Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mister_X

nagyúr

válasz Crystalheart #21263 üzenetére

Na, hogy valami ellenpéldákkal szolgáljak, mert látom, hogy f4te-sama csak belerúg a nyugatba, arcon köpi, de ésszerű kommentárt nem csatol hozzá.

Persze az én véleményem nem reveláns, mert nem vagyok idő- és tárhelymilliomos és nem láttam félezer sorozatot...

A karakterek hasonlósága valószínűleg a helyi "egyhangúságon" alapulnak, de nem véletlen nyugati mintájú a legtöbb karakter, van ott változatosság is, bőven. Ami hirtelen beugrott, az a Kami-sama no Inai Nichiyoubi és a Psycho-Pass. Senki nem egy kaptafára épül. Persze ezek lehet, hogy csak a szabályt erősítő kivételek, de ahány animét láttam eddig, annyi különböző karakterdizájnnal találkoztam eddig. Magasság, testalkat, hajszín, frizura, szemforma, szemszín, mellméret - ezekkel tudnak a legkönnyebben variálni, mert ezek a legelsőként szembeötlő motívumok, amikkel jól el lehet különíteni a karaktereket. Az, hogy mindenkinek kerek feje van, esetlek a testalkatuk megegyezik, az lehet másodrangú.

De felhozni, hogy "a legtöbb animébe mindenki klón", nos... A nyugati sorozatokban is egy kaptafa az összes rosszfiú és sablonosak a főszereplők, szvsz.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák