- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Ennyit dobott egy telefon gyártási költségén a memóriakrízis a Xiaomi szerint
- Így lehet kiszúrni, ha kamu AirPods fülest akarnak eladni neked
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyrpacia
csendes tag
Igen valóban eléggé leegyszerűsítettem az okot. A valóság az hogy az alap virtuális gép nem használ semmiféle hardveres virtualizációs technológiát. Az egészet szoftveresen oldja meg, így nem szükséges hogy a fejlesztő gép támogasson bármilyen hardveres virtualizációt. Látható hogy igen erőforrás igényes egy nagy részben konfigurálható gépet teljes egészében szoftveresen működtetni. Mivel ARM processzort virtualizálunk így az összes utasítást át kell fordítani másik utasításkészletre.
Itt jön a képbe az x86-os képfájl. Itt lecserélték az emulátor (Android) Linux kernelének ARM specifikus utasításait az x86 os utasításkészletre így már nem szükséges egy teljes ARM processzort virtuálisan működtetni. Az utasítások mehetnek közvetlenül a hoszt processzorának, nyilván felügyelten (ehhez kell hogy a hoszt támogassa a hardveres virtualizációt).Persze nem állítom hogy az x86 os kép minden esetben gyorsabb. Nálam óriási a különbség a kettő között. Míg az alap alig akart elindulni és a menüt is 3 perc volt behozni addig az x86 os pikk pakk ment mintha telefonon futtattam volna.
Nem tudom a bluestacks mit használ és hogyan működik mert nem próbáltam még, amint lesz egy kis időm mindenképpen megnézem mert nagyon jó cuccnak tűnik, de egészen biztos vagyok benne hogy ilyen szintű testreszabásra mint az alap emulátorban biztosan nincs lehetőség. Így optimalizálni is könnyebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Bittorrent topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 15 15ACH6 ! R5 5600H / 3050Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z690 i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB Aerocool P500B Digi ARGB 850W
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest