Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bubee82

    őstag

    válasz Mercutio_ #34129 üzenetére

    Igazabol "roll-up the sleeves" tipusu programozas az alapja, szerintem. Nem kell Neumann Janosnak lenni. Mivel tegnap szo vol az AI/ML temakorrol, gyorsan megneztem hogy mirol van szo. Na, abban joval tobb matek van :Y :DDD Hamar be is zartam a bemutato videot :B Az alap backend nyelvekkel kell altalaban jol elboldolgulni, neha egy kis JS. Ami blockchain specifikus progamozasi nyelv az a Solidity (az Ethereum blockchain nyelve alapvetoen) de igazabol aki az alapokat tudja, annak nem fog problemat okozni. Kb. JS + C++. Udemy-n talalsz egesz jo oktato anyagot, amolyan zero to "expert" tipusut.

    Ami szerintem meg lenyeges, hogy nagyon vagjad ezt az ipart, tehat user-kent is tudd, hogy mik azok a CEX-ek, DEX-ek, dApp-ok, DAO-k, AMM-ek. Mit tud az Avalanche, az Ethereum vagy Fantom Opera. Mi van a motorhazteto alatt, meg a userek elott. Nyilvan kriptografiat kell ismerni, de nem kell szakertonek lenni, aztan meg hogy a blokklanc hogy epul fel stb.

    Szoval elso korben szerintem minimum fel-egy ev, napi tobb oraban az, hogy kepben legyel az alapokkal. Persze mindekozben annyi ujdonsag van, hogy ha nem full-time-ban koveted az esemenyeket, akkor elmegy melletted a vilag kb. De komolyan, eleg szedito a tempo mostanaban.

    Nezegess job descriptionoket Indeed-en vagy LinkedIn-en, azzal hamar kepben leszel a kovetelmenyeket illetoen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák