- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
include777 #98033 üzenetére
Ritka az ilyen (értsd: MT6572 SoC 1 giga RAM-mal). El sem merem képzelni, hogy kamu az adat.
-
b0bcat
addikt
Mlais M9 (avagy Star H930 avagy Axgio Neon N2Q) tapasztalatok:
- kecses, vékony dizájn, jó anyagminőség (a full műanyag kategórián belül
)
- gyors, teljesen akadásmentes működés (teljesen alap, végtelenül kipucolt 4.4-es rendszer van rajta)
- 600+ mega szabad RAM alapból
- az akku szinte biztosan nem 2800-as valójában, de teljesen kielégítőnek tűnik (a Cubot S168 is bírt 3 napot 3-4 óra kijelzőidő mellett a 2000-es akkuval)
- kifejezetten szép képet ad a kijelző a qHD felbontás ellenére
- hangminőség:
> beszédhangszóró: jó
> külső hangszóró: kellően hangos, és nincs bántóan karcos hangja
> zenehallgatás: szegényes a mély hangzás, máskülönben jó
- átlagos fotóképesség a kategóriájában
- GPS működik (szemben a Gizchina teszttel!)
- wifi teljesen jó
- rendes magyarítás (nem úgy, mint legutóbb a Lenovo A850+-ban)
Tetszik, hogy van külön hangosító, hangminőség-javító és képernyő-optimalizáló lehetőség a szoftverben.
Röviden: jobb is, mint amennyire 100 dollárért számítottam.
Szerintem abszolúte megéri a kb. 15 dolláros felárat a Cubot S168 / THL T6S párossal szemben.
-
b0bcat
addikt
válasz
Laza... #97370 üzenetére
Én nem sugallok semmit.
Inkább idézek:
"Although on paper both processor offers great features and looks like it could handle anything you can throw at it, it is the MT6752 processor in the iOcean MT6752 which wins overall."
Továbbá:
"In our opinion Oppo really made a huge mistake when going for a Snapdragon 615 over the Mediatek MT6752, not only is the MTK chipset more powerful but it also helps to keep the cost of the phone down, which might explain why iOcean are able to sell their phone for just over $200 internationally while the Oppo is closer to $500."
És igen, bizonyos szempontból egy iOcean is minden további nélkül lemoshat akár egy Oppo-t is.
-
b0bcat
addikt
Érdekes cikk: MT6752 vs. Tátika 615 SoC összehasonlítás
-
b0bcat
addikt
Íme egy érdekes hír az állítólag 5-ös Androidot futtató, leendő ZTE Blade variánsról.
-
b0bcat
addikt
válasz
maggi1886076 #97267 üzenetére
Kb. ennyit is ér a készülék.
-
b0bcat
addikt
válasz
WOT-H-A-C #97087 üzenetére
Köszönöm a bizalmat!
Egy Star/Ulefone modell (Mlais álnéven) elvileg úton van már hozzám, és a Be Pro-n is erősen merengek, úgyhogy nemsokára behatóbban fogom tesztelni az Ulefone márkát. Volt már korábban egy Star HD9000-em, azzal minőségre teljesen elégedett voltam.
@Lalla:
Hol látsz minta képeket?
-
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
válasz
zolipapa66 #96660 üzenetére
Mondtam, hogy nem lesz 200 alatt (eleinte legalábbis)...
-
b0bcat
addikt
válasz
KurtCobain #96597 üzenetére
"úgy érzékelte, hogy a párhuzamos utcában megyek..."
Ilyet a kollégám LG G3-asa is tud, pedig az nem MTK-s.
-
b0bcat
addikt
Egy érdekes, de kedvezőnek hangzó hír.
"...a Redmi 2 rövidesen 2 GB RAM-mal és 16 GB belső tárhellyel lesz elérhető..."
-
b0bcat
addikt
"Tényleg kevés telefon van amit nem kell matekolni amint megkapod."
Attól függ, mik az ember igényei. Nekem eddig egyetlen telefonom volt - a több mint 10 kínai csodából -, amivel az üzemszerű működéshez mókolni kellett, a Hero V6888, mert azon gyárilag nem voltak Gugli alkalmazások és Play áruház sem. A többi mind tökéletesen használható volt out-of-the-box.
Én mondjuk nem vagyok hárdkór júzer.
-
b0bcat
addikt
Egy újabb érv az Ulefone Be Pro mellett.
-
b0bcat
addikt
válasz
Viktor0610 #96450 üzenetére
Most, hogy már 50-60 dollár környékén is lehet ismertebb nevű kínai csodát vásárolni (mondjuk Elephone G1 vagy Leagoo Lead 4), nem értem, miért vesz valaki - pláne olyan, aki jártas a kínai okostelefonok világában és a kínálatban - egy használt őskövületet.
-
b0bcat
addikt
Egy kérdés a szakértő urakhoz: az MT6732 és a Snapdragon 410 hogyan arányulnak egymáshoz teljesítményben? Azt lehet tudni, hogy pl. Antutu-ban másfélszeres pontot kap az MTK-s SoC, de kijelenthető, hogy "ténylegesen" is (ennyivel) erősebb?
-
b0bcat
addikt
válasz
TedThomas #96376 üzenetére
Volt bizony, és valóban nagyon elégedett voltam vele (MT6592 FTW!
), és pont azért adtam el, mert brutálisan nagy volt.
Viszont most már 150 USD környékén adják, nem 130-ért, mint anno. És továbbra is azt mondom, hogy alap funkciókra teljesen felesleges egy ilyen "erőmű".
-
b0bcat
addikt
válasz
floratm #96371 üzenetére
Ha a szüleidnek alapvetően telefonos funkciókra kell készülék, akkor a 2 giga RAM teljesen felesleges, de még talán az 1 is.
(50 ezerig bezárólag amúgy 2 giga RAM-ot sem sokan adnak.) Szerintem az itthon, hivatalos boltból 30 ezer körül kapható THL T6S (5 colos képernyővel) teljesen elég ilyen célra. Kell egy Big Launcher rájuk, és kész.
-
b0bcat
addikt
válasz
failed #96131 üzenetére
"...és azért mégiscsak egy Lenovo..."
Én most csalódtam egy méreteset a Lenovo márkában, legalábbis szoftveresen.
Az A850+ érzésre sokkal lassabb, mint a Coolpad 7320, pedig a két modell a legtöbb mutatójában azonos, ráadásul a Lenovo-s menürendszer is kaotikus volt számomra. Többet vártam tőle. És ugyan biztos, hogy "normális" ROM-mal rendesen fog hasítani, de nálam elvágta magát, miután én nem piszkálok bele semmibe szoftveresen...
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
válasz
tolvaj! #96086 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azért érdekel ennyire a dolog, mert ugyan most még "normál" méretű SIM kártyám van, lassan érik a csere (miután "öregszik" a kártya, és néha lekapcsolódik, ami miatt újra be kell írnom a PIN-t), és az új kártya minden bizonnyal olyan lesz, amiből a kisebb (micro) méretet is ki lehet törni, de ha ez megtörtént, és utána Xiaomi készülékbe szeretném tenni, akkor nem lenne jó, ha ez nehézségbe ütközne.
Amúgy rosszul emlékszem, hogy létezett/létezik olyan dolog, hogy valaki igényel egy második SIM kártyát, amit mondjuk az autó fejegységébe tud betenni? Mert ez lenne talán a legbiztosabb megoldás: egy "normál" és egy micro méretű SIM kártya ugyanahhoz az előfizetéshez.
-
b0bcat
addikt
Egy Redmi 2 kicsomagolós videóban láttam, hogy van a dobozban egy figyelmeztetés, miszerint micro SIM-mel (tehát micro-mini adpterrel) nem használható a telefon, mert sérülhetnek tőle a SIM foglalat érintkezői, amire viszont nem vonatkozik a garancia, ha emiatt esik baja.
