- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Aktív témák
-
atillaahun
veterán
Whááá, de ezt kérdezem már harmadszor hogy milyen Office? Mi az Office app neve a telefonodon? Mert ez amit írsz nem mindegyikkel működik, pl. az enyémmel nem, mert az nem engedi simán menteni, hanem útvonalat meg nevet kér hozzá.
(#40312) RootRulez
Áhháá. Hogy hozzászólás írásnál még képfeltöltésnek is van beviteli mező.Már megírtam egy pár ezer hozzászólást, de ez eddig sose tűnt fel.
-
atillaahun
veterán
válasz
mipityu #40289 üzenetére
Igen, közben rájöttem, hogy nem (...) azt akartam kérdezni.
Köszi szépen, hogy kipróbáltad.
Akkor lehet én is beruházok rá.(#40292) Ronyn
Hát Pc-n igen, de nálam most Android-on Thinkfree Office-val ha Dropbox-ból, ha ES Explorer-ből nyitom meg, akkor módosítás után kérdezi, hogy hova akarom menteni, leokézom valamelyik átmeneti könyvtárat, de ő onnan már nem tölti vissza magától. -
atillaahun
veterán
válasz
CoolBoy323 #40202 üzenetére
Mint említettem ugyanezt megtenni egy olyan programmal, ami nem csak erre képes, hanem sok más okosságra is.
-
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
válasz
CoolBoy323 #40174 üzenetére
De miért is olyan jó ötlet ez?
-
atillaahun
veterán
válasz
barnam_ #40131 üzenetére
Én se értem, pedig ez lenne az egyik legalapabb dolog egy fájlkezelőben, de engem már nem is érdekel, volt egy időszakom amikor lelkesen írkáltam a fejlesztőknek, hogy ez miér van, azt hogy lehet megcsinálni, lehet-e amazt javítani, de úgy kb. 10-ből 1 válaszol, vagy az érdemleges választ, úgyhogy azóta teszek rá ha valami nem megy. Keresek inkább olyan programot, ahol megy, ha meg nincs akkor szomorkodom.
-
atillaahun
veterán
válasz
stefi68 #40122 üzenetére
A gyári feladatkezelő alaphangon hazudik, akárcsak az akku statisztika. Én a TaskXP-t használom RAM vizsgálgatásra, nem mondom hogy tökéletes, de szerintem még az áll a legközelebb a valósághoz.
(#40123) -=Libria=-
Mobo Player-t használok egy éve, apró hibái ellenére szeretem, sok mindent tud, és kényelmes. -
atillaahun
veterán
A foscsomó Friendcaster, nálatok se kezeli az ékezetes betűket üzenetíráskor?
-
atillaahun
veterán
Astro-nak elméletileg van samba-s kiegészítője, amivel meg lehet osztani az SD-t, hogy a winfos is lássa. Próbálta már valaki véletlenül?
-
atillaahun
veterán
Mért már itt valaki VOIP forgalmat bármilyen programmal megbízhatóan? Olyan érdekel, ami WiFi-t is tud, és nem feltételezés, hanem tapasztalat.
-
atillaahun
veterán
válasz
Ferenc1989 #39326 üzenetére
A fizetős DropSync tud Dropbox-ot szinkronizálni, akár azonnali le/fel-töltéssel is. Bár nekem 24 órásra van állítva, mert amúgy szerintem elég durván fogyasztana. De a lehetőség mindenképpen adott, ha valakinek az azonnali rendelkezésre állás a lényeg. Egyébként okos és egyszerű kis kiegészítő ez, mert lehet csak WiFi-t választani, meg akksi szint határt is. Az egyetlen dolog amit hiányolok belőle, hogy nem lehet neki megmondani, hogy konkrétan naponta hány órakor szinkronizáljon. De végülis ha nyomsz neki egy manuális szinkront este 8-kor, akkor a következőt 24 óra múlva csinálja.
(#39370) mkRoland
Szerintem (#39364) xSide-tól megkaptad a tökéletes választ, magam is épp ezt akartam javasolni, csak egy másik programmal, ami ugyanezt tudja.(#39355) Melack
Nem mintha odáig lennék az Erste-ért, mert már egy párszor próbáltak, és be is húztak ezzel-azzal, de a netbankjukkal, és a netes vásárlási megoldásukkal teljesen elégedett vagyok.
Számlanyitáskor adtak egy virtuális kártyát, amivel neten lehet fizetni. Az alap számlámhoz van ez is hozzárendelve. Netbankon vagy Telebankon keresztül tudom megemelni a limitjét, és máris vásárolhatok vele teljesen biztonságosan, mert csak annyit teszek rá, és annyi időre, amennyit, és ameddig használni akarom. Külön díja sincs. -
atillaahun
veterán
válasz
baandii #39304 üzenetére
Hát még ha kattintható is lenne.
(#39282) rankesz & (#39288) Zsolt_72 & (#39290) Dikri & (#39300) Aggregátor
VOIP témában kérem a kedves érdeklődőket fáradjanak a megfelelő topic-ba, és kérdéseik máris megválaszoltatnak, meg esetleg felvilágosíttatnak, hogy nem csak 2G-n, de még 3G-n se lehet elfogadható minőségben VOIP-olni, legalábbis a fizetős külföldi szolgáltatókon keresztül. Ennek okai felderítés és tesztelés alatt állnak a résztvevők szíves és hathatós közreműködésével. -
atillaahun
veterán
válasz
darvinya #39179 üzenetére
A mért adatokat, hogy ne a legutóbbi boot óta mérjen, hanem onnantól amikortól én akarok. Mert csak így lehet programokat tesztelni. Csak tudnám erről a fejlesztők miért feledkeznek meg általában.
Ami a pontosságot illeti, a legtöbb program nem képes (pontosabban szerintem egyik sem) korrekt adatokat kinyerni a VOIP jellegű app-ok forgalmából, a (zene/videó) stream-elésekből, meg általában a Youtube forgalmát is félremérik.
Ritkán ezeket a készítő elismeri, és a leírásokban is megjegyzi, általában viszont hallgatnak róla, néhányan a felhasználó bénaságára, vagy az adott telefontípusra fogják.
Szerintem egyszerűen az Android rendszer hiányossága, defektje, ahogyan sok minden más is. -
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
válasz
Gabelogen #39125 üzenetére
Én most Autostarts-ot használok, elég korrektnek tűnik, vagy van még a némileg egyszerűbb ES Task Manager is.
(#39124) Mr X
Gondolom te se rakod automatára a fényerőt, hanem minden felhő után kézzel állítgatod a beállításokban, és pazarlod a drága energiát a hülye szenzorra.
A Tasker vagy Llama is annyit fogyaszt kb. egyébként. -
atillaahun
veterán
Akinek van ES Explorer-e, meg Dropbox-a, ránézne, hogy csak nekem nem megy ez a szutyok zene stream-elés dropbox-ról fájlkezelőn keresztül?
-
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
Akit érdekek találtam programot RTF meg CSV megnyitáshoz, amiről múltkor érdeklődtem, Thinkfree Office, elég okosnak tűnt, szinte minden kiterjesztést kezel. Quickoffice-t cseréltem le egyébként erre.
-
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
válasz
Tesztelo.hu #38892 üzenetére
Ebbe mondjuk lehet valami, erre még nem is gondoltam. De most itt szolgáltatók alatt a mobilnetesekre (3 db) gondolsz ugye?
Ti hogy használjátok egyébként a cégnél, PC-s vagy mobilos kliensen keresztül?
Mert én is gondolkoztam már valami hasonlónak a felvetésén, lehet ez lenne a belépőm a 4 órás munkaidőből a 8-ba, csak eddig nem mertem javasolni a minőség miatt. -
atillaahun
veterán
válasz
baandii #38864 üzenetére
Nagyjából egyetértek az előttem szólóval, ezen programok hatékonysága közelít a nullához. De az avast theft aware-je még talán a legkevésbé haszontalan közölük, tud mindent nagyjából. Mert azt csak recovery-s system partíció formázással lehet leirtani. Bár végül valszeg hozzáértőhöz kerül, annak meg az sem jelent nagy gondot.
-
atillaahun
veterán
válasz
inkubator #38794 üzenetére
IM+ Pro eszik szerintem a legkevesebbet, viszont ehhez Push módba kell raknod a beállításokban. Ekkor úgy fut majd mint pl. egy Gmail hogy sem procit, sem RAM-ot nem használ, de ha üzenet jön azonnal értesít, és megnyílik, ha nem nyúlsz hozzá pár percig, akkor újra berakja magát a háttérbe.
Én azért hajintottam le mégis mert ha faszbukkon valaki nem a chat részbe ír neked, hanem az üzenetek közé, azt nem továbbítja. Bár azt egyetlen program sem, mert a faszbukkosok nem hajlandóak javítani a dolgot, úgyhogy nem közvetlenül az IM hibája. Viszont a Skype accoun-ot nagyon gázul kezeli, folyton szakad, mondjuk az téged nem érint ahogy látom. És ha sokat váltogatok WiFi és 3G között, akkor sem mindig tud visszacsatlakozni, még ha ezt nem is mindig jelzi, hogy leszakadt a kapcsolat. -
atillaahun
veterán
válasz
dcness #38697 üzenetére
Nem tudom te kérdezted-e, de korábban már volt téma, hogy androidra sajnos nincs ilyen, legalábbis én nem tudok róla.
Ha véletlen kresztesztről van szó, akkor arra van már külön program, ha nem és nagyon fontos, akkor még valami flash képes böngészővel (pl. Opera Mobile) próbálhatod meg a GoogleDocs-ra feltöltött ppt-ket lejátszani, hogy mit mutat.(#38698) dokee78
Tasker, Llama, meg a hasonló profilozó-ütemező app-ok tudják ezt. Bár nem mindegyiket egyszerű éppen beállítani.(#38706) beci
Felenként.Más.
Szóval akkor tényleg nincs üzenetküldős faszbukk widget? -
atillaahun
veterán
Ugye szerintetek sem létezik olyan Faszbukk widget, amiben működik az üzenetküldés?
-
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
Nem a PC-n vagy Android-on kell beállítani, hanem a szolgáltató oldalán, miután belépsz az account-odba. Van egy ilyen menüpont.
Igen, a mobiladatforgalomra gondoltam, hogy azzal használod-e, vagy inkább csak WiFi-vel.
Milyen gyakran telefonálsz vele? És főleg milyen minőségbe? Csak mert nekem a 3G-t napközbe baromira nem bírja. -
atillaahun
veterán
válasz
mandras81 #38623 üzenetére
Az accountoddal belépsz ha regisztráltál, és ott is lesz hívás lista, díjakkal együtt, hogy mi mikor mennyibe került pontosan.
Egyébként a szabad perceket általában feltöltés után kapod, tehát csak úgy a nagyvilágba nem tudsz ingyen telefonálni. Bár ez nem 100%, én ingyenes vezetékes számos szolgáltatóhoz még nem fizettem be, csak a feltételeket olvasgattam én is. Valami olyasmi rénlik, hogy mondjuk 10€ után kapsz havi mondjuk 300 ingyen percet, és akkor az él néhány hónapig. De ezek a részletes feltételek már tényleg annyira változóak, hogy szolgáltatóként eltérnek, le vannak ezek írva részletesebben is, ha kicsit jobban feltúrod a honlapjukat.(#38627) Dikri
Küld az, csak be kell állítani, nálam működik. Szintén ActionVoip-ozok.
Te használod egyébként 2/3G-n?
Én egyébként azért nem mondtam le teljesen az előfizetésem, mert az ActionVoip sajna nagyon fos minőségű, nap közben meglátszik rajta, hogy foglalják a sávszélességet, é baromira nem elég. Nem csúcsidőben már használható kategória. -
atillaahun
veterán
Szia, részemről mert a tartalmát le lehet szinkronizálni a PC-vel, és Android-dal, amit a Google Docs érthetetlen okból nem akar(t) lehetővé tenni, ezért is váltottam el róla annak idején. Meg persze ott csak 1 GB-od van ingyér, bár nagyon olcsó a plusz tárhely ahogy olvastam, és meg is vettem volna, csak emiatt a szinkronizálás meg béna online szerkeszthetőség miatt haragszok rájuk.
-
atillaahun
veterán
És ezt nem próbálta még valaki véletlen ráhegeszteni egy GB-re?
(#37748) darvinya
Bocsánat félreérthető volt a kérdésem, azt elfelejtettem említeni, hogy azért OT, mert nem Android (feltétlen) app-ot keresek, hanem akár rendes PC-re valót.
Doc to Go, meg amennyire tudom nem tud csoportos online szerkesztést.
- De mindegy hagyjuk is, keresek majd valamit jobb topic-ot a dologhoz. -
atillaahun
veterán
Kicsit talán OT, de nem tudok jobb helyet a kérdésnek (esetleg irányítsatok át), a Google Docs online szöveg/táblázat/prezentáció - szerkesztőjéhez hasonlót keresek, csak olyat ami korrektül működik. Értem ezalatt pl. hogy ha beillesztek valamit nem gányolja szét, hanem rendesen megőrzi a formátumokat, és beállítás is van benne bőven, mint egy rendes office-ban.
Létezik már erre alternatíva, vagy más is a fent említett hulladékkal küszködik ha kell?
Aki nem ismerné vagy használta volna eddig, a lényege hogy azonos időben többen tudnak szerkeszteni egy dokumentumot, és a változások azonnal látszódnak mindenkinél. Elméletileg ugye csoportmunka lenne a célja, gyakorlatilag meg csoportos szenvedés a vége, és maradunk a jó öreg körbeküldözgetős megoldásnál.(#37735) bostone
Attól tartok sajnos túl sokat akarsz. Én már egy öreg igénytelennel is megelégednék, de még olyanok sincsenek. -
atillaahun
veterán
Erősen kétlem, ez teljesen szokványos hiba. Duplán mutatja a telefonkönyv, mert egyszer felmásoltad az Android belső telefonkönyvébe, másszor meg ott vannak a SIM-en, és alapbeállításon az összes elérhető számot kijelzi a telefonkönyv. Állítsd át és máris jólesz.
Vagy ha végképp nem erre vagy kíváncsi akkor tényleg fogalmam sincs mit kérdezel. -
atillaahun
veterán
A kapcsolatkezelő programod beállításaiban ki kell kapcsolni, hogy mutassa a SIM számokat is, és nagyjából ennyi.
Egyébként inkább javasolni szoktam másoknak, hogy másolják fel, de legalábbis tartsák meg a számaikat a SIM-en, mert igaz ritkán de előfordulhat olyan eset, hogy lemerültél, viszont nagyon sürgősen fel kéne valakit hívni de nem tudod a számát. Töltőt valszeg nem hordanak az emberek maguknál, de valakinek a telefonját még mindig elkérheted, hogy belerakd a kártyád.Utolsó kérdésed viszont nem értem, mért akarod a telefonkönyvbe felvinni a kontaktokat, mikor azzal kezdted, hogy már egyszer felvitted, ezért duplázódtak meg.
-
atillaahun
veterán
Esetleg írhatnál a Launcherekről egy pár oldalas cikket, amiben az ismertebbeket részletesen több szempont alapján összehasonlítod. Utána majd vélemémyezzük az írást, és megállapítjuk, hogy elég tényszerű-e. Addig esetleg maradj a szubjektív véleményalkotásnál.
(#37650) Pharaoh
Elméletben tud, gyakorlatban meg nem működik benne. De ha visszakeresel a dual szóra, asszem már volt róla szó, is javasoltak is rá másikat, nekem most nem jut eszembe. -
-
atillaahun
veterán
Nem elegáns megoldás ugyan, de ha felrakod pl. az AnySoftKeyboard-ot, és bepipálod az ezer beállítása között a hangerőgombokra kurzorléptetést, akkor azt hiszem másra nem tudod majd használni. Legalábbis régen nekem ettől kegyetlenül be tudott így bugolni, nemtudom azóta javították-e.
(#37491) GrandeP
Mondjuk ilyen alapon Dropbox-a meg szerintem még kevesebbeknek.(#37492) (jan)
Szerintem a csengőhangét sem hátrányos éppen, de hát te tudod. -
atillaahun
veterán
Azt ugyan nem jegyeztem meg, de nem mindig hordok egy PC-t/Laptopot a hónom alatt, így sokkal inkább valami vezetékmentes megoldásra gondoltam.
(#37483) GrandeP
...ezeknél már csak az a jobb, hogy osszam meg a mobilnetem hotspotként, aztán küldjük át e-mail-ben, vagy Skype-on.(#37485) twine
Ez már egy fokkal jobb, de tegyük fel, hogy véletlen még hálózat sem elérhető. Akkor?Egyébként nem titkolom valami WiFi Direct-ről olvastam itt korábban, csak gondoltam hátha tudtok valami mást is, de akkor ezek szerint még ezt se.
-
atillaahun
veterán
Ti milyen módszert/programot használtok telefonok közötti fájlküldésre bluetooth-on kívül?
-
atillaahun
veterán
válasz
half333 #37342 üzenetére
Én inkább szinkronizálást javasolnék, pl GTO-val. Régóta használom nagy megelégedésemre.
(#37365) H_András
Van pár ilyen App, de szvsz egyik sem működik, mivel ehhez általában elég mélyen kell belenyúlni a rendszerbe. Nagyon népszerű telefonokhoz (Blade, SGS) szoktak néha custom rom-okat gyártani, amibe ez a lehetőség is be van építve, de általánosságba sajnos nem jellemző. -
atillaahun
veterán
Aki(k) múltkor dícsérte(k), hogy a BetterBatteryStats milyen jó kinyomozni, hogy mi tartja ébren a telefont - az(ok) most árulja(k) már el nekem, hogy a Partial Wakelocks lista első 5 helyén szereplő,
Alarm Manager (Android rendszer) 26 m 50 s (1610 s) Count: 3523 13,5%
*wifi* (Android rendszer) 5 m 42 s (342 s) Count: 2128 2,9%
SyncManagerHandleSyncAlarm (Android rendszer) 5 m 27 s (327 s) Count: 903 2,7%
ActivityManager-Launch (Android rendszer) 1m 41 s (101 s) Count: 709 0,9%
RILJ (Tárcsázás) 1 m 40 s (100s) Count: 710 0,8%közül van-e olyan szó vagy kifejezés, amiről megtudja mondani, hogy pontosan milyen programhoz kapcsolódik, és melyik értékből mégis mi a tökömre kellene rájönnöm?!
-
atillaahun
veterán
válasz
rokirobi #37286 üzenetére
Pedig a GMaps szerintem elég korrekt, főleg, hogy benne vannak a fővárosban a tömegközlekedési vonalak és járatok, és tud velük útvonalat tervezni - navigálni. Nem hiszem, hogy találsz jobbat. Rendelj inkább mellé egy legolcsóbb, asszem 600 Ft-os netet, ami korlátlan csak lassítós, és máris nem lesz nagy számlád.
Én lassan 1 éve használom. -
atillaahun
veterán
RTF-et ti mivel nyittok meg? Tegnap pont kellett volna, mondom háhá a quickoffice biztos tudja, erre a képembe vágja, hogy not compatible, pedig a legújabb verzió van meg.
-
atillaahun
veterán
válasz
F-ECT$ #37084 üzenetére
Szerintem hozzám hasonlóan ő se a szó jelentésére kíváncsi, hanem ha beváltunk a wakelock nézetbe akkor hogy állapítom meg melyik program mikor hajtotta a procit? Az a gyanúm egyébként hogy sehogy, mert csak valami béna %-os összesített értékek vannak ott sose látott neveken.
-
atillaahun
veterán
Van itt valakinek legalább halvány fogalma róla hogyan működik a Betterbatterystats App?
Felraktam, mért, néztem hogy mi csinálja a wakelock-ot, de baromira nem derül ki szerintem. -
atillaahun
veterán
válasz
punky10 #37054 üzenetére
Már semmi, megoldottam, a fejlesztő gyors segítségével.
Írni is akartam, hogy meglepően jó az Elixir Widget-es része, most cseréltem le az 1 éve használatos Widgetsoid-ot rá, mert az inkább már romlott mint sem fejlesztették.
Egyébként amennyire én tudom jelenleg az Elixir az egyetlen ami képes számolni a nem fogadott hívásokat, sms-eket, és leveleket is, és kijelezni ikonos formában az asztalon. Nekem már csak emiatt megéri, de lehet még vele jól konfigurálható közvetlenül tárcsázó ikonokat is csinálni, úgyhogy ez erre való programomat is kidobhattam. Plusz ezen kívül is sok okosság van még benne. -
atillaahun
veterán
Ért valaki az Elixir Widget-es részéhez? Azt írja a GPS kapcsolóra, hogy ha s-off (miatököm?) root-olva van a telefon, akkor átkonvertálhatja ezt az alkalmazást rendszer alkalmazássá hogy a kapcsoló egy kattintásra is működjön.
Érti ezt valaki hogy konvertálom át a micsodát?(#37010) hunfatal
Ja igen, azt elfelejtettem írni, hogy természetesen root-olva van a telefon. -
atillaahun
veterán
Kénytelen voltam egy ideje megszabadulni az időjárás előrejelző App-omtól, mert indokolatlanul használta folyton a GPS-t, meg 24 órás frissítéssel is folyton ébresztgette a telefont, gondolom adatokat küldözgetett, plusz foglalt vagy 40-50 MB RAM-ot. Animated Weather-ről van egyébként szó.
Szóval alternatívát szeretnék, a lényeg hogy pontos legyen Miskolcon, 3 fok tévedés még belefér átlagban, widget-et nem használok, az előrejelzés lenne fontos, abból is az lenne az igazi, ha nem csak napi min-t és max-ot tudna, hanem napszakokra lebontva (reggel, napközben, este, hajnalban) jelezne. Plusz természetesen ne zabálja se az akkut, se a memóriát.
Mi vált be nektek? -
atillaahun
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest