
Ha Telekom hálózaton vagy, akkor a “+VoLTE” üzenet elküldése után válaszban megkapod, ha már aktív. A többiek gyakorlatát nem ismerem.
Érdekesség: ma betettem a frissen vásárolt, havidíjas One adatkártyámat a másodlagos SE-be és ebben a konfigurációban van a menüben VoLTE-kapcsoló. Ugyanúgy 18.1.3 verzió, mint az iPhone 15-öm esetén, de ott a 3 közül egyik szolgáltató sem ad külön kapcsolót. Az a gyanúm, hogy SIM- és iPhone-függő, hogy hol látható és hol nem. Tehát (esetemben) a One adatkártya és csak 4G képes modell esetén van kapcsoló. 5G-s típus esetén nincs. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Sebibalu #1758 üzenetére
Ez egy szolgáltatás, ami lehetővé teszi a net kapcsolat megmaradását hívás közben is. Sok éve használom Telekom hálózaton, semmi probléma vele. Egyszer bekapcsolod és teszi a dolgát.
Nem iPhone probléma, ha megtörtént a beállítás (és kínál ilyet a szolgáltató), akkor működik. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
batai15 #1734 üzenetére
Plusz egy hangyányi eltérés van a kijelző méretében, a 16 Pro javára.
Amúgy valóban nincs sok eltérés a 15-höz képest, ugye már se a Samsung, se az Apple nem az előző modell gazdáit célozza meg az új gyártmány kiadásakor. Nyilván, ha az AoD, ProMotion sokat nyom a latban, akkor irány a Pro, ha pedig ezek mellékesek, akkor remek döntés a sima alap iPhone is.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
tonnni7 #1661 üzenetére
Szia!
Egy próbát megér a Play Áruházban található “Move to iOS” App. Vegyes a kép, nekem jól működött annak idején, mások viszont kudarcról írtak. Nem mindenkinek működik…
A költözés amúgy nem vészes, csak jelentkezz be a már meglévő Google fiókba és menni fog tovább iPhone-on is a mail, naptár, névjegyzék. Fotókat megtalálod a Google Fotókban, doksikat a Drive-ban. Simán tudod használni a G Térképet is. Elég, ha a meglévő címeddel hozol létre Apple ID-t, kapsz 5 GB tárhelyet, ami a telefon biztonsági mentésére elegendő, minden egyéb pedig maradhat a Google-nél.
Jól működnek az ő programjaik iOS alatt. Úgyhogy nem muszáj teljesen az iCloud-ba költözni, ha nem akarsz, vagy eleve nem is biztos, hogy itt maradsz.Én mindent migráltam, mert igyekeztem leválni a Google-ről, de ez nem feltétel az iOS használatához.
Ha fontos az adaptív 1-120 Hz kijelző és az AoD, akkor érdemes inkább a Pro modellt venned. Eladni is jobban tudod, ha esetleg nem válna be, ugye nem neten veszed, ezért nem lesz elállási lehetőséged. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
deltaa97 #1631 üzenetére
„Van valami további akksikímélő praktika?”
Beállítások
Általános
menüpont alatt ezt nézd át:Nálam csak Siri és az Apple Térkép kapott engedélyt, minden más így is küld értesítést, tehát nyugodtan ki lehet őket kapcsolni.
Értelemszerűen, ha valaki Google Térképet, vagy Waze-t használ inkább, akkor azok is igénylik, egyebek esetén tapasztalatom szerint szükségtelen bekapcsolni. -
Zsolt,72
senior tag
Rendszeresen használom a diktálást, eddig sosem tévesztett írásjelet. Próbáld meg úgy, hogy a mondat végén tartasz egy kis szünetet és utána mondod az írásjelet. Nálam így nagyon megbízhatóan működik.
Ugyanez a robotos rendszeren nem elérhető funkció (vagy akkor még nem volt, amikor évekkel ezelőtt utoljára próbáltam neki diktálni). Az iOS viszont korrektül tudja. -
Zsolt,72
senior tag
Valami beakadt nálad, adj neki egy kényszerített újraindítást:
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
gaborino986 #1385 üzenetére
De igen, a folyamatos BE állapot kell hozzá. Mondjuk én nem szoktam kapcsolgatni, utoljára Symbian telefonon kapcsoltam ki, se Android, se Windows Phone vagy iOS alatt nem nyúlok hozzá.
-
Zsolt,72
senior tag
A VIVO rendelkezik (egy, vagy több) hivatalos magyarországi szervizpartnerrel, ahol akár futár segítségével is megoldható a javítás?
A VIVO hány főverzió-frissítést kínál? Ennek letelte után mennyi ideig érkeznek még biztonsági tapaszok?
A VIVO kiépített egy ökoszisztémát, melyen belül az óra, tablet, számítógép, fülhallgató és telefon páratlanul jól együttműködnek? Mindezt saját fejlesztéssel, saját név alatt kínálva?
Ez csak néhány példa, ami az árat befolyásolja, te pedig leszűkítetted arra az egyre, ami szerinted fontos: a kamerára. Nézd a globális képet és mindjárt más a helyzet.
Amúgy senki sem vitatja, hogy vannak jobb képességű fotós eszközök, mint az Almáé; az ő erejük a point-and-shoot fotókban, valamint a videókban rejlik.
-
Zsolt,72
senior tag
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
gaborino986 #1165 üzenetére
Nem is rossz ajánlat, ráadásul az EMAG a forgalmazó. Így megéri.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
karldergroße #1030 üzenetére
Üdv, szerintem jól választottál. Valóban remek a megjelenítő.
Ami a billentyűzetet illeti, én abba a csoportba tartozom, akinek teljesen megfelelő az Apple megoldása, ugyanakkor tény, hogy sokan nem kedvelik. Szintén Samsungról érkeztem, Galaxy S7 idején migráltam ide és nem volt nehéz megszokni.
Általában a Switkey-t szokták alternatív megoldásként javasolni, persze látom, te már azon is túl vagy és nem teljesen oké. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
tysonn198810 #1011 üzenetére
Igen, nálam is, a U.S. régiós modellen. Persze, ez Európában nem működik, csak a kapcsoló jelenik meg.
Hasonlóan ehhez, a Tárcában megjelenik az .Apple kártya, illetve a Kontaktok között a „fizetés” gomb. Ezek sem működnek, csak ott vannak.
-
Zsolt,72
senior tag
„Egy eladásnál az android vevőt érdeklik ezek a dolgok? Nem, mert nincs benne ez az elcseszett bullshit a rendszerben.”
Hamarosan a robotos felhasználók között is el fog indulni az állapot figyelgetése:
Ezt is sikerült átvenniük az iOS-ből, némi késéssel…
Egyebekben maximálisan egyetértek veled, magam is pont így használom az akkut. Nem szükséges figyelgetni, csak használni, ahogy jólesik, nyugodtan rá lehet tölteni, ez már nem a kilencvenes évek technológiája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged