Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Igen, ez világos. Igyekeztem a kérdést a problémás részig egyszerűsíteni, ebből a félreértés. De a szélesebb problémára is szívesen fogadok ötleteket:
Adott egy String, ami EditText-ből, vagyis a felhasználótól származik (és egy adatbázis tárolja). Ezt a Stringet szeretném UTF-8 kódolású txt file-ba menteni. Ez idáig egyszerű, és két sorban megoldható.
DE!
Mentés előtt a String-en utólagos feldolgozást végez a program, néhány részét cseréli. (Gondoljunk pl. arra, hogy pl. tab-ot \\t-re, new-line-t \\n-re, vagy esetemben speciális, de olvasható tag-okat szúr be.) Erre a legegyszerűbb mód, ha StringReader-ként kiveszem a karaktereket, átalakítom, és az eredményből egy új folyamot hozok létre. A karakterek 99%-a változatlanul (vagyis egy karakterként) fut tovább, de néha a karakter helyett egy rövid szövegrész megy ki. Nem akartam új String-et készíteni, hanem azonnal az UTF-8 típusú kimenetre küldeném az adatokat.
Eddig csak olyan megoldást találtam, ami String-et, vagyis hosszabb szöveget alakít UTF-8-ra. Az 1%-nyi részben ez tökéletes, de 99%-ban ez a String csupán egyetlen karakter hosszú lesz. Van vajon erre frappáns megoldás, vagy egyszerűbben járok egy UTF-8 kódoló megírásával?
Vagy esetleg lehet-e az egész gondolatmenetet előnyösebben elrendezni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Keresünk dokkolókat
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest