- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raqueia
tag
-
Raqueia
tag
válasz
huczekcs #23770 üzenetére
Mindenképpen szaladj neki a dolognak, mert ez tényleg egy faja készülék, és ami nekem volt 4.1-gyel, annak a ROM-ja nagyon király volt. A lényeg, hogy sose kapjon el a "visszafoghatatlan moddolási vágy", (továbbiakban VMV), mert abból néha baj van, ha az ember azt mondja: na vagy jó lesz, vagy nem. Ha valamiben nem vagy biztos, kérdezz, itt biztos megoldódik a dolog, ha nem azonnal akkor mindjárt.
Jim74:
Így bizony, ez a lényeg.
-
Raqueia
tag
Én Mobileuncletoolsszal tettem fel a recoveryt. Nem is akartam a driverekkel Win7-en vacakolni, ezért. Ha rossz recoveryt teszel fel, attól még elindul a teló rendes bootoláskor, csak recoveryben nem fog menni. Tudom nem szép dolog más f...ával verni a csalánt, de én Cappát megkérném a helyedben, hogy fabrikáljon egy cwm-et neked. Ehhez csak a terminal emulatort kell feltenned a telóra playről, abból kiszedni a Cappa által kért dolgokat. A needromon találsz eleve recoveryt az N821-hez. Hogy az angol e vagy kínai nem tudom. De ha más nem Cappának jó lesz ellenőrzés végett. (?) Egyedül az a veszély van ebbe benne ahhoz képest, mint ha szgépről tennéd fel, hogy itt nincs mentés előtte, tehát ha rossz a recovery, addig kell vele próbálkozni míg találsz/kapsz egy jót. Nem erőltetem a Mobileuncletools-os megoldást, csak a lustaságom okán én ezt használtam, és ebbe tudok nyilatkozni.
-
Raqueia
tag
válasz
huczekcs #23746 üzenetére
A gapps telepítés jó ötlet, de azt csak cwm bők fogsz tudni.
Kérdés hogy root e a telefon, de valószínű, hogy nem. Ha mégis és Ha cwm recovery van rajta, akkor backuppolod a mostani romot, hogy meglegyen. A needrom.com-ról töltesz hozzá romot, rengeteg 4.1 van, lehet próbálgatni. Ha nem root a telefon, akkor pedig Cappa oldalán leírtakat kellene próbálni. [link]
És manuálisan próbáltad telepíteni a playt, gmailt? nem is akarja telepíteni?
-
Raqueia
tag
Én is az ES file explorerrel szoktam ezt csinálni. Mondjuk én nem szoktam letörölni az appokat, csak áthelyezem egy mappába az SD kártyára. Ha esetleg fc-zik valami az áthelyezett appok miatt, akkor vissza lehet tenni őket. Ekkor az eredeti jogokat is vissza kell állítani a fájlokon, de az ES file ezt is tudja kezelni.
Egyébként így, hogy az N828-ason már megcsináltam a recovery telepítést, meg romolgattam is vele, nem olyan vészes a dolog. Ha szépen kéred Cappa segít neked a recoverynél. Nekem is ő fabrikált egyet, és hiba nélkül teszi a dolgát.
-
Raqueia
tag
válasz
cappa72 #23627 üzenetére
Ha recoveryt indítassz akkor a boot.img kell, vagy csak a működő recovery.img?
Tehát magyarán a boot után lép recoverybe, vagy az egy teljesen önnállóan elinduló rész?Mert ha elrontott boot.img után a recovery elindul akkor nincs gáz, hisz csak vissza kell tolni egy működő korábbi mentést.
-
Raqueia
tag
Ha letöltök egy romot, és recoveryből felteszem, akkor ez után közvetlenül visszaállíthatom egy korábban recoveryvel backuppolt rom boot.img-ét, de csak a boot.img-t, elkerülendő, hogy esetleg ne induljon be valami rossz boot.img miatt a teló? Vagy az adott romhoz az adott boot.img kell, különben nem indul?
-
Raqueia
tag
válasz
Cotina #23596 üzenetére
a minöségükben én nem éreztem különbséget. a kijelzöje szerintem nem jobb, hanem nagyobb felbontású. azt neked kell eldöntened, hogy a te szemed mit igényel ezen a téren. és bár a g3 sem egy lassú készülék, de az tény hogy fele akkora teljesítményü procinak kell kihajtania közel kétszer annyi pixelt. de én elfogult vagyok mert nekem amoi n828am van.
-
Raqueia
tag
Nem, hanem ez:[link]
Emlékszem már miért nem mertem feltenni: busybox is kell hozzá, és azt mikor fel akartam telepíteni, akkor szólt hogy csak akkor ha szofveres gond esetén vissza tudom tenni az eredeti romot. na ettől betojtam, és inkább tojok az egész notification mizériára...
-
Raqueia
tag
az xda-n találtam egy progit ami direkt erre van, de nem emlékszem a nevére. aztán meg ott a Noled app, bár tudom az nagyon szívja az aksit de valamit valamiért. a végén meg arra jöttem rá hogy olyan gyakran tapogatom a telot hogy mindegy, pár percet kibir az a notification
-
Raqueia
tag
válasz
hungobungo #23264 üzenetére
Lehet sokat dobott az enyémen, hogy kapásból 4.1 volt a 6577 alatt is. Meg persze ezt erősen árnyalja a használt progik erőforrásigénye.
Más: 4.2 droidon a zárképernyő widgetekhez lehet letölteni újabbakat, vagy csak ami akapból fenn van a telón abból lehet választani?
-
Raqueia
tag
Az 1. hsz-ben lévőket megcsináltad? Oda annyi kieget hagy tegyek, hogy ami előtt rányomsz az mobileuncletoolsban az ygps résznél a "full" gombra, ott hagyd hogy előtte kiszámolgasson mindenfélét, pár perc lehet ez is, aztán nyomj a "full"-ra. Itt is számolgat pár percet és aztán a "cold" lenyomása után is. Igy sem jó?
-
Raqueia
tag
válasz
fateless #23246 üzenetére
Motorola Defy +-ról váltottam az Amoi N821-re, és ott megvolt a katarzis. Ez is jobb lett persze, de már nagyon kevés ponton akad bele az ember olyasmibe, hogy azt mondja "na igen itt aztán látszik, hogy gyorsabb", mondom úgy hogy én nem játszom. Azért hogy egy példát említsek, van az SD Maid app, amivel (láss csodát) az sd karit lehet mókolgatni. Na ott mikor a 16 gb-s kártyát kezelgette, ott markánsan érezhető volt hogy gyorsabb.
-
Raqueia
tag
Ami még eszembe jutott, hogy ne csak "rosszakat" írjak, az N828 már full hd-t tud felvenni, és jobb, erősebb a villanója mint az N821-nek.
Van rajta valami recovery, ami szerintem nem a gyári, de kínai, így nem sokat értek belőle. Gyanús, hogy a lenovo a820-hoz fabrikált lehet, mert a sok kínai krikszkraksz között az A820 az a címében olvasható. Találtam egy képet a neten, ami lefordítja a kínai recoveryt, de ez abszolut nem olyan. A recoveryt külön az mtkdroidtoolsal tudom kinyerni?
-
Raqueia
tag
Megérkezett az Amoi N828. Minidealtől rendeltem 03.26.-án, megérkezett 04.10.-én. Nekem ennek az elődje is megvan, az N821, így sok helyütt ahhoz fogom hasonlítani. Első a kialakítás. A minőséggel elégedett vagyok, minden jól illeszkedik, a hátlap gumis(nekem ez fontos szempont volt). Viszont az N821 kialakítása szerintem vagányabb. Nüansznyi a különbség, de van. (persze ez szubjektív) A telefonon 4.2 droid üzemel. Itt is vegyesek az érzéseim egy bug miatt. A saját bluetooth kezelőjével nem tudtam sem küldeni sem fogadni fájlokat. Valsz szoftveres a gond, mert a Playről letöltött bluetooth progival mentek a dolgok. Szerencsére ez a headsetekre nem vonatkozik, azokkal csatlakozik gond nélkül. Van Magyar nyelv. kb 90-95%-os, azért találkozni angol kifejezésekkel. De ha már van nyílván ezt használon, bár az N821-en nincs, ott sem okozott gondot. Vártam a katarzist a működési sebességre vonatkozóan, de ez sajnos elmaradt. Aki mt6577-es telót használ, az szerintem nem fog egetverő különbséget tapasztalni a két proci között. Persze én nem játszom, "csak" mezei progikat futtatok. Az egyik mumusunk a gps. Nekem ez az N821-nél is gond nélkül működik, itt is ez van, kapásból letoltam a torkán az 1. hsz.-ben leírtakat, és jó. 8 holdat látott, a legrosszabb érték 22 volt a legjobb 43, pontosság 8 m-re ment le (tovább nem vártam), szerintem használható lesz. A gps chip-re mint már fentebb is írtam mtk 6628-at ír. A kijelzővel én elégedett vagyok, színei szépek, az én szememnek a qhd felbontás a 4,5 colon jó, de ez is szubjektiv. A simek jól működnek, a hívásokkal nem volt gond. A 900 mhz 3g-t ez se tudja, pi..ba! na mindegy, ez van. Igaziból kb 10% szívás területileg azon a környéken ahol én mozgok, a vodás kártyával. És hogy a benchmark rajongóknak is kedveskedjek, antutu 13660, quadrant 4002, epic citadel 55.8/54.5
Szóval összegzésként többet vártam, de csak kevéssel jobb mint az N821. (lehet azért mert már az is q..va jó)
-
Raqueia
tag
válasz
citkar #23176 üzenetére
azert azt nezd meg, nem leehet e rabokni a gps beallitasoknal az egyes menupontokra, mert pl pont a ma megérkezett amoi n828 ban sincs csak az a 3 ami neked, de ha ranyomok a gpsre bejon még egy menu az epo stb beallításokkal. persze ez mtk de lehet rejtözik nalad is valami.
-
Raqueia
tag
-
Raqueia
tag
van egy y5 nevü app, az gsm cella meg wifi "emlékei "@alapján ki be kapcsolja a wifit. ha e mellé a mobil adatforgalom enged3lyezve van akkor szerintem pont azt az eredm3nyt adja amit szeretnél. de vannak ennél sokkal összetettebb profilozó appok amik ezer paraméter alaján tudnak ezer dolgot ki be kapcsolni.
-
-
Raqueia
tag
Na, a magasztalt Minideal is hintába tett. Kedden rendeltem Amoi N828 at miután egyeztettem velük, van raktáron, kedden vagy szerdán küldik. Tudom türelmetlen voltam, de ma reggel felkérdeztem őket, hogy mizu, még mindig csak "processing" vagyok..
Ö.. izé várjak pár napot, mert most nincs, de ahogy lesz nekem küldik elsőnek.
Na mindegy, várok pár napot, mást úgysem tudok, aztán money back..
-
Raqueia
tag
válasz
hun_gery #21661 üzenetére
Hát a zseblámpa funkciót szerintem a kijelző közepes szinten ki tudja váltani. különösen egy gyengusz led ellenében. Van is ilyen app, "fáklya a képernyő" a playen "magyarul". Pont tegnap prószáltam le, hát az Amoi N821 ledje nem túl acélos, azt nagydúzzogva ki tudja váltani a kijelzője. Mondjuk a defy + ledjét azt nem, de hát ez van...
-
Raqueia
tag
válasz
Terentius #21647 üzenetére
Na én berendeltem az Amoi N828-at a Minidealnél.
Előtte jól körbelövöldöztem őket kérdésekkel. Play store, gapps megoldva, rootolva jön a készülék, 4.2 droiddal, és full fekete. Singposttal rendeltem, ez tényleg free shipping, total 205 dodó lett. Ha megjön, majd beszámolok, illetve akkor valsz eladósorba kerül majd a "jó öreg" (most 2 hetes) Amoi N821.
-
Raqueia
tag
válasz
Terentius #21578 üzenetére
Nekem most amoi n821 van 4.5 col, qhd. Abszolut cool a kijelzo, semmi pixelesség. Mondjuk én is leprobalzam ezt a kombót mielott rendeltem de nem bantam meg mert így azért majdnem fele pixellel kell megküzdjon a soc mint egy hd-n. Mégegyszer szerintem ez a párositás szupi.
-
Raqueia
tag
válasz
hun_gery #21569 üzenetére
Ja. Ma diskuráltam minidealékkel, és ők is azt mondták, hogy minden meg van már oldva rajta és ha ma megrendelem már holnap postázzák is, mert van nekik raktáron. Szerintem király kis telefon. Ráadásul, mivel nem hd, "csak" qhd a kijelző, szerintem meggyőzőbb lesz a 4 magos produkció rajta mint az 5 colos hd-ken. Pont úgy mint a 6577 esetében is volt.
-
Raqueia
tag
Teljesen igazad van. Én szerintem a megoldás, mint sajnos ebben a világban (szinte) mindenre a gazdasági-pénzügyi okokban keresendő. Egyszerűen így egy picit olcsóbb a készülék, és valljuk be, mi is azért (is) "szeretjük" a kínai okostelókat, mert olcsók. De pl az én telefonom így már használható navigálásra, és ez a lényeg. A szoftveres segítséget meg azért ajánlgatjuk, mert "ócsó" és hátha segít...
-
Raqueia
tag
válasz
petymeg #21038 üzenetére
Az 1. hsz-ben lévőket próbáltad már? illetve autóban hová tetted? Csak azért mert én is szitkozódtam a múltkor keményen az Amoi N821 re, mikor szokásomhoz híven a kocsiban ülve a combomon volt a kütyü, úgy próbáltam navigálásra bírni. Ez a defy plussnál simán működött. Itt nem. Vagy 10 perc próbálkozás után feltettem a szélvédő alatti peremre a készüléket, lemondva a gps képességeiről. Abban a pillanatban jelet fogott, és el se veszítette 60 km hosszan, egész hazáig. Szóval használható, csak gyengébb mint pl a moto defy-é. Hozzá kell tegyem ezek előtt az 1. hsz-es javítást azért megcsináltam rajta.
-
Raqueia
tag
válasz
Laca1212 #20944 üzenetére
Az Alcatel 997d hez annyit tennék hozzá, hogy azt azért nézd meg nem zavar e, hogy a home, vissza, opció gombokat itt a kijelzőből veszi el a szoftver, nem pedig külön érintőgombok a kijelző alatt. Engem ez egy kipróbálás után teljesen eltántorított a vásárlástól. Egyébként szubjektív véleményem szerint az a legjobb választás, vagy az Alcatel 992.
-
Raqueia
tag
válasz
janakbacsi #20494 üzenetére
más sim kártyákkal is próbáld le nem e esetleg csak a tieddel van baja. itt is kiprobalnam a full wipe-ot ( data,cache,dalvik cache) vagy ha gyári recovery van az is engedi a data wipe-ot ( factory reset) meg a wipe cache-t (dellete cache)
-
Raqueia
tag
válasz
nagash #20481 üzenetére
nekem ilyet a defym csinált néha flesselés után. ott a factory reset segitett recoveryböl plusz wipe cache. nem tudom eléred e a recoveryt, illetve ezt csak akkor csináld, ha van romod a telefonhoz, mert hallottam már olyat is hogy ilyen kinai csodafonok factory reset után kinyultak. várd meg amig valaki öregguru is hozzászól.
-
Raqueia
tag
Az normális, hogy az amoi n821 2050 mAh akkuját a saját töltője 5 óra alatt tölti fel? korábbi droidjaim gyorsabbak voltak.
-
Raqueia
tag
Kedves fórumtársak! Végre magam is tulajdonosává váltam egy kínai csodafonnak. Amoi n821. Tmallboxtol 02.19. rendeltem, 03.07.én kaptam kézbe. a boltról csak jot tudok mondani, kértem hozzá kijelzövédö fóliát a szilikon tok helyett, erre tettek bele hármat, meg a tokot is. a telefon eddig szuper. 4.1.1 android, magyar nincs rajta, de ez engem vajmi kevéssé zavar. rootolt a szoftver, minden mükszik, simeket jol kezeli, egyedul a gps áll még teszt elött. Azt jol gondolom, ha rootolt akkor az mtkdroidtoolssal azonnal tudok romot menteni? ezt biztonság kedvéért megtenném, bár nagyon romolgatni egyellöre nem érzek indíttatást, mivel minden pöpecül megy.
-
Raqueia
tag
Nem teljesen egyértelmű nekem, hogy a népszerű mtk6577 - power sgx531 kombóban a power sgx 531 az az alap 531, vagy 531 ultra? Messze nem mindegy. Néhol ezt írják, néhol azt. Viszont a youtube-os videókon az antutu mindig sima 531-et ír, bár nem tudom az kiírná e a különbséget.
-
Raqueia
tag
válasz
gipsztigris #18139 üzenetére
-
Raqueia
tag
válasz
gipsztigris #18134 üzenetére
kinyomtattam, megmértem. Az általad megadott 110x62 mm teljesen pontos...meg az általam megadott 142 is
-
Raqueia
tag
válasz
gipsztigris #18131 üzenetére
fogadjunk egy
ban
-
Raqueia
tag
válasz
gipsztigris #18127 üzenetére
Nyílván. De a 130 mm re a nyakam merem tenni, hogy kevés. A Moto defy plusom arányaiban extrém nagy kijelzővel rendelkezik, és még annak is 25 mm-rel (saját mérés) hosszabb a készülékháza a kijelzőtől. A képen azért meg látszik ám, hogy itt kényelmes hely marad a kijelző alatt.
-
Raqueia
tag
Üdv!
Az Amoi N821-ről van e valakinek a vásárlástól mindenképpen eltántorító infója? Feltúrtam a netet, minden segédeszközt találtam hozzá, de elrettentő infókat nem, és erősen vásárlás felé hajlok.
Köszi!
-
Raqueia
tag
Már nem aktuális a G3 kérésem, holnap megtekinthetek egyet. Kösz mindenkinek aki csak fontolgatta is akár a segítséget.
-
Raqueia
tag
Kedves G3 tulajok!
Kétkártyáskínaicsoda vásárlás előtti hármas befutóm:
- Huawei G500 pro
- Jiayu G3
- Amoi N821Budapesti tulajok segítségét kérem abban, hogy élőben is had nézhessem meg a G3-at a végső döntés előtt. Aki rám tudna szánni pár percet az kérem jelezzen privátban!
Előre is köszönöm!
-
Raqueia
tag
válasz
bazsy_ #16760 üzenetére
Ne legyen igazam, de... én is pont innen pont utánad akartam rendelni, de már nincs, vagy éppen nincs. Online only. Kérdeztem őket, hát nem igazán voltak meggyőzőek, de azt mondták 2-3 nap múlva lehet hogy újra lesz. Lehet hogy már te is csak "papíron" tudtál rendelni, és akkor már elfogyott a fizikai készlet? Nem akarlak ijesztgetni, félre ne érts.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged