Ráncfelvarrást kapott a Redmi 2

A Xiaomi január elején mutatta be az idei évre tervezett első készülékeit, melyek a gyártó piaci stratégiájának megfelelően Kínában napokon belül a boltok polcaira kerültek. A 700 jüanos, vagyis napi árfolyamon nagyjából 31 000 forintos áron bejelentett Redmi 2 az alant látható Redmi 1s-hez képest csak kisebb ráncfelvarrást kapott, hiszen 4,7 hüvelykes HD kijelővel, 8 megapixeles fő kamerával, 1 GB RAM-mal és 8 GB belső tárhellyel érkezett. A jóval kompaktabb és könnyebb kivitel, Snapdragon 400 helyett 410 processzor, 1,6 helyett 2 megapixeles előlapi kamera, tíz százalékkal megnövelt, 2200 mAh kapacitású akkumulátor és 4G LTE támogatás persze már önmagában igen vonzó ajánlat a megcélzott árszegmensben, ám a Xiaomi úgy tűnik, hogy végül mégis kisebb módosítás mellett döntött.

Xiaomi Redmi 1s
Xiaomi Redmi 1s

A gyártó hivatalos Weibo közösségi oldalán olvasható közlemény szerint a Redmi 2 rövidesen 2 GB RAM-ra és 16 GB-os belső tárolóra vált, ám egyelőre sem a piaci bevezetés időpontja, sem az árazása nem ismert. A Kínában egyre agresszívebben terjeszkedő Xiaomi jól láthatóan a legapróbb negatív kritikára is szinte azonnal reagál, hiszen a Redmi 2 mindössze két hete került bejelentésre, és máris megérkezett a javított kiadás.

Azóta történt

Előzmények

  • Videoelőzetes és Mi5 kémfotók a mai Xiaomi hírekben

    A feltörekvő gyártó sejtelmes előzetest tett közzé, kémfotókon viszont kiszivároghatott a csütörtökön elstartoló csúcsmodell.

  • Xiaomi Mi Pad - Ki Mit tud?

    A Mi Pad Ázsiában már óriási siker, a Xiaomi itthon azonban csak mostanában kezdi felvenni, most egy 7,9 hüvelykes kijelzővel és Tegra K1 SoC-vel szerelt tablet járt nálunk.

  • Csütörtökön érkezik a Redmi Note 2

    A Xiaomi kódolt üzenete szinte biztossá teszi az új Redmi Note január 15-ei bemutatóját, de a minap említett ultravékony csúcskészülékről is lehullhat a lepel.

  • Megérkezett a Xiaomi Redmi 2

    64 bites rendszerchipre váltott a Redmi, és több specifikáció is változott az 1s-hez képest, a kezdőár azonban verhetetlen maradt.

Hirdetés