Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
-
Mobilarena
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
heló Bondi és köszönöm a választ!
igen, alapvetően ez a nehezítés, magyar szakirodalom nem játszik. netnél meg nem tudok beléjüknézni
. meg körbenézek könyvtárakban is, nem létezik, hogy nincsenek jó könyveik.címért köszönöm.
CPE helyett CAEt akartam írni, bocsánat (a hogyan tovább is az eszemben volt). és tényleg hatalmas a különbség, még azok között is. közepem van (euros), svédek saját rendszere szerint meg az általam megcsinált englishB megfeleltethető kritériumrendszerben az EU szerinti hatodik, tehát a C1es szintnek, ami a CAE. bizonyos dolgok stimmelnek, mint pl régimódi angol és stilisztika már jelen van, de tapasztalatok alapján ez még a CAE alatt van. tehát először annak a szinjét kellene elérni, utánna ha időbe belefér (hónapokban/években gondolkozom), jöhet a CPE felé kacsintgatás, mert alapvetően az lenne a hosszútávú cél.
időigénnyel tisztában vagyok. saját tapasztalat alapján FCF és CAE között olyan 1500-1800órányi célirányos tanulás van (svéd és német közép és felső közötti különbség alapján mondom ezt), ez nagyon meghajtva is fél év. az még kiderül, hogy mennyire gyorsan fogok haladni, de ha tovább tart, akkor tovább csinálom.
apropó: CAE utáni nyelvtanulásról van valami tapasztalatod? milyen nehézségek jelennek meg? mik válnak problémává (kiejtés/spec akcentusok megértése/szövegértés/spec nyelvtni szerkezetek/stílus?) és miben nincs nagyon változás? mivel érdemes utánna fejleszteni a nyelvet (nem anyanyelvi környezetben)?
-
Bondi
tag
válasz
proci985
üzenetére
Helló Proci!
A Svédországban levésed kissé megnehezíti a dolgot.
Otthon ha bemész egy könyvesboltba, a „fő” nyelvekhez mindig van egy rahedli könyv meg oktatóanyag, beléjük tudsz nézni, és a szimpatikusat megveszed (természetesen később a netről, 20% kedvezménnyel), ez valszeg Svédben sincs másként. Egyébként tematikus nyelvtani összefoglalóhoz még mindig az otthoni „Nyelvtani kisokos” c. füzetecskék a legjobbak. De volt régen egy Gyakorlati angol nyelvtan c. vaskos könyv is.Küldök egy honlapcímet, ahol ingyen és bérmentve vannak nyelvi anyagok. Szigorúan csak oktatási célzattal, természetesen, de ide inkább nem írom be a címet, nehogy egy túlbuzgó moderátor viszketegséget kapjon tőle.
(Ui.: azért az FCE és a CPE között nem éppen tyúklépésnyi a távolság, erről biztosíthatok bárkit.)
-
proci985
MODERÁTOR
remélhetőleg jó helyen vagyok... angol nyeltanulás topikban nem igazán van élet.
az a helyzet, hogy fejleszteni kéne az angol nyelvtanomat. szókincsem van, meg tudok szólalni, érzem is, hogy mi a megoldás. viszont meg szeretném tanulni, hogy mégis mi miért van. nyelvtudás szintjén valahol FCF/CPE között vagyok: Jane Eyret megértem, különböző dialektust beszélő emberekkel el tudok beszélni szakmai témákról is (értsd, programozás / OS management), megértik amit írok. viszont szép lassan el kéne jutnom oda, hogy felsőoktatási szinten is tudnom kellene szépen fogalmazni. ami stilisztikához viszont úgy gondolom, hogy az érzésen felül kellene egy biztos nyelvtani alap is, nem csak az (egyébként stabil és pontos) megérzéseim.
emiatt úgy érzem, hogy szükségem lenne egy nyelvtani gyakorlóra. abból a fajtából, ami leírja 5 sorban a szabályt, majd három oldalon keresztül gyakoroltatja, hogy meglegyenek az automatizmusok is. tehát, sótlan-száraz "grammar freak"/"grammar nazi" típusú textbookok előnyben (ezek általában a fekete-fehér minimális ábrás vastag A4es könyvek, amikben max napi 20-40 oldalt lehet haladni megfeszített tempóban 10-14órázva is). illetve adott esetben egy hasonló weboldal is megteszi, Svédországban élek, tehát nem biztos, hogy bármit egyszerűen be tudok szerezni.
ismertek ilyeneket? vagy van valamilyen tapasztalatotok nyelvtanulás nyelvtani/stilisztikai részével kapcsolatban? Ti miből tanultatok nyelvtant?
válaszokat előre is köszönöm!
-
legiaap
félisten
Kérdésem lenne:
1. EHIC - European Health Insurance Card (formerly E111) kártyával kapcsolatban lennének a kérdések.
- Érdemes ezt inkább itthon elintézni vagy inkább kint?
- Ha kint intézzük el, akkor teljesen másképp néz ki, a kártya mint itthon?
- Ezt elég csak egyszer elintézni azt ennyi?2. Bank téma:
- Van olyan bank kint, aminek itthon is van képviselete? -
Bondi
tag
Az angol „alap” csatornák (BBC, ITV, Channel4, Five) aktuális műsorait általában fölrakják a honlapjukra is, bár arra kíváncsi lennék, vajon külföldről is elérhetők-e. (Az USA-ban legalábbis le szokás korlátozni a külföldi IP-ket, hogy ne lehessen megnézni a sorozatok új részeit.)
Pl. itt is belenézhetsz a népbutításba:
http://www.channel4.com/programmes/4od
Channel4.com és 4oD (4 On-Demand) opció a menükön át, ha nem jó a link.
Általában felirat is van hozzá (S gomb a lejátszóban), meg persze beszúrva az online adásba is egy rakat reklám.

-
Balinov
titán
válasz
legiaap
üzenetére
amit meg ajanlok az mindenfele sorozat, minden mennyisegben, angol szinkronnal + angol felirattal. nekem sokmindent felhomalyositott, lassan mar megertem 1 az 1-ben a dalszovegeket is

mvgroup.org-on (bar ez inkabb dokumentumfilmspecifikus) talalsz BBC-s, Chanel4-os, stb. angol gyartasu dokufilmet, eleg sokhoz van felirat is. A masik az eztv.it, szinten egy millio sorozattal.
-
Balinov
titán
válasz
legiaap
üzenetére
Esetleg LiveStation ezenekivul justin.tv, ustream.tv, bar ez erosen a vadaszom kategoria. BBC inkabb, mint CNN, nem a jenkikhez keszulsz vegulis.
-
KiFe
tag
Sógor szaladt bele, a helyzet azért komikus mert az Ő sógora verte át, de csúnyán kihasználva járatlanságát és gyenge angol nyelvtudását. Röviden a történet, ami mára csúcsosodott ki, néha lehet értelmetlenül írom le a történteket - mivel én is most tanulmányozom ezt a rendszert - de a lényeg szerintem érthető lesz.
Tehát sógorom februárban ment ki Angliába, március végén ott volt a családja is, 3 gyerek + asszonyka.. Sógora segített neki munkát, Insurance cardot, bankkártyát, minden hivatalos dolgot elintézni, közben beadták a különféle tax credtihez szükséges papírokat, child benefit, etc..etc.. ugye elvileg visszamenőleg a bejelentés napjától a kiutalás napjáig fizetnek mindent, + a havi rendszeres juttatásokat, no ezt nyúlta le sógorom sógora mégpedig úgy - nem tudom hogyan lehetséges, hogy saját újonnan nyitott bankszámlájára utalták az összegeket.. No de most jön a szósz a tortán, ezt megjátszotta az utóbbi években több családdal is, szám szerint kettővel, akiknek azóta is az őket megillető juttatások szélhámosunk különböző számláin landolnak a mai napig.
Rendőrségi feljelentést megtette sógorom kint, de megnehezítve a dolgát csalónk kitetette az utcára családjával együtt - hosszú történet hogyan sikerült elintéznie, nem írnám le, nem ez a lényeg - és a múlt hét végére kis családjával együtt Pista sógorka már Ferihegyen landolt..
Ez lenne a történet... -
legiaap
félisten
Nekem is hasonló jutott eszembe, csak nekem a CNN, de akkor megkeresem a BBC-t neten. Remélem tudom nézni, mert sajna tv-n nem tudom befogni, meg amúgy sem igen tvzek.

-
__Psion__
tag
A keresetetekkel arányosan jár. De egészen hektikusan alapítják meg kinek mennyi jár.
Nincs fix összeg, valami olyasmi van, hogy minél magasabb az éves jövedelmetek annál kevesebb jár.
Az alábbi számot kell felhívni, az NI számotok legyen kéznél.
Feltesznek pár rutin kérdést, majd postán küldenek egy nyomtatványt, azt kell kitölteni és visszaküldeni.
0845 300 3900
Egy próbát megér, ha nincs P60-as papirosotok, nem gond... majd egy megközelítő összeget kell a nyomtatványra írni.Sok sikert!
-
-
legiaap
félisten
Na nekiálltam tanulmányuzni azt az angliaimagyarok oldalt, amit korábban említettek. Elég sok infó van fenn. El leszek vele egy darabig. Aztán lassan töltök majd le valahonnan angol nyelvi cuccokat és nekiállok ismételni. Márciusig azért még van időm.
Ha kérdésem lesz majd jövök.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
Balinov
üzenetére
wizzairnél 32

Amit otthon el kell intézni: Jegyzőhöz bemenni, szólni, hogy külföldre mész. Más nem nagyon.
Mi fejenként kevesebb mint egy minbérből élünk, egész jól. PEdig iszonyat drága az albérlet.
Elinduláshoz minimum 300E ft per kopf tényleg kell.
Bankokról: érdemes mielőbb intézni: halifaxszal olcsón lehet utalni haza, de még a munkatársamat is elküldték a fenébe, hiába vitte a munkaszerződését, meg az albis papírjait.
-
legiaap
félisten
válasz
Balinov
üzenetére
A 200 fontot egyik kint dolgozó ismerősömtől hallottam. A szállással sem lenne gond, mert úgy gondoltuk hárman laknánk együtt, így is tudnánk spórolni. Kb. március környékén mennénk ki, addig kb. 1000 ft összejönne, míg mennénk. Az angolt természetesen elkezdem ismételgetni, de ami erőt ad, hogy akihez mennénk az zéró angol tudással ment ki és mégis van munkája. Azt az angolos oldalt áttanulmányozom.
-
Balinov
titán
Kem, ment egy pm

legiaap: ezt a 200 fontos segelyt ezt hol hallottad, nem emlekszem, hogy itt irta volna barki is.
Altalanos informaciokert, hasznos forumtippekert javaslom a magyaroklondonban.com-ot
Mindenfelekepp ragd at magad a hasznos infokon, forumtemakon.repulon ugy gondolkozz,hogy 15, max 20 kilo/borond + kezipoggyaszba bele kell hogy ferjen mindkettotok legszuksegesebb cucca.
Penznek kettotoknek kb 1kGBP/fo, de minel tobb, annal jobb,ki tudja, mikor lesz mindkettotoknek meloja.
Mig nem mentek, mindketten fekudjetek ra az angolra. Nagyon.
Mikor kiertek elso legyen egy-egy prepaid angol simkartya beszerzese + a hozzavalo telefon.
WRS reg, NI szam, bankos dolgokat tobbszor kitargyaltak a szomszed szigeten elo kollegak.
udv
Balinov -
legiaap
félisten
Halihó! A napokban elgondolkoztunk a párommal, hogy kimennénk Londonba melózni. Sajnos itthon nem találunk semmi melót a szakmánkban, szarért/hugyért gürizünk és ennek nem látom sok értelmét. A célunk az lenne, hogy kint megtanuljuk a nyelvet perfect szinten és közben dolgozzunk. Az elején bármilyen munka érdekelne minket. A minimálbér és az alatti fizetést még úgy is kiegészíti az a 200 fontos segély ha jól tudom és így azért már nem rossz. Mikor már frankón tudnánk a nyelvet, jöhetne a komolyabb kihívás, melót találni a szakmánkban. Jelenleg alap szinten beszéljük az angolt. Bár van középfokú nyelvvizsgám, de azt még 2002-ben szereztem és azóta semmit sem használtam, tehát megkopott.
A rövid bevezetőm után kérdezném,
tudtok olyan oldalt mutatni, ahol szájbarágósan le van írva, hogy mit kell tudnunk a kinti dolgokról?
Olyan oldalra gondolok, ahol minden egy helyen van.
Értem ezalatt:
Tudok-e melót kapni minimális tudással, ami nyilván folyamatosan fejlődni fog.
Mit intézzek el itthon mielőtt kiutazunk?
Mennyi és milyen cuccal utazhatok repülőn?
(még sosem repültem)
Miket intézzek el kinn és ezek közül mik a legdontosabbak
stb.
Köszönöm segítségetek. -
KiFe
tag
Sziasztok segítségre lenne szükségem, aki járatos, vagy esetleg van ismerőse Tax Credites ügyben, kérem keressen privin, szélhámossal van dolgom.
-
Lejszi
senior tag
válasz
Gál István
üzenetére
nekem egy laptopot kene haza vinni. olyan kis csomagot nem vallaltok?

-
Lejszi
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem aprohirdetesi topic, de azert remelem elfer, mivel Londonban elado a cucc

Szóval áruba szeretnem bocsatani eme laptopot: ASUS F5SL-AP152
Főbb jellemzők:
- Intel CoreDuo T2370 (1,73 GHz,L2 cache 1024 kB,)
- 3GB DDR2
- Radeon HD3470 256MB VGA (sajat mem)
- Super Multi DVD író
- 15,4’’ WXGA
- 250 GB HDD
- Wi-Fi
- Gigabit Ethernet
- 1.3 Webkamerakép:

ÉRD: 075 8807 8800
-
tildy
nagyúr
Tud valaki Londonban jó, de nem túl drága nyelviskolát, ahol hétvégén vannak a kurzusok? Itt az idő , hogy nekikezdjek.

-
kem
addikt
válasz
Gál István
üzenetére
De rossz duma

Egy ingyen csomagért adok egy jó tanácsot. -
Gál István
senior tag
Sziasztok!
Nagyon nagyon régen hírdettünk és ezért kérdezném hogy most hol érdemes most hírdetni egy szolgáltatást? (Konkrétan csomagküldés, arvatrans)
-
kem
addikt
válasz
MegalodonS
üzenetére
Elég rendesen rástartoltam egyébként a melóra
ma hajnali6ig melóztam, és délben megint megyek. 10héten belül meglesz a lóvé a repjegyre meg az ügynökségi díjra , utána már csak be kell kerülni. Ha sokáig húzódik azt se bánom, mert közben a mekin keresztül csinálgatom a "papírokat"
-
MegalodonS
őstag
A hajos interjun igazabol a gyakorlati reszre kell felkeszulni.Az angoltanarhoz nem kell jarnod,mert nem azt nezik, hogy te milyen szepen es helyesen beszelsz, hanem hogy tudjal kommunikalni.Anno elottem pont egy angol kozepfokusnak nem sikerult.,mert nem tudott beszelni.En meg 6 honapot voltam Amerikaban es nekem meg sikerult,pedig meg alapfoku angolom sincsen es elotte sem jartam angoltanarhoz max kb 2x ha voltam.Jo referencia az viszont kell,de az interjun ugy is egy oly profi szemely jon majd,aki rogton latni fogja hogy ertesz e a dolgokhoz vagy sem.
Amugy marciusban volt szerencsem pihenni, 9 napot egy ilyen hajon es szerintem, szuper lehet ott dolgozni.A masik dolog,ami elmenyben lessz reszed arrol meg ne is beszeljunk.
En ha kovetkezoleg nyaralni megyek csak hajos utra megyek
az mar biztos!!!!!!!!!!!! -
tildy
nagyúr
Ha mar repjegy, akciozika malev, odavissza van kb 22-27 ezer forintert London-Bp tavaszra.
-
- = Zk = -
félisten
hajrá

gondoltam, hogy magam is jelentkezem mekibe, hiszen odahaza 3 évet güriztem suli mellett.
csakis éjszakázva. azt most is elfogadnám.
nekem egyelőre elég lenne egy 6-800 fontos havi kereset. ahhoz, hogy innen dobbantsak nagyon elegendő lenne. de 700ért is elmenék már...kezdetnek megtenné. -
kem
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Én most jelenleg félúton vagyok a managerség fele mekiben, viszont minden pénzemet a hajóra teszem félre. Az angolon meg a renten kívül kb. heti 5Fontot költök. Csak a repjegy Floridába £5-600. Én már annyit hallottam róla, hogy szinte biztos vagyok benne, hogy tökéletes álommeló lenne nekem. Bár az tény, hogy nem szenet lapátolni megyek, hanem színpadtechnikusnak. Készülök ezerrel, ahogyan csak tudok. Spórolás, angoltanulás, interwiev-ra felkészülés, referencia vadászás... Ha pár évet(2-3) le tudok húzni havi 1400 Dolláros fizuval, akkor azzal megalapozom az utána lévő pár évet amit svédországban szeretnék tölteni tanulással, mivel ingyen van ott az oktatás.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
SzalaiG
üzenetére
áhh, ne is mond.
otthonról van 2, innen van 2, és tartalék sim kártyából még kettő
....
agyrém... de jó, mert cask egyet használok
hála az angol T-mobile és az Orange összeizéléséből
kem
remélem lehet valamit itt összehozni telóvonal bérlés nélkül. jólenne....
nekem is ilyennel indult a külföldi munkám. aztán lett anglia.
ha most kéne menni hajózni max utasként. a hajózás már nem vonz.
odahaza egy kedves agency leoltott, igy elment tőle a kedvem. és lett anglia...drukkolok neked
-
kem
addikt
válasz
SzalaiG
üzenetére
Ide fogok jelentkezni.
Mindent leírnak a honlapon amit én is le tudnék. Az interjúra kell a legjobban felkészülni, mert a referenciákat lehet,h nem is ellenőrzik. Úgyhogy én most angoltanárhoz járok interjút gyakorolni meg cover lettert. -
kem
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Virginnek van kábelnete, nem kell telefonvonal. Ez az első hely ahova nem bírják bekötni, eddig mindenhova sikerült tel.vonal nélkül
Nekem is 3 mobilom van mióta kintvagyok 
-
SzalaiG
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
6 mobil??? Minek? Hiszen csak két kezed van + két füled.

-
- = Zk = -
félisten
-
butch1
csendes tag
Köszönöm a tippeket skacok, nagyon jók a shopok amiket ajánlottatok, take care

-
kem
addikt
szek:
- = Zk = -
Nekem a 10megás Virgin nagyon bejött havi20Fontert, de sajnos nem tudják átköltöztetni oda, ahova költöztem. Esetleg érdekel?
Még 3hónap hátravan a hűségnyilatkozatból. -
Petek
tag
Ahol en szoktam vasarolni:
ebuyer.co.uk
overclockers.co.uk
Ha a gari is szamit akkor az utobbi a jobb valasztas, mert ebuyeren csak 1 evet adnak mindenre. Mostanaban en is inkabb overclockersnel vasarolok, miutan az ebuyernel vett videokarim pont 1 evesen ment tonkre, es igy nem tudtam gariztatni. Van meg egy csomo jo arakkal dolgozo bolt, de altalaban igaz, hogy mindenhol mas olcsobb. Az overclockersben meg azt szeretem, hogy nagy a valasztek, ez meg inkabb igaz az ebuyerre, es latod mennyi van raktaron, valamint lehet masnapi kiszallitast valasztani (turelmetlen ember vagyok
-
Balinov
titán
udv,
en inkabb webshopokat eroltetnem, mint helyi kiskereket. Pl. dabs.co.uk (BT leanyvallalat, ha jol tudom) eleg jo arakkal dolgozik, fel gepem toluk van - ill. az ir oldalukrol, facebookon szoktak akciozni neha qrva jo aron cuccokat. Egyebkent meg amazon.co.uk, meglepoen jo valasztek van, ill. nagyon sok esetben (igaz inkab DSLR lencseket nezegettem) free UK shipping van, ami azert nem elhanyagolando tenyezo.
-
- = Zk = -
félisten
halihó..
visszatértem ismét, egy kérdés erejéig, ha szabad

lehetséges, hogy munkahelyet változtatok. amit követ az albérlet váltás is.
a kérdésem inkább NET kérdés lenne.
milyen netet érdemes választani itt Angliában?
odahaza egy sima korlátlan 25megás netem van, 2 éves szerződéssel. havi 10k. tré onlány
egy ehez hasonlót idekint is megjátszanék, csak nem tudom, merre induljak
vagy netán maradjak a mobil internetnél?....HA a kérdés nem ide való, akkor millió elnézést kérek

-
butch1
csendes tag
Hello valaki nem tudja honnan tudnék legolcsóbban (leginkabb ujonnan) PC alkatrészeket beszerezni ? Dél-nyugat Angliában vagyok, Mineheadben. Azért kérdezem, mert ebayt es tarsait mar neztem , es azok dragabbak mint otthon. Szal vegulis az a lenyeg tudtok e olyan helyet ahol ezeket be tudnam szerezni itt olcsobban mint otthon
köszi -
tildy
nagyúr
Miért rohangált ma mindenki egy csokor virággal a kezében?

-
Bondi
tag
Némileg off:
a veszprémi Csalán Egyesület Paypal-en keresztül is tud fogadni adományokat a vörösiszap-sújtotta területek támogatására:
http://csalan.hu/adomanygyujtes
A legtöbb helyen ugyanis csak közvetlen banki átutalás létezik, lásd Vörös Kereszt, de az nekünk külföldről kész ráfizetés lenne.
Az ott jártak szerint leírhatatlanul borzalmas az állapot a helyszínen. A belügyminiszterünk szerint persze minden rendben van, és a szennyeződést semlegesítették...
-
Londonboy
újonc
Sziasztok!
Londonban készülök munkavállalás céljából a közeljövőben!
Ha valakinek van tapasztalata a Londoni Magyarok ( http://www.londonimagyarok.hu ) szövetségével kapcsolatban, kérem ossza meg velem, ugyanis az Ő segítségükkel tenném meg a kezdeti lépéseket!
Előre is köszönöm! -
tildy
nagyúr
Írtama blogomban a cycle hire-ről, nagyon király.

Más: Nov 25-dec1 közt Magyarországon vagyok, ha valaki küldeni akar ki otthonról valamit, keressen meg. -
jasszer
őstag
Sziasztok,
Tudja valaki hogy kulfoldi (UK) munkavalllalas utan itthon milyen papirokkal es hova kell bezorgetni, hogy az adozas es a TB sinen legyen? A P85-omet mar elkuldtem par napja, remelem oda is fog erni...
Minden epito jellegu valasznak orulok.

-
Bondi
tag
Sportosnak kell lenned a mekibe? Amikor a harminckilós cigánycsajtól kezdve a széjjelcsúszott angol suhancig mindenféle alak ott dolgozik?

Egyébként minimum alapfokú nyelvtudás nélkül senki ne is merészeljen kijönni. Tudom, hogy kötni szokták az ebet a karóhoz, de akkor szép sorban el kell magyarázni: otthon találnál-e munkát magyar nyelvtudás nélkül? Még ha van is, aki segítsen, előbb-utóbb mindenki ráun, hogy kísérgessen, mint egy dedóst, ha még jegyet se tudsz venni a buszra. Vagy ha bármilyen problémád van, hogy magyarázod el, hogy oldod meg, ha még beszélni se tudsz? Amúgy is könnyen „fucking foreigner" leszel, nemhogy angoltudás nélkül...
Más: a pápát egyikőtök se nézte meg Londonban?
Felénk is járt!Említette az EUwork-öt valaki, keressetek rá a topikban, volt jó pár érdekes történet mindkét előjellel. Mindenesetre „közvetítésért" szerintem senki ne adjon ki százezreket senkinek. A lényeg, hogy ha szar helyre is kerül az ember, az ilyen ügynökségek mossák kezüket, és csak saját erőből keveredhetsz ki mindenből...
-
Lejszi
senior tag
sziasztok!
tudna esetleg nekem vki segiteni a working tax credit -es űrlap kitolteseben? a nagyresze megvan, de 1-2 dologbann nem vok biztos.
Mas: jar vki meccsekre neha neha londonban vmelyik stadionba?... es esetleg nem banna ha csatlakoznek hozza. ugy kimennek 1-2 meccsre de egyedul nem sok kedvem van.
-
Balinov
titán
gyogyreggelt
koszonom a tippeket a Gatwick-Victoria bejutasra, vegulis a Southern Railways lett a befuto, ott Gatwicken vettuk meg a napijegyet, vegulis 5 felnottnek 38£ volt a returjegy.
Gatwick express rohadt draga, £16/fo lett volna a jegy, egy iranyba.
-
SzalaiG
addikt
De megállt a topic.

2012-ben olimpia lesz a szigeten. Elvileg erre kell majd a munkaerő, mind az előkészületekre, mind a lebonyolításhoz. Ez jelentős fejlesztésekkel jár.
Így elvileg lesz munkalehetőség.Van itt valaki buszsofőr?
-
Lejszi
senior tag
sziasztok!
tavaszra probalok beiktatni egy amszterdami 5napos kirandulast es azt nezem mien legitarsasok arai kozul tudok valogatni.
miket tudtok ajanlani?
wizzair nem megy amsterdamba, easyjet-et megtalaltam. mik vannak meg?
-
Wyco
aktív tag
Mondott valaki olyasmit h Bank kornyeken szerdankent van valami pubozas. Errol tud barki barmit?
Johet privatban is ha nem akar publikusan osztozkodni
-
SzalaiG
addikt
Van itt valaki olyan aki hajón dolgozik vagy dolgozott?
-
Ivan15
senior tag
raktarosnak vegzettseg nelkül vagy alapsulival mennek külf-ön. Az ilyen emberek, munkatarsak altalaban utaljak a külf-ieket (mert tanulatlan bunkok). Mas egy olyan nemzetközi csapat mint a meki, ahol termeszetes, hogy külf-i vagy.
Persze te döntesz, mi lenne neked a jobb
"inkább eldolgozgatnék egy raktárban.... ahol nem nagyon szólnak bele a munkába..." -ezt hogy gondolod?
Kerdesedre: A raktaros arut vesz at es ad ki, de ilyen munkat nem fogsz kapni, elöször. Ehhez mar több ev gyarkorlatot varnanak el. A raktari segedmunkas amihez külf-ikent elöször eselyed van. Ez pedig komissiozas, rakodas, futoszalag. Ezek tenyleg putri munkak valtott müszakban (1 het reggel, +1 het este/ vagy 1het kora reggel +1het delutan +1het este) az ilyen valtott müszakok nem jok. Dolgoztal mar valtott müszakban? Ezek a munkak sztem nem embereknek, hanem biorobotoknak valok. Vannak olyanok akiknek ez ok. Ezert kerdeztem -
kem
addikt
Azért márt általában olyan target van amit lehetetlen teljesíteni, ráadásul ahol én dolgoztam ott 120%-ot kellett elérni, különben kirúgták az illetőt. Az angol tanulást meg el lehet felejteni. csomó magyar,lengyen, indiai, pakisztáni, jamaicai, guineai meg dél-afrikai van ilyen melókban és kell vagy 2 hónap mire elkezded érteni,h mi a fenéről karattyolvank. Ha meg sok a magyar, akkor ők CSAK magyarul beszélnek. Ezen kívül ha ügynökségen keresztül dolgozol mint a legtöbb helyen, akkor úgy működik, hogy akkor mehetsz melózni, ha előtte szólnak. Ergo ha nem busy a raktár, akkor lehet, hogy heti 2x kell bemenni 4 órára.
-
t-real
tag
Hát ezt nem gondoltam volna, hogy számít ez náluk hogy sportos legyen valaki
amúgy az vagyok, beszélni is tudok szerintem, csak az a baj, hogy én ettől biztos kikészülnék ha egy nap 10órán át rendeléseket kéne felvegyek, minden egyes emberhez mosolyogva kérdezni hogy mit parancsol,ha valami problémája van a vevőnek akkor én magyarázkodjak, stb stb stb... inkább eldolgozgatnék egy raktárban.... ahol nem nagyon szólnak bele a munkába...
Miért van rossz véleményed a raktárosi melókról amúgy?
-
Ivan15
senior tag
--kiegeszites: nyelvtudas kell a mekihez: a szemelyes felv-i beszelgetesen ami egy etteremben lesz az ett.vezetövel, el kell tudnod magyarazni neki, hogy miert a mekiben akarsz dolgozni -itt mindegy, hogy mit mondasz (pl. meg akarod jobban ismerni a varost, vagy eppen külf-i tapasztalatokat gyüjtesz stb) -ami nem mindegy, hogyan mondod ezeket el: tudsz e erthetöen beszelni ott vagy megsem...
Teh, nem a tartalom a legyeg- hogy mit mondasz, hanem hogy sportos vagy es beszeled a nyelvet -
Ivan15
senior tag
ha sportos felepitesü vagy, netalan sportoltal is korabban akkor nem lesz rossz neked a meki, föleg ha egy kisebb forgalmu ettermet kapsz egy nyugodtabb helyen. Söt ilyen esetben sokkal jobb mint egy raktarosi melo
Ha kernek öneletrajzot a sikeres palyazat nagyon fontos feltetele, hogy 30-35 evnel fiatalabb , sportos testfelepitesü, hozzaallasu, ill. sportos multu (egyesület, csapatok stb) ha volt ilyen mindenkeppen hangsulyozd ki az öneletrajzodban, többet fog ott szamitani mint a vegzettsegek. A szamitogepezes, ülömunkak (iroda stb) nem elöny (ha informatikus voltal gyakorlatilag 0 az eselyed a mekikben, ahol az allokepesseg es a sebesseg szamit.)
Jo munkaadonak tartom a mekit, a munkaadoi hozzaallasuk is maximalisan elfogadhato volt: Papirok, lejelentesek, fizetesek stb. Szerettem ott dolgozni korabban -a csajok is jok voltak
A raktarosi melok nagyon trogerek tudnak lenni vigyazz! Föleg a komissiozasi futoszalagos munkakat kerülni!
-
t-real
tag
Természetesen nagyon akarom, barátnőmmel terveztük hogy kimegyünk, de ő németül beszél, én angolul, valahol rejtve tudtuk hogy nem sok esély van arra hogy együtt sikerül kiutazni bárhova (jelentkeztünk svájcba, ausztriába, angliába, hajóra) de azért reménykedtünk hogy hátha szerencsék lesz...hát nem volt. Arra gondoltam hogy esetleg egy takarítói állást csak kapna, és majd belerázódik az angolba, én is segíteném, de így sehova nem kell

Úgyhogy most egyedül próbálok szerencsét, kezdő tőkém van, bár nem sok, bevallom őszintén nincs nagyon kedvemre mekiben dolgozni diplomával, jobban örülnék egy raktárosinak vagy nem tudom, de be kell lássam lassan, hogy nincs nagyon választásom, ha semmi nem jön össze akkor az is megteszi, valahonnan el kell indulnom!
Gondolkozok még euwork-ben is, ők közvetítenek raktárosi melókba anglia különböző részeire, csak hát 90ezer HUF-t elkérnek közvetítési díj gyanánt.

Te kint dolgozol jelenleg? Londonról azt hallottam hogy drága is, és nehéz munkát találni a sok bevándorló miatt...
-
kem
addikt
MEKI!
Oda mindenkit felvesznek. 3héten belül már kapod is az első fizut. A honlapon töltsd ki azt a hosszú szart. Telefonon úgyse hívnak, mailben hívnak be interjúra. Ha behívnak már nem nagyon lehet elbukni. Komolyan!
Vagy.
raktáros meló egy agency-n keresztül. Ha keresnek embert, tudok szólni,h vegyenek fel. Ez Dél Londonban van. Olcsó a szálás is azon a környéken(Croydon főleg).Viszont ha otthon vagy, akkor semmi esélyed melót találni. Ha pár hétig ki tudod itt húzni anyagilag és van kihez menned, akkor sima ügy. Minden azon múlik, hogy mennyire akarod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. meg körbenézek könyvtárakban is, nem létezik, hogy nincsenek jó könyveik.

az a valami!

ma hajnali6ig melóztam, és délben megint megyek. 10héten belül meglesz a lóvé a repjegyre meg az ügynökségi díjra , utána már csak be kell kerülni. Ha sokáig húzódik azt se bánom, mert közben a mekin keresztül csinálgatom a "papírokat"
az mar biztos!!!!!!!!!!!!
Nekem is 3 mobilom van mióta kintvagyok ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)