Hirdetés
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem egyszerű műfaj ez az EKG
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
És Tales of Xillia 2 is Ufotable cinematic-ok és Fujishima Kosuke karakterdesign.
Yay.
El tudnék viselni a két játékból egy 2x24 részes, nagyköltségvetésű cuccost. Szürkeasztal prezentálásban.
-
-
válasz
Totheground #28284 üzenetére
Az egyik legjobb olvasófej van benne, a mai napig.
-
válasz
Totheground #28275 üzenetére
Nem hittem, hogy te is igénytelen leszel.
102-es Bravia mán van HDMI-n, az nekem megteszi kijelzőnek. A szobába nem is kéne nagyobb. Majd zsír hang is lesz. :>
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
Hintalow #28251 üzenetére
Hogyne létezne. '96-ban Mega Man Dance néven jött ki, de csak Németországban volt elérhető.
Swat Kats-ot is csipáztam nagyon anno CN-en.
-
-
Ma, ahogy Mega Man 3 (kedvenc NES játékom volt, réges-rég - bár tulajdonképpen most is az) speedrun-t csekkolgattam, eszembe jutott, hogy anno (jó 20 évvel ezelőtt) minden szombat reggel, 8:20-kor, Mega Man-t néztem a PRO7-en. Képes voltam csak ezért felkelni korábban és bár uszkve egy szót sem értettem a német torokhörgésből, ezerrel tapadtam a képernyőre.
Elfogott a nosztalgia és hirtelen felindulásból utána is másztam a dolognak; mint kiderült, japán-amerikai kooprodukcióról van szó. Ennek következtében az eredeti nyelv angol, ami borzalmas (komolyan mondom, még talán a NÉMET is jobb..) - és tudtommal japán hangsáv nem is létezik hozzá. :<
anidb-n, myanimelist-en sincs fent, egyedül ANN-en.Mindenesetre találtam torrentet, reméljük szép lassan lemászik.
Ami érdekes, hogy belenéztem YT-on egy-egy epizódba és bizony az emlékek megszépítik a dolgokat. Azért sajnálatos, hogy a grafika nem hozza az intro-ban látottakat. Viszont az OP alatti zene valahogy nem volt ismerős. WTF. Mondom, nézzük csak meg a német verziót..
Na, az árja verzsön mindjárt más.
Hát nem 10x királyabb? De most komolyan.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Crystalheart #28219 üzenetére
Akartam írni, de inkább letettem róla.
-
-
-
válasz
Mister_X #28181 üzenetére
Fáka-csan nagyjából elregélte.
Azzal a kiegészítéssel, hogy ami nem nagyon jó, az is lehet alap - pont azért, mert nem annyira jó, mégis VALAMIÉRT mindenki beszél róla. Az igazi rajongás mellett akár negatív kultuszt is kiválthat, nem csupán ignoranciát.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
unclefucka #28182 üzenetére
Hogy miért kultusz a Love Hina? Mert az egyik legjobb harem-ecchi-comedy, jó poénjai, jó karakterei vannak és nagyon egyedi LÉGKÖRE.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
bandiras2 #28137 üzenetére
Az Assault Suits Valken című (USA-ban / Európában Cybernator) SNES játékból. 12 évvel később lett PS2 portja is, ill. még később már Wii Virtual Console-on is elérhetővé vált.
A kép maga amúgy meg Urushihara Satoshi: Ileess Teata Lemner Cell Works c. KIRÁLY artbook-jából.
-
-
-
-
válasz
Archanon #28119 üzenetére
De úgysem ugranám át a fillereket (egyrészt azért, mert ha valamit elkezdek, akkor azt előbb vagy utóbb, de első résztől az utolsóig megnézem, másrészt meg a Blícsből kiindulva a fillerek jobbak voltak, mint a fő vonal).
A Shippuuden-be meg belenéztem anno, és még a mai napig élénken él bennem, hogy MENNYIRE gagyi csatajelenetek voltak benne.. El is morzsoltam pár könnycseppet. Hogy ezt most miért?[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
Darth_Revan #28110 üzenetére
Szépek, de ezekkel az a baj, hogy amennyire elitista állat vagyok, csak japánból rendelnék cuccokat, mert másképpen valahogy nem az igazi.
Mikor kint voltam németben, gondoltam erre eleget, aztán szembesültem a ténnyel, hogy 50-200k egy sorozatért egy csöppet sok, még azzal a keresetemmel is (ami amúgy a német átlag alatt volt jóval). Főleg ahhoz viszonyítva, hogy a legszívesebben mennyit megvennék. Persze ha meglett volna legalább az 1500 EUR / hó fixen, valószínű, hogy finoman átértékelem a dolgot.Részemről arra jöttem rá, hogy ha úgy döntök, hogy ha megint kimegyek, veszek 300 ercsi környékén valamilyen high-end Pio LD-olvasót (ennyiért azért már igencsak tisztességeset lehet kapni) és hozzá majd LD-ket - mert beszerzési helyet is találtam.
Az áruk sem annyira vészes, és elképesztő élmény lenne a '80-as, '90-es évek klasszikusait (amik amúgy is a szívügyem) bakelit méretű arany diszkeken (azaz korhű prémium-kiadásban) bespájzolni. A körítés is más volt akkor - valahogy "emberközelibb", "kézzelfoghatóbb"; még ha nem is ezek a legjobb szavak rá. De amikor meglátok egy LD-t vagy csak egy LD rip-et, valami megmozdul legbelül.Meg persze az összes KnJ-t DVD-n (csak ez ~160k, lmao...). Meg még a top10-ből kb. mindent DVD-n, ill. amiből van BD, abból azt - de ez már egy másik történet. Heh, MILLIÓKAT el tudnék szórni ilyenekre, negyed óra alatt..
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
Most jutott eszembe, de csak én látok párhuzamot a Panty & Stocking with Garterbelt és a Dirty Pair között?
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Mister_X #28063 üzenetére
Ez mind szívbemarkolóan érdekfeszítő, csak azt nem látom, hogy a kászplélyes macának mi köze ahhoz a tényszerű anyaghoz, hogy neked gyakorlatilag mindegy, csak még valamennyire éljen? A legszívbemarkolóbb, hogy nem is tagadtad.
Bem mindenesetre örömében fátyolban forog a sztázisfülkéjében.Köszi, de nem kell a drukk; már akkor is jól ment, amikor még csak játékmozdonyt tologattál. Alap nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
válasz
unclefucka #28040 üzenetére
-
Ma Urushihara Satoshi (うるし原智志) mester munkássága lesz terítéken.
Az egyikük rögtön a
(Shounen, Action, Sci-fi, Comedy, Ecchi, Nudity)
Ezt már '98 óta akarom látni, pedig csak egy borítókép volt az ominózus Animania magazin VHS-hirdetései között. 2-3 éve már vinyón is van, de valahogy csak most került rá sor. Gondoltam, megvárom, míg lesz TV-m és igazán beérik a dolog. Vagy valami ilyesmi.
Tekintve, hogy csupán egyetlen OVA, a történetről nem volna célszerű túl sokat írni. Inkább olyan feeling-je van, mintha egy többrészes valamiből lenne egyetlen epizód vagy csupán a felvezetés egy része. Ami nem baj, mert ahhoz képest viszont elég kerek. A lényeg, hogy egy titkos fegyverkísérletet meghiúsítása után, egy tragikus szökést követően szökevényünket Tita megmenti, minek következtében halász-vadász-whatever legénységének meggyűlik majd a baja a hadsereggel.
A cucc az OVA-k aranykorából származik és ilyen téren hozza is az elvárhatót. Igen kellemes grafikai megvalósítás, a már az első sorban megemlített Urushihara Satoshi jellegzetes és awesome karakterdesign-jával (emellett ez az egyik original work-je).
Tita <333
Az akció pergős, a pusztulás - jó '90-es évek bevett szokása szerint - látványos. Az ecchi meg ECCHI. IGEN. Na, ilyen nincs ma már. Ja és MONDTAM MÁR, HOGY ECCHI? FUCKA-CSAN, SZEGGYED.
Nekem az anime-takeover verzió van meg és kora (valamint a régi DVD-kiadás és SD volta) ellenére igen szép összképet mutat. Igényes kis rip, azt kell mondjam.
Egy nézést mindenképp megér, ha meg kedveled a korszakot, alap.
----------------------------------------------------------------------------------
A másik a
Legend of Lemnear: Kyokuguro no Tsubasa Valkisas,
(Seinen, Action, Dark Fantasy, High Fantasy, Ecchi, Nudity, Swordplay, Violence, Sexual Abuse)
ami szintén Urushihara Satoshi original és karakterdesign, a '80-as évek legvégéről. MONDTAM MÁR, HOGY IMÁDOM A CSÁVÓT? Nem? Akkor most mondom.
Megintcsak egyetlen OVA, minek a története dióhéjban annyi, hogy jövé az lenge öltözetű, igen guszta Kiválasztott, s lőn megmenté az világot. Igazából egy sorozatnyi cucc van belesűrítve - de ehhez képest megintcsak egész jó. Persze világmegváltást, karakterfejlődést, komoly jellemábrázolást és több szálon futó cselekményt senki se várjon. De nem is ez a cél.
A grafika finom. Mmm...
Az akció véres, brutális, amikor valami pusztul, akkor az pusztul. A korszak ismerői tudják, hogy mire számíthatnak ilyen téren.
És igen, az ecchi az ecchi. Itt is. A nudity fajtából. És akad belőle rendesen. JÓ. FUCKA-CSAN, SZEGGYED.
Kellemes kis este volt a tegnapi. Ismét megerősítést nyert, hogy miért azt a korszakot szeretem, amelyiket.
----------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------Végezetül még néhány illusztráció Urushihara Satoshi-tól. Remélem mondanom sem kell, hogy MENNYIRE türtőztetni kellett magamat, hogy ne a NSFW szekcióból is bemazsolázgassak párat ide. Csak mert olyan GUSZTA képek is akadnak, hogy huhú.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Crystalheart #28008 üzenetére
Én is észrevettem, de azért írtam egy oldalt, mert a remény hal meg utoljára. :>
-
-
-
-
-
válasz
Crystalheart #27990 üzenetére
Alapból elutasítod az ilyet. Ezt messzemenően nem objektívnek hívják.
Wiki idézet elég lol. Mármint, hogy azzal jössz.
"melyek eredményét nézni, látni lehet és célja nem valamely konkrét használati funkció kiszolgálása."
Azt hittem, azért az értelmező olvasás megy, ha már írni szoktál.
"ösztönlénykéjelgők deviáns vágyait"
A devianciáról tudnál mesélni, no?
Ösztönlénykéjelgőnek nevezni azt, akinek van genitália a lába között és nem próbálja meg rendkívül ostoba módon elnyomni az alapvető biólógiai késztetéseit, inkább egészségesnek nevezném.
De hogy visszatérjünk a rajzolt formához; az én deviáns vágyaim kielégítéséhez ez bizony édeskevés. Hedonistának lenni meg jó és bár hiszek a reinkarnációban, de ezt az életemet egyszer és most élem; majd hülye lennék aszkézisba és egyéb asztrális / mentális önsanyargatásba taszítani magam - vagy éppen emberségem egyik meghatározó elemét megtagadni. Az életet élvezni kell, utána meg már úgysem számít.
Van képzőművész vénám, rengeteget rajzoltam is anno, aztán digitális illusztrátornak készültem, míg az izületeim azt nem mondták, hogy talán mégse. Életem egyik tragédiájától elkanyarodva még mindig emlékszem arra, hogy egy jól sikerült rajz MEKKORA megelégedettséget és esztétikai (és lelki) élményt adott - és ösztönzőerőt, hogy a következő még királyabb legyen. Mert mikor rajzoltam, majd a végül a kész eredményt bámultam a papíron, a valóság, mint olyan, belefakult a háttérbe.
Értékelem a vonalak és formák finomságát, lendületét, összhangját, tisztaságát, a bennük dúló érzelmeket, a textíliák lágy esését, színes illusztráció esetében a színek egymáshoz való viszonyát és mélységét, a fények játékát, a perspektívát, a kompozíciót és végül, de nem utolsósorban, az összhatásra ráteszek egy lapáttal a képzelőerőm segítségével - mert így lesz teljes a vizuális (ÉS spirituális) élmény.
Így én flesselek, te meg sivár életet élsz.
"na az bajosan illik egy Munkácsy és egy Picasso közé."
Ahogy az "objektív" véleményed is, egy számodra totál ismeretlen földrész partvonalainak meghatározásában.
Írni is csak arról tudsz JÓL, amiről van elsőkézbőli tapasztalatod. Így lesz életszerű és élvezhető, így tudnak vele mások azonosulni. Így ér valamit. Ha saját tapasztalatok szolgálják az alapot és nem azoknak hiánya + "empátia" kettősből merít. De pont neked kell ezt magyarázni?[ Szerkesztve ]
-
válasz
Crystalheart #27987 üzenetére
-
válasz
Crystalheart #27987 üzenetére
Köszönjük az értékes (és mint te is mondottad, rendkívül releváns) hozzászólást. Most, hogy megvolt a felsőbb kinyilatkoztatás, mehetsz vissza tibetbe hőseposzokat írni - garantáltan több érzéked van hozzá, mint a képzőművészethez.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
válasz
unclefucka #27921 üzenetére
Nézzed váze, mer mahou shoujo alapok egyike, a dark-os fajtából, elég egyedi tálalásban. Túlhype-olt, az tény, de nem rossz.
Lebukni meg nem kell, inkább ominózus asszonyt is beszervezni. Aztán a szétilluminált mozizásból valami egyéb, egészen kellemes is kifejlődhet. Legyen mán egy kis hím genitáliád. :>
-
válasz
unclefucka #27611 üzenetére
De igen, ilyen alapon amúgy itt is Nils meg Kalánka néni, bár először képregény formában, uszkve 5 éves koromban.
-
válasz
unclefucka #27885 üzenetére
Egészen nyugodtan mazsolázgathat onnan, mert a nemnek semmi köze ahhoz, hogy valami jó-e vagy sem.
De tökmindegy, szerintem már lelépett.
Pedig még nem is látott semmit. -
-
-
válasz
Crystalheart #27898 üzenetére
Nem kell bemutatni a műfaj(oka)t, 10 évig asztali RPG-ztem profikkal, előtte meg másik 10 évig KJK, KJSZ meg HK könyvek tucatjain kalandoztam át magam, olvastam Tolkien-tól kezdve Raymond E. Feist-en és Frank Herbert-en keresztül, egy H. P. Lovecraft-i kitérővel R. A. Salvatore-ig és David Gemmel-ig sokmindent.
Sztár Vórsz fantasy. Stopped reading there.
"Ezt már akartam kérdeni: miért pont huszár?"
Mert peckesen üli meg a hintalovat, harcsabajszát pödörgetve, elégikusan archaizálva letűnt korok romjain. Holnapba halasztott jelenek béklyóit nyögi, mégis dicsőn vonul, s zsebórájával diadalittasan kupán vág minden arra ténfergő, alantas fehírnípöt.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
Crystalheart #27883 üzenetére
S lőn északrul bevonulának az deli huszár vitézök.
Olvastál valaha fantasy-t?
-
válasz
unclefucka #27886 üzenetére
A "Tolkien-féle fantasy" a klasszikus high fantasy.
-
válasz
unclefucka #27885 üzenetére
Csak szólok, hogy Watashiya Kaworu nő.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Odritisz #27852 üzenetére
Egész jó kezdés.
Te is megkapod a csucsusztikus nagyjábóli toplistáimat (top 20+2 és top 5 / műfaj);
Azóta annyi változás történt, hogy a top 20-ba talán beszorul a Fate / Zero, bár még nem tudom, hogy minek a helyére. 10. és 20. hely közé valahova.
Még pár nézendő. Akad köztük olyan, ami az előző két linken már szerepelt. Hozzávehetjük még a No Game No Life-ot meg a Kotoura-san-t.
Az a baj ezzel, hogy annyit lehetne még írni, hogy én is sírva fakadnék, nem csak te. :>
Mindenesetre lehet mazsolázgatni.
[ Szerkesztve ]
-
ÚJ HÚS FUCKA-CHAN. HOZZAD A LAPÁTOT.
-
-
válasz
unclefucka #27843 üzenetére
Vuze master race.
-
-
-
válasz
Hintalow #27817 üzenetére
Bizonyos szempontból jobbak voltak azok az idők. Amihez hozzájutottál VHS-en (neadj Isten LD-n!), azt sokkal jobban megbecsülted. De nem csak erről van szó; sokkal jobban el is mélyedtél benne, többször láttad, hagytad beérni - még az is lényegtelen volt, ha szinte egy szót sem értettél belőle. Talán még álmodoztál is.
Az új (vagy éppen régi, de először hallott) dolgokról minden apró infomorzsát hosszasan elemeztél (pl. anno az 576 KByte MANGA rovata by Martin), már-már idealizáltál. Azt érezted, hogy ez az egész nagyon réteg és különleges (az is volt) - és ennek fényében valamennyire te is azzá váltál. Így ismertem meg pl. az A.D. Police OVA-kat, a Crying Freeman-t, a Fist of the North Star-t, a Gunbuster-t, a Bubblegum Crisis-t, a Patlabor-t, a Heroic Legend of Arslan-t, a Ninja Scroll-t, az Urotsukidoji-t és még egy párat. Persze a megnézésükre nagyon esély nem volt, de mégis a részemmé váltak és szinte minden megadnék, hogy visszatérhessek azokba az időkbe.
Későbbiekben a Wamdue Project: King of My Castle-je is remek példa a mentalitásra; jó kis zene, a klip meg eszement - tudtad, hogy Ghost in the Shell, látni AKAROD, de sansz nem sok, viszont délutánonként a TV-ben mindig a VIVA megy, hátha leadják megint a klipet és lehet rá gúvadni ezerrel.
Ez a gúvadás már ugye 4 évvel később van, '98-ban (az idő, amikor javában pörgött itthon a Dragon Ball és a Sailor Moon), amikor is egy remek barátom révén (akinek rokonai éltek Németországban) kezeim közé kaparintottam egy német Animania magazint (most is itt pihen az asztalon) és bár uszkve egy kukkot sem értettem az árja torokhörgésből, csak úgy faltam a képeket és az egész hangulatot, ami körbelengte az oldalakat. Örökre belém ivódott és a mai napig fel tudom idézni szinte az összes címet, amiről csak szó esett benne.
Aa! Megami-sama!, EL HAZARD, Devil Hunter Yohko, GUN SMITH CATS, Akira, Sailor Moon OVA-k és special-ok, Moldiver, Armitage III, M.D. Geist, The Hakkenden, NGE, Green Legend Ran, Lodoss-tou Senki, Riding Bean, Plastic Little, stb. stb.
Ezeket több, mint 10 évig akartam látni és bár volt, hogy sok-sok évszakon keresztül nem vettem kezembe az újságot, nem felejtettem el őket, sem a hozzájuk tartozó képeket és régi érzéseket. Ahogy a 3 oldalas cikkben taglalt JAST USA játékokat sem, mint a Season of the Sakura, Three Sisters vagy éppen a Runaway City. Elképesztő érzés volt bő 15 évvel később élőben is látni ezeket - hiszen soha nem mentek ki a fejemből, mindig jelen voltak.Ma már ilyen nincs és az új generáció is gyökeresen másképpen éli meg a témát - és gyökeresen másképpen is viszonyul hozzá. És nem a jó irányban.
Az aranykornak vége.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Archanon #27788 üzenetére
A "szar is finom lehet, mert 2 milliárd légy nem tévedhet" effektus nem valid.
KissXSis-t csak a twincest + ecchi (OVA-k már borderline H, amik amúgy sokkal jobbak is, mint maga a sorozat) miatt nézi az ember, mert a humor önmagában nagyon gyengus; maximum szűzpalánták vihognak pironkodva, pörögve a székükön, hogy ez meg az mekkora poén volt. Nálam egy-két halovány mosoly, az is csak elvétve. Az ember inkább a haját tépi, hogy Keita mekkora egy nyomorék.
A Hen Zemi-t meg a humorért nézi az ember. Mert absztrakt, aberrált és még abból is ömlik a szexualitás, amiből nem feltétlenül kellene. Mivel e három dolgot (pláne együtt) meglehetősen kevesen értékelik, el is jutunk az egyes oldalak ranglistáihoz (ill. a szavazatokat leadó felhasználók átlagéletkorához).
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Fiio m15s dap hordozható zenelejátszó
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával