- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Mobil flották
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Vagy csak kihagyod az arckönyvet: http://kinaitelefonjavitas.hu/
-
Upo
addikt
válasz
mathgery #111084 üzenetére
Ez a zenfone nem WW verzió, hanem valami CN vagy kelet-ázsiai, max. ha nem zavar, hogy az európai frekvenciákban elég hiányos. Meg a gyengébb proci van benne. De az angry birds biztos pörög rajta.
Áfával 85e + ha gyorsabb postát akarsz annak az ára + 2-3000 kezelési költség, de szerintem keresd meg a topikját és ott eligazítanak. -
Upo
addikt
válasz
Indy1 #110920 üzenetére
A kínai belpiacosak a 811, 812, 813-ak, és van még 814-819-ig is, ezek különböző délkelet-ázsiai regionális változatok, de hardveresen a 811-el egyeznek. Amikor indiában kezdték tolni akkor ott nagyon téma volt, került oda be mindenféle. Akkor írták a xiaomi fórumon a xiaomi-sok, hogy ezekre 811-es romot tegyen ha angol nyelvet akar. A 811-813 változatokról ennyi elég, ha vodás vagy akkor 4G nem nagyon lesz egyikkel sem, a 900-assal (811) legalább 3G lesz sok helyen, a 813-al vidéken még az sem. Ha telenoros vagy T-s, akkor szinte mindegy, de ha képbe kerülhet még esetleg vodás (teszkómobilos) kártya is, akkor inkább a 900-as.
-
Upo
addikt
válasz
joy_k #110898 üzenetére
Leagoo Elite 1 5" octa fingerprint fém ház, 3GB/32GB, 170-180$, de elég friss hús, eu raktárakat nem néztem végig. Ja és van egy dedikált smart button, amivel lehet pl. fotózni vagy zenét indítani. Ja, és Béhúszat is tudja.
-
Upo
addikt
válasz
femiki #110822 üzenetére
Nekem is vannak a gyűjteményben:
"There is no such thing as IDIOT PROOF. Idiots are much too clever."
meg:
"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak."
"Szakértő az a személy, aki már minden hibát elkövetett, amit egy nagyon szűk szakterületen el lehet követni." (Niels Bohr)
"Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék."
"Hiába van okostelefonom - ugyanazok a hülyék hívnak rajta." (Bödőcs Tibor)
-
Upo
addikt
válasz
Rellind #110801 üzenetére
De ott van a lapon is, Shipping cost to: után kiválasztod az országokat, és kiírja hogy melyik szállítási módban mennyibe kerül. Mivel kínai raktár, ezért itthon a vételár+postaköltségre rájön a 27% áfa és 2-3000 vámkezelési költség (attól függ, posta vagy dhl).
A holland és német vámolási szokásokat szerintem meg holland és német fórumokon kellene megnézni. -
Upo
addikt
válasz
DJGABI #110760 üzenetére
A kérdésnek kb. annyi értelme van, mint hogy mikor esik egy tégla a fejemre. 5 nap és 5 hónap között bármi, attól függően hogy az égiek hányast dobnak. Vagy elkallódik és refund. Amúgy meg inkább a külföldi rendelésesben lenne a helye.
-
Upo
addikt
válasz
Outlander #110721 üzenetére
Galaxy Young... Annak idején mikor a defy-re lejárt a hűségidőm, felhívtak az egybetűs szolgáltatótól,hogy ajánlanának valami szuper készüléket helyette, ez lenne a Galaxy Young, és csak 40párezret kell érte fizetnem ha aláírok még két évet. KB. a defy-t elosztom 3-al vagy 5-el kb akkor jutok a Galaxy Young szintre.
Kisebb képernyő, gyengébb cpu, kevesebb ram és tárhely, gyengébb kamera. Úgy elküldtem őket finoman, hogy csak úgy fütyült. Akkor kezdtem el a kínai telózást, kb. aból a pénzből rendeltem az első kínait, Jiayu G3T-t. Lehet hogy kicsit jobban jártam vele, mint a young-al...
Azóta moto g-n kívül csak kínai volt/van, és a családnak is, a két év aláírós ajánlatokat meg csak akkor nézem meg, ha akarok röhögni egy jót. -
Upo
addikt
válasz
#79335424 #110644 üzenetére
Nem tudom hogy kanyarodtunk erre végül, én is tudom, hogy több képpont megmozgatásához nagyobb teljesítmény kell. De eredetileg arról volt szó, hogy felesleges az ultranagy felbontású kijelző, mert amúgyis csak az akkut szívja, erre te beírtad, hogy megoldás lehet kisebb felbontáson bootolni, amire írtam, hogy akkor is ugyanannyi képernyő pixelt kell meghajtani, nem lesz kevesebb a fogyasztása a kijelzőnek. Na erre írtad ezt a mini pc-s hozzászólást, aminek a megállapításaival nem vitatkozom, csak nem tudom miben kapcsolódik az eredeti dologhoz...
-
Upo
addikt
válasz
#79335424 #110633 üzenetére
Nem nagyon tudsz annyit spórolni a CPU/GPU-n, mint amit a kijelző képpontjai elvisznek. A legnagyobb fogyasztó mindig, és egyre inkább a kijelző marad, a CPU/GPU egyre takarékosabb, a kijelzőn nem nagyon tudnak spórolni. A HD felbontás az kevesebb mint 1 millió pixel, a FHD az kicsit több mint 2 millió, a QHD az majdnem 3.7 millió. A nagyobb felbontáshoz igenis alá kell(ene) rakni a megfelelő akkut a jó üzemidőhöz, de sajnos ez nem divatos. Inkább megveszik az 1mm-el vékonyabb telefont, aztán meg csipognak hogy hamar lemerül.
-
Upo
addikt
válasz
salaud #110631 üzenetére
Valóban igaz amit írsz, de amire reagáltam, ott a rendszerkép felbontásáról volt szó, aminél feltételeztem, hogy olyan erőforrásokat tesznek bele ami a natív felbontáshoz való, tehát elvileg ott a legoptimálisabb. Alkalmazások használatánál nyilvánvalóan skálázni fog, ez nem kérdés.
-
Upo
addikt
válasz
#79335424 #110599 üzenetére
Kevesebb képpontot hogy tud megjeleníteni a kijelző? AMOLED-nél van olyan, hogy nem használ pixeleket, de akkor azok sötéten maradnak. Középre igazítva lehetne esetleg így megjeleníteni kevesebb képpontot, de körbe a fekete gyászkeret olyankor ott van. Ha átméretezed, és kisebb felbontású képet jelenít meg teljes képernyőn, akkor ugyanannyi képponton jeleníti meg a kisebb felbontású képet, semmit nem spórolsz vele, ugyanannyit fog fogyasztani. Sőt, ha kukacoskodni akarok, akkor az átméretezés még plusz meló a hardvernek, még többet is fogyaszt (elvileg, de elhanyagolható).
Ha meg a te gondolatmeneted szerint megyünk, akkor ha kevesebb képpontot tud megjeleníteni, akkor tud többet is, ott is működik az átméretezés. Anno pl. a Samsung kezdte a netbookjain, 1024x600-as volt a kijelző felbontása, de csináltak egy módosított intel vga drivert, amivel fel lehetett tenni 1024x768-ra is, meg is jelenítette, el is indultak olyan programok amik ellenőrizték a 768 minimum felbontást. Mondjuk látszott a képen hogy átméretezett, de ha kisebb felbotásra méretezed át, akkor is látszik.
Mindenesetre én úgy pontosítanék, hogy ugyanannyi képponton tud megjeleníteni kisebb-nagyobb felbontású képet. Pont olyan, mint amikor windows alatt visszaveszed a felbontást, ugyanannyi képponton fog a monitor kisebb felbontást megjeleníteni. Android alatt nem szokták támogatni a felbontás váltását, csak natív felbontásban dolgozik a rendszer, ezért kell módosított rendszer ahhoz, amiket leírtál. De ezzel nem spórolsz meg képpontot, ugyanúgy az összes képpont dolgozni fog a telón, csak más felbontású képet fog kirajzolni. -
Upo
addikt
válasz
426os #110463 üzenetére
Rettentő nehéz találni helyette jobbat, ha méretben nem akarsz nagyobbat, még én se találtam semmit. Nekem ráadásul még kellene minimum a compass/giroszkóp is, úgy meg pláne. Még talán az Ulefone Paris, de nagyon ájfónós a kinézete, és hát az a márka még nem egy főnyeremény. 2-3 hónap után előjövő fantomhibák és behazudott specifikációk meg annyira nem hiányoznak. Árban mondjuk jó, 129$ presell árakon nyomják. Előtte még néztem az Umi Hammer-t is, de jó hogy nem ugrottam bele, azért vannak azzal is gondok, akinek van az már nem annyira ajánlgatja... Ha találtál valamit akkor azért szólj. A V5 egy egész jól sikerült, balanced készülék, nem könnyű lecserélni. Mondjuk annyira nem is akarom, sebességre most is teljesen kiszolgál, valami ultra jó ellenállhatatlan ajánlat kellene hogy tényleg leváltsam.
Ja. és 2G ram alá ne add. 1G lehet, hogy elég, de NEM! -
Upo
addikt
válasz
New Bluestar #110291 üzenetére
Egyébként nem tudom mire verik magukat, hogy world first, már vagy 3 éve is volt a Zopo ZP600+ glass-free 3D kijelzővel. Itt egy video, olyan 16 perc körül kezd majomkodni a 3d képekkel. Mondjuk a videón nem jön át, mert a kamera csak egyszemű, a valóságban nem tudom milyen lehet, esetleg a topikjában rá lehet kérdezni, hátha még nem dobta ki mindenki.
-
Upo
addikt
válasz
RVR400 #110186 üzenetére
Ez még van valahol? Nálunk már nincs belőle. Na jó, de az opendott-on kívül még mi van?
-
Upo
addikt
Pontosan így van, azért írtam én is. Nyugodtan lehet mutatni 2 év hivatalos magyar garanciával, azonnal boltban megfogható készüléket ami maximum 32.990-be kerül és jobb ennél.
A B20-at tényleg tudja, itt a lenovos adatlap.
4G frekik akkor kipipálva, a lenovo szerint van benne fm rádió is, kivéve Törökország. Nem tudom, hogy mi Törökországhoz tartozunk-e, az edigitalnál nem írnak fm rádiót. Írtam nekik a cikk alá, kíváncsi vagyok mit lépnek. Amit még észrevettem a lenovo adalapon, hogy csak 2 érintést tud, dumb ways to die-ban ezzel nem fogod be az 5 lyukat! Ez nekem nem tetszik, kár érte.
Néztem indiai bemutató videót is, gomb háttérvilágítás és noti led nincs rajta. Azt mondta, hogy vibe ui 2.5 with stripped features van rajta, a videóban az antutu teszt végén 296MB szabad ram volt a 934-ből, (antutu 5.7.1: 18999 pont), a tárhely 2 felé particionált, van egy system storage, total 4.07GB, free 3.61GB,és egy internal storage, total 4.02GB, free 3.56GB.
Kamera a videók alapján hozza a gagyi szintet, de egy QR kódot azért be lehet olvasni vele. Nem mindenki igényel DSLR szintet egy telefontól.
A microusb-t a tetejére tették, ez nekem szintén nem jön be, az alján jobb helyen lett volna.
Ennyit tudtam meg eddig róla.
És tényleg mondjatok olyan teszkóósanedigitálbesztbájtos telefont ami ennyiért jobb még ennél is!
Apósomnak pl simán el tudnám képzelni (70+ korosztály), most egy HTC Desire van nála amit a párom használt régebben. -
Upo
addikt
Utóbbi napokban hallom a rádióban, hogy reklámozzák a 4G-s lenovo A2010-et. Keresse a lenovo.com-on.
Gondoltam, utánanézek.
1GHz-re (le)húzott 6735M, 1G/8G, 4.5". A felbontás csak 854x480, de legalább bírja a proci. A kamerák fixfókuszosak. 5.1 android ha valaki arra gerjed. B20 nyilván nincs benne, ha jól nézem. 2000-es akku, ezzel a cpu-val és kijelzővel azért nem lehet olyan rossz.
Nem egy hú de jó ajánlat, bár itthoni garanciával ezért az árért meggondolható, nem kell mindenből csúcs mindenkinek. Ha meg megnézzük, hogy akár tizenéve hűséges előfizetőknek újabb 2 év rabság aláiratásával ennyiért miket próbálnak elsózni a Kedves Szolgáltatók... -
Upo
addikt
válasz
L4mie #109665 üzenetére
Unlocked az, hogy bármelyik szolgáltató sim kártyáját elfogadja. Elárulom hogy mind unlocked, szerintem egy szolgáltatói simlockos telefont sem árulnak. A drágább meg 32 gigás, nem 16-os.
Az olcsóbbnál is ott van, a képek között a specifikációnál:
Brand: XiaoMi
Type: 4G Smartphone
Service Provide: Unlocked
... -
Upo
addikt
válasz
molnardenes #109658 üzenetére
Ráadásul ők csak 6 hónap gart adnak a telefonokra/tabletekre (valahol írják is valami eldugott helyen, már kétszer megtaláltam) , mások azért szoktak 1 évet. Kicsit több mint 6 hónapos THL4000-emmel elhajtottak ahogy illik, mikor térerő problémák voltak, fizetősre küldhettem volna drágábban mint a teló ára. Mindegy, felnyitottam, az alaplap és az antenna panel közti átvezető koax kábelt kellett csak megigazítani. Azóta én is csak apróságokat veszek, max. 5-6$. Igaz, most volt ami megjött 1.5 hét alatt, de máshonnan is.
-
Upo
addikt
válasz
femiki #109647 üzenetére
Amelyiket jobban tudod haszálni. Mi4 erősebb hardver, de 1 simes és nincs 4G. Ha megmarkolod, olyan mint a Terminator: élő szövet a fémvázon
Mi4i 2 simes, 4G van, de csak 1800 és 2600, a legelterjedtebb 800-at nem tudja. Műanyag házas, nem leszedhető, olyan színűt vegyél amilyen kell. Mi4-en tudod cserélni a hátlapot, van pl. fa és bambusz is.
A kamera a mi4-nek jobb, a szenzor ugyanaz mind a kettőben, de a mi4-ben fejlettebb optika van, de azért a 4i-nek is az átlag csájnafónnál jobb a kamerája.
A 4i-nek kicsit nagyobb az akkuja.Így hirtelen ennyit tudtam összeszedni.
-
Upo
addikt
válasz
LantosBerry8 #109552 üzenetére
Ha az 1-est és a 4-est letekarjuk akkor lehet hogy a maradékból valami teljesül, de nem biztos.
-
Upo
addikt
válasz
Somika25 #109377 üzenetére
Miért gondolja mindenki hogy ilyenkor romot kell újratelepíteni? Aztán meg megy a siránkozás hogy tönkretette a telefont... A rom az nem windows. Kell egy factory reset és kész. Beállítások - Biztonsági mentés és visszaállítás - gyári adatok visszaállítása.
Amire szükség van, azt előtte le kell menteni, minden beállítás és telepített program el fog veszni. -
Upo
addikt
válasz
cappa72 #109327 üzenetére
Jiayu-t nem biztos hogy megint bevállalnék, bár én még időben szálltam ki belőle. Igazából nagyon jól megvagyoka mostanival, és nagyon jó ajánlatnak kell lennie hogy megfontoljam a váltást, egyre nehezebb találni ha nem akarok 5.5-est. Igazából még a mostani 5-ösnél is lehetne kicsit kisebb, számomra a Moto G 1. generáció a legergonómikusabb telefon amim vaaha is volt, meg is tartottam tartaléknak. Ha 2 giga ramja lenne az 1 helyett, akkor utódja se lenne a mai napig.
-
Upo
addikt
Nem nagyon látok egyformákat. Van 2 F3 meg 2 F3 Pro, mindegyikből van fehér és fekete, azaz a színben különböznek, a Pro meg 3GB ramos a sima 2GB helyett, de ez csak így hirtelen ránézésre a megnevezésnél, tovább nem görgettem le, esetleg érdemes az adatlapokat összehasonlítani.
-
Upo
addikt
válasz
Mercutio_ #109160 üzenetére
Lányomnak van redmi2, nekem V5 2/8, egyelőre én se találtam olyant amire lecserélném, vagy nagy vagy drága lenne az utód. A redmi2 visszalépés nem lenne, de igazán előrelépés se. Teljesítményre hasonló, azt az icipici előnyt, amit a 410 ad a 400-hoz képest azt eleszi a miui a nubia ui-hoz képest. Méretre nem vészes, icipicit kompaktabb, kezelésre kényelmes. Képernyőre sem sokkal kisebb, ég egymás mellet is teljesen rendben van a redmi2, felbontásuk ugyanaz. Üzemidőben mondjuk gyengébb, de normál használattal kibírja a napot.
Az a P8 lite sem sokkal erősebb szerintem, és ugyanúgy bicegős a 4G-je mint a xiaomiknak.
A Mi4i 16 gigás esetleg lassan bekerülhet az ársávba, de nincs sd foglalata, Nubia Z9 mini drága.
Meizu M2 (nem note) zárt rendszer miatt nem, és ott sincs B20-as 4G.
Harmadvonalbeli gyártó nálam se játszik, az először jól hangzó ajánlatoknál mindig kiderül utólag pár dolog, ahhoz képest meg nem is olyan olcsók. 5,5"-ban már könnyebb lenne jobbat találni, de az nekem kényelmetlenül nagy, van ekkora telefonom, bő 1 hónapig használtam amíg a V5 meg nem jött, alig vártam hogy lerakhassam, azóta is a dobozában rohad. Nézegetem én is az ajánlatokat, de nem találok méltó utódot. Olyant meg nem veszek ami nem igazán lenne előrelépés, mert nem látom értelmét ilyenre kidobni a pénzt.
De ahogy mostanában szaporodnak a 4GB ramos telók, lehet hogy lesz nemsoká normális áron 3 gigás, én még várok.Amúgy muszály most lecserélni a V5-öt? Tönkrement?
Ha találsz valamit akkor feltétlen írj hogy mit, érdekelne. -
Upo
addikt
válasz
tpeter77 #109175 üzenetére
Nincs az ipadra valami tethering program?
Ez a buta amerikaiaknál esetleg lehet így, hogy vesz a szolgáltatótól valami készüléket, de nem megy a tethering mert le van tiltva. A butábbja vált, az okosabbja meg felrak egy tethering szoftvert és kész, megy ám a csodálkozás az ottani fórumokon hogy jé ez így működik és nem is kell lecserélni a telefont (!)Szerk: most hirtelen ezt találtam, de jailbreak kell hozzá.
Úgy néz ki hogy almáson nem egyszerű ez a dolog, androidra van millió program, bluetooth-on és wifin is lehet osztani a mobilnetet.. -
Upo
addikt
válasz
youngboy #109088 üzenetére
Ugye nem az emag-on nézted az "akciós" ze551ml-t?
Mert ott nem írják hogy melyik atom és mennyi ram van benne, átverés szagú. És kommentben valaki ezeket megkérdezte de nem válaszolnak.
Csak megemlítem, hogy valamelyik nap láttam valamelyik megbízható kínai boltban a kisebb atomos, 16 gigás de 4giga ramos verziót ~56 ezerért, úgyhogy figyelni kell!
Igaz, ha a nagyobb atom, 4 giga ram van benne akkor meg jó ár. -
Upo
addikt
-
Upo
addikt
válasz
WOT-H-A-C #109034 üzenetére
Egy dolog BIZTOS, hogy az nem az amit írtál, mert nem 64-es hanem 32-es a flash (az kivételesen fel van tüntetve).
Szerntem is ilyen célja lehet, hogy hátha valakik beugranak, mert nyilván kedvezőbb az ára mint az itthoni 4/64-esnek. És És nem is küldheti vissza hogy nem olyan mint a weben mert a kényes adatok nem szerepelnek. -
Upo
addikt
válasz
WOT-H-A-C #109029 üzenetére
Egy szépséghibája azért van a dolognak, kicsit hiányosak a paraméterek. A ZE551ML létezik 2 féle atommal(Z3560, Z3580), 2 féle rammal (2GB, 4GB), és 4 féle tárhellyel (16GB/32GB/64GB/128GB), és ezek közül csak a 32GB tárhely van feltüntetve, a többi nem! Ráadásul a Zenfone2 Deluxe is ZE551ML, bár a paraméterek választéka ugyanaz, csak a két kisebb tárhely nincs.
Úgyhogy ha ezt tudnánk, akkor jobban kiértékelhető lenne az a "szuper" ár.
Szerk: Ja, és nehogy azt mondd hogy a 4GB ramos mert oda van írva, hogy 4G, mert az a 4G LTE, kukk ide!
Azért ha valakinek van ott fiókja, megkérdezhtné hogy melyik SOC és mennyi RAM van benne.
-
Upo
addikt
válasz
GIJoe #108957 üzenetére
Leagoo-ról nincs több készülékes tapasztalatom. A fórumot viszont követem, és annyira nem rémlik hogy a régebbi 6582 belűekkel gondok lettek volna.
Aztán egyszer ráakadtam egy sztorira véletlenül, most megint megtaláltam. Az a lényege, hogy vett egy leagoo-t mert olcsó, és hackelgetés közben törlődött a touch panel szalagkábelén található kis kontroller firmware. Az ilyesmi egyáltalán nem szokott letölthető lenni (örülhetünk ha rom van), emberünk próbálkozott mindennel, de gyakorlatilag minden típusban egyedi paraméterek vannak, így a touch-nak annyi, ilyenkor szoktak másikat rendelni. Végső kétségbeesésében írt a leagoo supportnak, és elküldték neki!!!Na ezt próbálja meg valaki samsung-lg-apple-sony-htc és társaival vagy bármelyik kínai bandával!
Úgyhogy simán előbb bevállalnék egy leagoo-t mint egy blackview-umi-elephone-ulephone-akármi feltörekvőt.
Ez az elite1 egyébként pofás utódja lehetett volna a ZTE V5-nek, de a szenzorok (illetve hiányuk) miatt nem játszik. Nehéz neki utódot találni úgy hogy ne legyen nagyobb méretre, férjen bele nettó 200$-ba (annak idején az is annyi volt), és ne legyen visszalépés (gyorsabb mint a snapdragon 400, 3GB ram, 2 sim+sd, jó gps, legalább olyan kamera (ez nem kéne hogy olyan nehéz legyen, pedig az), legalább azok a szenzorok mint a V5-ben (gyro, compass/magnetic, proximity, light), hd képernyő (max fullhd de nem igénylem).
-
Upo
addikt
válasz
#39868659 #108738 üzenetére
Nálam megy. Próbáld EZT.
Szerk: Előkapartam az internet explorer-t, szerintem soha nem volt még az ali felé, de azon is megy (bejelentkezés nélkül).
Somatom: Nem a tok miatt raktam fel, az csak ott volt a középrész, szalagkábelek és usb aljzat között, hanem a szervizes cuccok miatt.
-
Upo
addikt
-
Upo
addikt
Rendeltem aliról pár apróságot. Közben rábukkantam egy shopra, ahol mindenféle javítós alkatrészeket árulnak, pl. átvezető kábel, szalagkábel, kamera, hangszóró, mikrofon, kamera üveg, ház alkatrész, port fedél, burkolat, ház középrész, vibra motor, csavar, nyomógomb, usb aljzat, antenna kábel, sim aljzat, touch üveg, lcd kijelző, töltő aljzat komplett panellel, stb. (a kereső miatt soroltam ennyit).
Ahogy nézem, xiaomi és meizu a fő csapásirány, de van minden, nyomógombos nokia, huawei, sony, samsung, zte, lg, motorola, lenovo, zte, ...
Kár hogy nem találtam meg előbb.Ilyesmik:
-
Upo
addikt
válasz
tibcsi0407 #108620 üzenetére
A tinydeal csak 6 hónap "garanciát" ad a telefonra. Nekem megérne 2 dolcsit az 1 év nemlétező garancia a 6 hónap nem létező garancia helyett.
-
Upo
addikt
válasz
freelancer68 #108587 üzenetére
Szokás szerint megint a lényeg lemaradt.
Billentyű háttérvilágítás? (van aki kényes rá)
Notification led (egyszínű/többszínű)?
Szenzorok? (proximity, light, compass, gyro, gravity, esetleg flip tok nyitás érzékelése, extrém esetben barometrikus és egyéb ritka érzékelők?
A feltüntetett dolgok egy tucatból kb. 12 telefonban megvannak, az általam írtak adják kb. a különbséget, az olcsó telefonok többnyirea fentiek hiánya miatt olcsók.Szerk: Most látom, hogy a spec. sheeten rajta vannak ezek is, már csak a gomb háttérvilágítás megléte rejtély.
-
Upo
addikt
válasz
sexymusprime #108478 üzenetére
A DG150 ütés- és vízállónak reklámozott csodakészüléke pl. olyan, hogy át lehet látni az illesztések között a házán, az akku hátlapnál sincs szigetelés, természetesen nem bírta ki a vízpróbámat, pedig nem is tettem víz alá, csak a lecsurgó vízbsugárból egy fröcsit rálegyeztem, ki is kapcsolt rögtön, lehetett szétszedni szárítgatni. Az egyik YT review-ben meg az orosz arc egy kicsit lendületesebben tette az asztalra beszéd közben, mikor felvette, ketté volt repedve a képernyő.
-
Upo
addikt
válasz
robi1979 #108397 üzenetére
Keress rá a zopo-ra, attól függ hogy meddig akarod megtartani. Az első pár hónapban talán nincs gond (ha már nem az elejétől fogva bugos), de elég soknál jönnek elő később mindeféle fantomhibák. A gyár meg legtöbbször szarik nagy ívben az egészre támogatás, hibajavítás ügyileg, még a drága készülékeknél is. Kivételek persze lehetnek, lehet hogy majd írnak be tulajok, nekem már nincs zopo telóm és egyelőre nem is tervezem, van még annyi márka. De ha veszel egyet, akkor legalább fél év múlva rákérdezünk hogy mi a helyzet...
-
Upo
addikt
válasz
RVR400 #108376 üzenetére
Mikor rendelted? Ezt a pár dolgot simán beküldeném egy refund kérés mellé, a hamisítványokra meg szokta adni a paypal, sőt még azt is erőltetném, hogy ne kelljen visszaküldeni mert aránytalanul drága lenne. GPS-t is egész jól szokták fakezni mobilnet-wifi alapján, sim nélkül, kikapcsolt wifivel próbálj rá, gyanús hogy az is kamu. Kamera interpolált 2Mpixel?
-
Upo
addikt
válasz
RVR400 #108365 üzenetére
Akkor még egy lehetőség van, ez egy gyönyörű hamisítvány, és a trükkös kernel maszkolja az infokat folyamatosan. Voltak már próbálkozások hamisított telókon, hogy használják az eredeti hardver szerint a kamuzott helyett, de nem sikerült. A mélyvíz topikban esetleg felvetheted a dolgot, Cappa vagy Keeper lehet hogy okosabb a témában. Ha hamisítvány akkor lehet, hogy valami 6582 van benne, 512 rammal és 2-4 giga flash-el.
-
Upo
addikt
válasz
Fricibácsi #108337 üzenetére
Csak amire válaszolt, abban a 8000-ről volt szó. Az elefón meg ugye nem gyártó csak cimkéző cég, úgyhogy az hogy a 7000 jó, még nem mond el semmit a 8000-ről.
-
Upo
addikt
-
Upo
addikt
válasz
tibcsiworld #107965 üzenetére
Ugyan nem 150 €, de 8 magos és 6000 akku, 3 giga ram.
-
Upo
addikt
Ha ad másik gombot amit beleteszek akkor simán, de én nem vagyok szervíz, meg nem fogok nekiállni keresgetni hogy honnan lehet olyan gombot keríteni, egy mobilosnál valószínűbb hogy van a fiókban, esetleg tud bontani is...
Magamnak szoktam megcsinálni amit kell. Ipod nano 3G-ben is cseréltem véletlenül megroppantott smd ellenállást (az nagyon kemény volt, kisebb mint a páka hegye), a bekapcsológomb ahhoz képest ház méretű. -
Upo
addikt
Azért egy bekapcsológomb cseréhez nem kell hőlégfúvó, sima pákával vékony heggyel megoldható, nem egyet cseréltem már. Szerintem bármelyik mobilszervíz megcsinálja amelyik forraszt. És többször volt már olyan, hogy ilyen apróbb javításoknál kifizette a kínai a javítást garancia gyanánt, meg kell velük beszélni, mindenki jobban jár. Mindenképp jelezni kéne az eladónak hogy rossz a gomb, aztán a megoldás résznál írni neki hogy enyyiért megcsináltatnád ha küldik az árát.
-
Upo
addikt
válasz
whatnot #107536 üzenetére
Én a helyedben simán megpróbálnám bevinni a szolgáltatóhoz hogy cserélje mert dobálja a térerőt (vagy valami hasonló dumával), lehet hogy simán kicserélik papírhegyek nélkül, az új simek meg már kitörősek, most is tudod használni, ha meg microsimesbe kell akkor kitöröd és elteszed a keretet, ha megint nagyobb kell akkor visszapattintod.
Nekem is volt hogy kötözködtek, meg fizettetni is akartak kártyacserét, elmentem, másik napon visszamentem egy másik hölgyhöz és simán kicserélte. -
-
Upo
addikt
válasz
Taktoj #105476 üzenetére
A szenzornak elég kis jelentősége van, többet jelent az optika és a feldolgozó szoftver/firmware, csak ezek meg nem annyira reklámozható tulajdonságok (bár az optikával néha próbálkoznak). A sony is pl. többféle optikával kínálja a szenzort, sőt van amit megtart saját részre. A samsung és az omnivision is hasonló. Az hogy IMXvalami vagy samsungvalami vagy OVvalami az magában nem jelent se jót, se rosszat, a felhasznált körítés fogja meghatározni.
Sarkított példa: Rakj fel egy Canon EOS-ra egy 25$-os Shengli Electronic CCTV lencsét, lőj vele pár képet, aztán próbáld ugyanezt egy 3000$-os L-es Canon objektívvel. Seggreülsz a különbségtől, pedig ugyanaz a szenzor.
Nem az IMX135-től kell tartózkodni, hanem az igénytelenül összeállított teljes kamerarésztől. Műszaki adatokból ez nem fog kiderülni, ki kell próbálni. Meg még ugye az se biztos hogy tényleg az van benne amit odaírnak, lásd ulefone-elephone-star-umi és társai banda... -
Upo
addikt
válasz
ben-ga #105316 üzenetére
ENNÉL jobbat én se tudok, a tinydeales az szerintem valami kisebből maradt copy-paste. Vagy kell a neten tulajt keresni és megméretni, hátha a gyártói lap is
hazudiktéves.
Tinydealnél azért figylej arra, hogy csak 6 hó gart adnak tabletre-telefonra.Az a 143.8 x 71.8 x 7.3mm és súly amit írnak az egy 5" teló mérete, nem 5.5".
-
Upo
addikt
válasz
sharkypeti #105297 üzenetére
Jó kamera? Nikon D810 ??
-
Upo
addikt
válasz
madrac #105135 üzenetére
Milyen facebook lite van fent? Nekem az 1.4.0.6.14 nem akad, de most frissítettem a 1.10.0.55.128-ra, az is ok. Lassabb neten a nagyobb képek lassabban jönnek be, nem instant, de ez a lassabb net miatt van.
-
Upo
addikt
válasz
aytukabozs #102849 üzenetére
Esetleg még OpenCamera, meglepő a tudása.
-
Upo
addikt
válasz
dokee78 #102817 üzenetére
Hammer vs P6000 vélemény itt.
Összefoglalom: az arcnak van mind a kettő, azt írja hogy a hammer sokkal sokkal minőségibb, nagyon jó a build quality. Mondjuk érzetre biztos jobb lehet egy egy darabból készült alu vázas telefon (hammer) mint egy műanyag (P6000). A P6000 lollipop elég béta, szenzor bugokkal, szoftver hibákkal. Ugyanabban a topikban írja az UMI Italy hogy a Hammer lollipop az utolsó simításokat kapja, május első hetében kiadják, csak figyeljük a naptárat! Az emberke egyébként csinált TWRP 2.8.6.0-t a hammerre. -
Upo
addikt
válasz
nyuszi123456 #102772 üzenetére
Umi Hammeren van otg, iránytű, giroszkóp is, lollipop sem esélytelen, nyalókával van lefotózva a weblapon. Rootjoy program van hozzá, a felhasználó 1 kattintással engedélyezheti a root-ot, a programon belül lehet letölteni és telepíteni romokat, custom romot islehet telepíteni vele nem csak gyárit. ITT meg Andy azért elég jól odab*szcsizza földhöz-falhoz, az az alu keret elég jól tart...
GPS is jó, a kamerába is bejut a fény, azért az árért szerintem nagyon jó vétel. Van magyar garral is akár hardverapróról, ha megfogja a vám akkor drágább kintről. -
Upo
addikt
Egész jól bírja a Landvo L550 a készenlétet sim nélkül. Előszedtem a dobozából, hátha lesz időm lefényképezni az apróra, és akkor láttam hogy bekapcsolva maradt:
-
Upo
addikt
válasz
balagedebr #102302 üzenetére
Valahol meg a z5s-t láttam annyiért, az meg snapi 800 2.3 ghz 2/16, es akkor a nagy volt 5".
-
Upo
addikt
válasz
aytukabozs #102159 üzenetére
Köszönöm, közben én is bújtam a netet és gyanítottam hogy nincs benne mert nem volt felsorolva a leírásokban.
Közben nézem a már említett umi hammer-t, egész jó ajánlat 124$-ért, 2/16, szenzorok, gps rendben.
A fent linkelt UK küldős mellett tudtok még eu-ból (nem igazán van bizalmam a 155 értékeléses AKINGBUY eladóban)? A nemrég sorolt boltokat és chigont néztem, nincs sehol eu raktáras. Itt az aprón sem találtam. -
-
Upo
addikt
válasz
WOT-H-A-C #102144 üzenetére
Az F2-ben van iránytű és giroszkóp? Abban sem vagyok biztos hogy a gps tuti benne...
Redmi2 1 gigás talán beleférne, de az elég kevés a miui6-nak (lányomnak olyan van), a 2-es meg elég drága. Annyiért meg lehet hogy jobb a Nubia Z5S.
Találtam még egy esélyest:
Asus Zenfone 5 A500KL 4G LTE -
Upo
addikt
Fiamnak ripityára ment a moto e telója, keresek valamit ami kiválthatná.
Ami kellene:
jó gps, azaz valami qualcomm vagy 64bit mtk
1G ram minimum
kamera led
iránytű
giroszkóp
microsd foglalat
ne legyen nagyobb mint 5" de kisebb nyugodtan lehetAmi jó lenne:
>1GB ram
>4GB belső tárhelykompromisszumként nem feltétlen kell dual sim (bár előny)
A shopokban nem nagyon szokták a szenzorokat részletezni sajnos, néhányról még nem tudtam kideríteni hogy van-e giroszkóp+iránytű
Árban olyan 150$+tréfa fölé ha megoldható akkor nem mennék. Esetleg használt is jó lehet ha nincs nagyon leharcolva.
Moto G 4G pl. jó lehetett volna, de sajnos nincs benne giroszkóp.
Huawei G620S-t is néztem, de nem tudom hogy van-e benne giro.
Infocus M512 esetleg, van benne minden, igaz hogy csak 1/4-es és elég nagy, de még szódával elmegy, 120$-ért még meggondolandó.
ZTE V5 1/4 esetleg, nekem 2/8-as van de már nem lehet beszerezni, vagy V5S 1/8.
Láttam még Nubia Z5S minit valahol 150 körül.Vagy esetleg tud valaki megfelelőbbet javasolni?
-
Upo
addikt
válasz
trebrona #100604 üzenetére
A kínai factory mode még jó is hogy kínai. Van amelyiken angol, aztán a felhasználó a cwm leírások alapján bejut a factoryba, nyom egy wipe-ot, aztán csodálkozik hogy többet nem indul a telefon. A factory mode wipe (clear eMMC) az az egész flash chipet wipe-olja, rendszerrel együtt, utána lehet tornázni hogy legyen nvram, imeik, mac addressek, kalibrációs beállítások és társai, ha egyáltalán van hozzá rom (hamisított telók rulez...), mondjuk ez a cubot-nál legalább beszerezhető.
Lényeg a lényeg, factory módot nem piszkálni!!! -
Upo
addikt
válasz
GIJoe #100551 üzenetére
Ott minden hazugság vagy hamisítvány. Igaz, a kiírt árak csábítóak, de nem azt kapod amiért fizetsz. Csoda hogy még üzemel, szerintem abból élnek, hogy nem mindenki tudja hogy van refund. Meg abból hogy a nokia 3210 után megrendeli a 16 magos 8 giga ramos telefont, kap egy áthamisított 1 magos szart 256 rammal, és a nokia után úgy hasít mint állat. Sok olyant olvastam, hogy végre rájön a buta júzer hogy átvágták, "de hát jó ez, így is egész jól megy". Csak azt felejtik el ilyenkor, hogy az olyan képességű valódi készülék meg töredék árban van rendes helyen...
-
-
Upo
addikt
válasz
csepelball #98512 üzenetére
INEW V3C, Doogee DG550, Jiayu G4S, Lenovo S860 akció holnapig, EU raktárból.
Mondjuk az Inew EU-ból 86$-ért jó ár lenne, a kuponkódok működnek is, csak az eredeti árak nem egyeznek a hírlevélben írtakkal. És ott már holnap hajnal van úgyhogy nem sok idő maradt. Válaszolni meg úgyse fognak mert még részegen fetrengenek.
-
Upo
addikt
A redmi2 az elvileg dual 4g, de nem dual active. Mire kellene az a dual active? Egyeseknek vannak olyan tévképzetei hogy ami nem dual aktív annál ki-be kapcsolgatni kell a telefont hogy átváltson a másik kártyára (anno nokia 3310 dual sim hátlap módra). Viszont a 800MHz-et nem tudja. Mondjuk mire az a rendszer kiépül, ki tudja milyen telefonom lesz már...
-
Upo
addikt
válasz
zolipapa66 #96885 üzenetére
Azért ez se semmi, nem tudom mitől ilyen drága. Igaz hogy 5000+ akku meg fingerprint, de akkor is csak egy elavult 6592. Azt hiszi magáról az Elephone hogy egy második HTC? Tavaly még nyomták sorra a klónokat, most meg egy komoly gyártónak akar tűnni...
-
Upo
addikt
válasz
Enikő92 #95238 üzenetére
Ha már muszáj, akkor a FB appot kukázni, FB Messenger fent marad, meg lehet nézni böngészőben is, ezzel lehet sokat spórolni.
Az új akkunak meg kell jó pár töltési ciklus mire beáll a kapacitása, meg bekalibrálódik a %-os kijelzés.
Amúgy az "elsőnapi nyomkodás" üzemidejét lehet nyugodtan duplázni ha az újdonság élmény kicsit visszaszorul a rendszeres napi használat javára. Amúgy a személyes találkozás tényleg rulez, sőt én még képes vagyok a mellettem ülővel beszélgetni is. -
Upo
addikt
válasz
wwenigma #95092 üzenetére
Van olyan T-s csomag amiben ingyenes a hívószám kijelzés, van amelyikben nem. De mindegyikben alapból ki van kapcsolva. Át lehet állítani a 1230-on az önkielégítő menüben vagy a weben a beállításoknál. Régen mikor többet romoltam akkor sokszor jártam úgy hogy elfelejtettem a telefonon bekapcsolni, és nem vette fel akit hívtam. Egyszer kellett átállítani a T-nél és azóta ilyen gond nincs.
Ja, ha valakinek nem jön be a menükben pötyögés vagy a webes állítgatás akkor kér egy kezelőt a 1230-on és ő is át tudja állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Karcmentes Állapotú Apple iPhone 15 Pro Max 1TB !! Black Titanium !! 3 Hó Jótállás
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest