Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 - alap
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
pittbaba
üzenetére
Hogy az előző hozzászólást folytassam:
Én az onPreExec.-ben, vagy a háttérszál legelején (tehát nem az activity-ban!) kérném el, ami már megvan (sqlite lekérdezés). Ezt, ill. a netről érkező adatokat folyamatosan szedném össze, és alkalmanként az onProgressUpdate megjelenítené azokat, ill. jelezné, h. tart a folyamat. Az onPostExecute csak annyit tesz a képhez, hogy "oké, minden adat kirajzolva!"
Ha nincs pl. Wifi, akkor a háttérszál (hiba nélkül!!) befejezi a futást, és valahol kiírja, hogy "nincs net". Ez az az eset, amikor a háttérszál RENDBEN lefut, de a számítás "HIBÁS".
Valahova odateszel egy gombot, hogy frissítés, és akkor - ha éppen nem fut - újraindítja az egészet. Vagy, ha gondolod, időnként - ha éppen nem fut - újraindítja az egészet. Én ez utóbbit kissé "költségesnek érzem", ha látom, hol a busz, nem vagyok kíváncsi arra, hol lesz 10 mp múlva. Vagy legalábbis 3g-n nem, ami a buszmegállóban azért valószínű.Másik ötlet: a lekérések service-ként futnak, amik időnként szólnak a fő programnak, hogy ezt vagy azt írjon ki. Itt talán könnyebb a kettőnél több folyamat indítása, ill. az időzítés; de ezzel nincs sok tapasztalatom. Azt sokan írták, hogy AsyncTask helyett többnyire service-ben gondolkodnak.
Én is gratulálok a BKV kezdeményezéshez, én már a hétvégén ajánlgattam Pesten, h. létezik ilyen (csak nem találtam). Ezek szerint egy kicsit még várni kell rá... De jó lesz nagyon! Hátha még azt is megmondja, hogy egy nagy téren a 8 állásból melyikből indul az én buszom... ((Pestiek előnyben, én szegény vidéki GPS-sel közlekedem))Úúú! csak lemaradtam egy kérdésről. Ami lejárt az a ProgressDialog. Sztem., ettől függetlenül prímán működik, de lecserélhető akár Fragment-re is. Csak az olyan összetetté tenné a kódot, hogy a lényeg eltűnne, ezért maradtam a "régi" megoldásnál. Meg azért is, mert én 5 hüvelyken élek, semmi szükségem (még) a fragmentekre, majd a Note 8"-en
!
Az érték megőrzés másra vonatkozik: a végeredményt az AsyncTask osztályváltozója tárolja. Ha törlöd a mutatóját, akkor elveszik a végeredmény is. De egyébként az AsyncTask nem indítható ugyan újra, de nem veszik el (az eredmény sem), amíg új példányt nem indítasz.
Jól értettem a kérdést?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Vicces képek
- Milyen autót vegyek?
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Én is gratulálok a BKV kezdeményezéshez, én már a hétvégén ajánlgattam Pesten, h. létezik ilyen (csak nem találtam). Ezek szerint egy kicsit még várni kell rá... De jó lesz nagyon! Hátha még azt is megmondja, hogy egy nagy téren a 8 állásból melyikből indul az én buszom... ((Pestiek előnyben, én szegény vidéki GPS-sel közlekedem))
!