- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krinyo
senior tag
válasz
WOT-H-A-C #74774 üzenetére
Bocs, de Thl T100S is van mellette (ami majdnem 3* ennyi ugye), az is gagyi összeszerelésileg, meg úgy általában a sorjás műanyaggal. A Moto E-nek megint van súlya, érdekes, hogy ez is önmagában minőségérzetet kelt, ha kézbe fogod. Nem a műszaki tartalomra gondoltam, lehet, hogy félreérthető volt.
-
Krinyo
senior tag
válasz
terra052 #74756 üzenetére
Nem, nem mind, pl. WhatsApp-pal is lehetnek gondok. Még arra is számíts, hogy ART-ot használva nem lehet átmozgatni az appokat az SD-kártyára, és hogy több helyet foglalnak binárisra forgatva, kb. 20-30 százalékkal. Az előre forgatás miatt kb. ennyivel nő az appok telepítési ideje is.
-
Krinyo
senior tag
Itt egy Motorola Moto E mellettem, és GPS tekintetében brutális a különbség. A Moto E Qualcomm 200-asa ugye tud Glonasst meg Beidout is, beltérben is 3-5 másodperc alatt fixál, folyamatosan lát minimum 10 műholdat. Ott, ahol az MTK-s Q9000-em 2, azaz kettő darabot, vagy egyet sem. Ha a GPS fontos, csakis brand készüléket és semmiképpen sem MTK-t. Én is le fogom cserélni egy kétsimes Moto E-re a telómat, annyira megtetszett. Egyetlen negatívuma van, a fixfókuszos kamerája, de az annyira nem izgat. Ezen kívül egy állati jó, gyors, kétnapos akkus, 4.4-es tenyérbemászó készülék nevetséges áron, Amazonról itt volt 38-ért postával együtt. Kínaiak nevetségesen gagyinak tűnnek mellette. Magyar nyelv nincs benne.
-
Krinyo
senior tag
Igen, tudom, mindenki ezt mondja, de én még egyetlen MTK SoC-os telefont sem láttam (pedig láttam párat), ami tényleg megbízható lett volna. Városban NAVIGÁLVA mind, sok pedig még teljesen nyílt égbolt alatt is meghülyül. Az, hogy 3 m-es fixet, meg 12 fogott holdat jelez, az nem hat meg, attól még navigálás közben sz@rok. Sajna nekem ez a tapasztalatom. És qrvára idegesítő, hogy akkor kezd el hülyéskedni, amikor tényleg pont fontos lenne, hogy tudjam merre kell menni...
-
Krinyo
senior tag
Megjött az egysimes Motorola Moto E telefon, amit páromnak rendeltem. Az első, amit ki akartam próbálni a GPS volt. Ugye nem MTK, hanem Qualcomm SoC, hát.... kb. 5-7 mp volt az első fix és atomstabilan navigál, nem ugrál összevissza.
Annyira teccik a cucc, hogy szerintem dual simben meg fogom rendelni a csájníz fónom helyett. Nem lesz para a frissítéssel, a rajta lévő 4.4.2-vel és ART-tal több mint fél giga üres memória van a boot után... -
Krinyo
senior tag
Ne beszeljunk mar hulyesegeket. A nagy jatekok kivetel nelkul az SD-kartyara toltik le a kiegeszito allomanyokat, nem a programoknak fenntartott helyet hasznaljak. Nekem is van tobb GB-nyi jatek telepitve, pedig csak 2 GB-nyi szabad helyem van, abbol kevesebb, mint 1 GB szabad... gondolom 4.4.2 alatt is igy mukodik ez.
-
Krinyo
senior tag
A 4 GB ROM nem hatrany, mert ugyis raksz bele memoriakartyat. Legalabb volt annyi eszuk, hogy ugy particionaltak, hogy a maradek 2.2 mind a proggiknak van. A felbontasa nem 800x480, hanem 960x540. Eleg a 4,3"-ra. Elolapi kamera tenyleg hianyzik, de en speciel nem hasznalom... es akinek rendeltem, az sem. A frissitesi garancia elhangzott a bejelenteskor, nekik inkabb elhiszem, mint egy noname kinainak... ja igen, a flash hianya. Hat ezeknel a belepo szintu kameraknal egyaltalan nem szamit...
-
Krinyo
senior tag
Ugyan még nem a kétkártyás változat, de Amazonról itthonra is rendelhető a fekete Moto E, postával együtt 38 körül jön ki. Rendes garival, jó kijelző, jó akku, GG3, biztosan működő GPS, natúr és hibátlan 4.4.2, frissítési garival a következő droid főverzióra szerintem nem rossz ajánlat... és lesz kétkáryás is. 22-étől szállítják.
-
Krinyo
senior tag
A Motorola E megkavarja majd egy kicsit a piacot...
-
Krinyo
senior tag
Ha valaki nem szorul ra a masolasra, az pont a Lenovo azzal a nehany szaz fejlesztovel. A klon meg szerintem az, amikor meg a lemasolt keszulek kiegeszitoi (pl tok) is passzolnak a klonra...
-
Krinyo
senior tag
válasz
aytukabozs #70767 üzenetére
Alkalmi PC-kiváltásra megéri a 8-mag és a 2 giga RAM a felárat...
-
Krinyo
senior tag
Aki szerint egy 4-8 magos telefon bármiben egyenértékű egy 2-magossal, sosem látott/használt olyat. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt, annyival gyorsabb, fluidabb, pattogósabb az előbbi, hogy teljesen más élmény, tökmindegy mit csinálsz rajta. Az általában dupla RAM miatt is jobban szalad az utóbbi platform. Eddig úgy voltam vele, hogy a 2 giga RAM már tényleg felesleges, de egy T100S-t megnyomkodva nem tűnik annak...
-
Krinyo
senior tag
Megjött az arany T100S, szombaton feladták, ma kihozta a DHL. 86,5-ben állt meg összesen. Tinydealról, 2750-es akkuval érkezett, két tokkal (egy sima hátlap és egy flipes képernyővédős) szintén arany színben, egy kijelzővédő feltéve, egy plusz a dobozban.
Elképesztő a kijelző, brutális a teljesítmény. Első bekapcsolás után 1,5 GB free memória, 6 GB a programoknak dedikálva, 22 GB az adatoknak... irigylem akié lett.
-
Krinyo
senior tag
Ezentúl csak DHL-lel rendelek csomagot, röhögve megéri. csak 3000 a felár az ingyenes postához képest (ami ugye minimum 1500) és a szombaton Shenzhenben feladott csomagot holnap hozzák vámkezelve... nem semmi.
-
-
Krinyo
senior tag
W718J alacsony mikrofon érzékenység megoldva:
Mobileuncle MTK Tools / Engineer mode (MTK) / Hardware tools / Audio / Normal Mode / mic alatt:
mic / level 0 = 255
mic / level 1 = 255
mic / level 2 = 235
mic / level 3 = 235
mic / level 4 = 215
mic / level 5 = 215
mic / level 5 = 205Minden érték után SET-et nyomni, root nem kell hozzá. Reboot.
Ezzel tökéletesen lehet hallani a másik oldalon.
-
Krinyo
senior tag
Próbáltam állítani rajta különböző útmutatások alapján, de nem lett szinte semmivel sem jobb. Nem rootolt a készülék, de a beállított értékek újraindítás után is megmaradnak, nekem ezzel nincs baj. Állítólag az aktív zajszűrő (hátsó mikrofon által) is be van kapcsolva, ezt sem tudom kikapcsolni, ez is tudja tovább rontani az amúgy sem rózsás helyzetet.
Egyedül ez a gond vele, egyébként semmi baj nem lenne, nagyon jópofa készülék... -
Krinyo
senior tag
Tinydeal is egy érdekes banda, azt írták az arany T100S-re (nem nekem kell
, hogy in stock, aztán a 8-án DHL-lel megrendelt telefon még mindig nincs feladva. Ma meg már azt mondják, hogy 1-2 nap... eddig nem volt gondom velük, erre tessék. Nincs egy megbízható bolt sem.
-
Krinyo
senior tag
Egy érdekes észrevétel: ha a 6589-es CPU mind a 3 vagy 4 magja teljes terhelésen fut, az órajel lecsökken 1,2 GHz-ről 988 Mhz-re, ennyi lesz a maximum. 2 magig megy az 1,2 Ghz...
-
Krinyo
senior tag
válasz
ATM_automata #64067 üzenetére
Azt kiprobaltad mar, hogy a SIM halozati modo(ka)t lekorlatozod GSM-re?
-
Krinyo
senior tag
Ez a dual active mindig téma, pedig átirányítás és hívásvárakoztatás bekapcsolásával mindkét simen egyszerűen orvosolható...
-
Krinyo
senior tag
válasz
gipsztigris #60200 üzenetére
Semmi koze a kettonek egymashoz...
-
Krinyo
senior tag
válasz
RVR400 #59840 üzenetére
A 6589 GPS-e egyhelyben gyonyoruen mukodik, nekem is, semmi baj a muholdak vetelere, de probalj meg vele navigalni is. Ilyen allokepeket enis tudok loni, ettol meg egy kalap kaki. Navigalas kozben osszevissza rakosgat utcak kozott, allandoan attervez, megallok a keresztezodesben, megis tovabbmegy a jel (?), es ez nem szoftverfuggo, ezt csinalja a Maps, a Sygic es a Waze is. Maga a GPS ad ilyenkor hulye jelet, rosszul szamol, pontatlan, saccol... Egyhelyben nekem is jol muxik, mutatja a poziciot, de navigalasra szinte alkalmatlan.
-
Krinyo
senior tag
8-magos MTK SoC GPS-éve van már valakinek tapasztalata? Ugyanannyira megbízhatatlan gyengébb vételi viszonyok között (magas épületek, erősen felhős ég) mint a 4-magos 6589? Ez az egy bajom van vele...
-
Krinyo
senior tag
Azert, mert sokkal rosszabbul valtja, mint a bankod...
-
Krinyo
senior tag
válasz
janakbacsi #53036 üzenetére
Neked is jott geekbuying hirlevel?
Jonak tunik ennyi penzert. -
Krinyo
senior tag
válasz
Brill61 #52262 üzenetére
A te megfogalmazasod szerinti dual talkos okostelefon nem letezik. Egy egyszeru trukkel viszont sosem lesz foglalt egyik szam sem, mindket simre be kell kapcsolni a hivasvarakoztatast, es elerhetetlenseg esetere at kell iranyitani a ket sim szamat egymasra. Igy ha eppen beszelsz valamelyiken, a bejovo hivas be fog csorogni, es a hivo sem azt fogja kapni, hogy ki vagy kapcsolva. Persze felvenni nem erdemes az atiranyitott hivast, de legalabb ertesulsz rola, hogy valaki keresett, illetve a hivo is maximum csak annyit erzekel, hogy majd ujra kell hivnia...
-
Krinyo
senior tag
Ezzel a build.prop-os GPS fixszel mintha a vonalvezetes pontossaga is javult volna, minden telon erdemes megcsinalni...
-
Krinyo
senior tag
Az en csomagom tegnap atjott elvileg...
-
Krinyo
senior tag
Azert tud az SG Post...
2013.08.23 20:44 Célországba elküldve
2013.08.27 19:20 Célországba megérkezett -
Krinyo
senior tag
Sokakat erdekel, hogy mely keszulekek tamogatnak 900 Mhz-en WCDMA-t, vodahoz. Az alabbi forumban van nemi info errol. Ahogy sejtettem a korabbi kep alapjan, a Q9000 (is) tamogatja. Azok a telefonok tamogatjak, melyeknel a WCDMA-GSM-900 be van pipalva...
http://forum.frandroid.com/topic/157147-important-900-mhz-probl%C3%A8me-sur-les-smartphones-chinois-petit-test-%C3%A0-faire/
-
Krinyo
senior tag
Tok jo, hogy le lett mar irva 100x, hogy Alirol nem erdemes vasarolni, a selejt P780-akat is onnan szortak szet.
-
Krinyo
senior tag
Én meg csak csendben használom a Q9000-et, stock 4.2.1 Androiddal, 100% magyarsággal, gyárilag rootolva, 2500-as akkuval, a legkisebb probléma nélkül, 164 dolláért... nem értem, hogy másnak miért nem akad meg a szeme ezen a szupi telefonon. Még jól is néz ki. Mert nincs ráirva, hogy zsajü, meg lenovo?
-
Krinyo
senior tag
válasz
devast #43320 üzenetére
Szerintem nem a lapkanak semmi baja, az antennat is altalaban sikerul jol megcsinalni, de hogy driver/kernel baj is van, az fix. A GPS-es programokat az hulyiti meg, hogy nehany masodpercenkent egy-egy tizedmasodpercre mintha nem is lenne GPS a telefonban... ha valaki ennek utana tudna nezni, hogy mi okozza, sok problema gyokeret talalhatna meg...
-
Krinyo
senior tag
Ne keverjük a szezont a fazonnal. Az elfordítást érzékeli a telefonod? Igen, mindegyik, tehát orientációs, avagy dőlésérzékelő van benne. Játékokban is működik. Elsötétíti a telefont amikor a füledhez teszed? Igen, mindegyik, tehát proximity, azaz közelségérzékelő is van benne. Egyedül iránytű, azaz mágneses tér érzékelő (3-irányú) nincs, vagy ha van is (pl. az enyémben is van, Bosch BMM050), nem működik valami miatt. És ez tök általános. Ez utóbbi nem kell a GPS-es navigációhoz, max kiegészítheti azt, ha olyan a program. És igen, az iránytűt használó appok nem fognak menni, pl. Starchart. Illetve menni fognak, de fixen északi irányt fognak mutatni, hiába fordítod másfelé a készüléket. Ja igen, és van még a gyorsulásérzékelő, ami érdekes, de jellemzően semmire sem használod.
-
Krinyo
senior tag
A magneses szenzor hianya csak az iranytut igenylo appokban okozhat problemat, masnal, navigacional nem. Ezen kivul minden szenzor benne van altalaban az osszes telefonban. Szerintem ez is benne van, csak driver vagy kernel gond lehet...
-
Krinyo
senior tag
válasz
anonym1s #41635 üzenetére
Netről nem beszélt senki, az ettől részben független. Ha be van kapcsolva az adatforgalom, akkor is él mindkét SIM-ed standby-ban. Ha az elsőre van bekapcsolva az adat, akkor ha az elsőn beszélsz, nem szakad meg (3G-nél, 2G-nél igen), ha a másik kártyán beszélsz, akkor addig megszakad az elsőn aktív adatforgalom, amig ben nem fejezed. És ugyanez igaz fordítva is.
-
Krinyo
senior tag
válasz
Groovebaby #41615 üzenetére
De az AGPS infók érvényessége nem pár perc, az EPO-é meg még több, egy hónap. Szóval offline-ban is mennie kell annak a GPS-nek.
-
Krinyo
senior tag
válasz
andatti #41571 üzenetére
Ne informáljuk félre a népeket. Alapesetben nem csörög be, nem szakad meg, a dual standby azt jelenti, hogy amig az egyik sim nem standby, hanem beszelsz rajta, addig a masik elerhetetlen, azaz mintha ki lenne kapcsolva a telefonod. Max amikor lerakod a hivast, kapsz egy SMS-t, hogy kerestek azon a masik szamon, de nem voltal elerheto. Ezt lehet athidalni azzal, amit irtam, az egy megoldas arra, hogy folyamatosan elerheto legyen mind a ket szamod.
Dual Standby megegyszer azt jelenti, hogy amig az egyik szamon beszelsz, a masik simed mintha nem is lenne, mintha ki lenne kapcsolva a telefonod.
-
Krinyo
senior tag
A dual aktívra van egy nagyon egyszerű megoldás, egy workaround. Be kell állítani mindkét kártyán a hívásvárakoztatást (hogy aktív hívás esetén is becsörögjön egy újabb hívás), és be kell mindkettőre állítani az átirányítást a másik kártyára, arra az esetre, ha az a bizonyo szám elérhetetlen lenne. Hiszen ha beszélsz, a másik számod elérhetetlen. Így viszont becsörög arra a számra, amin éppen beszélsz, ezért sosem leszel elérhetetlen egyik kártyán sem, nem lesz olyan hívásod, amiről ne értesülnél, és aki téged hív, az sem azt hallja, hogy ki vagy kapcsolva... beszélni pedig úgyis csak egyiken tudsz egyszerre.
-
Krinyo
senior tag
válasz
instantwater #41539 üzenetére
Én sem tudtam elképzelni, hogy egy 5"-os telefon nekem jó lesz. Hihetetlen, de nekem is ez az ideális méret. Mondom úgy, hogy ez az ötödik droidos telefonom, indulva 3,5"-ról (T-Mobileos Huawei), utána Blade, aztán lefelé mentem Xperia Mini, utána Xperia P, most pedig a Q9000... és eddig ez a legjobb mind közül. Volt még Galaxy Mini egy és kettő, szóval van összehasonlítási alap...
-
Krinyo
senior tag
válasz
fateless #41519 üzenetére
Ha másért nem, pont ezért éri meg újab SoC-pel szerelt telefont venni, mert valószínűsíthetően takarékosabban bánik az energiával, még ha nem is feltétlenül használod ki a teljesítményét. Miért ne legyen 4 mag, ha lehet? Ha nem használod, alszik, de ha kell, bizony jól jön.
-
Krinyo
senior tag
Cubot GT99 van itt esetleg valakinek? Erdekelne a tapasztalata...
http://www.in4dealz.com/deals/Cubot-GT99-4-5-Inch-HD-Screen-MTK6589-Quad-Core-Smartphone-1GB-4GB-12-0MP-Camera-Android-4-2-OS-with-3G-GPS-Black-White-601022/
-
Krinyo
senior tag
válasz
Atomcsirke #41000 üzenetére
De nem keves a hod, ez valami mas problema. Es gondolom MTK sajatossag, mert masoknak is gond van ezekkel az appokkal.
-
Krinyo
senior tag
-
Krinyo
senior tag
Itt haladok az M3-ason, egy oraja volt szerencsem figyelni a GPS mukodeset. Bar a sima navigacios appok jol mukodnek, az utvonalakat rogzitok tenyleg meghulyulnek. Ennek oka pedig az, hogy a GPS neha "kihagy" egy-egy pillanatra, es a rendszer ekkor a legkozelebbi torony (?) poziciojat erzekeli, ami miatt idiota atlagsebesseget, tavolsagot erzekel. Nem tudom, hogy ez szoftveres vagy hardveres gond, fixalhato-e egyaltalan.
-
Krinyo
senior tag
válasz
instantwater #40818 üzenetére
542 gramm?
-
Krinyo
senior tag
FullHD-nak semmi ertelmet nem latom egy telefonban, az 1280 x 720 boven eleg 5-6"-ra. A szemed úgysem látja a különbséget.
-
Krinyo
senior tag
Nem keves tapasztalatom alapjan az SG a leggyorsabb, bar teny, hogy mostanaban a HK sem marad el tole. Ennel mar csak az a gyorsabb, ha eleve szingapuri uzletbol rendelsz, a multkor kevesebb mint egy het alatt megkaptam egy csomagot, csak neztem, hogy fenypostaval jott?
-
Krinyo
senior tag
-
Krinyo
senior tag
Egyre jobban birizgálja a fantáziámat a P780, esetleg valakinek egy hibátlan Q9000 164 dollárért, azonnal?
-
Krinyo
senior tag
válasz
andatti #40369 üzenetére
Memorianal szerintem azt kell eldonteni, hogy akarod-e boviteni, vagy nem. Ha bovited kartyaval, pont eleg a 4GB flash, ha viszont nem, akkor minel nagyobb belso tarhelyu telefont kell venni, amit bir a penztarca.
Szerintem sokszor olcsobb (vagy van is otthon) a kulon memoriakartya, mint amit annyi plusz beepitett memoriaert elkernek, hasznalatra pedig tok ugyanaz a ketto.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest