- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
-
kovisoft
őstag
-
kovisoft
őstag
válasz
vgyuri #48623 üzenetére
A Cool Readerben pont a fényerőszabályozás az, amit nagyon szeretek. A képernyő szélén végigcsúsztatva az ujjamat folyamatosan veszi le a fényerőt, aztán ha már elérte a készülék minimum fényerejét, akkor elkezdi sötétíteni a színeket. Ezzel folytonosan lehet szabályozni az éjszakai módot is.
-
kovisoft
őstag
válasz
scarabaeus #48587 üzenetére
Ez az eredeti:
"And combined into Auto Awesome moments"
-
kovisoft
őstag
Az SMS-t nem a kamu oldaltól, hanem a bankodtól kapod, mintha közvetlenül a netbankoddal kommunikálnál. A kamu oldal csak egy közvetítő a netbankod felé. Szimplán mindent továbbít, amit bepötyögtél (kivéve, amikor utalni akarsz). Ezt az Itt most nem erről volt szó dolgot meg nem értem.
Én erre válaszoltam:
"Egy konkrét válasz: token. Saját kártya vagy tranzakciónként egyedi SMS aláírás. Hekkeld meg trójaival, vagy key loggerrel!"
-
kovisoft
őstag
Pl. van egy kamu oldal, ami ugyanúgy néz ki, mint a netbankod. A trójai oda irányít át téged, miközben azt hiszed, hogy a bankoddal kommunikálsz. A token által generált és általad begépelt kódokat továbbítja a bankodnak, de amikor utalni akarsz egy bankszámlára, akkor egy másik számlaszámot küld el a banknak.
-
kovisoft
őstag
Ha az adott app multi threades, akkor az egyes threadek külön magokon futhatnak egymással párhuzamosan. Tipikus példa erre egy böngésző, amelyik az egyes fülekben más-más oldalakat tölt le és jelenít meg. Tehát igenis van értelme a több magnak, de az appoknak is ennek megfelelően kell megírva lenniük. Például illik külön threadben futtatni a kezelői felületet, hogy a háttérben futó letöltés, stb. ne okozza azt, hogy a program nem reagál a felhasználói parancsoknak.
Egyébként a fiam tabletjén is az van, amit leírtál: amikor a play frissít, akkor el lehet felejteni azt, hogy bármit csináljál vele, amíg be nem fejezte a frissítéseket. Jelly Bean van rajta.
-
-
kovisoft
őstag
Nem találtam rá beállítást a Dolphinban, de azt vettem észre, hogy fullscreen módban nem jön elő ez az ikon. Csak a nem-teljes képernyős módban, és ha lefelé húzom az ujjam (azaz elkezdek az oldal teteje felé görgetni), akkor megjelenik az oldal tetejére görgető ikon, plusz megjelenik a tab sor (füleknek hívják?).
-
kovisoft
őstag
válasz
bencus3 #48079 üzenetére
Ha van root, akkor Cryptonite. Root nélkül is tud titkosítani, de nem fogja mountolni a titkosított mappát. Alternatív megoldás lehet az EDS Lite, ebben létrehozhatsz egy titkosított konténert, abba pakolhatod a fájljaidat, amiket későbbi használatkor először kipakol egy ideiglenes fájlba. A fizetős EDS is tud mountolni, de persze ahhoz is root kell. Mindkét program esetén a kártyát a készülékből kivéve és átrakva máshova sem lehet az adataidat elolvasni, mert a kártyán a konténer (és benne a fájljaid) titkosítva van.
-
kovisoft
őstag
válasz
#79335424 #47967 üzenetére
Ha a bekapcsolást is a közelségérzékelővel akarjuk megoldani, akkor ébren kell tartani a szenzort, de ennek általában nagyon alacsony a fogyasztása, az én telómon ez 0,13 mA. Folyamatosan így használom a telefont, és nem tapasztaltam észrevehető növekedést az akkufogyásban. A teljes fogyasztás alvó módban egyébként nálam 15 mA körül van, tehát ebből a proximity szenzor kevesebb, mint az alvó módú fogyasztás 1%-a.
Én a Proximity Tool Extension-t használom erre a célra, de ez nem mindenkinél működik rendesen (nálam igen).
-
kovisoft
őstag
válasz
flash- #47815 üzenetére
Ha zsebben hordod, akkor valami proximity sensor alapú megoldást javasolnék, mint pl. Gravity Screen - On/Off. Ezek azonnal lekapcsolják a képernyőt, ha valami a közelségérzékelő elé kerül (azaz ha zsebbe teszed).
-
kovisoft
őstag
válasz
drmotto #47578 üzenetére
djvu fájlok olvasásához az EBookDroid-ot szoktam használni. Képregényt viszont még nem olvasástam rajta, de mivel kezel Comics Book és Fiction Book formátumokat is, így esélyes, hogy arra a célra is használható.
-
kovisoft
őstag
válasz
bull84ghia #47567 üzenetére
Többen már ajánlották a Locus-t, én is ezt ajánlom. Viszont ha offline turistautakat akarsz normális megjelenítéssel, esetleg még domborzati árnyékolást is, akkor nézd meg ennek az oldalnak a Locus-ra vonatkozó részét is. Az itt leírt módszerrel az offline térképre is olyan kinézetet lehet varázsolni, mint amilyen az online turistautas térképen van.
-
kovisoft
őstag
válasz
adrian94 #47043 üzenetére
Azt EDS-ben minden fájlod titkosított formában van eltárolva egy konténer fájlban. Ha kellően hosszú és bonyolult jelszót használsz, akkor a gyakorlatban nem lehet feltörni a titkosítását, tehát mások így nem juthatnak a fájlodhoz. Persze mindig ott van a lehetőség, hogy valahogy megkaparintják a jelszavadat (pl. keylogger, kínvallatás, stb).
-
-
kovisoft
őstag
Attól függ, mivel és milyen jellegű hálózati forgalmat bonyolítasz. Ha pl. legnagyobbrészt már eleve tömörített forgalmad van, akkor nem fog sokat hozni. Pl. ha Opera Minit vagy Turbo módot használsz böngészésre (mint én) vagy ha YouTube videókat nézel vagy főleg titkosított csatornán kommunikálsz, stb. Ha viszont sok a tömörítetlen és titkosítatlan forgalmad, akkor sokat tud hozni. De mint ollie említette, fizetős lesz. Ettől még megérheti, ha kevesebbe kerül, mint amennyivel többet kellene fizetned egy nagyobb internetcsomagért.
-
kovisoft
őstag
válasz
Probert75 #46484 üzenetére
Hol nézed? Mert a + gombra először az éppen futó appokat ajánlja fel, aztán lejjebb görgetve azokat, amelyek időzítve ébrednek, majd azokat, amelyek egyéb események bekövetkeztére indulnának el, s legvégül az egyéb appokat.
Ha pl. elindítasz egy ilyen kiolvasztott appot, akkor sem jelenik meg a Greenify-ban a futó alkalmazások között? -
kovisoft
őstag
Hibás a link, a kettőspont hiányzik a https után. Helyesen: MapFactor: GPS Navigation.
-
kovisoft
őstag
válasz
Viktor0610 #46326 üzenetére
Megy 4.0-n is a Google Keep, én azon használom.
-
-
kovisoft
őstag
válasz
Vikthor #45828 üzenetére
Mint már írták, ez nagyon zabálná az akksit, de megpróbálkozhatsz olyannal, hogy a közelségérzékelő segítségével automatikusan bekapcsolódjon a képernyő, ha pl. előveszed a zsebedből/tokjából a telefont. És akkor nem kell gombot nyomni ahhoz, hogy megnézd a pontos időt. Aztán ha visszarakod a zsebedbe/tokjába (vagy egy adott idő elteltével), a képernyő megint automatikusan kikapcsol.
-
kovisoft
őstag
válasz
Mika1227 #45665 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a Handcent automatikusan lecseréli a magyar (meg egyéb) ékezetes betűket olyanokra, amik benne vannak az alap SMS karakterkészletben (vagyis a balra dőlő ékezetesekre). Nálam legalábbis így működik, semmit nem kellett külön telepítenem vagy beállítanom. Lehet is szépen látni SMS írás közben a hátralevő karakter számlálón, hogy ha beütök egy magyar á betűt, akkor is csak eggyel csökken a számláló, és a végén a címzett egy fordított ékezetes à betűt kap. A gyári SMS szoftverrel á betű beírása esetén rötön leugrott a számláló 160-ról 70 körülire.
-
kovisoft
őstag
válasz
[Prolixus] #45604 üzenetére
MortPlayer-t próbáltad már? Van benne EQ, tud mappát lejátszani, ingyenes. Azt sajnos nem tudom, hogy mennyi CPU-t eszik a többi lejátszóhoz képest.
-
kovisoft
őstag
Ugyanazon az oldalon, ahonnan a témát is letöltötted legalul van egy "Other handy features in Locus" rész, ott van egy link az egyes országok domborzati (srtm) adatfájljaira. Azt is leírják, hogy hova kell kicsomagolni a letöltött zipet, és aztán hogyan kell bekapcsolni Locusban az árnyékolást.
-
kovisoft
őstag
Ha megnézed dokee78 itteni hozzászólását, akkor az alsó képen látszik a tmpois alkönyvtár. Csak nála az volt a gond, hogy az egész alsó képes mappának egy szinttel lejjebb kell lennie, egy OpenMaps alkönyvtárban. De a lényeg az, hogy a téma zip fájlt csomagold ki teljesen, a bezipelt könyvtárszerkezet megtartásával a /sdcard/Locus/mapsVector/_themes mappába. Nem elég csak az xml-t odamásolni a zipből, ha turistajelzéseket is akarsz. Nem tudom, mivel csomagolod ki a zip fájlt, én az ES File Explorer-rel csináltam, az alapból megtartja a könyvtárszerkezetet.
Az online (classic) térkép nem vektoros, hanem raszteres. A megfelelő térképszeletet mindig letölti a netről a turistautak.hu adatbázisából. Ebben természetesen ott van minden, hiszen olyan, mint egy fénykép, csak ehhez meg ugye netkapcsolat kell, ami nem mindig van túrázás közben.
-
kovisoft
őstag
válasz
dokee78 #45540 üzenetére
Nem volt ilyen mappa gyárilag
De. A zip-be úgy van becsomagolva, hogy az egész téma egy OpenMaps mappában van. A leírásban, amit idéztél is, szintén benne van:
Az SD kártyára másolva, így néz ki: SDCard/Locus/mapsVector/_themes/OpenMaps...ezen belül még könyvtárak és az OpenMaps.xml)
De most akkor végül is megjelennek a túrautak vagy sem?
Vagy megjelennek, de az a gond, hogy nem navigál net nélkül? Szerintem sem navigál net nélkül. -
kovisoft
őstag
válasz
dokee78 #45525 üzenetére
A Magyarország térkép meg sem jelenik, vagy megjelenik, de nincsenek színezve (szürkék) a túrautak?
A téma zip fájlt úgy pakoltad ki, hogy megmaradjon a becsomagolt könyvtárszerkezet?
Leírnád, hogy milyen fájlok ill. alkönyvtárak vannak a /sdcard/Locus/mapsVector/_themes/OpenMaps/ mappában? -
kovisoft
őstag
válasz
scarabaeus #45444 üzenetére
Írd a link végére, hogy &hl=en és akkor az angol leírást mutatja.
-
kovisoft
őstag
Nem a zip fájt kell bemásolni, hanem ki kell pakolni a tartalmát a megadott (mapsVector) mappába. Tehát kell ott lennie egy Hungary_openmaps_eu_europe.map fájlnak. A saját témával úgy látod a különbséget, hogy a turistautak szépen színezve lesznek a szimpla szürke vonalak helyett.
GPX, KML fájlokat még nem próbáltam, ezt passzolom...
-
kovisoft
őstag
-
kovisoft
őstag
válasz
dokee78 #45361 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy a Locusban akkor jelenik meg a témáknál a "Mutass többet" opció, ha talál a megfelelő helyre felmásolt témát. A megfelelő hely (nálam legalábbis): /sdcard/Locus/mapsVector/_themes/ ill. ide kell kicsomagolni a letöltött téma zip-et. Nálam ez így néz ki: /sdcard/Locus/mapsVector/_themes/OpenMaps/OpenMaps.xml (meg még vannak egyéb alkönyvtárak és fájlok is itt, de gondolom, az xml alapján azonosítja be a témát).
Navigálni viszont még nem próbáltam vele, de ahogy olvasom, lehet, hogy tényleg csak online navigáció van benne.
-
kovisoft
őstag
válasz
Andyka0908 #44825 üzenetére
Lehet, hogy sok fájl/alkönyvtár van a kártyádon, és a médiaszerver ezekben folyamatosan keresi az esetleges új médiafájlokat. Ezt ki lehet úgy védeni, ha egy üres .nomedia nevű fájlt teszel a mappába, akkor azt és az alatta levő mappákat kihagyja. Persze az ebben a mappában levő médiafájlok nem is jelennek meg a galériában, stb.
-
kovisoft
őstag
válasz
jonnyjoker01 #44802 üzenetére
A Hacker's Keyboard-nak van teljes magyar kiosztása. Fekvő helyzetben jól használható, de álló helyzetben túl sok a billentyű.
-
kovisoft
őstag
válasz
#53667584 #44693 üzenetére
Class 6-ig a specifikáció garantálja az adott sebességet a fájlrendszer töredezett állapotában is, a Class 10 csak töredezettség-mentesen garantálja ezt. Tehát nagyméretű fájlok (tipikusan videófelvétel) mentésére jobb a Class 10, de sok kis fájl kezelésére egy majdnem betelt kártyán jobb lehet a Class 6.
-
kovisoft
őstag
Valóban, pl. a turistautak.hu-s térképek többféle verzióban naprakészen letölthetők peter68 Naviteles oldaláról.
Mondjuk a Locushoz is letölthető szintvonalas és turistautas térkép innen, csak ez nem színezi rendesen a túrautakat (nálam legalábbis ezek mind szimplán szürkék). Ha meg külön túraréteget töltök le Locushoz innen, akkor ugyan szép színesek, de egy csomó turistaút hiányzik. -
kovisoft
őstag
válasz
zolka78 #44641 üzenetére
Ezen az oldalon megtalálod a különbségeket az ingyenes és a fizetős verzió között. Az egyik lényeges különbség, hogy az ingyenes nem kezel rátét rétegeket. Ha tehát a túristautakat rátét rétegként akarod megjeleníteni, akkor az csak a fizetőssel megy.
-
kovisoft
őstag
Ezen az oldalon felsorolnak még pár lehetőséget J2ME MIDP játékok futtatására androidon.
-
kovisoft
őstag
válasz
takibacsi_11 #44459 üzenetére
A Clean Master ráadásul rászokott arra, hogy rendszeresen értesítéseket küld kéretlenül.
-
kovisoft
őstag
válasz
karldergroße #43874 üzenetére
Most, hogy próbálgattam egy kicsit, egyet kell értsek..
-
kovisoft
őstag
Ma hallottam a rádióban, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat kijött a Meteora nevű androidos appal. Mondjuk egyelőre nem túl acélos 2.8 az értékelése a Playen...
-
kovisoft
őstag
válasz
LonGleY #43773 üzenetére
Múltkor én is kukáztam a Clean Mastert hasonló okokból kifolyólag. Valaki itt a topikban az Android Assistant-ot javasolta. Felraktam, de igazából még nincs vele tapasztalatom. Esetleg próbáld ki ezt.
-
kovisoft
őstag
-
kovisoft
őstag
válasz
ted_mosby #43232 üzenetére
Ha igazán biztonságos titkosítást akarsz és van root, akkor Cryptonite. Ha nincs root, de továbbra is biztonságos kell, akkor EDS Lite (ez inkább kisméretű file-okhoz jó, ugyanis az ingyenes változat nem tudja mount-olni a titkosított konténert, de a mount-oláshoz amúgy is root kellene).
Egyszerűbben kezelhető (és egyszerűbben feltörhető) appot majd ajánlanak mások, én a fentieket használom.
.
-
kovisoft
őstag
A Spotify felhasználási feltételek szerint:
"az alábbiakat nem szabad tenni: (a) Másolni, sokszorosítani, vágni, felvenni vagy nyilvánossá tenni a Spotify szolgáltatás bármilyen részét vagy az Ön számára a Spotify szolgáltatáson keresztül küldött tartalmat"
Úgyhogy szerintem ez a téma kicsit warezba hajlik...
-
kovisoft
őstag
válasz
Hardver Arc #42864 üzenetére
Szerintem ilyen trükkel próbál egy reklám rávenni Téged arra, hogy telepíts egy vírusirtót.
-
kovisoft
őstag
-
kovisoft
őstag
válasz
Oldman2 #42375 üzenetére
Persze, a szövegfájlnak nincsenek oldalai, de lehet bele tenni pl. üres sorokat. Vagy txt helyett html fájlt készíteni, amibe html kódokkal beleírod a fejezetváltást. Vagy doc/rtf fájlba írod a szöveget, oldalanként új fejezetet nyitva. Ezek persze csak kósza ötletek arra az esetre, ha nincs célirányos app.
-
kovisoft
őstag
válasz
Doki16 #42208 üzenetére
Én a MortPlayer-t ajánlanám. Ingyenes és jól kezeli a mappákat.
-
kovisoft
őstag
válasz
ctibor #41170 üzenetére
Én a Proximity Tool Extension-t használom. Állítólag nem működik mindenkinél, de nálam tökéletes. Alig fogyaszt valamit, mivel a telómon a közelségérzékelőnek alacsony a fogyasztása. Lockscreen nélkül használom. Ha letakarom az érzékelőt, akkor kikapcsolja a képernyőt, ha megszűnik a takarás, akkor felébreszti. Be van állítva az automata képernyőkikapcsolás is, tehát ha csak úgy elhúzom a kezem a szenzor előtt, akkor ugyan felébred a teló, de aztán egy idő után megint kikapcsol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest