Hirdetés
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Billentyűzet
Új hozzászólás Aktív témák
-
socketbind
csendes tag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Csak hobbiprojektre de használtam már egyszer.

Tulajdonképpen arra ad lehetőséget hogy HTML5+CSS+Javascript alapú alkalmazásokat lehessen fejleszteni. Ez a gyakorlatban úgy valósul meg, hogy az alkalmazásod a felhasználó számára egy "teljes képernyős keret nélküli böngészőben" (WebView van mögötte) jelenik meg, a PhoneGap keretrendszer pedig olyan Javascriptből elérhető objektumokat regisztrál a WebViewen keresztül (addJavascriptInterface() hívás) amivel te elérheted például a kamerát, a kontaktusokat, a fájlrendszert.
Szerintem kifejezetten könnyű vele fejleszteni, a jQuery Mobileal együtt használva már nagyon szép alkalmazásokat lehet készíteni. Viszont ami egy picit lehangoló volt az én esetemben az a teljesítmény volt. Legalábbis nem volt annyira fürge a válaszidő mint a natív alkalmazásoknál.
Tippek:
- Ha főleg Honeycomb és azutáni Androidon futna az alkalmazásod és hosszas optimalizálás után is teljesítménygondjaid lennének akkor mindenképpen érdemes bekapcsolni a hardvergyorsítást. (android:hardwareAccelerated="true" a manifestben, nálam érezhetően javított a helyzeten)
- Ahogy említve volt a jQuery Mobile nagyon jól passzol hozzá.
- Kattintás érzeklésére ne a "click" eseményt használd hanem a "touchstart"-ot.
- Fenejó dolog a PhoneGap Build szolgáltatás ha több platformra is ki szeretnéd adni az alkalmazásodat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest