- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Bagyala #131158 üzenetére
Ha még aktuális, próbáld meg ezt: [charge limit]
Bár továbbra is fenntartom hogy sok értelme nincs, de ha téged ez boldoggá tesz...
-
F.E.K..
senior tag
Arra próbálam célozni hogy a telefon van értem és nem fordítva (a kép egyébként nem manipulált, csak méretes az akku).
Minek vesz az ember egy akkut ha annak csak a 80%-át használja ki? Elég lenne kisebb is akkor nem?
(Mellesleg lehet cserélni, de jellemzően elavul mire odáig jut a használatban az ember)
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Bferibörs #131108 üzenetére
Amennyiben a munkádhoz fontosak a képek, akkor a munkáltató adjon online tárhelyet (eleve céges adatokat nem töltünk fel a céges eszközökön kívül máshova, adatgazdálkodási alapok ugye).
Ha csak magadnak fontos a dolog (mivel a munkához szükséges akkor feltételezhetően anyagilag is megéri) akkor vesz az ember saját eszközt (legalább egy nas-t és beállítatja egy hozzáértővel, de nekem például saját szerverem van ezekre), és arra küldi automatizáltan a fontos dolgokat (arról meg rendszeresen automatizált mentést készít).
Ha ez anyagilag nem fér bele... nos, akkor nem is olyan fontosak azok az adatok valójában.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
MikeWazowski #131003 üzenetére
Van olyan aki nem használja a google fotók alkalmazást? Sztem nincs...
Hát, én például egyáltalán nem használom...
-
F.E.K..
senior tag
Poweramp-nál hogyan lehet előcsalni a dalszövegek kezelését? Mármint arra rájöttem hogy rá tud keresni a szövegre a neten, egy külön goolge ablakban. Integrálva nem tudja ezt a trükköt?
Plusz kérdés: nova prime launcher-nek van külön topikja? Vagy van tipp bevált extrákhoz? Sesame-t és testla unread-ot találtam eddig, azok tetszenek, és kíváncsi vagyok hogy van-e még olyan amit érdemes megnézni
-
F.E.K..
senior tag
Google messages alkalmazásban mi a trükk hogy lehessen választani sms küldésnél a használt sim kártyát?
A telefonban ugyan van opció hogy prefered sim, az működik is mindkét kátyával, de a "mindig kérdezzen rá" opció válsztása esetén küldésnél csak annyit ír hogy "Nincs sim kiválsztva az sms küldéshez"
Van valakinek ötlete hogy hogyan kell ezt rendesen használni? (Vagy tud esetleg valaki ajánlani más sms kezelő alkalmazást? )
-
F.E.K..
senior tag
Szép napot.
Az automatizálókban jártasoktól kérdezem: lehet olyan task-ot készíteni hogy egy adott számról érkező sms szövegétől függően (néhány fix részt kellene figyelni) a értesítés hangja más és más legyen?
A telefon egy-egy számhoz most is ad lehetőséget egyedi sms jelzőhangot beállítani, és ez szépen működik is, de ugye az csak az érkező számot figyeli, a tartalmat természetesen nem.
-
F.E.K..
senior tag
-
F.E.K..
senior tag
válasz
..YanoStar.. #109733 üzenetére
Esetleg work managed device/g suite (régebbi nevén android for work)? Céges telefonokra találták ki.
Bár ez esetben a magán profilt emlékeim szerint használhatja ugyan, de a céges részt (távolról) lehet felügyelni.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
ctibor #109042 üzenetére
A nyilvános fiók követését állítsd le. Viberen jobbra fent a nagyító melett van a az ikonja, ott felsorolja amit követsz illetve újabbakat is ott tudsz felvenni.
Tartsd rajta az ujjad azon a csevegésen amitől szeretnél megszabadulni, és a felső sorban megjelenik a törlés ikon...
-
-
F.E.K..
senior tag
válasz
SunMount3r #107693 üzenetére
Pontosan ezt kértem air fórumtárstól, ha ráér remélhetőleg elkészíti.
(Vagy valaki más aki ráér, kedve is van és meg is tudja fogalmazni közérthetően. Kifejezetten jó lenne egy ilyen leírás az összefoglalóban szerintem is).
-
F.E.K..
senior tag
3 készüléken teszteltem ma:
1. asus zenfone2 : itt ~8gb hely szabadult fel a művelet után2. Alcatel Pixie tablet : ~650mb szabadult fel.
3. Huawei g6-L11b ~430mb szabadult fel (ez utóbbi készülék ezután már tudta az alkalmazásait frissíteni, ami előtte nincs elég szabad tárhely hibaüzenettel sikertelen volt.
Természetesen egyrészt ez csupán ideiglenesen jelent megoldást, illetve lehet olyan készülék ahol ez a megoldás a cache particióra vonatkozik ahogy írod.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
SunMount3r #107656 üzenetére
Android particiós gyorstalpaló:
Első mindig a "/", ezt hívják gyökér-nek. Ez alatt vannak felcsatolva a particiók, egy /system, egy /data, egy /cache, valamint egy /boot ahol a rendszer betöltésére felelős recovery van (plusz van ahol akad egy /efs is, ahol az imei-hez tartozó adatok vannak).
(A / alá csatolódik fel a külső sd kártya is ha van).
A /system az amiről el szokott fogyni a hely és normális esetben nem is látod, itt vannak az operációs rendszer működéséhez szükséges állományok és a legtöbb felhasználói program valamit azok adatai (gyorsítótár, maguk a futtatható állományok, de a névjegyek és az sms/e-mail üzenetek is, vagy egy játék mentése is például).
Méretét a gyártó határozza meg.
Ez után következik a felhasználói tárhely, a /storage alá felcsatolva és symlinkkel elnevezve, például "/emulated", vagy "/sdcard0", stb. Ezt látod belső tárhely-nek, és ennek a méretét szokták csupán általában megadni.
Ha a készülék képes külső sd használatara akkor az is id fog kerülni, a megfelelő csatolási névvel (pl. /sdcard1).
Ha van külső sd kártya akkor a megfelelő programokkal (root ez estben is szükséges) a /system egy része kilinkelhető rá (pl. app2sd, az sd kártyát is patricionálni szükséges a működéshez), így a belső tárhely"kibővíthető".
Megfelelő eszközökkel a belső tárhely át méretezhető, így /system a /storage méretéből növelhető... de nem minden készüléken működik a módszer, és persze profi rom modder szükséges a dologhoz...
A szabad helyet egyébként a beállítások-->tárhely alatt láthatod (gyartótól függ, de általában "rendszer számára fenntartott" néven hivatkozik rá).
Ideiglenes (és root nélküli megoldásképpen keresd meg a "gyorsítótárazott adatok" részt, és azt megérintve törölheted azokat, így némi helyet felszabadítva. Az alkalmazások induláskor újra legenerálják a számukra szükséges adatokat). -
F.E.K..
senior tag
válasz
#79335424 #107520 üzenetére
Vagy otthonra felhúzol egy felhő szolgáltatást (én például owncloud-ot használok), és ott csatolod fel a google drive tárhelyet ha már mindenképpen szeretnéd azon is a kérdéses állományt.
Vagy sftp-vel felrakod otthonra, onnan meg egy rsync időnként szinkronizál ahová szeretnéd...
-
F.E.K..
senior tag
válasz
#79335424 #107496 üzenetére
Az ms office androidos változata nem tud közvetlenül online tárhelyről dolgozni? A mobil változatot ugyan nem ismerem (wps office-t használok a telefonon, az mondjuk pont tudja), de a pc verziót külön győzködni kell hogy ne a felhőbe (onedrive az alap) akarjon mindenáron menteni.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Bozek #107485 üzenetére
A saját vpn kapcsolatomat vagy akkor szoktam használni amikor az otthoni rendszerben akarok valamit elérni ami amúgy nincs kiengedve (pl. haza akarok nyomtatni), vagy ha az éppen használt hálózaton valamiért nem tudok adatot forgalmazni (pl. tűzfal vagy port átirányítás van "útban").
(Vagy amikor lan-ban szeretnénk játszani, de 100 vagy még több km-re vagyunk egymástól
)
Szóval azért van más felhasználási területe is a vpn-nek...
-
F.E.K..
senior tag
válasz
bwin.party #106973 üzenetére
Nem szokása visszaszámlálni, szerintem azt nem a hivatalos youtube alkalmazás csinálja...
-
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Oxy.kiraly #106102 üzenetére
Miért nem raksz inkább eleve a nas-ra torrent kliens?
(lehet hogy már most is van benne)Transmission-t neki, a telefonra meg egy transmission gui és meg is vagy.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Predator2 #100244 üzenetére
Budapest menetrend, esetleg a gyalos navigációhoz google maps offline területtel előre letöltve
-
F.E.K..
senior tag
válasz
CoolBoy323 #95983 üzenetére
Ő... most beraktam a telefont repülő üzemmódba, és elindítottam az igo-t... simán elindult (a legutóbbi akcióban töltöttem le egyébként)
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Just_Reboot #95539 üzenetére
Változtasd meg olykor a jelszót
(Egyes készülékekben láttam arra is lehetőséget hogy adott mac addresst kitilts, nézd meg nálad van-e ilyen)
-
F.E.K..
senior tag
válasz
ambudriver #95284 üzenetére
Ilyesmi kell neked szerintem: mono bluetooth router.
(Mintha láttam volna sztereó változatot is persze
)
-
F.E.K..
senior tag
válasz
bsanya #94024 üzenetére
Üdv!
Ha van root akkor a: /data/data/com.viber.viop/databases könyvtárban éred el az üzeneneteket (tulajdonképpen csak a "viber_messages" és a "viber_messages-journal" állományra van szükséged, illetve az sd-n (belsőn) van egy "viber" nevű mappa ahol a forgalmazott állományok (például átküldöt képek) vannak.
Root nélkül esetleg adb-n keresztül lehet kimásolni, illetve ha egy új viber regisztrálás történt akkor lehet hogy már felülíródtak sajnos.
Sok sikert
-
F.E.K..
senior tag
-
F.E.K..
senior tag
Vedd ki a kártyát a telefonból és rakd be egy pc-s kártyaolvasóba (notebookokon eleve szokott lenni, de egy usb-s olvasó beszerzése sem drága), és ellenőrizd ott a file rendszer (és persze a képek) épségét.
Valamint ha eddig nem tetted volna szokj rá az időszakos mentésre persze
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Viktor0610 #90625 üzenetére
Csinálsz otthon magadnak, akkor az ingyenes lesz és megbízható is...
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Tesztelo.hu #90142 üzenetére
Például: sms to text.
Kiexportálod az egyiken, a txt-t átviszed a másik telefonra ott import (hozzáadja a meglévőkhöz).
-
F.E.K..
senior tag
válasz
holozis_HUN #90103 üzenetére
Van benne alkalmazás rejtés.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
indianjoe #89959 üzenetére
Video segítség esetleg?
-
F.E.K..
senior tag
Ismer (használ) valaki itt olyan alkalmazást amivel időzített sms-t lehet küldeni _és_ támogatja a dual sim megoldást is? Az eddig általam használt és bevált [program] sajnos nem tud mit kezdeni vele.
(Nem szeretném lecserélni a beépített sms kezelőt)
-
F.E.K..
senior tag
válasz
aprokaroka87 #89346 üzenetére
Olyat már láttam hogy egy adott válszt várt az alkalmazás a szervertől ahol a reklámok voltak... nincs válasz, már jött is a hibaüzenet.
Szerintem megoldható, de nem vagyok android programozó persze.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
aprokaroka87 #89338 üzenetére
Lehet, fejből írtam. A kettő között valamelyik jó hely lesz
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Viktor0610 #88862 üzenetére
Olyan minden további nélkül előfordulhat hogy egy már telepített akalmazás frissítés címén 'új funkciót szerez' (ezért is változott a jogosultság kezelés a frissebb androidokban).
-
F.E.K..
senior tag
Azt csak halkan jegyzem meg hogy Magyarországon a telefonbeszélgetés rögzítése a másik fél tájékoztatása és beleegyezése nélkül jogsértő... Ugye aki ilyet használ az mindig ezzel kezdi a beszélgetést?
-
F.E.K..
senior tag
-
F.E.K..
senior tag
Én ezt használom (de már van újraírt változata is).
-
F.E.K..
senior tag
Például: [tesla led]
-
F.E.K..
senior tag
Ismer valaki olyan programot amivel androidon megtekinthetőek a budapesti nyilvános térfigyelő kamerák képei? IP cam viewer-t használok dvr-ek elérésére, de a nyilvános (például az utv-s) kamerákat nem sikerült elérnem sajnos.
Flasht nem szeretnék csak ezért felrakni (feltételezem hogy flash + böngésző működne egyébként, csak kényelmetlennek tűnik).
-
F.E.K..
senior tag
Valószínűleg pluginként működik, illetve olyat is tudnak a launcherek hogy bizonyos alkalmazások ikonjait elrejtik.
Amennyiben nagyon kényelmetlen számodra a file kezelőből/ csatolmányból való megnyitás akkor próbálj ki más pdf megjelenítőt (például mupdf, acrobar reader, moon reader, stb.)
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Mr Dini #79218 üzenetére
Igen, ha a mintát módosítom vagy kikapcsolnám akkor kéri a pin-t. Az a kisebbik baj amúgy, nekem igazából a hivatkozásos képernyőzár (egy irányban felold, a három másikban pedig alkalmazást indít) lenne kényelmes, de vpn kapcsolattal... Na ez amit a biztonsági szabályzás nem enged ugye...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest