- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
Mit jelent, hogy össze-vissza? Rakj be egy képet róla. Amúgy meg állítható a sortávolság.
(#59845) xSide: SystemCleanup
-
Bozek
nagyúr
Létezik olyan alkalmazás, amivel külön tudom szedni az akksi használatot úgy, hogy megnézem, mennyit evett töltés közben és mennyit amúgy? Valami szívja az akksim töltéskor, reggel ki is írta a telefonom, hogy többet fogyaszt, mint amennyit tölt...
-
Bozek
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #59663 üzenetére
Abban nincs infra, szóval felejtős. Esetleg felokosíthatod a TV-det és úgy tudod kezelni WiFi-n, de az se olcsó.
-
Bozek
nagyúr
válasz
karldergroße #59521 üzenetére
Mivel Android-os topic-ban vagyunk, ez szerintem egyértelmű. Olyan telefont tudsz mutatni, amibe normál SD megy?
-
Bozek
nagyúr
válasz
nyuszi123456 #59501 üzenetére
"Közben egy boltos azt mesélte, hogy a 64GB kártya már 2014-es technológia."
Abba a boltba se menj többet.(#59503) oncsi: "A 64-est kb 1 éve vettem (itthon még nem is lehetett kapni)" - akkor a város azon része, ahová én bementem, már külföld?
Nagyjából én is 1 éve vettem, Zalaegerszegen.
-
Bozek
nagyúr
Valahogy nem lehet Facebook Messenger-ben az üzenetbe kapott képet lementeni? Az a problémám, hogy PC-n böngészőben 960, mobil nézetben pedig 1280 pixel magas képet ment le, de ha a Messenger-en belül megnézem, akkor meg teljes méretben a fele se fér ki az 1280x720-as kijelzőre. Szóval én az eredeti képet akarom valahogy megszerezni. Sajnos a cache-be .cnt fájlokat rak, azzal meg nem tudok mit kezdeni. Esetleg ha másik program létezik erre, az is jó.
-
Bozek
nagyúr
Én nem is azt mondtam, hogy nagy falat. Csak sok esetben az alkalmazás a belső memóriába dolgozik (főleg KK alatt) és akkor már gondot okozhat, főleg, ha tele van a telefon mindenféle alkalmazással. Az említett 120 fps-es videót például a gyári szerkesztő be se töltötte, kevés memóriára hivatkozva. Igaz, a 15 perces cucc volt 7,92 GB.
(#59223) petymeg: Esetleg próbáld meg ezt, most találtam: [link]. Igaz, elvileg "csak" HD-ban csinálja meg a videót, de az is jobb, mint az SD.
-
Bozek
nagyúr
Attól függ, hogy hová másoltad be a nyelveket. Ha ez van, akkor a belső memórián a Nuance/languages könyvtárban kell lennie a huh mappának magyar esetén. De ha rányomsz az elérési útra, akkor be is tudod tallózni a megfelelő könyvtárat, ahol a languages mappa van. Ez után azonban nem árt átváltani másik felolvasó kimenetre, majd vissza a Vocalizer-re, hogy megtalálja.
-
Bozek
nagyúr
válasz
S e t h #59167 üzenetére
Eddig nem tapasztaltam különbséget, de attól még lehet. Viszont egy érdekességet mondok a Nuance hanggal kapcsolatban: a 111 helyett azt mondja, hogy Mindegy.
Na meg az NB helyett Nota bene van, de ez csak akkor jött elő, amikor gReader-ben fel akartam olvastatni egy NSO-s cikket.
-
Bozek
nagyúr
válasz
S e t h #59128 üzenetére
Ehhez még egy linket tudok adni, érdemes lementeni: Vocalizer hangok. Azzal nem kell foglalkozni, hogy .nvda-addon néven vannak a fájlok, egyszerű ZIP-ek. Csak a Nuance/languages mappába kell másolni a megfelelő hangot (magyar esetén a huh, angolnál az eng, stb.) és tud mindent. Érdekes amúgy, mert a linken szereplőt használtam anno, abban Eszter3-ig volt, ebben meg van Eszter4 is.
Meg legalább szedtem le angolt is, az is jobb a gyárinál.
-
Bozek
nagyúr
válasz
janosibaja #59062 üzenetére
17:32-kor vettem meg a Servers Ultimate Pro-t (éppen akciós) és még mindig ott van a visszatérítés gomb.
-
Bozek
nagyúr
válasz
janosibaja #59058 üzenetére
Már nem 15 perc van, hanem 2 óra a visszatérítésre.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #59050 üzenetére
Ezt találtam:
A Bírósági Döntések Tára 2009. 2126-ban ez áll:
„Nem hivatkozhat sikerrel alanyi jogsértésre – hangfelvételével való visszaélésre – a fél, ha e jogérvényesítéssel valótlan, hamis tényállítását akarja leplezni, és az igazságot tartalmazó nyilatkozatának a felhasználását kívánja személyiségi jogvédelem tárgyává tenni.”A Bírósági Döntések Tára 2011. 2442. pedig kimondja:
„Nem minősül visszaélésnek a képmás vagy hangfelvétel készítése, avagy felhasználása, amennyiben arra közvetlenül fenyegető vagy már bekövetkezett jogsértés bizonyítása érdekében közérdekből vagy jogos magánérdekből kerül sor, feltéve, hogy a képmás vagy hangfelvétel készítése vagy felhasználása a bizonyítani kívánt jogsértéshez képest nem okoz aránytalan sérelmet.”De itt van egy 2009-es eset leírása is:
A Pécsi Ítélőtábla Pf.I.20 081/2009/3. számú határozatában egy olyan ügyben hozott döntést, ahol az alperes 1.200.000.- Ft. kölcsönt adott a felperesnek bármilyen okirat aláírása nélkül, s az alperes – miután a felperes a kölcsöntartozást az ennek visszafizetése végett indított perben tagadta – a személyes beszélgetésükről szóló magnófelvétellel bizonyította követelését, melyet a bíróság meg is ítélt. Ezt követően a felperes személyiségi jogi sérelem miatt pert indított az alperessel szemben. A Pécsi ítélőtábla a Legfelsőbb Bíróság 1985. évi döntéséhez hasonlóan a rendeltetésszerű joggyakorlás követelményével, a joggal való visszaélés tilalmával [Ptk. 5.§ (2) bek.]. indokolt akkor, amikor elutasította a keresetet. Az ítélőtábla rámutatott arra, hogy a felperesnek ugyan alanyi joga van annak követelésére, hogy személyhez fűződő jogait – így a hangfelvételéhez fűződő jogát is – mindenki tiszteletben tartsa, e jogát azonban a felperes tilalmazott módon gyakorolta, amikor a jog társadalmi rendeltetésével össze nem férő célra, az alperessel szemben illetéktelen előny szerzésére érvényesítette. Az ítélőtábla értékelte azt is, hogy az eljárt bíróságok kizárólag az alperes által készített hangfelvétel alapján tudták a valós tényállást megállapítani. Mindezek alapján akként foglalt állást a bíróság, hogy nem lehet a hangfelvétel felhasználását visszaélésnek tekinteni, ha a felvétel a felhasználójával szemben elkövetett jogsértéssel kapcsolatos bizonyítás érdekében történik.Szóval a bírósági gyakorlat azt mutatja, hogy Téged nem büntetnek azért, mert a bizonyítékot illegális úton szerezted.
-
Bozek
nagyúr
válasz
attilav2 #58945 üzenetére
Google Wallet-be belépsz, bal oldalt kiválasztod a Fizetési módozatok-at, majd rányomsz az Eltávolítás-ra.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Integra #58860 üzenetére
Nem, mivel a bankkártya adataid számítanak neki. Bár VPN használatával láthatóvá válnak olyan tartalmak is, amik amúgy nem (filmek, sorozatok), de megvenni őket úgysem tudod, mivel nem külföldi bankkártyád van. Jó lenne, ha itt is lehetne PayPal-al fizetni, az talán leegyszerűsítené a dolgot.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
petipetya #58827 üzenetére
A GMail-t és az E-Robot-ot azért ne vegyük egy lap alá. Előbbinél a GCM megy, ezért kapod meg a leveleidet. Utóbbinak futnia kell, hogy működjön, tehát ott valami gond van, ha nem indul a rendszerrel.
Somatom: Ma én is az E-Robot-ot ajánlottam ismerősnek, pedig mint ismert, nagy Tasker hívő vagyok. De első ránézésre egy laikusnak egyszerűbb a robot.
Bár utána már az NFC-t is mondtam, mert ilyen WiFi ki-be kapcsolgatáshoz az a legegyszerűbb.
-
Bozek
nagyúr
válasz
batai15 #58782 üzenetére
Csak szerinted, nálam nincs vele semmi gond.
(#58783) Somatom: Igen, Tartózkodási hely néven fut és alapból kint van. Nem is tudom, hogy azokat lehet-e egyáltalán gyári KK alatt változtatni Nexus-on, mivel nem találtam ilyen funkciót. Z1 Compact-on lehet, de az ugye nem AOSP, hanem Sony ROM.
(#58784) ollie: Most néztem meg Nexus 7-en, stock KK-n és van. Képernyőképet max. este tudok berakni.
-
Bozek
nagyúr
Nincs már külön tablet-re való SwiftKey verzió. Amúgy meg a program beállításaiban a Nyelvek-be menj be és a letöltött nyelveknél a Magyar alatt ott van, hogy QWERTY. A mellette lévő billentyűzet ikonra ha rányomsz, tudsz váltani QWERTZ, AZERTY, Colemak, Dvorak, QWERTY és QZERTY között.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Andrew31 #58672 üzenetére
Próbáld ki a DSLR Controller-t. Chainfire nem szokott rossz alkalmazásokat összedobni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
norbert1998 #58634 üzenetére
Kikapcsolt kijelzőnél többet fogyaszt úgy, hogy tudja a dupla koppintásos felébresztést, mintha nem tudná.
-
Bozek
nagyúr
Ezt most nem értem. Minek van keresője?
Mondjuk az az érdekes, hogy ha az ALT-ot és a pontosvesszőt megnyomom, akkor kiírja, hogy é és át is vált úgy, hogy mennek az ékezetek. Viszont akkor meg a javaslatok nem. Jó lenne tudni, hogy miért van ez...
Más: Szerintetek e-mail fiók probléma, ha egy nap alatt 300 megát forgalmaz az Exchange a telefonban? Eddig nem volt ilyen gondom, de tegnap előjött...
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #58526 üzenetére
Igen, azt mondom. Amúgy meg be lehet állítani a fizikai billentyűzetet, hogy milyen nyelven kezelje a gépezet, de hogy ez KitKat újítás-e, azt nem tudom. Nexus 7-nél használom, szóval azon a legújabb Android van mindig.
(#58537) xSide: Igen, ki van pipálva. Magyar (QWERTZ) van beállítva, de valamiért nem akarja a jót. Pedig tudósításnál jó lenne, ha mondjuk h1-re kirakná a hazaiak 1-es számú játékosának a nevét, nem kellene az összeállítást böngészni állandóan. Minden más billentyűzettel megy rendesen, csak ott meg ez a funkció nem elérhető, kivéve az Adaptxt-t, ahol viszont a javaslatok közül kell kiválasztani a +h1-et (bár azt hiszem nem lehet számot írni oda) mondjuk, tehát az se megfelelő erre a célra.
-
Bozek
nagyúr
Kedves xSide, ha annyira isteníted a Smart Keyboard Pro-t, akkor árulj el nekem egy titkot. Hogyan kell beállítani normálisan fizikai billentyűzethez? Ha beilleszti a javaslatot, akkor nincs ékezet, csak ha az ALT gomb mellett nyomom meg az é betűt például. Na, ekkor viszont átáll ékezetesre és azok működnek, viszont ilyenkor meg nem illeszt be javaslatot. Gondoltam adok neki egy esélyt, mivel pont erre a fajta cserére lenne szükségem, amit írtál, de így nem túl jó, hogy van ez a probléma.
-
Bozek
nagyúr
válasz
jonnyjoker01 #58491 üzenetére
Szerezz be egy BT-s egeret és meg is oldódott a probléma. Vagy egy USB-s is jó, ha OTG-képes a készülék.
-
Bozek
nagyúr
Látszik, hogy öregszel. De linkelem Neked: [link]
Amúgy két olyan esetet is írtam, amit nem fogsz tudni megoldani Tasker nélkül, arra meg nem is válaszoltál. Na meg minek rakjak fel 5 problémára 5 programot, amikor azt 1-el is meg tudom oldani? Költői kérdés volt.(#58361) 7Sony7: Tasker topic
-
Bozek
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #58288 üzenetére
Félreértettél. Van egy 50 MB-os rendszeralkalmazás, amit frissítesz, így ez az 50 MB már ott lesz a programoknak fenntartott helyen is, mivel nem tudja berakni a /system-re. Vannak alkalmazások, amik ezt megcsinálják, én konkrétan a Titanium Backup-ot szoktam használni. Esetleg az SD Maid-el egy tisztítást csinálhatsz még, az is hasznos lehet.
(#58291) raziel01: Ne mondj ilyent, mert balhé lesz, amiért ezeket az alkalmazásokat emlegetjük.
-
Bozek
nagyúr
Bluray? Felesleges pénzkidobás, nem éri meg. Egy 1 TB-os külső vinyó is olcsóbb, mint azokat az adatokat kiírni 50 GB-onként.
(#58212) air: El is évülnek, mert nem biztos, hogy 10 év múlva még olyan fontos lesz, mint amilyennek ma gondolod.
De hidd el, el is vesznek, bár változó az idő, ameddig még okés a CD vagy a DVD. Lehet akár 50 év, de lehet akár 5 is.
(#58232) havri1: Elolvastad az idézett szöveget? "you can't redeem the Samsung 48 GB for two years promotional deal more than once" - szóval ha lejár a 2 éved, akkor se tudod újra felhasználni ugyanazt a promóciós ajánlatot.
-
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
Tav-Csoves #57951 üzenetére
3: MyPhoneExplorer. Már ha PC-re kell.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #57871 üzenetére
Majd xSide mond neked ilyen programot, úgyis mindenre tud megoldást, amire mi csak automatizálót használnánk...
-
Bozek
nagyúr
Ha beállítod az Adaptxt-nek, akkor az is tudja. De ez miben másabb, mint a "ma" példád? Akár beállíthatom azt is, hogy "mjnv" és kiírja, hogy "Ma jó napunk van!". Jó, ezt is tudja a Smart Keyboard, de ne állítsd, hogy csak az és más nem.
A Foldersync-es dolgot meg még mindig nem érted, ahogy látom. Mappába rendezés is megy és felhőbe is tud dátumozott mappába rendezni. Ez eddig okés is, de ha nem akarom a képeket naponta átpakolni, hanem csak hetente, akkor már gond, mert a kép készítésének az idejét nem tudja a Foldersync kiszedni a fájlból, ami nem gond, hiszen alapvetően nem is erre való.
-
Bozek
nagyúr
Az Adaptxt-ben ugyan rá kell nyomni a szóajánlatra arra, hogy +ma, de akkor egyből behelyettesíti azt, hogy Mobilaréna. Ami egyébként is jobb, mert ha azt akarod írni, hogy "ma jól érzem magam", akkor automatikusan ne írja már azt, hogy "Mobilaréna jól érzem magam"...
Vannak a következőkkel kapcsolatos szótárak abban: sportok, zene, filmek, mozik? Nekem legalább nem kell kiírnom az ezekbe a témakörökbe tartozó szavakat külön-külön, amíg meg nem tanulja a rendszer.És nem kipróbálás nélkül írom, megvettem anno a Pro verzióját.
Igen, a Foldersync megoldja, de ha hétfőn, szerdán és pénteken fotóztál, akkor azt külön mappákba rakja péntek este? Nem, mert ezt nem tudja. Olyan, ami pont az általam leírt célt valósítja meg, nem létezik.
-
Bozek
nagyúr
Az aláírásban szereplő is tud kódokhoz szöveget rendelni? Vannak benne szakmai szótárak is? Érdekes, hogy Te elkönyvelted, hogy az a legjobb és bálványként imádod. Megsúgom, van jobb is.
A másik témához:
- Melyik az a program, ami minden pénteken az addig elkészült képeid átpakolja dátumozott mappákba a fotók készítésének időpontja szerint?
- Melyik az a program, ami értesít, ha egy focimeccsen gól van? NB II-ről beszélek, a többiről tudom, hogy létezik.És még sorolhatnám, amit mással nem tudsz megoldani, csak Tasker-el. Viszont szeretném, ha linkelnél is pár olyan hozzászólását Somatom-nak, amelyikben írta, hogy "csak Tasker-el megoldható". Mert ez, hogy "Minden", nem válasz a kérdésemre.
(#57808) Flyme: Persze, a Facebook. Az oldalnál a Tetszik-re rányomva van egy olyan, hogy Értesítéseket kérek. Az miért nem jó Neked?
-
Bozek
nagyúr
Konkrétan mi volt az, amire írta, hogy csak Tasker-el megoldható, de meg lehet máshogy is? Erre azért kíváncsi lennék.
Mondjuk már alapból fura, hogy ilyent tulajdonítasz Somatom-nak, mivel ő inkább az E-Robot-ot preferálja.
(#57803) xSide: Ha megfelelően be van állítva, akkor az Adaptxt az ATR kódok segítségével.
-
Bozek
nagyúr
válasz
norbert1998 #57698 üzenetére
Ha be van kapcsolva a NET, akkor gépen keresztül. Csak a PC-s böngészőben kell rányomni a Telepítés-re és már fenn is van.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
#77081088 #57336 üzenetére
A Windows nem is, de a partíciókezelő programnak kellene. Próbáld meg az EaseUS Partition Master-t, az nálam látni szokta ezeket is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
anonymus89 #57314 üzenetére
Már van.
Miután a Google a KK-nál letiltotta a harmadik személytől származó alkalmazások számára az SD hozzáférést, raktak bele gyárilag. Mégpedig ezt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
anonymus89 #57287 üzenetére
MyPhoneExplorer PC-re, kliens a telefonra és WiFi-n keresztül szépen le tudsz menteni mindent. SMS-ek, telefonszámok, hívásnapló, de akár még fájlok is.
Jegyezzétek már meg, hogy ez a legjobb.
-
Bozek
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #57241 üzenetére
Mondjuk egy videolejátszó nem megfelelő erre a célra?
-
Bozek
nagyúr
válasz
tonyrulez #57088 üzenetére
Ha lehet fizetős, akkor mindenképp a Pocket Casts-ot ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Magisk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Béta iOS-t használók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest