Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Memóriahiány és drágulás fékezheti a mobilokat, csökkentek a Q1-es kiszállítások
Új hozzászólás Aktív témák
-
pittbaba
aktív tag
Szia!
Igen, ma fogok ott tartani gyakorlatban is, hogy a szebb megoldásokat is lépésről lépésre beépítem a programomba. Lesznek nehezítések még a cikked példájához képest, biztos, hogy fogok még kérdezni a témában. Saját adatbázisból próbálom lekérni a kiválasztott BKV járat legközelebb induló járatait. Mivel a legtöbb infót az offline sqlite db-ből szedi, viszont az érzékenyebb nagyobb lekéréseket már a netről, ezért kell nekem főleg az Async task, mivel az adatok egy részét (vonal neve, megállók) már kiírom kiválasztás után rögtön, de lehet az internetről szerzett adatok csak később érkeznek meg és íródnak ki. Szerintem itt jogos az AsyncTask használata. Viszont mi van, ha éppen nem sikerül neki számomra megfelelő adattal visszatérni, mert mondjuk pont nem kapaszkodott fel a wifi? Azt is kezelnem kellene. Illetve, ha elmúlt az adott időpont (elment a következő járat ) akkor újra csináljon egy lekérést, már a frissebb indulási időpontokkal visszatérve, valahogy rá kell vegyem, hogy a háttérben emberi időközönként frissítsen.
A konkrét kérdésemre is megkaptam a választ, annyi volt a gond, amire számítottam is, osztálynévvel ki kellett egészítenem a változónevet, így már látja a változót, nem ír hibát! (van egy temérdek hiányosságom Javaból, PHP-ban dolgozom, nehéz átállni és néha csak úgy nem akar jönni a megoldás)
A cikk kapcsán felmerült egy kérdés: Az érték megőrzése ha bezárult az alkalmazás dolog írtad, hogy a példádban már lejárt. Mikor várható leírás ennek az újabb verziójáról? Fragmentekre kell rákeresnem? Ott lesz a megoldás?
A téma áthelyezése szerintem úgy lenne a legetikusabb mindenki számára, ha innen a diskurzus részeit néha bemásolod a cikked alá is. Mivel valóban ez az egyetlen magyar fórum itt van, hagy legyen meg itt is az érdeklődők számára, hasznos lesz ez egy év múlva, ha már többen mennek neki az Android home fejlesztésnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Napelem
- Suzuki topik
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- Építő/felújító topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- További aktív témák...
- Új Honor Magic 6 Lite Green
- Garanciális Meta Quest 3 128GB + garanciális BOBOVR S3 PRO fejpánt 2 db akksival
- Apple MacBook Pro 16" M4 Max 14C CPU / 32C GPU / 36 GB / 1TB / Bolti Ára 1.7M
- Weikav Record Alice mechanikus billentyűzet
- Precision 3571 27% 15.6" FHD IPS i7-12800H T600 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- Új HikSEMI 16GB DDR4 2666MHz Hiker Black + Számla + Garancia
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest