- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyisziati
veterán
válasz
CartmanLand0 #131290 üzenetére
"itt mi a teendő ? "
Két hosszú lépés a szelektív kuka felé... -
nyisziati
veterán
válasz
viktorhu #131268 üzenetére
Na jó, akkor ebből a vitából most kiszállnék, mert nagyon nem akarod megérteni másodszori nekifutásra sem, amit írok.
Pláne, hogy nálunk szinte a legmagasabbak a netdíjak Európában. Romániában pl. jóval olcsóbban hozzá lehet jutni. Ennek tükrében "optimális frekvenciagazdálkodásról" írni vicc kategória. Ennyi pénzért MAXIMÁLIS szolgáltatás járna. -
nyisziati
veterán
válasz
viktorhu #131265 üzenetére
"az 1800 MHz-et nem használják faltól falig lefedettségre."
Pontosan erre vonatkozott a költséghatékonysági megjegyzésem. Ilyen net árak mellett, meg ilyen szolgáltatói profit mellett (többtízmilliárdos profitjuk van a szolgáltatóknak!) ELVÁRHATÓ lenne, legalább városokban. Mert most azért vannak bőven lukak, még a fővárosban is.És akkor még nem is szóltunk arról, hogy szolgáltatói készülékben is láttam már B20 nélkülit. Nesze neked "hipernet".
A válaszidő tekintetében pedig csak ismételni tudom magam: amint romlik a térerő, kb. a felére, úgy drasztikusan romlik a válaszidő is.
Egyszer mértem a XI. ker.-ben, feles térerő mellett ugyanúgy ~30-33 ms jött ki, mint H+ on, ami viszont stabilan hozta ezt az értéket.Sajnos a 4G előnye hamar el tud illanni. Mondjuk kíváncsi lennék B20-as mérésekre is, ha van valakinek ilyen mérése, esetleg megoszthatná.
-
nyisziati
veterán
válasz
Ricsx #131262 üzenetére
A H+ bőven elég netezni, akár videóra is. Mondom ezt úgy, hogy javarészt 4G-n lógok (B20 nélkül, BP, Telenor).
Évekig csak H+ t használtam, a 4G nem képvisel olyan hűdenagy előrelépést, főleg ez a magyarosch költséghatékony verzió.
Értsd: nem túl jó a lefedettség általában, ahol a maximumnál kisebb a térerő ott már lassabb, mint a H+ és a válaszideje is gyatrább.
-
nyisziati
veterán
válasz
aytukabozs #131195 üzenetére
Más céget is érint az EU expressz megszűnése?
-
nyisziati
veterán
válasz
tibcsi0407 #130843 üzenetére
Upsz, sry, háttértár.
-
nyisziati
veterán
válasz
Primary92 #130840 üzenetére
Szia! Az AGM X1-et csekkoltam. Nem rossz, AMOLED-es, 5,5 coll, FHD, de kérdés, hogy strapafonnak ez előny?
B20 nincs benne, a frissítést szerintem elfelejtheted, de utánanézhetsz a Needrom-on, vagy az XDA-n.
64 GB RAM oké, de a bővíthetőség csak a 2. SIM slot rovására megy.
Jó nagy aksi van benne (5.400 MAh), gyorstöltős, de emiatt több, mint 20 deka. Plusz ugye egy tok. -
nyisziati
veterán
válasz
tibcsi0407 #130792 üzenetére
Ahogy láttam flottás ajánlat, EU garival.
-
nyisziati
veterán
válasz
aytukabozs #130782 üzenetére
Szerintem álljunk le, mert szégyenszemre kitiltanak a saját topikunkból...
-
nyisziati
veterán
És azért vannak bőven vidéki városok is B20 nélküli 4G-vel. Pl Tatabánya, Győr...
-
nyisziati
veterán
válasz
tibcsi0407 #130268 üzenetére
Szerintem is, a mobilarénás adásokban is mutattak ilyet, kiemelve részletesen a kamerahibákat.
S7ylerben még azt sem szeretem, hogy amikor az XDA-n belemenős kérdést kap, akkor elegánsan átsiklik fölötte. Pedig ott már részletesebbek a hibalisták...
-
nyisziati
veterán
válasz
Nozy82 #130216 üzenetére
Hát a THL nem egy nagy márka, 1,5-2 évesen már sok baja van az enyémnek (is), nem ajánlanám megvételre. Ha mindenképp használtban gondolkodsz, nézz inkább egy márkásabbat kicsit többért, szerintem kevesebb bosszúság fog érni használat közben, ezt látatlanba merem állítani.
-
-
nyisziati
veterán
válasz
zizol #129549 üzenetére
Én használok 4G-t, 3G-t vegyesen, vodát és pannont, tesztelgetem is néha a sebességet, de igazán jelentős különbséget nem vettem észre.
A ping idő ugyanúgy 30-40 ms közé esik (hétköznap, munkaidőben), a letöltési sebesség meg hiába több 4G-n, ha a weboldalak sok kis fájlból állnak.
Torrentet, nagy fájlokat meg nem töltök le, ha nagy ritkán mégis, akkor wifi, pécé.Sajnos a költséghatékony (értsd: sóher) menedzseri mentalitás sikeresen kinyírja az új szolgáltatás előnyeit (ezúttal is).
-
nyisziati
veterán
Új kínai teló kémkedési botrány, ez már jóval komolyabb, mint az előző.
Itt már a telefon frissítését kihasználva küldenek szenzitív adatokat.
A "Mediatek Helio" is érintett.
-
nyisziati
veterán
válasz
aytukabozs #129194 üzenetére
Hihetetlen, hogy nem bírják normálisabb speccel kiadni ezt a telót.
Négy maggal+1 giga rammal sokan keresnék. De így... -
nyisziati
veterán
válasz
monti0222w #129076 üzenetére
-
nyisziati
veterán
válasz
AsusBoy #129066 üzenetére
ZTE Nubia My Prague. Ez egy olcsóbb és kisebb (5,2 ") készülék. Tesztképek.
Mondjuk ezen már látszik, hogy szemcsésebb és a hordótorzítása is erősebb.
Ezzel együtt szerintem jobb, mint a Xiaomi. -
nyisziati
veterán
válasz
AsusBoy #129062 üzenetére
Itt van egy teszt a ZTE Nubia Z11 max kamerájáról.
Egyébként Somatommal értek egyet, igazán jó kamerát csak céleszközként kapsz.
-
nyisziati
veterán
válasz
AsusBoy #129050 üzenetére
Super Amoled (B20 nélküli is van benne).
A magyar 3G-t (ideértve a Vodafone 900 MHz-et is), a dual-simet és 2 giga ramot állítottam még be szűrőnek, ezekkel általában már értelmes hardverek szoktak jönni.
-
nyisziati
veterán
válasz
kiskacz #129044 üzenetére
Részletekről kérdezd tibcsi fórumtársat (főleg kártyacsere ügyben, de szerintem tudnia kell), vagy érdeklődj a topikjában. A többi kívánalomnak teljesen megfelel.
Spemall-ről áfa nélkül megkapod. +10 dollárért két év EU garancia van hozzá.
-
nyisziati
veterán
válasz
RVR400 #128998 üzenetére
Azért nem volt ez rossz cikk, lényegében lefordították a dr. Web cikkét.
Ami megzavart, hogy firmware alatt a gyárilag feltöltöttre gondoltam, nem webshoposra. Ha ezt is írják, mindjárt más a helyzet.Mondjuk az eredeti cikk se tér erre ki, pedig tőlük azért elvárható lenne.
-
nyisziati
veterán
Black Friday akció - Xiaomi Mi Max 3/32 209.99 tréfa nélkül, spanyol raktárból (Geekb).
International Version elvileg, bár a frekilistában nem találtam B20-at, úgyhogy rákérdeztem, holnapig válaszolnak ígéretük szerint.
Addig kezeljük simaként.Ugyanitt Meizu M3 99.99 + sarcok.
-
-
nyisziati
veterán
Xiaomi Redmi 4 fémházas, 2/16, 4000 MAh, B20 nélkül 126.99 $ + fa még két napig a Geekbuyingtól.
@tibcsi: na, egymásnak ígérnek alá, akkor a nyertesek mi vagyunk.
-
nyisziati
veterán
válasz
wizkid0234 #127732 üzenetére
Nem jó a link, az elejéről töröld a http/ - t.
-
nyisziati
veterán
... és akkor egy kis ontopic:
Presale-ben 89.99 $ a Xiaomi Redmi 4A. (snapi 425-tel, 2/16, 5 coll, Marshmallow, 3 e MAh aksi) - GeekBuying
-
nyisziati
veterán
válasz
wizkid0234 #127724 üzenetére
Hát akkor sajna lehet, hogy hardverhiba. Ha garis, érdeklődj utána a lehetőségeknek,
ha nem, akkor az aprón van egy "Csájnafón szervíz", ahol szintén meg tudod kérdezni a javítási feltételeket.Most látom, hogy új, akkor mindenképp gari. Bár azért ránézetnék szakival, hátha tud valami okosságot rá.
-
nyisziati
veterán
válasz
wizkid0234 #127719 üzenetére
Szia!
Ebben a hsz-emben aránylag részletesen leírtam, hogy kell beállítani az MTK engineering menüben a mikrofont.
Egyébként ennek a telónak (THL T6 Pro) is ez volt az egyik fő gyengesége, de szerencsére javítható. Ahogy tapasztalom, más kisebb kínai gyártók MTK procis telóinak is ez a gyenge pontja, úgyhogy közös probléma sajnos.
-
nyisziati
veterán
Xiaomi Redmi Note 4 az Alin 3 nap múlva 134.99 $ lesz.
(11.11 sale melletti árat kell nézni) -
nyisziati
veterán
Most nézem, van egy 4 collos Alcatel, 1 giga rammal: [link]
Hát nem egy erőgép, 13 e antutu pont nem sok jóval kecsegtet. Ráadásul a műanyag ház is csak kb. 2 centivel alacsonyabb, mint egy 5 collosé.
-
nyisziati
veterán
válasz
Primary92 #127590 üzenetére
Kimovilon rákerestem értelmes hardverű (1/8 GB), hazai 3G/4G (értsd B20) -t ismerő telókra 4,5 coll (és alatti) méretben.
Alatta gyakorlatilag nincs, 4,5 collon ezek vannak. (PC-n keresve)Ebből ha jól tudom a Huawei Y 3 II és talán a Samsung Galaxy A3 kapható szolgáltatónál
-
nyisziati
veterán
Ja, a Xiaomi-n én is meglepődtem, hogy adhat ilyen jó teló mellé ilyen szutyok töltőt. Kb. mint 30 éve az orosz barkácsgépek minősége.
Se függőlegesen, se vízszintesen nem párhuzamos, nem illeszkedik pontosan, balesetveszélyes. El is tüntettem az ágy mögé, ritkán használom.
Inkább egy Alcatel butateló töltőjét használom, sokkal jobb. Pedig az került vagy 3 e Ft-ba...(mármint telefonnal együtt)
-
nyisziati
veterán
válasz
RVR400 #127526 üzenetére
Hát ja, elég sok kínai cég csak összecsap valamit, aztán pénzpumpának használja.
THL W100 135$-ért most?! 1 GB ram,. 4 giga háttértár?!
THL 2015 202$-ért?!Ésatöbbi... Ennyi pénzért már jó Xiaomikat kapni. Ez már nem értékesítés, ez piacrablás.
És az új készülékek minőségére is kíváncsi leszek. -
nyisziati
veterán
válasz
pècsimunkás #127482 üzenetére
Ja, a THL-nek nem erőssége az aksi, én fél évesen cseréltem.
Plusz a beszédhangszóró se egy nagy minőség. A GPS meg sajnos az enyémben kuka.A többi mondjuk elég jó, az árát megéri.
-
nyisziati
veterán
válasz
Milestone2 #127456 üzenetére
Google fordítás a linkelt oldalról:
"Information] [fenntartva] MIUI köles Lei június leértékelés saját processzor fenyőtoboz, irigylem a hazai gyártók
Bérbeadó bjijj520 | 2016/10/17 22:49:42 | 221 360 | 3134
gyűjt
Az elmúlt években, nincs status quo köles folyamatosan a technológiai innováció, áttörést siker az ország a következő a tobozmirigy Huawei elindította saját processzor. Állítólag lesz az első kört a köles 5C készült 1200 jüan 2000 jüan modellek tesztelésére a vizet, talán vezette Lei június köles technológia ismét útnak jel."
"Természetesen az ellátás rizs és a köles technológia."Alázzák a Huaweit, vízzel tesztelnek, technológiát esznek... Csoda, hogy Kína vezet?!
-
nyisziati
veterán
válasz
RVR400 #127442 üzenetére
Ez teljesen így van, nekem is vannak ismerőseim, akik így vásárolnak, akár 40-ért (!) telót (Samsung). Aztán fél év után kijelzőcsere 25-ért.
De ők mondjuk másban is ilyenek.
Úgyhogy ez inkább habitusfüggő.A GSM boltok meg vígan elélnek az ilyen emberekből, szóval nem kevesen lehetnek.
-
nyisziati
veterán
B20 nap már rég volt...
-
nyisziati
veterán
válasz
Killerlaca #127343 üzenetére
Győrben nekem végig volt 4G-m, most próbáltam szeptemberben. Telenorral, B20 nélkül. Belvárosból mentem az M85 felé.
-
nyisziati
veterán
Újabb Geekbuying akció:
Xiaomi Redmi 3S Prime International Version (B20) 130 $. (Hongkong) 3/32
Ugyanez spanyol raktárból 160 $ (kb. 46 e Ft).
(nem tudtam ellenőrizni, hogy hozzánk szállítanak-e, mert ahhoz túl kellett volna lépnem a PayPal checkout-on, harmadik telefont meg egyelőre nem szeretnék rendelni
)
-
nyisziati
veterán
-
nyisziati
veterán
Blueboo Picasso 4G és Mini (presale).
10$ (100 db) ill. 50$. Geekbuying. -
nyisziati
veterán
válasz
aytukabozs #126861 üzenetére
A "Qi lai!" már megy...
-
nyisziati
veterán
válasz
buca84 #126490 üzenetére
Sajnos ez előfordul.
Rosszminőségű termékeknél egyébként én is hiába reklamáltam az Alinál.
Csak a videóval bizonyított, pár napon belüli, teljesen működésképtelen cuccnál refundoltak. Additional feedback-re nem is reagáltak. Pedig az lenne a lényeg, nem az unboxing utáni első benyomás.Sajnos ahogy látom, ezt használják ki a webshopok, és ezért csereberélik sűrűn a terméklapokat, hogy ne tudjon az ember tájékozódni.
Megveszed, jónak tűnik, adsz egy pozitívat, aztán mire kiderül, hogy 2 hónap után kidobhatod, már nincs is ott a terméklap.
Az eladó meg bezsebel pártucat 5 csillagot, amivel 90% felett tartja az értékelését, aztán dobja a silány terméket. Vagy új néven kezdi el hirdetni. -
nyisziati
veterán
válasz
buca84 #126481 üzenetére
A gyémántok száma az eladónál nem feltétlenül jelenti azt, hogy a termék is ilyen.
Többször jártam már úgy alin, hogy 90% feletti értékelésű eladótól jött olyan cucc, aminek kevés feedback-je volt, és mint utólag kiderült, nem volt jó minőségű.
Aztán kezdtek szaporodni a negatív visszajelzések, erre a termék eltűnt, majd egy másik néven (esetleg másik eladónál) újra megjelent.
Jártam így gamepaddel, cipővel, pólóval is.
-
nyisziati
veterán
válasz
Fricibácsi #126478 üzenetére
Kösz, nem is figyeltem.
Szerk.:
@TeXaSeee: közvetlenül Kínából 40+áfa. Mondjuk így drágább, viszont tutira megérkezik.
Sajnos már ez is szempont lett. -
nyisziati
veterán
válasz
buca84 #126475 üzenetére
Ezekkel a 0 értékelésűekkel nem árt vigyázni. Tapasztalatom szerint a gyenge minőségűekekkel csinálják ezt kb. 3 havonta, hogy a sok negatív értékelés miatt leveszik és új néven, "tiszta lappal" kezdik el forgalmazni újra.
Más. A Tinydeal böngészgetés közben kidobott egy akciót:
Yotaphone 2 most ~43.000. plusz áfa -
nyisziati
veterán
válasz
Gabócza #125673 üzenetére
Blackview A5 hazai boltból 23. Szerintem ennél olcsóbban nem úsznád meg külföldről sem.
Szerk.: most látom, hogy plusz szállítás (1300)Vagy Leagoo Z5 Aliexpress-ről. 40$+ sarcok, ez már kijöhet 20 alatt. És B20 is van benne.
upintheair88 a legolcsóbb eladó, 39$.
-
nyisziati
veterán
-
nyisziati
veterán
válasz
attiati #125648 üzenetére
Kimovil használata esetén MINDIG figyeljünk arra, hogy ne csak hardverspecek legyenek bepipálva, hanem:
- only for sale
- only with price (elkerülendő a presell-eket, rumor-okat és klónokat)
- 3G frequencies: 900 MHz (Vodafone miatt), 2100 MHz - ezek nélkül könnyen belefuthatunk olyan készülékbe, ami Magyarországon nem viszi a 3G-t,
-4G freq.: 800 MHz (ez opcionális, csak ha feltétel). A hiányára mindenesetre érdemes felhívni a figyelmet. Másik két LTE freki az 1800 és 2600 MHz. -
nyisziati
veterán
válasz
andrisbandi #125633 üzenetére
-
-
nyisziati
veterán
válasz
mzsombor #125439 üzenetére
Mint arról többször írtam, a Telenor és a Telekom is folyamatosan fejleszt az LTE+ miatt, aminél a 300 Mbites letöltési sebességet úgy érik el, hogy összekapcsolják a B20-at a B3-mal. Vagyis az 1.800 MHz-es hálózatot is ütemesen fejlesztik vidéken.
Többen írták is már ebben a topikban, hogy vidéki felhasználóként is megvannak B20 nélkül, miközben aktív 4G felhasználók. -
nyisziati
veterán
válasz
janakbacsi #125344 üzenetére
Ja.
Blackview BV6000, Doogee T5.Ehh, csak a bronzérem jutott...
-
nyisziati
veterán
Lenovo A806 Golden Warrior (5 coll) most csak 76$ + fa. Geekbuying. B20 nélkül. Ja és single sim, off-topic.
@Milestone, Tibcsi, kösz, javítva, kevertem az S939-cel. Egy időben sokat hasonlítgattam és a 6 coll maradt meg bennem.
-
nyisziati
veterán
válasz
tibcsi0407 #125134 üzenetére
Szerintem ne húzd fel magad rajta.
Valahol ez egy jó teszt, mert a RÁCIÓ helyett az EMÓCIÓT ragadja meg.
Ha egy párszázezres látogatottságú FB oldal hirdetné így azokat a telókat, amiket mi itt ajánlani szoktunk, akkor a többszöröse kelne el belőlük.És mindjárt nem kéne egyéni szürkeimporttal, Spemall-trükközéssel stb. behozatni a dolgokat, hanem a dolog anyagi vonzereje, profitabilitása miatt vállalkozások állnának rá, és nekünk is egyszerűbb dolgunk lenne.
Nagyobb merítés, több tapasztalat, pörgősebb topik, hazai gari mindenre, sok magyar rom, minden sarki boltban pótaksi, alkatrészhegyek, stb. -
nyisziati
veterán
válasz
KamuMazsola #125112 üzenetére
"ezek az oldalak írhatnak bármit."
Azért ha egybehangzóan állítják, hogy van, az szerintem jelent valamit.
A webshopok információi meg hát khmmm.
Gyakran tévednek, finoman szólva.De nem akarok ebből vitát gerjeszteni, legyen igazad, föltenném én is a kérdést nyilvánosan:
HAHÓ! Van valakinek Lenovo Vibe Shot Z90?
-
nyisziati
veterán
válasz
paulkaresz #125109 üzenetére
-
nyisziati
veterán
válasz
paulkaresz #125106 üzenetére
Pedig most lenyitottam a frekitáblát a GSMArena-n, és a 800 MHz-es sor végén ott vigyorgott a Z90-7.
-
nyisziati
veterán
válasz
paulkaresz #125102 üzenetére
Itt a GSMArena egyszerűen Vibe Shot névvel illeti a telót, és szerinte van benne B20.
[link][ki/L] -
nyisziati
veterán
válasz
paulkaresz #125102 üzenetére
Ehhez képest egy adatlapon szerepelnek, ugyanolyan speccel.
Másik példa: az én telómnak is van 3 "alias"-a:
1) Redmi
2) Hongmi
3) Red Rice.De ugyanaz a telefon, ugyanazzal a speccel mindenhol.
-
nyisziati
veterán
válasz
nickcreeper #125096 üzenetére
Lenovo Vibe Shot Z 90. Aliexpress-ről a legolcsóbb.
Edigital: [link]
Itt valóban nem látni a B20-at.A devicespecifications.com-on megint ott van. [link]
Érdemes a "model alias"-t is nézni:
1) Z90a40
2) Z90-3
3) Z90-7Tulajdonképpen mindegyik Z90, úgyhogy valószínűleg az Edigital tudja rosszul a speceket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest