Hirdetés
- Yettel topik
- Apple Watch
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 11 - népalma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyrpacia
csendes tag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Itt találsz rá megoldást: [link]
-
-
thyrpacia
csendes tag
Igen valóban eléggé leegyszerűsítettem az okot. A valóság az hogy az alap virtuális gép nem használ semmiféle hardveres virtualizációs technológiát. Az egészet szoftveresen oldja meg, így nem szükséges hogy a fejlesztő gép támogasson bármilyen hardveres virtualizációt. Látható hogy igen erőforrás igényes egy nagy részben konfigurálható gépet teljes egészében szoftveresen működtetni. Mivel ARM processzort virtualizálunk így az összes utasítást át kell fordítani másik utasításkészletre.
Itt jön a képbe az x86-os képfájl. Itt lecserélték az emulátor (Android) Linux kernelének ARM specifikus utasításait az x86 os utasításkészletre így már nem szükséges egy teljes ARM processzort virtuálisan működtetni. Az utasítások mehetnek közvetlenül a hoszt processzorának, nyilván felügyelten (ehhez kell hogy a hoszt támogassa a hardveres virtualizációt).Persze nem állítom hogy az x86 os kép minden esetben gyorsabb. Nálam óriási a különbség a kettő között. Míg az alap alig akart elindulni és a menüt is 3 perc volt behozni addig az x86 os pikk pakk ment mintha telefonon futtattam volna.
Nem tudom a bluestacks mit használ és hogyan működik mert nem próbáltam még, amint lesz egy kis időm mindenképpen megnézem mert nagyon jó cuccnak tűnik, de egészen biztos vagyok benne hogy ilyen szintű testreszabásra mint az alap emulátorban biztosan nincs lehetőség. Így optimalizálni is könnyebb.
-
thyrpacia
csendes tag
válasz
bendzso94
üzenetére
Szia
Én is ezzel szenvedtem de találtam megoldást. A probléma hogy ugyan elindulna az emulátor csak iszonyatosan lassan. Ez azért van mert az android arm utasításkészletet használ míg a géped nem.A megoldás ha intel procid van:
1. Nyisd meg az SDK managert
2. Telepítsd az Intel x86 Atom System Image-et. Ebből a jelenlegi legmagasabb verziószámú a 4.1.2-es
3. A. Az others mappában van egy Intel Hatrdware Accelerated Execution Mannager nevű. Ezt töltsd le.
4. Az sdk/extras/intel/Hardware_Accelerated_Execution_Manager mappában van egy IntelHaxm.exe nevű fájl. Telepítsd.
5. Csinálj egy új AVD-t és a létrehozásnál válaszd a következők legyenek a beállítások:
Target: 4.1.2 (igazából más is lehet csak legyen hozzá letöltve az x86 os image)
cpu/abi: intel atom x86
Így már egy egész tűrhető sebességű AVD-t kapsz. Amitől még gyorsabbá tudod tenni ha bepipálod a Use Host GPU opciót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mazda topik
- Motoros topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- További aktív témák...
- NVIDIA TITAN RTX 24GB (dobozos) - nagyon furcsa kishibával
- Sony Playstation 5 Slim Digital 825GB + Sony PlayStation Portal Midnight Black - FOXPOST AZ ÁRBAN!
- Skagen 816xswxc1 Ceramics White női karóra
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest