- Google Pixel topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Apple Watch
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #36747 üzenetére
Hát lehet, hogy 40 év, de valahogy nem tudod leírni, amit akarsz és keversz dolgokat
"rákötsz a könnyű számolás kedvéért 2300voltot"
Így már megint teljesen másról beszélünk. Szó nem volt arról, hogy a hálózati feszültség helyett rákötünk egy trafóállomást. Persze, hogy a feszültséggel nőni fog az áram is, de ki beszélt itt feszültségemelésről?
Ugyanezt viszed át az akksira: kössünk rá 12 V-ot...
Nem véletlenül van a fogyasztóknak (vagy éppen akkumulátoroknak) névleges feszültsége. Ezt te hagyod figyelmen kívül, úgy magyarázod a dolgokat, csak éppen az teljesen más eset.Ha töltőelektronika nélkül kötöd direktben a Li akksit az 5V-os, vagy a 4,2-nél bármilyen nagyobb feszültségre, akkor pukk lesz belőle, minél nagyobbra, annál gyorsabban. De megint csak senki nem beszélt direkt rákötésről rajtad kívül...
És azért 5V, mert nincs 0V dropout-os töltőáramkör De ezt tudod."3A az intelligens töltőt feltételez azaz kellenek a kábelben az adatvonalak is és azon keresztül megbeszéli a telefon hogy az adott töltő mekkora maximális áramra képes. "
Ilyet te hol láttál? Ezt nagyon kevered valamivel. Teljesen felsleges lenne a dolog.
Egyébként pont az indító hozzászólás erre a válasz: lehet neked 5V/2000A-es adaptered is, ez nem azt jelenti, hogy 2000A-t fog tolni a töltőelektronikába. Kivéve, ha ÁRAMGENERÁTOROS az a táp, de az itt szóbanforgó tápok (dirkt nem töltőt írok, mert úgy tűnik, itt van a zavar) nagyon nem azok.Az RC modellezéssel összehasonlítva a töltőáramkör ott egy önálló egység (nincs körülötte telefon ) ami megint csak egy kutyaközönséges tápegységről kapja a stabil feszkót, ami x áramot képes szolgáltatni. Azt szintén semmi sem állítgatja, a töltőáramkör az akksi FELÉ menő áramot é feszültséget szabályozza, visszafelé soha, sehol, semmi nem magyaráz a feszültségforrásnak. Minek?
Értem én, mit akarsz írni, de nagyon nem jön át. -
Mr. Y
őstag
válasz tordaitibi #36747 üzenetére
60W/230V=0,26A ez az ÜZEMI áram. Ebből 230V/0,26A=884ohm az izzószál üzemmeleg állapotban.
Ez a számítás tudtommal egyenáram esetén állná meg a helyét. A 60W-os említett körte izzó viszont váltóátam esetén ennyi, persze ettől még bekapcsol egyenáramról, csak kevesebb kell neki.
Valamint nem feszültségből, hanem áramerősségből vesz fel neki szükséges mennyiséget.
Nem tudom, honnan van a sok én tapasztalat, de bizonyára a fizika professzor, aki engem oktatott volt ostoba.
De ejtsük a témát, nem éri meg folytatni[ Szerkesztve ]
But who is watching the guardians?
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen széket vegyek?
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981