Az lenne a kérdésem, hogy van itt olyan kolléga, aki adapterrel használja a Xiaomi telefonját? Tényleg nem lehet sérülés nélkül kivenni a készülékből a micro SIM-et? (A Coolpad 7320 mellé emlékeim szerint még csomagolnak is micro-mini adaptert. Ott nem okoz sérülést az adapteres SIM?
)
-
b0bcat
addikt
válasz
kayman #96029 üzenetére
Máskor is volt már ilyen, hogy egy "Star" készülék más néven is kapható (pl. Mlais vagy Ulefone).
És pusztán ettől még sem jobb, sem rosszabb nem lesz egy típus.
Az állítólagos Gorilla üvegen kívül más különbség is van, például az Axgio 2100-as akkut ír, míg a másik két "gyártó" 2800-ast. A képek ill. videók alapján - a méretéből ítélve - a 2100-as érték lehet a reális(abb).
Ennyire közel a 100 dollárhoz nem fogsz találni 8 magos készüléket, pláne nem 4,5 colos kijelzővel. 5 colos méretben (HD felbontással) 115 dollár környékén van még a THL T6 Pro.
-
b0bcat
addikt
válasz
cappa72 #95982 üzenetére
Én nem romolok.
A kissé szokatlan felület és beállítások még elmennek, de az akadás érthetetlen.
Emlékszem, amikor először bekapcsoltam a Coolpad 7320-at, megdöbbentem a sebességén, hogy minden azonnal, nulla "gondolkodással" történt, ha rányomtam valamire, ez meg nagyon nem olyan...
Érzésre annyit tud, mint az MT6582 a Cubot S168-ban, ugyanilyen felbontással.
Kicsit csalódott vagyok.
-
b0bcat
addikt
Tegnap óta Lenovo tulaj vagyok (első ilyen márkájú készülékem, egy A850+), de elég vegyesek az érzéseim.
Ami tetszik:
- minőségi, vékony, a képernyő méretéhez képest visszafogottan terjedelmes készülékház
- szép képernyő (ami a qHD felbontás ellenére sem bántóan pixeles)
- erősnek tűnő akku (50+ perc böngészés és nyomkodás = 12% akkuidő)
- jó hangminőségÉs ami (nagyon) nem tetszik:
- még a főmenü lapozásakor is hajlamos akadni (nem is értem, ez hogy lehet ilyen erős SoC mellett
)
- az AOSP-hez képest bonyolult, átvariált menürendszer (pl. fél órás küzdelem volt bekapcsolni a helyszolgáltatást)
- gyárilag tele van letörölhetetlen, de számomra felesleges appokkal
- a magyarítása igen hézagosSok szempontból - főleg szoftveresen - a Coolpad 7320 barátságosabb volt (és az nem "laggolt"), de annak a formája nem volt számomra szerencsés.
-
b0bcat
addikt
válasz
WOT-H-A-C #95559 üzenetére
Semmire. Pontosabban mégsem cseréltem le a Haier W910-et erre a Cubot-ra, hanem rendeltem egy Lenovo A850+-t helyette. Talán arra lecserélem a Haier-t. Ha nem, akkor marad egészen addig, amíg nem találok "méltó" utódot.
Már 16 hónapja nyüstölöm, és közel tökéletesen elégedett vagyok vele. Egyedül a képernyőjét találom kicsinek (4,5").
-
b0bcat
addikt
válasz
WOT-H-A-C #95543 üzenetére
Igen, volt S168-am, és maximálisan elégedett voltam vele, pedig én még 100 dolláros áron jutottam hozzá.
Pontosan azt tudta, mint másfél-két évvel ezelőtt a best buy kategóriás ZTE V967S, sőt, a Cubot-nak a fényképező funkciója is használható, ami a ZTE-re nem volt igaz.
-
b0bcat
addikt
"Milyen az a buta töltő?"
Olyan töltő, amiben nincs töltésvezérlő elektronika, csak jön belőle az áram, és kész. A legtöbb töltő ilyen. Az is, amit a telefonhoz adnak.
Okos töltővel általában RC versenyzők és airsoft játékosok rendelkeznek.
Most, hogy a töltőt és a kábelt kizártuk, vagy a telefon hibás vagy az akku.
-
b0bcat
addikt
Ez így nem üzemszerű. Töltenie kellene a telefonnak az akkut. Az normális, hogy teljesen lemerült* akkunál egy darabig a töltés kezdete után maga a telefon még nem kapcsolható be, de az, hogy nem tölti egy idő után, az hardveres hiba. Kérdés, hogy minek a hibája: az akkumulátoré, a telefoné, a kábelé vagy a töltőé. Az elmondottak alapján bármelyik lehet hibás, bár első körben én a töltőre vagy a kábelre gyanakodnék. Próbáljátok másik töltővel illetve kábellel a töltést!
*A lítiumos akkumulátoroknál a "teljes lemerülés" az valójában nem jelent teljes lemerülést, hanem csak egy olyan alsó feszültségértéket, ahol az akku belső elektronikája letiltja a további működést annak érdekében, hogy ne károsodjon a telep, illetve, hogy tölthető maradjon, ugyanis az "okos" töltők hibásnak érzékelik a túlmerült lítiumos akkut, és ezért már tölteni sem hajlandók azt. (Ez mondjuk áthidalható egy "buta" töltővel...
)
-
b0bcat
addikt
válasz
Enikő92 #95237 üzenetére
A nagybátyám telefonja (THL T6S) az első pár töltésig furcsán számolta a százalékokat. Néha tényleg percenként lépett lefelé. Utána ez helyreállt. Adj egy kis időt neki!
Ha pedig a FB messengert használod, és állandóan online vagy miatta, akkor ne csodálkozz, hogy fogy az akku.
Ja, és ha zavar, hogy "látod merülni az akkut", akkor kapcsold ki a százalékos kijelzést!
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
válasz
wwenigma #95230 üzenetére
6 órát minimum kellene tudnia ekkora akkuval. Már ha tényleg ekkora kapacitású, de többen letették itt az esküt, hogy a Leagoo nem szitáz, hanem valós értéket tüntet fel.
Van átmenet a teljesen "offline" és a "mindent bekapcsolva hagyok" mód között, ami jelentős különbséget tesz lehetővé akkuidőben. A nagybátyám is csodálkozik, hogy minden este töltőre kell dugnia a THL T6S-t, amikor állandóan minden be van kapcsolva a készüléken (3G, wifi és GPS), miközben rengeteget használja is (órákat beszél, navigál, majd esténként netezget rajta), de mentségére szóljon, hogy abban 1900-as akku van.
-
b0bcat
addikt
válasz
Enikő92 #95227 üzenetére
Ha hosszabb üzemidőt szeretnél, kapcsold ki a nem szükséges extra fogyasztó szolgáltatásokat (mobilnet, wifi, GPS), és vedd le minimumra a fényerőt. Nekem így, "telefon üzemmódban" az 1900-as akkuval szerelt Cubot S168 kibírt több mint 3 napot, miközben az összes kijelzőidő 3,5 óra felett volt.
Ha neked a 2800-as akkuval szerelt telefon egy nap alatt lemerül (sőt, reggeltől estig az csak bő fél nap!), akkor vagy mégis rengeteget (3-4-5 órán keresztül) nyomogatod, vagy - talán feleslegesen - állandóan be vannak kapcsolva az említett sokat fogyasztó szolgáltatások, vagy a fényerőd van maximumon (ami sokat számíthat arányaiban), vagy esetleg ennyire rossz az optimalizálása a készüléknek, de ezt nem hiszem. Vagy valami fut a háttérben, és szívja az akkut, de akkor készenlétben is merülnie kellene. Írtad, hogy meg a FB messenger, aminek nyilván állandó kapcsolat kell, de ekkora akkuval így is ki kellene bírnia két teljes napot.
-
b0bcat
addikt
Kínai ketyerékben gazdag új évet kívánok minden kedves fórumtársnak!
-
b0bcat
addikt
válasz
firemanus82 #94560 üzenetére
Milyen árfekvésben? Mekkora képernyőset?
-
b0bcat
addikt
válasz
zolipapa66 #94526 üzenetére
Itt is 240 dollárnak írják a nemzetközi árat a Meizu M1 Note-ra.
-
b0bcat
addikt
válasz
janakbacsi #94479 üzenetére
Elviselhető. Nyilván szebb a qHD (mint pl. a Cubot S168-nál), de ezzel sincs baj.
(Nekem a legelső kínaim még ennél is kevesebbet, csak 800x480-at tudott 5 colon, és azzal sem volt bajom, de ez egyéni vélemény.)
Akik túlságosan hozzászoktak már a "retina" (300+ PPI) felbontáshoz, azok fanyaloghatnak a ~200 PPI miatt.
-
b0bcat
addikt
válasz
szili.tamas1 #94440 üzenetére
Én is ajánlgatom a Cubot S168-at és a THL T6S-t mindenkinek, mert jó készülékek a maguk 90 dolláros kategóriájában. Laza kolléga pedig nyilván azért ebből a modellből halmozott fel készletet, mert érezte, hogy sláger lesz.
De nem ő teremti rá az igényt.
És amúgy sem fog akarni mindenki V5-öt venni. Akinek nem jön be a dizájn, vagy aki ragaszkodik a 8 maghoz, netán a mini méretű SIM foglalathoz, az mást fog választani. De attól még a V5 sokaknak jó lehet.
-
b0bcat
addikt
Biztosan csak nekem új a dolog, de láttam a Pandán a Meizu M1 Note-ot 275 dollárért (presell-ben). Ez bizony nem Hongmi/Redmi Note árfekvés...
Többet fog tudni a méltán közkedvelt "ősénél" (Hongmi/Redmi Note), de meg is fogják kérni az árát.
Ja, és ez a TD változat... Nem hiszem, hogy az export változat olcsóbb lesz.
-
b0bcat
addikt
válasz
gipsztigris #94207 üzenetére
Alapvetően én is azt vallom, hogy 4 mag is elég kell, hogy legyen manapság gyakorlatilag mindenre (bár nekem 2 - Krait - magos telefonom van, és annak is elég a sebessége), de az is tény, hogy amikor egyszer, egy rövid ideig volt nálam egy MT6592-es csoda (Coolpad 7320), akkor komolyan rácsodálkoztam, hogy mennyire azonnal, mindennemű késlekedés nélkül történik minden, ha hozzáérek a képernyőhöz.
-
b0bcat
addikt
válasz
#45553408 #93685 üzenetére
"...az iPhone-tulajdonosok a legkevésbé elégedettek, az átlagos 48 százalékhoz képest az Apple készüléket használók 78 százaléka javítana telefonja ellenálló képességein."
@Potzee:
Drága az előfizetéssel is! Csak 24 részletben kevésbé fáj...
(Egy ismerősöm vett nemrégiben egy Samsung telefont, és még örült is neki, hogy milyen jó vásárt csinált, mert 60 ezer helyett 30-ért kapta meg két éves hűségre, drágább díjcsomagra váltással. Természetesen két kérdés után kiderült, hogy a magasabb díjcsomag miatt, a 24 havi plusz költségeket összeadva összességében valójában 75 ezerre jött ki a váltás, ami látszólag 30 ezer volt...
)
-
b0bcat
addikt
válasz
RVR400 #93658 üzenetére
A feleségem ZP700-asa (1750 mAh) több mint 4 órát bír. Az említett HD9000 3000-es akkuval bírt 5 óra felett. A Cubot S168 (1900-as akku) 3 óra feletti kijelzőidő mellett 3 napot bírt.
Anno a legelső kínai csodám, az aTAB5 (5" MT6575) több mint 6 órát bírt a 2800-as akkuval.
Szerk.: Ja, és a H7100 is bír a mai napig bő 5 órát (névlegesen 3100-as akkuval).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest