- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vjankovics82 #99429 üzenetére
Ha nem segítenek a windows-os programok, illetve a framaroot sem, akkor 2 lehetőséget látok:
1, insecure kernel -> ezzel adb-n keresztül már teljes root elérés van (ha támogatja a fastboot-ot a gépsárkány, akkor az insecure kernelt feltenni kb. 1 perc.)
2, CWM + root-oló zip. (Itt vagy keresel, vagy kérsz CWM-et hozzá), a root-oló zip pedig ittTermészetesen az 1, és 2, megoldáshoz kell a readback mentés.
-
A programok alapesetben a z ún belső tárhelyre települnek (/data partíció)
Utána szokott lehetőség lenni arra, hogy áttenni sd-re alkalmazásokat ha az engedélyezett; vagy link2sd alkalmazása jöhet még szóba.Azonban nem értem, hogy mire jó "megkímélni" az adatpartíciót a programok telepítésétől, hisz pont arra való, hogy oda települjenek.
Ha pedig valamilyen egzotikus felosztású a 4GB ROM, akkor - lévén mt6582 - átszabható a tárhelykiosztás. -
Ez nagyon eredetinek tűnik; ez már legalább jó hír.
Újabb sim-mel próbáltad már?
Ha az imei számaid megegyeznek a telefon hátulján lévő imei számokkal, akkor az rendben van.
Ám támaszkodva néhány Lenovo telefon esetén történtekre, akár az alapsávi (modem.img, mddb) cseréje is szóba jöhet, ha van belőle több.
Ezt csak utánajárással, speciálisan a te telefonod fórumának böngészésével lehet eldönteni. Javasolt fórum a lenovo-forums.ru oldal, ott elég sok infó megtalálható.Sajnos benne van a hardverhiba lehetősége is (ilyenre is volt precedens)
-
válasz
WOT-H-A-C #99085 üzenetére
Van már topikja is: Lenovo P70 topik
Meg persze apróbb módosítások is elérhetők már (root, frissítés, TWRP, insecure kernel)
-
válasz
Vegyigyümi #99063 üzenetére
-
válasz
aytukabozs #98840 üzenetére
De csak akkor tolti gyorsabban, ha a telefonelektronikája engedi.
-
válasz
lordmark #98825 üzenetére
Esetleg az "apn vodafone" kulcsszóra keresve : eredmények.
Linkek is vannak ott, lehet, hogy a beállítás nem jó (ez szokott legtöbbször lenni a hiba) -
válasz
musculus #98803 üzenetére
Ha 4,7" is megfelel (és nem szempont a gps), akkor THL4000 (4Ah) vagy Lenovo S660 (3Ah)
Láttam a hwaprón 50kHUF-ért Leovo s860-at (4Ah).
Esetleg valamilyen phablet, pl. Lenovo Note8 (6", de csak 3,3Ah), csak ez már túl van a 160$-on.Nem szerencsés mobilon olvasni hosszú távon.
-
válasz
Sas madár #98487 üzenetére
Alálőtted az árat a paraméterekhez új telefon vásárlásához.
Talán használtan kapsz ilyet jellegűt.
A thl t6s újonan sok kompromisszummal 30k itthonról. De a kamera és az akku nem felel meg a kritériumoknak.
A thl 4000 már 40k itthonról, külföldről olyan 35k körül van, kamerája nem világbajnok, és 4.7"-os.
A zte v5 lehet még neked való a hwaprón nézz körül, de az is olyan 40k körülk lesz.
De biztos kapsz még tippet. -
válasz
Mercutio_ #98458 üzenetére
Én úgy érzem, hogy igen.
Sőt, a fórumában azt láttam, hogy hegesztette 4.4 is van hozzá.
Az értesítési ledre a gravitybox-ban bekapcsolható a szoft gombok villogtatása.Akik váltottak a820-ról, azok a legtöbben nem adták el, hanem gyereküknek/rokonuknak adták, pont azért mert még mindig megállja a helyét a mai mezőnyben a belépő szitjével együtt.
-
válasz
Mercutio_ #98445 üzenetére
Legfeljebb fogyasztásban.
Alapvetően szerintem jobban sikerült, mint a 6582. Eddig a 6589-es telefonok szerintem gördülékenyebbek a 6582-es társaiknál. (Még abban az esetben is, ha 6589M-ről van szó)@ (#98448) cs.zs.
*aszottul particionált ROM
Mondjuk úgy, más.
Az emulált verziónak is van előnye, hátránya.
Innen ez már egyénfüggő. -
válasz
Beni2360 #98050 üzenetére
Akkor ide a "keleti szektorba" értendő szinte minden, ha jól értem. A Samsungtól a Sony-n keresztül a Lenovo-ig.
A 12GB (ugye a számítási módotól függően 1000 vagy 1024-es váltószámmal) csak a data partíció lesz az, amit te látsz.
A többi x-en van még egy csomó minden más is, így pl. a system (maga az operációs rendszer), cache, és az egyéb olyan indítóelemek blokkeszköz szakaszai, amit a user nem lát (és nem is kell látnia).
Ezért mondtam, hogy kérdd le a df kimenetet, hogy neked is tisztább legyen a kép. -
-
válasz
Keeperv85 #97958 üzenetére
Hát bizony a Jiayu igen nagy szórással dolgozik ezen a téren...
Epo, eugps.conf amivel lehet "játszani" --> "MTK GPS esőtánc" néven vált ismertté.
Ha emigyen sem megy, akkor nem is nagyon fog menni megbízhatóan. -
válasz
nemethb87 #97832 üzenetére
Lehet, hogy a mélyebb mélyebb vízű topikban kellene megbeszélni.
Amúgy ehhez ha találsz másik romot, akkor igen nagy mákod lesz. (kb. 0 az esély)Ami a mentést illeti, a blogomban találsz infókat.
Ha fagynak a dolgok, akkor még a tab/phablet is hibás lehet.A hibákra vonatkozóan: ha csak "valami hiba" van, akkor azt lehet rá mondani, ha "valami rossz".
Ha azt írod, hogy "Flashtool download esetén 4032-es hiba van", akkor az konkrétabb, arra lehet reagálni, és mondani, hogy "használd a firmware upgrade módot" (<-- ez csak pálda!)
Érdemes a hiba jelzésekor konkrétumokat leírni, akár képernyőképpel megtámogatva azt.Ha jól működik a készülék, akkor nem piszkáld.
Ha mindenképp root-olni szeretnéd, akkor a CWM + root-oló.zip egy jó megoldás.
Sajna ez csak mentés után lehetségesek.
Ha legalább a system-ig sikerülne lementeni a dolgokat, (nvram, boot, recovery, preloader), az már fél siker. -
válasz
nemethb87 #97816 üzenetére
Mit szeretnél vele csinálni?
Ha MTK platform (vélhetően az), akkor Flashtool-lal is lehet menteni, kikapcsolt tablet mellett. Persze macerásabb, de jól használható mentésről van szó. -
válasz
Mercutio_ #97810 üzenetére
a Lenovo A820-at szépen át lehet particionálni a ZTE V5-öt meg nem?
Nem ismerem a v5 lelkivilágát, így erre a kérdésre nem tudok érdemben válaszolni.Az MTK jól értelmezhető boot record-okkal dolgozik (mbr, ebr1, ebr2), így olyan szabásvarrást lehet a partícióknál csinálni, hogy még...
A v5 másik platform, gondolom ott is van erre kialakult metódus, de azt nem ismerem. -
válasz
g_miki #97803 üzenetére
Pedig tuti van, több helyen is, sőt itt a PH!-n is beszélgetünk róla.
-
Egy hasonló, de csak A szériás, 200usd-ért, az A936, 2GB RAM-os változat. Azért ebben is 3,3Ah-s akku van.
szerk.: nekem is a p70 olyan "bejövős". -
kereső , minideal garancia; igaz, nem tegnap volt, de talán hasznos infó.
Bizonyára vannak ellenpéldák is. -
Ha ragaszkodsz a linuxhoz, akkor a dd-t kell használnod, hacsak nincs fastboot lehetőséged (ezt némely MTK-s telefon már tudja, jellemzően 6582, 6572, 6592, és némely 8127), amivel a boot-ot felrakod, de akkor még mindig ott van az, hogy system.
Mielőtt belekezdenél, a gyári boot és system img-ket meg kell szerezni.
Ha van factory mode, akkor abban nem kell csinálni semmit, ellenben adb-n lehet majd "ügyködni".
-
Ha nincs rendszermentés, vagy rendelkezésre álló gyári rom, akkor Flashtool-lal max egy mentést tudsz csinálni, mást nem nagyok (ami egyébként nagyon hasznos).
A flashtool alapból nem csinál semmit.
Akkor képes dogozni, ha a preloader kapcsolat felépül, ehhez pedig kell a Windows, és az usb vcom driver. Ez nélkül nem fog elindulni a flashtool sem flash-re, sem readback-re.Ha factory reset ne segített, akkor valahol vagy a boot vagy a system úszott el valahova.
Ez miatt kell ezt a két rom-szakaszt flesselni. Ennek a kettőnek a helyretétele legtöbb esetben feléleszti a telefont. -
Flashtool-lal dolgozni kikapcsolt telefon mellett kell.
Tehát nem is kell hozzá, hogy felépüljön a rendszer.Ha az adataidat akarod menteni, akkor mindenképpen a flashtool-os megoldást kell megpróbálni, csak az említett system és boot img-ket flesselve.
Ha nem kellenek az adatok, akkor a recovery-ből factory reset is segít_het_ (nem feltétlenül , de előfordul, hogy ez is megoldja; ám legtöbb esetben a system-re és a boot-ra van hatűsa a frissítéseknek, így a FR csak egy kósza próbálkozás lehet, hiszen az a data és cache partíciókat formázza)
De mivel ugye csak boot jön,teljesen mindegy milyen linuxom van,mert nem látja a gép.
Ha van a telefonon factory mode, akkor adb-n keresztül bele lehet nézni a "belsejébe"; ehhez viszont kell az sdk for linux,dd : disk dump parancs, de akkor inkább hagyjuk, nem akkarlak még ezzel is kavarni.
-
Erre az lenne a megoldás, hogy a topiklakó tulajoktól kérsz egy Flashtool-os vagy egy MTKDT-s mentést, és abból a system-et és a boot.img-t flashtool-lal fel tudod tenni.
Vagy más lehetőség is van, ha van rajta factory mode: ekkor ugyanis dd-vel a system raw img-t is vissza lehet küldeni a helyére.Módosított recovery-vel próbáltad a frissítést, vagy gyári, 3e recovery-vel?
A Linux esetén inkább az ubuntu 10.04 vagy 12.04 lts verziókból válaszz, de azért nem árt tudni, hogy mit hogyan szeretnél csatolni.
Merthogy csatolni csak akkor tud valamit a rendszer, ha valamennyire sikerül felépülnie.
Linux alatt is van már flashtool, de nekem pl el sem indult. Akinek elindult, annak meg undefined error-t dobott.
Tehát flashtool esetén marad a win7, adb-n keresztül dd-vel a linux jobb (szerintem)Ha a hibát is meg akarod találni, akkor mentést kellene csinálni.
Ha gyorsan akarsz végezni, akkor a már említett gyári rom beszerzése javasolt.Ha az adataid nem kellenek, akkor pedig egy factory reset a recovery-ből.
-
válasz
peestike #97200 üzenetére
Ha felteszed a linket valahova, akkor itt pl. megbeszélhetjük a többi részét, összerakom neked.
-
válasz
peestike #97187 üzenetére
Lehet, hogy jóra gondolsz, de picit még finomítsunk rajta:
boot.img = boot.img-kernel + boot.img-ramdisk
recovery.img = recovery.img-kernel + recovery.img-ramdisk
Amit neked össze kell rakni, az a
boot.img-kernel + recovery.img-ramdisk --> uj-recovery.img
Amúgy itt írtam néhány szót róla: [link]
Igaz, hogy ott a boot.img nem szerepel, de elméletileg a recovery-ben és a boot-ban lévő kernelek jó, ha megegyeznek.
(a recoveryfromboot.p patch perdig pontosan ezt csinálja) -
válasz
peestike #97098 üzenetére
ilyen cuccok vannak meg a most fenn lévő rendszerből
Ez alatt mit értesz, hogy a most fentlévő rendszerből?
A jelenleg a rendszeren lévő boot és recovery img-ket lementetted a telefonról, és kicsomagoltad őket?
Mert ha igen, akkor gyakorlatilag a
boot.img-kernel -t és a recovery.img-ramdisk -et kell összecsomagolni, és akkor működnie kell, hiszen az új recovery.img-ben lévő kernel már 1:1-ben azonos a boot.img-ben lévő kernellel. -
válasz
eladogeppc #97171 üzenetére
Letöltöttem valami 6572-esekhez való recovery.img-t. Evvel nem mentem semmire.
Ez a baj: "valami recovery"-t.
Nincs általános recovery MT6572-hez, minden telefonhoz egyedi a recovery. Sőt, még tipuson belül is más-más generációhoz más-más recovery-t kell "gyártani". -
válasz
eladogeppc #97168 üzenetére
Van valami univerzális Root megoldás ?
Van több root megoldás:Framaroot
cwm+root
eroot
iroot
kingroot
root geniusÉn az első kettőt preferálom.
Az első nem minden készülékhez jó, de nagyon sokhoz.
A második páros pedig eddig 100%-os.
A többiről nem nyilatkozok, mert nincs benne tapasztalatom, pont azért mert az első kettő közül valamelyik mindig bejött.Mert a recoveryssel nem megyek semmire.
Azt hogy érted, hogy a recovery-sel nem mész semmire? -
válasz
peestike #97092 üzenetére
Nem a rendszerhez tartozó kernelt kell lecserélni, hanem a cwm-ben lévő kernelt kell arra cserélni, ami most a rendszer alatt fut.
Tehát a jelenlegi boot.img-ből kiszedni a kernelt, és összepárosítani a cwm ramdiszkjével.Az így kapott CWM-met pedig feltenni, és kipróbálni.Arról nem írtál, hogy hogyan frissítetted a rendszert. Ezért próbáltam találgatni. De ha magadban tartod, akkor nehezebb reagálni.
-
válasz
peestike #97085 üzenetére
mi a magyarázat a hülyeségre?
Nem hülyeség, hanem válhetően a szoftverfrissítésnél történt válzotás a rendszerben.
A régebbi CWM nem feltétlenül használható minden esetben az új rendszerrel, főleg ha:
- főverzióváltás történt (pl. 4.2 -> 4.4 módosulás)
- Flashtool-lal történt Firmware upgrade-del került fel az új rendszer, és valamilyen partíciómódosulás történt.Ez esetben a CWM-met frissíteni kell az újabb kernellel, és menni fog.
-
Frissült az SP Flashtool readback leírás az MT6592 (és az utáni) SoC és a scatter új verziójának tartalma miatt.
-
Igen, valami olyasmi
(nem minden esetben tudok linkelni, vagy pontosan idézni) -
válasz
szylan #96401 üzenetére
Óóóóó, erről regényt lehetne írni.
A legdurvább mégis az volt számomra, amikor mindenből kb. a negyede volt a készülében:
8 mag -> 2 mag
4 GB ROM -> 1GB rom
2 GB RAM -> 512MB ram (de lehet, hogy 256 volt)Szóval... kifogható egy-egy jobb darab is 6582-vel, de azok nem sokkal olcsóbbak, mint egy márkásabb, valóban 6582-vel szerelt telefon.
-
válasz
nyisziati #96402 üzenetére
Igazából lehetett volna reális esélye is, a zte pl. rendszeresen ad ki több, ugyanolyan kinézetű telefont több piacra, más hardverrel; Legjobb péda talán a V970. Na ebből volt GrandX-IN (intel), V970 (dual sim MT6577 1GB RAM), V970M (MT6577, 512MB RAM), és a GrandX (Tegra2)....
-
válasz
b0bcat #95979 üzenetére
- az AOSP-hez képest bonyolult, átvariált menürendszer (pl. fél órás küzdelem volt bekapcsolni a helyszolgáltatást) --> ha Lenovó fílinges rommal kaptad, hát igen... az bíz olyan másmilyen...
- gyárilag tele van letörölhetetlen, de számomra felesleges appokkal --> root, majd /system/app/ nem kellő appok törlése.
- a magyarítása igen hézagos --> Lenovo-s rom esetén is megoldható a magyarítás, bár nem a legkönnyebb.A lenovo-s romokat én sem szerettem (főleg a most divatos vibeui-t),
Itt találtam AOSP jellegűt, azt írja, hogy "Android sürümü 4.2.2" (ezen picit kuncogtam
).
Pesze el kell olvasni a kommenteket és persze kell komplett rendszermentés, meg egy CWM. -
-
válasz
tagagaba53 #94934 üzenetére
Picit részletesebben akkor:
Tehát flashtool-os mentés.
Utána flashtool-lal felrakod a telefonodnak megfelelő CWM recovery-t.
Aztán root.zip-et letöltöd az sd kártyára és telepíted CWM-ből. -
válasz
tagagaba53 #94926 üzenetére
Akkor flashtool-os mentes.
Utana flashtool-lal rwcovery.
Aztan root.zip install.
Es minbden rendben lesz. -
válasz
tagagaba53 #94919 üzenetére
Pedig meggyi001 leirta.
Van cwm is.
Azt flashtool-lal felteszed es utana a root-olo zip megoldja.De mentes nelkul ne allj neki.
Persze root nelkul csak flashtoollal tudsz menteni. -
válasz
Brogyi #94800 üzenetére
Hja ... gyerekkoromban kárcórá elemet töltöttem 4,5V-os laposelemmel.
Ha nem találtam el a megfelelő időintervallumot, akkor pukkant a mutatvány ... izé a gombelem.
Akkor még (1985) fogalmam sem volt arról, hogy mi megy ott bent...
Aztán 1-2-8-15 pukkanás után már óvatosabb voltam, de akkor sem tudtam mi ez az egész. De rövidebb ideig "töltöttem". -
akkor lehet hogy frissiteni kell, vagy eltavolitani az elozoket es utana megint feltelepiteni.
szerk:
@(#94771) cekkk
Azért van, mert csak a preloader kapcsolat felépülése után marad meg. Egyébként leold.
Tehát ha a flashtool-on nyomsz egy download-ot, és utána csatlakoztatod a telefont, akkor épül fel a kapcsolat, és ha felépült akkor a flashtool fenntartja és elkezdi a flash-t. -
válasz
#45553408 #94590 üzenetére
bizony eldobja a mobilnetet hívás közben
Legtöbb esetben csak akkor tud "élni" a mobilkapcsolat hívás közben, ha 3G van. Ennél "kisebb" esetekben dobja a netet.
Ez Lenovo a820/s660, WayteQ Talk5H, ZTE V970, stb... esetekben bizton működik.Illetve meg lehet még nézni azt is, hogy - ha van még ilyen -, hogy milyen módban van: hívás előnyben vagy adatkapcsolat előnyben.
Ez most csak elméleti eszmefuttatás.
-
válasz
Smith Ügynök #93999 üzenetére
Egy Launcher magyarítva nem jelenti a rendszer "magyarulását".
A rendszerprogramokat kell magyarítani (magyar nyelvi fájlokat tenni bele). E nélkül nem lesz magyar nyelv benne. -
válasz
Smith Ügynök #93989 üzenetére
Vi szonylag egyszerű, bár nem 100%-os modszer [link]. De jol használható ettől függetlenül.
De mentés nélkül tilos nekiállni. -
válasz
banderasz77 #93731 üzenetére
Itt bizton megmondják, mert épp azt taglalják.
-
válasz
tobias40 #93705 üzenetére
Még annyi hogy a hívás előzmények és sms-ek nem maradnak meg az ilyen cwm mentéskor?
A CWM mentés visszaállításkor azt az állapotot állítja vissza, amit akkor mentettél. Ebbe bele tartozik az is, hogy az sms-ek, bejegyzések, játékok mentett állásai, stb visszaíródnak, de a fényképek, letöltések videók azok az sd kártyán szoktak lenni, így azok nem.Tehát, ha a jelenleg rajta lévő hívásinfóból, sms, telefonkönyv infókból kell valami, akkor azok a CW visszaállításkor lecserélődnek az előbb említett állapotra.
-
válasz
RVR400 #93649 üzenetére
Jó az 1,8Ah-s akkunak is...
Van egy Itouch nóta kisérleti nyúl nálam, aminem szintén 2800mAh-s szitázása van.
kevesebbet bír, mint a Lenovo a820 a maga 2Ah-s akksijával.
Méretben is nagyobb az A820 akkuja, és jobban is teljesít.
Ez miatt vélhetően az Itouch akkuja nem több 18000mAh-nál. És ezért merül le keb 3 óra kijelzőidőnél kb 0-ra. -
válasz
Dominó85 #93581 üzenetére
A 64bit majd 4GB vagy a feletti ram esetén lesz érdekes
A 32 bites pae kernel is képes kezelni a RAM-ot 4GB felett (jrsszus, még leírni és visszaolvasni is durva, hogy telefonról beszélünk, 4GB RAM-mal), bár hogy ezt megoldják-e olcsóbb telefonok esetén, az ma még rejtély (és majd jönnek a kínaiak, hogy biztos hogy 64bites rendszer van rajta, mert látja 4GB felett is a rendszermemóriát...; hm... na jó ötletet adtam nekik.
).
Persze kicsit kiragadott az idézet, de ez jutott róla eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- BestBuy ruhás topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Xiaomi 13T - 12/256 - fekete - garanciás
- Apple iPhone 16 Pro Max (Új, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Sivatagszínű titán)
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest