Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    válasz Dottore #82920 üzenetére

    A "para" rész:
    1. Nem tetszik a policy, hogy hogyan használhatja fel a Google a szinkronizált névjegyeket. Ezek személyes adatnak minősülnek.
    2. Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán lenne jogom beleegyezni és így szinkronizálni. Ugyanis, a sajátom kivételével, ezek nem az én személyes adataim. Csak olyan jogosultságot engedélyezhetek, amivel magam is rendelkezem. Márpedig, más személyes adatainak, idegen szerveren tárolásához sztem külön engedély kéne annak a jogtulajdonosaitól. Ők ugyanis nem feltétlenül egyeztek bele a Google feltételeibe. Ez, persze csak egy érdekes, elméleti kérdés, de azért kíváncsi lennék arra, hogy a Google egyáltalán írhat -e ilyen igényt a policy -ben.

    A gyakorlati rész:

    1. Többször olvastam már névjegy keveredésekről, duplikálódásokról. Ezer éve Androidozok, de nekem még soha nem volt ilyen. Sztem, amíg kliensen, vcard -ba mentek és azt, független szerveren szinkronizálom, addig ilyen nem is fog történni.
    2. Pár hónapja egyik ismerősöm a kezembe nyomott egy Samut azzal a kéréssel, hogy a névjegyek közti keresésnél megjelenő találatokból szedjem ki a telón kívülieket. Gondoltam, hogy mi sem egyszerűbb. Tiltok minden, kliensen kívüli névjegy megjelenítést és ennyi. Hát nem ennyi. Lehet, hogy user error, de nem sikerült teljesítenem a kérést. A keresőben mindíg ott voltak azok a találatok is, amik nem voltak a teló névjegyzékében. Persze, csinálhattam volna mindenféle vipe -okat, de nálam sohasem jött elő ilyen probléma, nem kellett semmilyen hókuszpókusz.

Új hozzászólás Aktív témák