- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
Dingle #93655 üzenetére
Azon kívül, hogy mindent (wifi, 3G, GPS) kikapcsolsz és leveszed a fényerőt minimumra? Nem.
De ha ennyire zavar a rövid üzemidő, akkor miért nem veszel hozzá egy külső akkut? Ma már fillérekért lehet kapni.
Amúgy ha nem nyomkodod állandóan a telefont, akkor a 3 órás kijelzőidő sem katasztrofális. Az én telefonom is ennyit tud, de általában - kb. 1 órányi kijelzőidő mellett - 2-2,5 nap után kell csak töltenem.
-
b0bcat
addikt
válasz
Dingle #93653 üzenetére
Akkor rosszul van optimalizálva. A THL T6S és a Cubot S168 sem ugyanannyit bír*, pedig papíron ugyanakkora az akku bennük, és a SoC is ugyanaz. Nekem volt Star HD9000-em ilyen procival, és az a(z elméletileg) 3000-es akkuval elég sokat (5+ óra kijelző emlékeim szerint) bírt.
*A Cubot hosszabb akkuidőt produkál.
-
-
b0bcat
addikt
Arra gondolok, hogy ha van egy közösségi támogatással rendelkező, de problémás készülék, illetve vele szemben egy nulla közösségi támogatással rendelkező, de out-of-the-box hibátlanul működő modell, akkor én inkább az utóbbit választanám.
@Terentius:
Nekem a telefonomon a mai napig ICS fut, mert nem akarom lecserélni a hibátlanul működő rendszert.
-
b0bcat
addikt
válasz
RVR400 #93033 üzenetére
"...ez a támogatás meg közösség dolog eléggé elcsépelt..."
+1
Az olyan egységsugarú, nem "romolgatós-hekkelgetős", a készüléket gyári állapotában használó júzerek, mint amilyen én is vagyok, nem sok hasznát veszik a közösségi támogatásnak.
Sőt, meglátásom szerint a "közösség" megléte akár indokolatlan biztonságérzetet is kiválthat a felhasználóban.
-
b0bcat
addikt
válasz
gipsztigris #92808 üzenetére
Nem akarom az LG-t védeni, de én nyomkodtam a kollégám G3-asát, és nem láttam semmi problémát a gördülékenységben.
Ez a brutális felbontás mondjuk szerintem is felesleges.
-
b0bcat
addikt
válasz
Gery1987 #92692 üzenetére
Ennyi pénzért ennyit kínál egy márkás, bolti telefon Magyarországon. Szerintem nem tudsz nagyon mellélőni egy Lenovo-val.
Hasonló - vagy kicsit jobb - hardverrel szerelt, kevésbé márkás kínai készülékek sem jönnek be kintről sarccal együtt számolva sokkal olcsóbban. A THL T6S - ami nagyon hasonlít ehhez hardverben, igaz, 5 colos a képernyője - sem áll meg 30 ezer alatt.
-
b0bcat
addikt
válasz
nokia123 #92664 üzenetére
Rosszul tudod. A dual standby azt jelenti, hogy mindkét kártya aktív, amíg nem folytatsz az egyiken beszélgetést. Olyankor ugyanis a másik kártya kikapcsol. De készenlétben mindkettőre tud befutni hívás vagy SMS, sőt, MTK-s készülékeknél a netkapcsolat sem szakad meg, ha a másik kártyán beszélsz.
-
b0bcat
addikt
Úgy fest, nem csak nekem jön be az S168.
-
b0bcat
addikt
válasz
tfalcon96 #92002 üzenetére
Az S168 nagyon király.
3 napja használom. Stabil rendszer, erős akku, szép kijelző (nyilván a maga kategóriájában, a 200 PPI-s mezőnyben), és fotókat is szebb minőségben készít, mint amit vártam ebben az árkategóriában. Gyakorlatilag azt tudja, mint másfél éve az akkori sláger, a ZTE V967S, csak keskenyebb és erősebb a fotós képessége.
-
b0bcat
addikt
válasz
MrChef #91929 üzenetére
Nézd, én HD@4,5" ("Retina"!!!
) felbontásról váltottam most erre a qHD@5"-ra, és semmi bajom vele.
Más lehet, hogy rosszul lenne tőle, ha nagyon hozzászokott már a szeme a 300+ PPI-hez.
Én még a THL T6S 854x480-as felbontásától sem rémültem meg ugyanekkora képernyőn.
De azért ez nyilván szebb, mint az.
Szerintem nem pixeles.
@7Sony7:
Úgy érzem, kinőttem a 4,5 colt, és a 4.4-es Android is vonzott. Meg a 100 dolláros ár...
@DEGU:
A Cubot-ok általában jók.
A GPS-t nem próbáltam. Az akku jól bírja. Erre is számítottam. Nálam a Haier is 2-2,5 napot bírt egy töltéssel, tehát ettől a Cubot-tól most 4-5 napot várok, és az eddigiek alapján ezt fogja is hozni.
-
b0bcat
addikt
válasz
DEGU83 #91919 üzenetére
Én most nyüstölök egy ilyet két napja. Nagyon elégedett vagyok vele. Szép, masszív, gyors, stabil, és az árához képest döbbenetesen jó fotókat készít (az én fogalmaim szerint).
A feleségemnek szántam, de most úgy fest, nálam marad (lecserélendő a Haier W910-et).
U.i.: Itthon meg tudod venni 1 év hivatalos magyar garival 33-ért a mobilx-nél.
Megfontolandó ajánlat, hiszen 100 dolláros ár mellett kicsit drágábban jön be, és akkor még heteket is kell rá várni.
-
b0bcat
addikt
válasz
szabo.csabi #91908 üzenetére
Tévedsz. A dual standby nem úgy értendő, hogy kiválasztod, melyik kártyád legyen éppen aktív hívásfogadáshoz, hanem mindkét kártyára be tud jönni hívás. Annyi a "megkötés", hogy amikor az egyik kártyán beszélgetés zajlik, akkor - a beszélgetés idejére - a másik kártya inaktív lesz. De amint vége a hívásnak, azonnal újra mindkét szám elérhető.
-
b0bcat
addikt
válasz
Mr.Csizmás #91805 üzenetére
Mondjuk ez?
-
b0bcat
addikt
Eddig nagyon tetszik a Cubot S168.
Nagyon jó a telefonálás hangminősége. Ezt azért szeretném külön kiemelni, mert jó pár kínai telefon megfordult a kezemben az utóbbi kb. másfél évben, többé és kevésbé márkás modellek is, és szinte kivétel nélkül mindnek - kisebb vagy nagyobb, de számomra zavaró mértékben - "doboz hangja" volt.
Eddig azt hozta, amit vártam tőle, de még csak ismerkedünk. Még jelentkezem a részletekkel.
Addig is néhány apróbb részlet, ami fontos lehet egyes érdeklődőknek:
- nincs értesítő LED
- nincs a képernyő alatti gomboknak háttérvilágítása (cserébe passzolnak színben a fém kerethez)
- borzasztó vékony az akku, de ennek ellenére hihetőnek tűnik az 1900 mAh-s kapacitás (az eddigi fogyasztás alapján, de ez még kiderül)
- masszív, zömök, kicsit súlyosabb a készülék
- az okos formai levágásoknak köszönhetően igen keskenynek hat (pedig mm-ben nem egy bajnok a jelen mezőnyben)
- gördülékenyebbnek hat a működése, mint pl. a hasonló hardverrel szerelt ZP700-é
- a külső hangszórójának is jó a hangminőségeKb. másfél éve 160 dollár körül vettem a ZTE 967S-t, ami érzésre ennyit tudott, csak bumszlibb volt a ház. Örülök, hogy ez a tudás már a 100 dolláros szint alatt elérhető!
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
Megérkezett a Cubot S168. (A feleségemnek vettem a ZP700 helyett.) Nem sok időm volt idáig próbálgatni (a telefont, nem a nejemet!
), de nagyon tetszik eddig.
Vékonyka, masszív, jól néz ki (ez persze szubjektív, de a fémes hatású keret pluszban dob rajta) - hihetetlen, hogy 100 dollárért már ilyet lehet kapni "rendes", négymagos belsővel, 1 giga RAM-mal.
Majd még megírom, mik a gyakorlati tapasztalatok.
(Sőt, a nagybátyám THL T6S-ével is össze tudom hasonlítani.)
-
b0bcat
addikt
válasz
KamuMazsola #89290 üzenetére
Pont tegnap írtam be ide, hogy jó a készülék.
Nyilván van jobb is, de nem ennyiért. (A Doogee DG310 a közvetlen konkurense, de arról sajnos nem tudok nyilatkozni.)
Elvileg már úton van hozzám a Cubot S168, ami szintén hasonszőrű kategória. Bár abban qHD a kijelző, és a korábbi Cubot-om (C11) a majdnem ugyanekkora akkuval meggyőző akkuidőt tudott produkálni, úgyhogy már nagyon várom.
-
b0bcat
addikt
Nekem van. (Nagybátyám vett ilyet nemrégiben, de sokat van alkalmam nyomkodni, mert mindenben tőlem kér hozzá segítséget.) Elég sok másik hasonszőrű kínaival (kétmagossal, négymagossal, 4-6 col közötti méretben) tudom összevetni.
Szerintem ennyi pénzért teljesen jó készülék a THL T6S. A felbontása élőben nem olyan "bántó", mint leírva (én mondjuk 5,5 colon is elégedett voltam korábban a qHD felbontással), a készülék pedig kellően gyors és stabil. (Tudom, ezen nem múlik semmi, de megemlítem, hogy 600+ mega a szabad RAM indulásból.) Nekem az akkuidő visszajelzés furcsa egy kicsit (néha "ugrik" a számolásban), illetve az eddigi tapasztalatok szerint a bekapcsolt képernyő láthatóan komolyabban meríti a rendelkezésre álláshoz képest, ami minden bizonnyal a relatíve kis kapacitású akkunak köszönhető. A 4.4-es Android sok újat nem mutat elsőre, de nyilván nem hátrány, a hangminősége pedig szerintem jobb, mint a nejem Zopo 700-asának. GPS-t még nem próbáltuk.
Én sem értem, hogy a kolléga miért nevezte viccnek ezt a készüléket.
Ennyi pénzért mi a baj vele? Nemrégiben 90 dollár környékén még fél giga memóriával sem volt négymagos MTK SoC...
-
b0bcat
addikt
válasz
gipsztigris #84069 üzenetére
Semmi meglepőt nem írtál. Az ájfón gyors és stabil. Cserébe a testreszabhatósága szinte nulla, rengeteg megkötéssel kell együtt élni, és irreálisan sokba kerül. A csúcs Androidos telefonok legalább "csak" drágák. Én legalábbis az Androidos készülékeket maga az Android rendszer miatt kedvelem, elfogadva a gyengeségeit.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #83758 üzenetére
Sőt! qHD - 1080p - HD!
-
b0bcat
addikt
válasz
KurtCobain #83635 üzenetére
+1 Cappa mesternek!
-
b0bcat
addikt
válasz
hasman #83582 üzenetére
Csak nagyon halkan mondom, hogy én a fél gigát sem tartom szentségtörésnek, ha valaki csak nagyon alap dolgokra használja a telefonját. Eddig négy MT6572 + 512 MB RAM hardverrel szerelt készülék járt nálam (Cubot C11, HTM M1, King Sing K5 és Jiayu F1), mindegyik 4.2-es Androiddal, és egyiknél sem volt hiányérzetem.
(Persze másoknak ugyanez lehet, hogy kevés lenne.
)
-
b0bcat
addikt
válasz
citkar #83578 üzenetére
+1
Függ továbbá az Android verziószámától és a rendszer optimalizáltságától. Ha tele pakolod minden memóriazabáló marhasággal a telefonodat, a rendszered pedig nincs kellően optimalizálva, akkor talán a 2 giga sem "életbiztosítás".
(Nyilván nem véletlenül szerelnek már 3 giga RAM-ot egyes készülékekbe.)
-
-
b0bcat
addikt
válasz
Fricibácsi #83398 üzenetére
Nem tudjuk biztosan. Sok helyen annak írják. Ami persze semmit nem jelent.
@Csubuka: 100 USD környékén idáig is csak kompromisszumokra késztető ajánlatok voltak. Most annyi a változás, hogy 90 dollár alá mentek, és a felbontáson spórolnak. Szerintem ez teljesen jó irány.
-
b0bcat
addikt
válasz
svgyula #83169 üzenetére
De ez kézből már nem megy!
Egyetértek, sőt, kiegészíteném: ott vérzik el sok kínai készülék, hogy kézből fotóznak velük (el nem ítélhető módon
), viszont az exponálás ideje alatti legkisebb bemozdulásra is romlik a kép minősége. Ugyanabból a telefonból különböző júzerek teljesen eltérő minőségű képeket is ki tudnak hozni. (Simán lehet, hogy a saját bénaságom miatt nem sikerült igazán jó képet lőnöm a Coolpad 7320-szal.
) Talán nem véletlen, hogy igazán drága készülékekkel - hadd ne mondjak konkrét gyártókat ill. típusokat, mert nem akarok flémet generálni - "bolondbiztosabban" lehet jól sikerült fotókat lőni.
U.i.: Kézből készült a két kép, amit linkeltem. Látszik is.
-
b0bcat
addikt
válasz
paulkaresz #83140 üzenetére
Az a baj, hogy mondjuk egy PayPal vitában ilyesmire (FB bejegyzés, JPG formátumú ígéretek, stb.) nem lehet hivatkozni. És ezzel most nem azt akarom mondani, hogy biztosan hazudik az Antelife, hanem azt, hogy azok után, hogy hírhedtté váltak a megbízhatatlanságukkal (más boltokhoz hasonlóan), nem lehet csodálkozni, ha több veterán - finoman fogalmazva - kétkedéssel veszi ezt a hírt.
Nem mellesleg customer service fejlesztése ide vagy oda, ha boltom van, és tudom azt, hogy egy adott országba küldött csomagjaim 99%-ára kivetik a kontinens legnagyobb áfáját, akkor hülye lennék azt átvállalni. A kínaiak kereskedők. Pénzt akarnak látni. Nem fognak lemondani a profitjukról a két szép szemünkért.
@Gercsa:
Az MT6572 + 512 mega RAM kombó a hétköznapi dolgokra elég. Inkább az AKAI "márkával" van baj, emlékezzünk csak az MA tesztre, amikor megjelentek itthon először...
Ha itthon garival adják 20 ezerért, akkor ez nem a 65-75 dolláros kategória, hanem a 45 dolláros. És olyat is láttunk már, hogy MTK-nak hazudta magát a Spreadtrum (meg 512-nek a 256 mega RAM-ot, stb.), de ne legyen igazam...
Félszürkeimportos boltból 25-ért meg tudod venni a Jiayu F1-et 25-ért. Az márkás, bevált, megbízható, és az akkuja is nagy (2400 mAh). Pár ezer forintért nem biztos, hogy megéri kockáztatni.
-
b0bcat
addikt
Nem tudom, hogy ez "jónak" számít-e, de a Haier W910-ben van "éjszakai mód" a fényképezőgépnél, ami döbbenetesen kivilágosítja a képet.
Mutatom:
http://kepkezelo.com/images/i7lvup4jllo2fpa7vt2d.jpg
@MrChef:
Nekem személy szerint nagyon bejön, ráadásul tegnap olvastam róla a
mindig naprakész és valós infókat közlőGizChina oldalon, hogy gondolkodnak a 2 giga RAM-os változaton is.Cserébe olcsónak nem nevezném, hiszen ennyi pénzért már MT6592-t is adnak.
-
b0bcat
addikt
Az hogy lehet, hogy az efox-on 100 ajróért kínálják az amúgy 150 dolláros Umi C1-et?
-
b0bcat
addikt
válasz
Nagya21 #83024 üzenetére
Nincsenek túlzott elvárásaim, sőt!
Mármint a hardver tekintetében. (Nekem az MT6572 fél giga RAM kombó is elég tudna lenni.
) Ami sokkal inkább számít, az a minőség. Az érintőképernyő jól érzékeljen, jó legyen a hangminőség, stb. A jó fotós képességeket azért nem írom ide, mert alig néhány kínai telefon tud igazán jó fotókat készíteni, és itt még a márka sem annyira számít.
A Coolpad szerintem neked is nagyon fog tetszeni, pláne a Pixels után.
-
b0bcat
addikt
Örömmel látom, hogy a kedvenc árkategóriámban - 100 USD alatt - is kezdenek megjelenni a márkás(abb) 4 magos, 1 giga RAM-os készülékek mint az említett THL T6S vagy a Doogee DG310. Muszáj lesz rendelnem belőlük, mert borzasztó kíváncsi vagyok rá, hogy mit tudnak ennyi pénzért (nem hogy 100, de egyenesen 90 dollár alatt).
-
b0bcat
addikt
Kezdi elengedni magát a GizChina. Csak két példa az utóbbi napokból:
- Lehozzák hírként a Doogee DG580 megjelenését. DG850 névvel, 160 dolláros árat vizionálva.
- Írják, hogy nemsokára megjelenik a THL T6S, amely szerintük egy átcímkézett iNew V3 lesz. Már a kommentekből kiderül, hogy ez baromság: a két készülék legfeljebb távolról hasonlít.Hová lesz a világ?
-
b0bcat
addikt
válasz
Andoidtibi #82747 üzenetére
Több kritérium kellene. Milyen árkategória érdekel?
-
b0bcat
addikt
válasz
zzzzorgi #82706 üzenetére
Nyilván a statisztikák hazudnak arról, hogy a kínai belpiacos gyártók hány millió készüléket adnak el otthon, és a csóró kis kínaiak az éves fizetésükkel vetekedő árú készülékekkel szaladgálnak...
Nem vonom kétségbe, hogy sok ájfónt látsz magad körül (itthon is 20 millás autókkal jár sok ázsiai
), de kétlem, hogy ez reprezentatív lenne.
@terra:
A xiaomishop.hu hivatalos magyar forgalmazó?
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #82623 üzenetére
Sőt, azt is írják, hogy az ilyen "refurbished" telefonoknak az az egyik ismertető jegyük, hogy fülhallgató nélkül csomagolják őket.
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
válasz
Buccer #82591 üzenetére
Szerintem nem normális. Elméletileg ugyan kevésbé terheli az akkut a kisebb töltőáram, ám az akku maga is szabályozza, hogy mennyi áramot vesz fel, és itt szó nincs gyorstöltésről. (Egy 2 Ah-s akkunak a 2 amperes azaz 2000 mA-es töltés nem számít annak, hiszen az még mindig csak 1C, de a mobiltöltők általában 1 A körüliek.) Én mondjuk inkább az RC lipó akkukban vagyok járatos.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #82578 üzenetére
Így van. Vannak aránylag erős akkuval szerelt készülékek 100 dollár környékén, amik jók, de azokban MT6572 SoC van fél giga RAM társaságában.
-
b0bcat
addikt
válasz
nyuszi123456 #82574 üzenetére
Pontosan milyen modellekre gondolsz?
-
b0bcat
addikt
válasz
Viktor0610 #82487 üzenetére
Egy 10 colos tablet-et is a fülemhez tudok emelni, tehát nem ez a gond, hanem az, hogy kényelmesen nem tudom a fülemhez tenni.
Ennyi.
Biztos, hogy 88 centi széles a Galaxy Mega?
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #82481 üzenetére
"többször megremegett már a kezem a checkout gomb felett"
Én meg sírok, mióta kiderült, hogy kb. 77 mm felett semmi nem jöhet szóba, ez meg 82 mm széles...
-
b0bcat
addikt
válasz
kmarkk22 #82321 üzenetére
Tehát 90 dollárig keresel valamit (normál postával számolva). Ebben a kategóriában kell kompromisszumokat kötni, de vannak jó készülékek.
Hirtelen ezek jutnak eszembe:
- HTM M1
- HTM M3
- Coolpad 7236
- Doogee DG310@wwenigma:
Raknak bizony.
Például a Jiayu F1-ben is az van. És a fent említett HTM M1-ben is.
@aytukabozs:
Én például HD@4,5" után is simán vissza tudnék állni 200 PPI körüli értékre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged