- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
citkar #117658 üzenetére
Nem tűnt fel hogy én is csak kérdeztem? Terjengenek a pletykák, hogy nem véletlenül mutatták be egy európai kiállításon, és a terméklapon nem írnak konkrét frekiket, de áradoznak a benne levő új mobil technológiákról (na meg a kameráról, de arról minden gyártó minden telefonjánál). Nem lepődnék meg semmin, de annak az ellenkezőjén se.
B20-at nem láttál a leírásnál, de B hányat láttál? Sehányat. Na ezért kérdeztem.
Mondjuk a 4s-nél írják hogy 1/3/7, de ott semmi 4G+ meg VoLTE, csak a szokásos régi kínai 4G. -
Upo
addikt
válasz
bpmcwap #117613 üzenetére
Hát ez az! Egy ekkora méretű optika, ami egy telefonban van, soha nem lesz olyan minőségű, mint egy huszonezres kompakt fényképezőben ami van. Lehet abban akármilyen hiper-szuper szenzor, meg szuperlatívuszokban fogalmazó reklámszöveg, jó kép akkor se lesz belőle soha. A gyenge optikát próbálják szoftveresen kompenzálni, de jó nem lesz, vagy életlen mosott kép sok zajjal, vagy valamivel élesebb kép extra mega brutál zajjal. Az optikák torzítását és aberrációját is próbálják szoftveresen visszatorzítani, az megint sokat ront és még így sem mindig sikerül. A fotózás célja elvileg a valóság leképezése lenne, de még csúcs DSLR gépekkel csúcs objektívekkel is korlátokba ütközünk, a telefonok nagyon-nagyon messze vannak. Valóban találunk olyan telefonokat, amikkel bizonyos esetekben lehet elég szép képeket csinálni, de a valósággal való egyezést ne feszegessük. Az átlag konzumernek elég ha jó tarka a végeredmény és nem túl homályos. Az emlékek felidézésére egyébként simán jó lehet, aki készítette a képet annak máshogy csillog a szeme mert ott volt, látta eredetiben, és az az agyban rengeteget javít az élményen. Egy kívülálló meg csak a végeredményt látja. Én úgy szoktam fogalmazni, hogy dolgok dukumentálására való a mobil fényképező.
-
Upo
addikt
válasz
Crytek #117595 üzenetére
Biztos hogy nincs b20 a mi5-ben? Írnak valami netcom 3.0-t meg 4G, 4G+, VoLTE támogatást. Meg van valami Carrier Aggregation benne, a normálban 2x CA, a High version-ben 3x CA, ezek szerint dual active lenne, hogy össze tudja vonni a 2 foglalatban levő net kapcsolatokat? Nem nagyon szoktak ők európában bemutatózni, nem lehet hogy lesz valami b20 verzió is belőle?
És kár, hogy csak a 4/128 változatból van kerámia fekete... -
Upo
addikt
válasz
bpmcwap #117587 üzenetére
CM13 alatt van a gyorsbeállítások sáv menüben olyan, hogy "érzékeny csempék elrejtése zárolt képernyőnél". Van olyan telefon amiben van ilyen állítási lehetőség, van amelyiken nincs, ez a rom készítőjétől függ. Ja, és van ahol a biztonság alatt, van ahol a privacy alatt, van ahol a képernyőzár alatt volt ilyen jellegű beállítás. És ahol nincs rá beállítás, ott is láttam 2 félét, gyárilag rejti az érzékeny gombokat és nem lehet visszakapcsolni, vagy gyárilag megjeleníti az összeset lezárva, és nem lehet átkapcsolni. Moto G gpe 5.1.1 alatt (aosp android) például a gombokat lehet kapcsolgatni, de a bejövő értesítések rejtettek, pl. facebook, gmail értesítésre csak azt írja hogy tartalom elrejtve, és csak feloldás után látszik maga az értesítés tartalma.
-
Upo
addikt
válasz
motoflug #117506 üzenetére
Hány éves vagy te királyfi? Egy USA-ban majdnem 400$-os készülék ennyiért biztos eredeti? Kíváncsi lennék hogy miből hamisították a webre kiírt paramétereket. Azt az állítólagos tulajt eléred? Volt rajta gyárilag telepítve antutu? (az már rendkívül gyanús!) Lehet hogy egy MTK droid tools okozna meglepetéseket. Elsőre úgy tippelnék, hogy valami 4 magos MTK 1 giga rammal és 4 (esetleg 8) giga tárhellyel, és a szokásos hamisított kernel/rom/antutu és társai, szerintem még a kijelző sem full hd, jó ha HD, bár a fastcardtechnél inkább qHD-re hamisítják a fullhd felbontást.
Lehet hogy nem hamisítvány, de akkor fura hogy máshol miért nincs belőle. Vagy előkapartak valami visszavitt használt vackokat, mint a knox warranty void-os note4-ek és társaik. -
Upo
addikt
válasz
pitagi #117367 üzenetére
Flashtool-al vigyázni kell! Cappa72 blogját alaposan tanulmányozd át! Ne higyj az olyan leírásoknak ahol azt írják, hogy a flash format-ot pipáld be, mert nem lesz többet térerőd és mehetsz a mélyvíz topikba! Először minél többféle mentés, és csak utána flashelni! Preloadert nem flashelünk! Így elsőre ennyi, a többit a leírásokban nézd.
Szerk: Ja, és előbb menteni, menteni, menteni!
-
Upo
addikt
válasz
Milestone2 #117325 üzenetére
Ezeken mit csodálkozol? Egy X Y shop csak akkor tud ilyeneket megválaszolni, ha ott a készülék, esetleg szorosabb kapcsolatban állnak a gyártóval, ami itt nem áll fenn. Szerintem még az eustock-tól is hitelesebb infót kapnál mint az ilyen lehúzós bandáktól akik trükkös domain neveket regisztrálnak.
-
Upo
addikt
válasz
ÁrPi2 #117320 üzenetére
Nem biztos, hogy 169-ért etetés az X20, elég keményen lehet fogni a költségeket, amit az ilyen ZS vonalas gyártók mint a doogee rendszeresen elkövetnek. Mindenen lehet spórolni, kijelző, kamera, szenzorok (illetve a hiányuk), akku (a matricára írt számokkal meg nem nagyon spórolnak), NYÁK lapok minősége, forraszanyag minősége, minőségellenőrzés, konténerenként más hardver verzió (amit épp sikerül a legolcsóbban beszerezni), és akkor a műanyagokról nem is beszéltünk (olcsóbb ami pár év alatt lebomlik egyéb veszélyes anyagokra), és a többi amire nem is gondolok. Nem mondom, sikerülhetnek olyan példányok is, amik 1-2 évig jól is működnek, de egy normális gyártónál nem a véletlenre kéne ugye bízni az ilyesmit.
A másik olcsósító pedig a szoftver, a gyári mtk legóból behúzgálja az egérrel az a heti hardverekhez tartozó modulokat, save, aztán mehet a telóra. Finomhangolás? Készülékre igazítás? Teljesítmény optimalizálás? Ugyan már, azt túl drága lenne megfizetni.
Ha egy ilyen specifikációt tényleg kiadnak 169-ért, akkor az nemhogy best buy, hanem a legnagyobb ordító jel, hogy távol kell maradni tőle. De mindig van elég veréb aki megveszi, aztán meg siránkozik, hogy "csúcsmobil és mégis ilyen hiba, olyan hiba..."A Latvia beírással nem tudom mi bajod van, van ott B3 és B7 is, úgyhogy "can work"!
Ugyanígy beírják a B20 nélküli telefonokhoz Magyarországot, hogy működik, ami igaz, de mehetne jobban is. -
Upo
addikt
válasz
csubuka #117113 üzenetére
Mit kell azon várni? Aki még ünnepek előtt rendelte az már rég használja az itteni fórumozók közül, de egy hét múlva már talán kezdenek kijózanodni a csájnamenek és elkezdik postára adni a cuccokat. Eustock-nál meg jócskán márciusban lesz csak.
Amúgy szerintem nem olyan vészes az a "krokodil" textúra. A vastagság relatív, egy átlagos teló is 9-10 mm vastag. Ennek meg olyan kerekített a háta, és az a fém hatású keret elég jól viszi a látványt. Volt nekem thl 4000-em, az is ilyen vastag volt, csak még kisebb, olyan jó kézbesimuló volt tőle a teló.
-
Upo
addikt
válasz
csubuka #117109 üzenetére
A pro-ban 4600-as az akku, a simában 4000-es, cserébe bő 1 mm-el vastagabb. És erősebb a képernyő üveg is benne. Meg a hátlapra azt írják, hogy krokodilbőr hatású, nem annyira csúszós mint a simáé.
Nézd meg őket. -
Upo
addikt
válasz
Core2duo6600 #116953 üzenetére
-
Upo
addikt
válasz
ZolkoW #116948 üzenetére
Szenzor típussal nem sokat érsz. Egy omnivision-t is el lehet rontani, és hallottam már olyant is, hogy csodák csodája sony szenzorral is összehoztak egész tűrhető képet. De sokkal inkább múlik az optikán és a firmware/szoftver együttesen, arra meg rákeresni nem nagyon lehet, én legalábbis azt hiszem el amit kipróbáltam. De az nem annyira reklámképes, sokkal jobban bedőlnek a Sony hívószónak a fogyasztók.
Tehát nem attól lesz JÓ, hogy bele van írva hogy sony, hanem attól azt várják, hogy eladhatóbbá teszi. Mondjuk ezt annyira nem is értem, mert az első teszt után kiderül hogy nem ér semmit, de nyilván van rengeteg olyan veréb, aki nem néz teszteket, csak meglátja a 4 betűt és rendel.Szerk: na, mire megszültem, elkéstem
De fényképezni fényképezővel kell, telefonnal maximum szükséghelyzetben tényállást rögzítünk... -
Upo
addikt
válasz
Core2duo6600 #116947 üzenetére
Még westelesként kezdtem náluk, amikor még ez nem volt, de utána már kiírta a várost. Nálunk minden évben van egy nagy rendezvény, oda mindig kitolnak egy westeles/T-s kamiont, ami mindig ünnepi szöveget tolt ki a városnév helyére, okosteló előtti időkben mindig néztük. Volt olyan teló, ahol a szervíz menüben vagy hol lehetett bekapcsolni a kijelzést, az újabbakon már volt szöveges beállítás a menüben. Szerintem kevered egy másik szolgáltatóval. De ha hazaértem, megnézem a nokia 6310i-ben, szerintem most is írja. De nem tudom hogy okostelón hogy lehet előhozni.
-
Upo
addikt
válasz
Plasticbomb #116906 üzenetére
Note 3 az Mediatek Helio X10, a Pro meg Snapdragon 650.
A Mediatekesben a 3gigásban 27%-al nagyobb órajelen megy a vga mint a 2 gigásban, a pro-nál nem tudom van-e ilyen különbség, de nyilván 3/32-est vesz az ember, nem pedig 2/16-ost, pláne sd foglalat nélkül... -
Upo
addikt
Ez mi a jó bánatos?? Snapdragon 801 108$-ért?? Kár hogy 5.5-es lapát...
-
Upo
addikt
Most nézem, hogy a Mi3 64 gigás változat 187$ az ibuygou-nál eu-ból, azért az még most is elég jó teló nem? Ráadásul 25-éig ha ki van fizetve akkor automatikusan lejön belőle még 10$. Lehet hogy jobban megérné mint a redmi3...
-
Upo
addikt
válasz
alázógyík #116187 üzenetére
Lehet, hogy még meragadt az N350-nél.
A 820/920 igen kiváló vételi képességekkel rendelkezik, sokáig használtam x820bt-t az utolsó szériából (128 ramos), gyakorlatilag mire elindult a navigációs app és elkezdtem volna beírni a célt, már fogta a pozíciót. Sajnos le kellett cserélnem, mert egy pár hónapos fiókban pihenő után elgyengült a vétel, fél perc után is csak pár holdat fog gyengén. Gagyi telónál még így is jobb, de lett utódja, egy x880. Na az az áll leesős feeling, annyira gyorsan és pontosan pozicionál, hogy nem tudok olyan gyorsan elindítani valami programot, hogy ne a betonstabil pozíciót lássam. Ha valaki mutat egy olyan kínai telót ami ezt tudja, akkor elkezdem a hajlékonysági tréninget... -
Upo
addikt
Dik má mit találtam véletlenül, e-penis huszároknak különösen ajánlott (ha nem kell a b20): [link]
-
Upo
addikt
Mi a különbség az oukitel k4000 és k4000 pro között? Miért olcsóbb a pro? [link]
-
-
Upo
addikt
Pont ma jössz a telekommal...
-
Upo
addikt
Ha már Umi meg Rome szóba került, most véletlenül találtam ezt, umi rome x. Lehet hogy máshol még olcsóbb is mint 75$.
Természetesen best camera, full metal, 6580. -
Upo
addikt
Ha már előjött a P8000, találtam olyant, hogy a mediatek licencelte az amerikai frekvenciákat. Innentől már nem csak a kínai belpiacos, hanem az amerikai változatoktól is óvakodni kell majd, 3G 850/1900, 1700AWS, FDD-LTE 700/1700/1900/2600. Gyönyörű felhozatal, lesz majd olyan kérdés hogy megjött a telóm, nem lép fel a mobilnetre, mit csináljak? Más gyártókhoz is nyilán be fog szivárogni, ha 3-5$-al olcsóbb lesz mint az eu, akkor jönnek majd a fillérb@szók a problémáikkal...
[link] -
Upo
addikt
válasz
tpeter77 #115670 üzenetére
Snapi 210 1/8GB. Ártól függ hogy jó vétel vagy nem. Méretre mindenesetre nem nagyon virít, 136*67.7mm. Kicsit vaskos a káva az FWVGA (854*480) kijelző körül. A redmi2 137*67.2 és 4.7", az 5" redmi3 139*69.6mm. Szerintem nem ilyen telefont szoktak keresni, ami egy picikét nagyobb, mint egy 1 kategóriával nagyobb készülék. De akinek nagyméretű test kell pici és elhanyagolható felbontású egérlyukkal, annak hajrá.
-
Upo
addikt
Szerintem elégedettek a világ népességének azzal a harmadával akik ott vannak a környéken (kína, india, pakisztán, DK-ázsia). Tudtommal nem is tervezik nagyon a terjeszkedést. Bár a redmi2 és a Mi4 bekerült az FCC-hez, de vélelmezik, hogy Brazília miatt lehet, mintsem USA piacra. Európa meg pláne más tészta. Mert hogy egy doogee vagy elephone vagy umi berak egy olyan chipet, aztán vagy bekerül eu-ba a készülékből, vagy nem. De egy xiaomi-nak már illik végitolni egy teljes engedélyeztetési procedúrát mindenestől, nem kis pénzért, azért a 400pár millió emberért, nyilván nem éri meg nekik. Én is örülnék, ha lenne benne, de nem is tudom hibáztatni hogy nincs benne. Akinek nem tetszik, az meg nem veszi meg, és kész.
-
Upo
addikt
Már miért lenne benne? A xiaomi egyik célországában sincs béhúsz. A pár dolárra meg úgy gondolj, hogy mondjuk kell belőle csinálni 4millió darabot, azt szorozd be párdolcsival, nem olyan kis pénz az. Teljesen felesleges dollármilliókat kiszórni mikor nincs rá szükség. Arról nem tehetnek, hogy néhány élelmes ember (engem is beleértve) kijuttatja a célországból ezeket a készülékeket. Változás akkor lehet, ha a China Unicom vagy India bevezetné a béhuszat, addig semmi. Esetleg még malajzia, bár az kisebb piac.
-
Upo
addikt
válasz
Vvarpi #115513 üzenetére
Ha tudják tartani ezt az árat, akkor instant get.
Azért elég jól összeszedték. Fém váz, béhúsz, infra táv, hall szenzor a flip toknak, vesszőparipám a gyro+compass, F2.0 kamera optikai stabbal (Optical anti-quake system
), dual band wifi, 6752 soc. Ha nem lenne a hátán az e-ink, már akkor is meggondolandó ennyiért.
Mondjuk a 2 sim vagy 1 sim+sd buzizás itt is bejátszott, de én csak 1 simet használok. -
Upo
addikt
válasz
Secretknight #115525 üzenetére
Szokásos doogee. És a 2 pontos érintő is kevés néha.
-
Upo
addikt
válasz
Graphics #115356 üzenetére
Úgy néz ki, ez az X3..X9 széria az oroszoknak készült, biztos lesz más néven máshol is.
[link]
[link]
[link]Én méretmániás vagyok, ez az S7 a 67mm szélességével nagyon tetszik, a 142 hossz is jó, bő 1 millivel szélesebb csak mint a moto g 1gen, és azt mikor előszedem, még mindig élmény. Ha nem 1 giga ramja lenne csak, akkor még mindig azt használnám minden nap, ergonómiában nálam az a méret verhetetlen. És erre jön ez. Most mi a fenét csináljak a 2 hetes P8 lite-vel?
-
Upo
addikt
Létezik, hogy a ZTE Blade S7-ben van béhúsz? Amúgy ZTEBLADE7 kuponnal -5$.
De hogy izéljék meg, nem igaz hogy egy ekkora telóban nincs elég hely! Ha SD-t akarok beletenni akkor miért kell nano sim-et hámozni???Miért nem fér el egy rohadt dupla tálca?
-
Upo
addikt
válasz
gippazoid #115266 üzenetére
Tapasztalat nincs, most tudtam meg hogy vannak, ahogy ezt írtad. Ránéztem, és tele vannak NON EU telókkal. Ezek általában kínai-indiai-maláj belpiacos készülékeket szoktak jelenteni, amik lényegesen olcsóbbak, cserében az eu frekvenciákból szoktak hiányosságok lenni. Illetve a nyelvi támogatásban is előfordulhatnak anomáliák, ha más a hardver mint az eu-s készülékekben, akkor nem biztos hogy a többnyelvű eu-s romot rá lehet tenni a készülékre. Angol nyelv azért szokott lenni rajtuk, vagy összezsonglőrködött többnyelvű rom is előfordulhat. Érdemes figyelmesen átnézni a leírásokat. Szokásos gyűjtőpontos szlovák garancia, esetleg vidékről kényelmetlenebb lehet.
A NON EU áraikat ne hasonlítsd a máshol talált eu teló árakkal, úgy nézz körül a piacon. Vagy kintről is tudsz magadnak rendelni ha arról van szó.
Nem lebeszélni akarlak, mert nem ismerem őket, de mindenképp körültekintően járj el, keress rá a tapasztalatokra. Van még pár szlovákiából irányított hasonló cég. -
Upo
addikt
-
Upo
addikt
válasz
cappa72 #114769 üzenetére
91-ben ott voltam a szigeten, mikor búcsúztattuk a ruszkikat. Akkor ott volt Zappa a színpadon. Ha jól emlékszem, mintha egy fehér öltönyben lett volna, de nem biztos, mert a részeg állatok mindig ráléptek a hátamra (és a szemüvegem is eltört)...
De koncerten sajnos én sem voltam. -
Upo
addikt
válasz
Crytek #114652 üzenetére
Moto G-nél elég egy csavarhúzó, körben ki kell csavarni, szétpattintani, régi akku ki - új be, és visszacsavarozni.
Huawei P8 Lite - gitárpengetővel vagy erős körömmel felpattintani a hátlapot, és ott az akku.Régen én is páráztam a beépített akku miatt, de ha nincs almás módon összeragasztva a készülékház akkor egyszerűen cserélhető, legtöbbször elég egy csavarhúzó.
-
Upo
addikt
válasz
Mercutio_ #114385 üzenetére
Kicsit vékonyabb a V5-nél. Ha oldalról nézed, a fehér hátlap fölött van a fekete képernyő rész, kb. annak a feléig ér fel a P8L, és teljesen sík a háta, nem lóg ki a kamera. A nubia camera még hiányzik, annak tetszett a kezelése, különösen hogy pro módban külön lehetett fókuszpontot és fénymérési pontot megadni, de majd rákerül a verzió amit cm alatt használtam. Ezen meg pl a hangerő gombokra lehet rakni fókusz állítást.
Dokumentumot lehet fényképezni vele, közelebbről tud makrózni mint a V5, kint még nem voltam velük.
Oda a dropbox linkre raktam még képeket a vastagságáról (bocsánat a minőségért, csak A850 volt kéznél), illetve pár makró képet amit a telókkal csináltam.Bootloader nyitás nem hiszem hogy gond lenne. Kódot kell kérni a kínai oldalon és azzal lehet nyitni. Lefordítóztam a tyúklábas szövegeket, semmi garvesztést nem említenek, illetve javasolják még, hogy a bootloader visszazárás előtt wipeoljuk le a 3rd party szoftvert és tegyünk fel egy gyári romot.
Topikjában van leírás mindenhez.
Találtam még egy bosszantó dolgot, lezárt képernyőnél kilövi a gps-t, endomondo-t használok néha, és ha lezárom a képernyőt akkor nem sokkal később bejelenti hogy gps jel elveszett, ha feloldom akkor visszajön. Más programokkal is írják ugyanezt a gondot. Rémlik mintha egyszer valamelyik topikban lett volna valami javaslat rá, talán valamelyik xiaomi-sban, még keresgélek.
Az akku azért kicsit gyorsabban fogy, bár még friss, és nyomatom rendesen, ma is volt már vagy 3 factory resetem. -
Upo
addikt
válasz
Mercutio_ #114360 üzenetére
Elhoztam egy P8Lite-t. A szoftver 1 simes rajta, az első tálca microsim, a második tálca microsd VAGY nanosim. Bootloader unlock után fastbootból lehet rátenni dual simes romot. TWRP, rootolás már megvolt, mindjárt takarítom a T-s bloatware-t meg a bekapcs-kikapcs hangot.
V5-höz képest kicsit hosszabb, szélességre kb. egyforma, képek.
Az EMUI nagyon hajaz a nubia ui-miui-ra. OTG nincs, a vissza gomb sajnos bal oldalt van. Noti led van, színes. A hangja jó, kihangosítva is elég. -
Upo
addikt
válasz
Mercutio_ #114218 üzenetére
Szerintem a telekomos P8 Lite az nem dual simes lesz, sehol nem írják a specifikációkban, a többi készüléknél meg írják ami dual simes. Be fogok menni, hátha vannak csodák és meg tudják mondani. Lehet hogy ez lesz a leejtett V5 helyett, egyszerűen nincs ilyen méretben rendes készülék. Esetleg még a P8, igaz 2mm-el szélesebb, de még talán belefér.
-
Upo
addikt
válasz
svgyula #114291 üzenetére
Ahogy haladunk, lassan megjelennek majd a 24" telefonok, elegáns vállra akasztható tokkal, férfi és női színekben...
Elég lenne hozzá pár celeb aki mutatkozna vele, vagy ha elkezdene terjedni a hír hogy az almásoknak lesz olyan + iBag párszáz dolcsiért, máris vinné a nép mint a cukrot... -
Upo
addikt
válasz
b0bcat #114061 üzenetére
Kérdés hogy mit kérdezett, "magyar" vagy "hungarian", mert a listában "magyar" van. Ha megkérdezi hogy "hungarian" van-e benne, akkor a kínai megnézi a H betűnél, és lám nincs benne...
Közben meg is találtam, tényleg hungarian-t kérdezett. De annál aggasztóbb, hogy tényleg nem tud otg-t? Amit igazából nem értek, kernel support + 1 vezeték behúzása a panelon...
-
Upo
addikt
Azt tudom hogy nincs, meizu-ban sem, oneplus x-ben sem, de ha csak azon múlik egy értelmes teló akkor inkább ne legyen, minthogy valami kis "gyártó" néhány hónap után szarakodó, fantomhibás vackával kínlódjak, amit jó ha 3-4 hétig gyártanak, utána már más hardver vagy "utód" jön, lásd umi és társai.
-
Upo
addikt
válasz
Mercutio_ #113858 üzenetére
Ram méretben az is 2 gigás, a kijelzőfelbontás ugyanaz, méretben kicsit kisebb, de ha nem teszed egymás mellé akkor nem is tűnik fel. Kicsit szebb tényleg a V5 kijelzője, de a redmi2 se olyan rossz. Mondjuk egy redmi note3 hardver redmi2 méretbe oltva nem lenne rossz, egy olyan képzeletbeli redmi3-ba belemennék, b20-tól függetlenül, most is megvagyok nélküle, türelmes ember vagyok. Mondjuk ahogy nézegetem az újdonságokat, egyre több gyártónál látok új 5" telót úgy reklámozni, hogy a legkezelhetőbb méret, talán van remény, hogy erre is rámenjenek a kínai gyártók. Csak nem ártana, ha normális gyártó is adna ki jó 5-ös telót... Simán lett volna sok olyan készülék, ami az 5.5"-n kívül jó lett volna, de amiatt nem lett bevásárlás.
-
Upo
addikt
válasz
Mercutio_ #113810 üzenetére
Nem is a hosszal van a baj, inkább a szélességgel. A V5 a nem egész 7 centivel még elmegy, bár az még az 5" között is elég kompakt. Nekem talán egy hangyányival a mérethatár felső szélén táncol. A gyerekeknek redmi2-k vannak, méretre az a tökéletes. Igazából ellennék azzal a teljesítménnyel is, de nem különösebb előrelépés a V5 után. Múltkor véletlen kicsúszott a kezemből ~30 centi magasból, azóta egyre többször elmegy a térerő, egyre többet jelzik hogy nem tudnak felhívni, úgyhogy most egy jó ajánlatra rárepülnék. Az a blade S6 még jó lett volna 126-ért, formára nem annyira tetszik de megszoktam volna. Ele-ule-dog-társai nem nagyon játszanak, valami olyasmit keresnék mint te. Az 5.5-esek méretre inkább 76-78mm szélesek, és >150 hosszban, az meg már nagy. Ha valamit találsz akkor szólj nekem is, addig meg gyakrabban ránézek a telóra és ha nincs térerő akkor reboot...
-
Upo
addikt
válasz
cappa72 #113637 üzenetére
De nem ota-ról volt szó hanem rootolásról. 3e-ben nyilván nem megy, de mintha azt írta volna hogy cwm van. Ha cwm van és a linkelt chainfire féle rootolást felrakja abban kizárt hogy bármi scatter utalás legyen, rákerestem. Ha tényleg cwm van, akkor a zip-je sántít, azért linkeltem egy normálisat. Ha 3e van, akkor meg tehet akármit, nem lesz jó. De akkor sem értem a scatter-t, mi köze van a recovery-s rootoláshoz.
-
Upo
addikt
válasz
mrgymisi #113626 üzenetére
A videóra azt írja, hogy eltávolítva.
Egyébként még mindig nem fogom, hogy mi köze a supersu-nak a scatter-hez. Itt a legfrissebb zip, most direkt kicsomagoltam és meggrepeltem, semmi scatter szöveg nincs benne, csodálkoztam volna ha lett volna. Milyen zipet akarsz te feltenni? Szerintem ott lehet a bug, az nem az lesz ami kell. -
Upo
addikt
válasz
WOT-H-A-C #112761 üzenetére
Én most is lebeszélném, habár fejlődnek, azért a szintet nem érik még el. Most is potyognak ki a csontvázak a szekrényből, elég benézni az ele ule umi stb topikokba. Amíg annyi a support, hogy ígérgetjük a javításokat, kijön esetleg 1-2 ota, aztán megint ígérgetünk, aztán végre elfogyott az az egy adag amit begyártottunk belőle, utána meg már az a szöveg, hogy cseréld le az utódjára (pro, plus, advanced, II, III, stb...), na az nálam még mindig nem nyert. Hiába csinálnak a terméklapra szép képeket szép nénikkel/családokkal, attól még nem lesz jó, csak jobban néz ki. Szinte ugyanaz a szöveg mind, ultra kijelző, ultra akku, ultra kamera, ultra cnc-zett ház, stb, azután kiderül, hogy (szinte) ugyanaz a f.stalicska mint régebben, csak fejlődött annyit az olcsó MTK SOC, hogy üresen a napi használatra már elég gördülékeny, pattogós a teló. Látszik, hogy kezdenek odafigyelni, de azért még le kell folynia egy kis víznek, amíg komolyan számbavehetők lesznek. A szolgáltatós kínálatnak azért erős konkurrenciák (az a másik vicc kategória), de még elsősorban az ára miatt. De majd kiválnak közülük az új favoritok, ha így haladnak tovább.
Ha autós példát szeretnék hozni, akkor régen pl. egy Kia-t még bottal sem piszkáltam volna, aztán jópár éve már látszott hogy akár lehet is belőle valami (bár még nem vettem volna), most meg jövőre tervezünk autócserét, és bizony benne van az esélyesek között elég keményen.
Na valami ilyen ívet kellene ezeknek a telósoknak befutni, akkor lesz érdemes megvenni szerintem. Most még ott tartanak, hogy ha így haladnak akkor később estleg lehet is belőle valami.Szerk: lásd pl. a közben elém került hsz-t, erről beszélek. Csontvázak mindenhol...
-
Upo
addikt
válasz
nyisziati #112697 üzenetére
"Potentially unwanted content found"
Na ez annyit jelent kb., hogy volt már olyan eset, amikor erről a helyről már töltöttek le olyan fájlt, amiben kártevő gyanús anyag volt. Magyarul lehet hogy volt olyan ember a világon, aki valami cracket feltöltött a zippyshare-re. Micsoda meglepetés...
Nézd meg jól, nem a fájllal volt gondja. Evvel az erővel ne tölts le semmit sehonnan, mert bárhova tehetnek fel pl. egy rootoló scriptet, ami a nod szerint általában kártevő...
Tényleg kb. a 2.5 volt az utolsó használható verzió, azóta a felgyűlt reputációból élnek. Folyamatosan dobálgatja az ilyen baromságokat, letöltési oldalak, tömörített exe fájlok, - pl. UPX-el tömörített teljesen legális normálisan működő üzleti szoftverre képes ugrani, és annak ellenére is, hogy a fejlesztő többször jelezte feléjük, és többször is elfogadták pozitív kivételként, dehát ugye gyanús, mert ismerek olyan embert, akinek a szomszédja már látott olyan embert aki találkozott azzal, akinek az ismerőse hallott róla, hogy valami kártékony kódot tartalmazó programot képesek voltak betömöríteni UPX-el, jaj micsoda fertő... - és még sorolhatnánk a mérhetelen fals pozitívot a rosszul paraméterezett beállítások miatt.
Érdekelnek a buherálások, döglött-téglázott telókkal, tabokkal, pendrive-okkal szívesen foglalkozom, és ismerősi körből mindig kerül valami hozzám. Ezek helyreállításához szükség van egy csomó manufacturer tool-ra. Ezek aztán rendkívül gyanús dolgokat csinálnak, fájlokba írogatnak, eszközökbe írogatnak, képesek akár saját magukba is beleírni, megváltoztatják a futtatható állományokat. Ezek nem titkos állományok, széles körben ismertek, gondolom kapnak folyamatosan belőlük fals pozitív beküldéseket, de mindhiába.
Ez úgy kapcsolódik az ügyhöz, hogy az Intel alaplapomhoz járt 1 év eset előfizetés, és mikor megvettem pár éve akkor be is élesítettem. Egy katasztrófa volt, egyszerűen nem lehet dolgozni mellette, full ki kellett kapcsolni munka közben, képes volt flashelés közben blokkolni a programot mert megváltozott a programfájlMondom, ismert program!
Másra nem jó, maximum fészbúkos libáknak, bár az ezt nézd meg rootkitet azért el nem kapja...
Ha valaki komolyabban használja a gépet, akkor csak azt éri el, hogy az ilyenek miatt ki lesz kapcsolva lassan mindenféle védelem, az meg még károsabb, mert fals biztonságérzetet ad.
Mindegy, ne menj fel a zippyshare-re, veszélyes hely! A konyhában se nyisd ki a fiókot, kések vannak benne!!! Veszélyes! -
Upo
addikt
válasz
aytukabozs #112620 üzenetére
Régebbi mtk-nál azért elég gyakori volt a factory reset miatti bootloop, néha nem csak a settings menüből végrehajtott factory reset miatt, hanem a cwm-es után is csinálta. Nekem Jiayu G3S-en volt hogy több óra volt, este kapott egy resetet, 1-2 óra múlva lefekvéskor még körözött, reggel ébredéskor már várt az android varázsló. Persze rádugtam a töltőre még este.
-
Upo
addikt
Én is pont ezt írtam, újat inkább 410-et, de 400 -> 410 nem éri meg.
Amúgy miért nem releváns a V5 CM12.1 és redmi2 CM12.1 összehasonlítás? a cm-ek szept. végi buildek mind a kettőn, felbontás ugyanaz, 400 - 410 a különbség. De hiába írod hogy jelentős a különbség, használatban nem érezhető. A rendszer alatt sem, játékokban sem.Amúgy a múltkor valahol volt 3 napos akcióban 1/8-as redmi2 89$-ért, na az elég ütős ajánlat volt, de ha valami nagyon olcsó kellene, akkor a fel-felbukkanó 400-as telók helyett inkább vennék mtk-t.
-
Upo
addikt
Lehet hogy a 410 jelentős előrelépés a 400-hoz képest, de használatban, sebességben nem ad többet. Van itthon a V5 mellett redmi2, 1/8 és 2/16 is (meg még egy redmi 1s), v5-ön meg az egyik redmi2-n cm12.1 van. Ha nem tudnám hogy melyik melyik, meg nem mondanám, semmivel nem gyorsabb a 410. Lehet hogy tesztprogrammal lehet mérni valami kis különbséget, de én nem tesztprogramok futtatgatására szoktam használni.
Különbség max. a 64 bitben van, de az meg nemigen van kihasználva. Szerintem 400-at 410-re cserélni felesleges pénzkidobás, semmivel nem lesz jobb. Akkor már inkább valami újabb 600-as 800-as széria a snapiból, vagy 6752/53. Ha most kellene venni akkor inkább a 410, de cserélni 400-ról nem.Nézelődtem én is V5 utód miatt, még legtovább ami bent maradt az a leagoo elite 1 és doogee f3 pro, de azért azok sem keltik fel az ellenállhatatlan cserélési vágyat. Annyi, hogy figyelem a véleményeket róluk, és ha tavasszal még mindig jónak tűnnek akkor esetleg kapnak még egy esélyt.
-
Upo
addikt
válasz
RVR400 #112371 üzenetére
Méretben nem versenyképes? Ha valamiben, akkor a méretben mindenképpen versenyképes, péklapátokkal dunát lehet rekeszteni, de mutass nekem viszonylag értelmes telefont max. 4.5"-4.7" méretben...
A V5 annak idején tényleg nem volt rossz, nekem még megvan és jól működik, nem érzem a 400-as hátrányát, csak azért lecserélni hogy 64 bit legyen, az e-penis lenne. 50e alatt még mindig nem tudok olyant ami méltó utódja lehetne, pláne hogy 5" vagy kisebb kellene (van 5.5"-s telóm is, azért mondom hogy a nagyobb az kizárt).
A lumiánál szerintem vagy a szép képet, vagy az árat kell felejteni. Esetleg használt 930 - 1020 ? Szerk:nem dual simesek, duplán off. Akkor nincs olyan, bár kérdés hogy ki mit nevez szép képnek, van aki a nokia 6230 képeire is azt mondja hogy milyen széééééép...
-
Upo
addikt
válasz
nyuszi123456 #112184 üzenetére
És trial standby elég, vagy trial active kellene?
Nem biztos hogy kapnál értelmeset, inkább nyomógombosokból láttam 3-4 simest, de ott értelmetlen a net, akkor meg elég 2 sim...
"Normális" gyártótól nem nagyon láttam ilyent, annak idején rezisztív kijelzős vackok voltak 256 rammal, 2-es androiddal.Nem is drága
-
Upo
addikt
Doogee F3 Pro spanyolból 135€ az jó ár? Bár mire megnéztem a színeket már elfogyott a fekete...
Csak ne lenne az a fényes üveg hátlapja. Meg azt nem találtam még meg, hogy az sd kártya a 2. sim helyett megy vagy 2sim+sd ? -
Upo
addikt
válasz
aytukabozs #112034 üzenetére
Így van, a túl hosszú záridőt kell elkerülni. Ezért nem engedi pl. 1/250 alá (csak úgy írtam, azért pl. egy 1/125-t vagy 1/60-t is ki lehet tartani, bár stabilabb kéz kell hozzá). Az annál rövidebb záridők jók, de akkor meg ha azt akarjuk hogy ugyanannyi fény menjen be, akkor növelni kéne a blendét, ami a telefonokban nem lehetséges, így tényleg csak az érzékenységet lehet felnyomni ami a gagyesz telefonos mini képérzékelőknél fokozott zajosodást okoz. Jól írta.
-
Upo
addikt
válasz
426os #111569 üzenetére
Ez tiszta Honor 4A 3G változat, a műszaki adatok, méretek is stimmelnek. Néztem már én is, 400 után szerintem nem sokkal lassabb, -100MHz, a vga hasonló, cpu hasonló architektúra, nem 64 bites, de 400-at lecserélni szerintem nem érdemes rá.
Y6-ban sincs 4G, lehet megérne +4 rugót a honor 4a, a 8 magos kirin 620 már közelíti a snapi 615 teljesítményét. -
Upo
addikt
válasz
105kacsa #111235 üzenetére
A honor 6-okból is volt sokféle verzió, 1 simes, 2 simes, dual aktív, meg anélküli, támogatott frekvenciákban is van különbség. A cseh oldal nem valami bőbeszédű a specifikációkkal.
A régi honor6-nak is voltak típuskódjai, pl. összefoglalóból a dual aktívok:
- Honor 6 H60-L02
- Honor 6 H60-L12Próbáld meg az eladóktól megtudni a típuskódot, annak alapján lehet pontosan után nézni a dolgoknak.
-
Upo
addikt
válasz
A texasi #111224 üzenetére
Azért ez az X5 a 6580-al nem valami acélos ajánlat manapság, akkor már inkább az X5 Pro, dupla ram, dupla tárhely, 64 bites 6735M, szerintem megér plusz 20 dodót. Bár nekem a Doogee márka az nem tartozik az ajánlottak közé, hiába tudnak szép adatokat kiagyalni a készülékeikhez, és szép képeket renderelni róla, attól még nem lesz a barátom.
Ha már gagyi, akkor inkább Elephone, most jött hírlevélben egy ilyen. Igaz már csak ma ennyi és presell, de a kiírás szerint holnaptól már elérhető. -
Upo
addikt
válasz
madrac #111193 üzenetére
A linkelt tinydeal is, de más boltok is WW, Worldwide-ként reklámozzák, egy szó nincs benne arról, hogy nem WW hanem CN változat. Mivel nem egyenértékű a két változat, ezért csinálják ezt, hogy a vásárlók félretájékoztatásával anyagi előnyökhöz jussanak, több vevőt szerezzenek. Nem muszáj marketing bullshitnek nevezni, hívhatjuk akár átverésnek, csalásnak is. Ha normális lenne a tájékoztatás, akkor úgy írták volna, hogy CN verzió, és kérésre multilang WW szoftvert telepítenek rá.
A 3. pontnál lehetne vitatkozni hogy mi számít custom romnak, mi nem. A mi esetünkben arról van szó, hogy egy hasonló, de más hardverrel rendelkező készülék romját telepítem fel. Nevezhetjük akkor akár portolásnak is. A custom romok, ha nem forrásból vannak fordítva, akkor általában a gyári rom átalakításával készülnek. Szerintem érdemben nem sok különbség van, ha valaki pl. háttérképet, fontot cserél, pár apk-t berak/kivesz. Vannak akik semmi ilyen "5 perces" melóra nem hajlandók/képesek, a kérdezőről sem tudjuk, hogy hogy áll a dologhoz.
Nem tudom mire gondoltál, milyen dolgokat nagyítottam fel? Próbáltam laikus számára is érthetőan fogalmazni, átirányítottam a topikba is, ahol nagyon szeretik a készüléket, nem muszáj az én véleményemre hallgatni. Telefon vásárlásra, különösen ha ilyen árú készülékről van szó, én nem ajánlom a tinydeal-t, ez a készülék sok helyen elérhető, lehet hogy érdemesebb pár ezressel drágábban megbízhatóbb helyről vásárolni. Kínai garancia és kínai garancia között is van különbség.
Én nem érzem, hogy félrevezettem a kérdezőt. Látom hogy a topikban is kérdezett, majd ott rábeszélitek ha akarjátok (vagy nem). Ha tájékozódik, utánaolvas (ami helyeselhető, én is így szoktam tenni), akkor meg tudja hozni a döntését. De ne az legyen az egyetlen támpontja, hogy ha valakinek megfelel a CN, akkor az mindenkinek jó kell hogy legyen! -
Upo
addikt
válasz
madrac #111178 üzenetére
Hát akkor kezdjük tételesen?
1. Az, ha egy készülék az itthon leginkább használt frekvenciákat (3G 2100, 4G 800) nem tudja, csak ritkábban elérhető frekvenciákat, amiknek a fejlesztése nemigen várható, azt akkor minek neveznéd, ha nem minimális átfedésnek? Legyen, akkor óriási átfedés van, de a legnagyobb lefedettségű frekvenciák erősen hiányos képet mutatnak.
2. Nem tudom hogy értelmezted-e amit írtam. Idézek: "Az egy nagy bullshit hogy szoftveresen WW-re frissíthető". Szerinted szoftveresen lehet belőle WW telefont csinálni? Szerintem nem! Az egy CN telefon marad, WW szoftverrel. Fenntartom a véleményem, hogy az az állítás, hogy "szoftveresen WW-re átalakított", az egy nagy marketing bullshit. Cáfolat?
3. Ha gyári romot rakunk egy telefonra, az nem kendácsolás. DE, a CN hardverhez a gyári rom a CN rom, a WW hardverhez a gyári rom a WW rom. Nem szoftveres korlátozás van benne, más a hardver. Akkor nem nevezném kendácsolásnak, ha ugyanúgy rá lehetne a CN-re tenni a WW romot, mint a gyári CN-t. De tudjuk, hogy ugyanúgy nem lehet, és az OTA sem megy rajta. Ha az lenne a rá való gyári rom, akkor nem lenne OTA gond. Ha jön frissítés, akkor a gyári OTA frissítési művelet helyett kell egy kis kendácsolás, hogy felkerüljön az újabb verzió. Nem azt mondtam hogy nem lehet megcsinálni, azt sem hogy túl nehéz dolog, de vannak akik még ennek sem állnak neki. Tehát igazából értelmetlen lenne a rom cseréje, semmi előnyt nem hoz a CN-hez képest, egyedül a nyelvi támogatás miatt cserélik. Vagy van valami olyan plusz dolog a CN hardveren WW rommal amit a gyári kínai rom kínaiul nem tudna? (Na jó, a gapps-on kívül, de a kínaira is rá lehetne rakni, semmivel nem bonyolultabb művelet, mint a rom kendácsolás)
Úgyhogy azt az állításomat sem változtatnám meg, hogy a romcserét a nyelvek miatt csinálják, nem fog a WW szoftver WW hardvert csinálni belőle.4.Te vagdalózásnak nevezed, szerintem én leírtam a tényeket, amit akár lehet érdekes dolgoknak is nevezni. Még azt is javasoltam, hogy a topikjában is tájékozódjon. Utána kifejtettem a véleményemet, hogy magamnak nem venném meg, mert én ezeket a korlátokat ennyi pénzért nem vállalnám. Illetve ide másolom az utolsó mondatot, hogy ne kelljen visszatekerni:
"Dehát te nem én vagy, az érveket ismered, az igényeidet nálad jobban nem tudja senki, a döntés nálad van."Ha régóta követed a topikot, láthattad, hogy sokszor volt már olyan, hogy valakik berendeltek "szuper" ajánlatokat, aztán amikor gondok voltak akkor jöttek siránkozni. Akkor leírták neki, hogy mi okozza, erre jött a sopánkodás, hogy "ha ezt tudtam volna mielőtt megrendelem"...
Szerintem még mindig jobb, hogy előre kérdez, utána megismeri a tényeket, és ennek tudatában tud dönteni. Attól, hogy te úgy döntöttél ahogy, attól még nem KELL neki is ugyanúgy döntenie. Nem azt írtam, hogy meg ne vedd mert akkor egy nagy hülye vagy, hanem azt próbáltam elérni, hogy körültekintően döntsön.
Ha ezért jár a fikázás, akkor elnézést kérek, majd máskor meggondolom hogy mit írok.Szerk: Ráadásul a tinydeal-es garanciát is írtam, hogy csak 6 hónap, de többek között engem is elhajtottak a 6 hónapos telefonommal, elküldhettem volna fizetős javításra, +oda-vissza posta is az enyém lett volna, ezért bátorkodtam a garanciát kétesnek nevezni, még mielőtt valaki beleköt.
-
Upo
addikt
válasz
mathgery #111104 üzenetére
Azt valóban benéztem hogy eu raktár. De a rádió rész akkor is ázsiai benne, a kínai frekvenciákat tudja. Minimális átfedés van az európai frekvenciával. Igen, rákendácsolják a WW szoftverét, de ez az alaplapot nem fogja kicserélni, az csak annyit jelent, hogy lesz benne más nyelv is a tyúklábakon kívül, a frekvenciát nem fogja tudni. Az egy nagy bullshit hogy szoftveresen WW-re frissíthető, így próbálják rásózni a figyelmetlenekre a portékát.
Mindegy, te tudod, figyelmeztettünk többen is. Mennyi ideig akarod használni? Akkorra szerinted kinek fogod eladni értelmes 4G frekvenciák nélkül?Topikba benéztél? Itt kb. jól leírta. Ja, látom a végén hogy beírtál, és voltak válaszok is.
Eldöntöd, hogy vállalod-e a frissítési gondokat, lte problémát, különösen ha vodás vagy, és a kétes garanciát, valamint a gyengébb eladhatóságot. Ha igen, akkor vedd meg. A Tinydeal abból a kétes garanciából is csak 6 hónapot ad, utána már full fizetős a javítás, és hónapokba telik.
Én magamnak biztos nem venném meg, egy 60-70$-os telónál még meggondolja az ember, de 70ezret biztos nem adnék ki ilyen feltételekkel. Dehát te nem én vagy, az érveket ismered, az igényeidet nálad jobban nem tudja senki, a döntés nálad van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T - 12/256 - fekete - garanciás
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest