- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #87149 üzenetére
értelmes ember nem vesz otthonra csak úgyból használható notit újonnan teljes áron, mert minek? (ha munkára veszi, ami kitermeli az árát, az más) más esetben meg már van 200-ért értelmes noti is, ami kevesebb egy S7+ árához képest.
nehogy már arra az irányba menjen el a tablet ajánlás (is), hogy vedd meg a legdrágábbat, mert az űberbrutáljó, az nem fog röcögni, jó lesz sokáig, le van szarva tényleg annyira jó, hogy vedd meg inkább áruhitelre...
agyam eldobom már lassan ezen a világon -
cidalain
veterán
válasz
rtitusz #87126 üzenetére
Lenovo P11, P11 Pro
Xiaomi Mi Pad 5
Samu A széria középkategória alja, nem a bika hardverről híres.
Ugyanakkor a tervezett felhasználás tényleg nem hardvergyilkos, így én nem feltétlenül javaslom erre a bika hardvert csillióért 6 évre hozzáállást, hanem inkább egy stabil felső-közép gép olcsóbban, aztán 2-3 év múlva csere egy hasonlóra (ha a körülmények változnak, és erősebb gép kell, akkor következőnek erősebbet veszel) -
cidalain
veterán
válasz
peti439 #87114 üzenetére
Xiaomi Mi Pad 5, az már nagyon túlmegy árban?
Kintről most olyan 120 körül van a global romos (339 euró a gooboo-n), itthon azért drágább, 150 körül van
Azért a felsorolt dolgokhoz, főleg a játszáshoz nem igazán alkalmas egyik középkategóriás androidos cucc 100 alatt.®abstract®
Úgy írtam, ha az ünnepig feltöltik az EU raktárat, akkor nincs gond, mert innen már kiszolgálják, az ünneptől függetlenül. -
cidalain
veterán
válasz
peti439 #87110 üzenetére
A leírtaknak nincs közös halmaza.
Ha a prémium iPadhoz akarod hasonlítani, akkor prémium android kütyüt vegyél. Azt nem kapod meg bagóért.
50-100 között belépő-középkategórás androidos cuccok vannak, nem kívánságlista szerint összelegózott hardverrel (azaz nincs Snapi és erős és sztereo és jó kijelző egyszerre)
A megfelelő teljesítményt mihez kell nézni? Más a megfelelő egy 3D játékhoz, és az emailezéshez.
Szóval pontosítani kellene, hogy mihez kéne a cucc mi az elvárás. -
cidalain
veterán
válasz
®abstract® #87108 üzenetére
(január 31-től van az ünnep, és ez az EU raktárakat, az itteni dolgozókat nem igazán érinti. Ha leaz addigra itt raktáron cucc, akkor vehető is fennakadások nélkül)
-
cidalain
veterán
válasz
szimla65 #87074 üzenetére
Töltést veszi?
Nyomd hosszan a powert (30 sec mondjuk), ezután biztosan kikapcsol (ha esetleg bekapcsolva lenne)
Ezután power + hangerő fel egyszerre sokáig, akkor be kéne jönnie a recoverynek. Ekkor egy factory resetet neki.Ha semmire sem csinál semmit, akkor elkezdeném intézni a garis ügyet. (És vennék egy levél nyugtatót, mert nem lesz egyszerű, és gyors menet, de megoldható)
-
cidalain
veterán
Ja, úgy tűnik ne kari előtti héten akarjon az ember ajándék műszaki cikket venni, mert akkor azt fogja mondani a lereskedő, hogy kell vagy nem kell ennyiért ez itt a kérdés. A másik, hogy oké, hogy ennyi, de nálunk legalább van készleten (mert sok helyen az is probléma már). Bár nyilván azért benne van a bezuhanó forint is a képletben. Ezek miatt nem nagyon számítanék sokkal jobb árakra január elején sem.
-
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #87053 üzenetére
Nem tudom hol nézted az iPad 9 árát, de azért ennél jóval olcsóbban is van Netflix HD képes androidos cucc. Ráadásul az iPad 4:3 arányú kijelzős, ami filmezéshez nem ideális (bár lehet nézni rajta, de túl nagy lesz a fekete csík)
Olcsóbb androidos:
Lenovo Tab P11 (most kb 120k)
Samsung Galaxy Tab A7 SM-T500 (ez ugyan most 90 körül van, de egy hónapja 70-ért is meg lehetett venni hivatalos viszonteladótól - ami messze jobb az iPad 9 áránál) -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #87050 üzenetére
Azon a félmondaton átlendültem.
Bár manapság minek néznék memóriakártyáról filmet, ez akkor volt menő, amikor a telókban, tabokban 16 giga tárhely volt. Amikor már 128/256 giga van, akkor bőven elfér a film magán a gépen is... És nem is macerásabb rátenni, mint a benne lévő memókártyára. -
cidalain
veterán
4 mag 2 giga rammal kb ennyit tud a mai világban. Az appok egyre jobban fárasztják a vasat, ahogy frissülnek úgy kerül beléjük egyre több minden, ami persze a régebbi gépeket már megnyekkenti.
Az nfl.com önmagában egy agyonscriptelt weboldal, az erős gépen is szarul-lassan jön be nálam, el tudom képzelni milyen lehet az appjuk...
Egy fokkal jobb 8-as a Lenovo M8 fullHD, 8 mag 3 GB ram, frissebb droid. Alzáról 60k: [link] mondjuk hosszútávra ezzel sem lehet tervezni, de 2-3 évet elmegy még, ha az igények nem változnak.(Nincs összeesküvés, az app gyártók nem részesednek a hardvereladásokból, nekik tényleg az a fontos, hogy az appjuk csillivilli legyen, szebb, jobb, többet tudjon, mint a konkurens app. A fejlesztés során a korlátlan erőforrásokat veszik alapul, ezért a régebbi gépes tulajok megszívják)
-
cidalain
veterán
válasz
baal-amiga #87004 üzenetére
De a 4k csak a Prémium előfizetői csomaggal érhető el.
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #86998 üzenetére
de várájááá. a chipkészlet lista eddig is ott volt?
de ha ezt tekintem alapnak (készülék, és chipset lista), akkor itt nincs szó a Widevine L1-ről sehol. Na délután-este felpattintom a netflixet a tabra, mert a chipset listán rajta vagyok. Hogy veszem észre, hogy a stream HD vagy nem HD?
(eddig letojtam a magam részéről a dolgot, mert a tévén néztem a netflixet - bár ezután sem fogom tabról, de azért megnézem mi a helyzet) -
cidalain
veterán
válasz
Oldman2 #86996 üzenetére
oké, de akkor csak olyan lista kirakása jó, ahol a Netflix listáján nem szereplő tableteket saját magunk teszteljük le, és megerősítés után kerülne a listára.
illetve kérdés, hogy pl a Pad 5-ön miért megy?
-tényleg nem aktualizálja a listát a Netflix, és amúgy tényleg engedélyezett eszköz
-vagy a Xiaomi tudja hogyan kell átverni a Netflix appot - ez esetben kérdés hogy ezt a Netflix egy app frissítéssel meg tudja-e oldani - így elképzelhető hogy később elveszti a tab a HD lejátszást -
cidalain
veterán
válasz
Oldman2 #86988 üzenetére
és az miért lenne jó?
A HD Netflix nem fog menni ha a Netflix nem támogatja, nem ad pluszt a lista, továbbra is olyan gépet kellene venni, ami a Netflix listájában benne van - ha ez szempont persze.
(de múltkor olyasmi tesztek is voltak, hogy mintha régebbi Netflix appal tökmindegy volt a certificate megléte, mert ment a HD)
Ugyanakkor arra sem érdemes játszani, hogy majd később esetleg felkerül a Netflix listájára, mert az nem rajtunk múlik, és a gyártó lehet hogy tojik arra, hogy a Netflixnél rákerüljenek a listára.
Tehát egy Widevine L1 szabványt támogató DE Netflix listán nem lévő tabletek listája a HD Netflix lejátszás szempontjából mindegy#86991 Oldman2
Erre az a válasz, hogy mert nincs rajta a Netflix támogatott eszközök listáján. (tulajdonképpen a Widevine L1 szabvány emlegetése nem is lenne fontos).
A Netflixes lista meg ott van az összefoglalóban, akinek ez fontos, az arról a listáról válasszon gépet. -
cidalain
veterán
válasz
Sanyi.mTs #86982 üzenetére
A Netflix HD azon múlik, hogy az adott vasnak van e Widevine L1 tanúsítványa, ÉS a Netflix támogatja e. Ebből következik, hogy van olyan tablet ami ezt nem tudja, és ez nem feltétlenül HW kérdés.
Jelenleg Samsung, néhány Huawei, Lenovo P széria, pár Yoga ami biztosan tudja a HD Netflixet. Van pár másik tab is, ami rendelkezik a WideVine L1 certificate-tel, viszont a Netflix HD kompatibilis eszközök listáján nincs rajta...
A Lenovo M10-nek viszont nincs Widevine L1 cert-je, így ez biztosan nem fog HD Netflixet. -
cidalain
veterán
válasz
Zoli-bácsi #86980 üzenetére
A sima HD felbontás 10"-on eléggé gagyi, a Lenovo M10 FHD Plus azért jobb választás.
Jobb napokon simán megkapod ezt is 70-ért. Tegyük hozzá hogy most rosszabb napok vannak, sehol sincs akcióban... a hétvégét azért megvárnám. -
cidalain
veterán
Alapvetően Skype/msg esetén mi a francot érdekel minket, hogy a rendszer pörgős-e?
Mama este hatkor bekapcsolja a tabot, és olyanmindegy hogy a power nyomása után 34 másodperccel, vagy 72-vel tudja elindítani a skype-ot. Ha egy progi betöltődik a memóriába, akkor azzal extra problémák már nem nagyon lehetnek, főleg, mivel mást nem nagyon terveznek használni. Pláne nem egyidőben, nem valószínű hogy mama a skype chat közben yt-ról néz valamit, meg közben 8 ablakon böngész...
Szóval szerintem csak ilyen kapcsolattartás feladatra vehető 2 GB ramos 10-es tab, mondjuk én inkább Lenovo-t vennék, az legalább egyben van.
Beállításhoz berakod a google fiókodat (mamának nem regelnék külön, de ha van neki, akkor oké), felpakolod a skype és msg progikat, aztán ki is szeded a google fiókot. Facebookot még véletlenül sem telepítünk, mert nem kell. Msg Lite is jó, sőt. Amit lehet, eltávolítunk, de a Lenovóban nincs sok szemét. -
cidalain
veterán
válasz
poizze123 #86914 üzenetére
Ha elég a 8" akkor Lenovo M8 FHD
Ha kellene a 10" akkor egy kicsit tenni kell a kerethez hogy a Lenovo M10 FHD Plus meglegyen (most éppen a linkelt helyen a legolcsóbb)
Bármi más itthonról sokkal gyengébb konstrukció ezen árak alatt, mind kijelzőben, mind ramban, és teljesítményben. -
cidalain
veterán
válasz
®abstract® #86909 üzenetére
Goboo-n aktív még a 2 kupon Mi Pad-ra, így 309 euro a vége, ami 110 k huf. Majdnem egyforma az ár, Lenovo 105...
Én a Xiaomit venném. Alternatív friss rom biztos hogy 3-4 év múlva is lesz rá. A gyáriban frissítésben nem vagyok biztos, de ez állítólag jobb lesz mint a régi Pad-ek frissítése.
-
cidalain
veterán
Mi Pad 5 elvileg elhozható Goboo-ról 309 euróért free shippinggel Spanyol raktárból (kb 110 ezer), ami elég korrekt.
(Alapár 369, de van egy -40 és -20 kupon hozzá) -
cidalain
veterán
Ha az ár tartalmazza az áfát, akkor max a posta vámeljárási díját kell megfizetni, ha a posta hozza (de az áfás számlát majd be kell mutatni nekik). De az Ali standard shipping opcióval nekem mostanában az Express One futár hozta, ott nem volt ilyen költség. (Igaz, azok ilyen 20-25 USD cuccok voltak)
-
cidalain
veterán
válasz
duckload #86850 üzenetére
A tablet is jó, ajánlott, az említett feladatokra bőven elég.
Az ára is jó most 70 körül. Hasonló műszaki tartalom nincs olcsóbban itthonról.@beci
Amire neked kell, arra tényleg túlzás az Air, de ha a pénz nem számít, akkor mehet persze. Ha ez a bő százas mégiscsak jobb helyen lenne máshol, akkor tökéletesen elég egy Mi Pad 5. -
-
cidalain
veterán
válasz
pataslogeza #86752 üzenetére
Huawei Matepad - egyiken sincs Google, viszont a Harmony OS Android alapú cucc
Huawei Mediapad - van rajta Google, de régebbi konstrukciók@#86749 fordjee
Ez tabletfüggő. Ki kell próbálni. Van hogy hosszáformázza a belső tárhelyhez, így egyben látszik azzal, van hogy külsőként van, és engedi a progik rátelepítését. És persze van hogy nem lehet telepíteni rá, csak fájl tárhelynek jó.
Viszont ha engedi a tabod a telepítést akkor ha a kártya elromlik, akkor minden összeomlik ami rajta van, illetve sokkal lassabb is olvasni-írni, így ez nem túl szerencsés egyébként olyan bővítésre amit szeretnél. (Illetve a nagy méretű játékok - amik jellemzően komolyabb 3D játékok - nem feltétlenül lesznek élvezhetően futtathatók a te gépeden) -
cidalain
veterán
válasz
pakfong #86742 üzenetére
Külföldi webshopban láttam úgy hogy Lenovo Tab M10 Plus TB-X606F Iron Grey 64GB, 4GB RAM (ZA5T0302SE / ZA5T0374SE)
Tehát az adott webshop sem tesz különbséget. Lehet hogy az egyik megrendelő ilyet kap, a másik olyat. El tudom képzelni hogy kifogytak A gyártó memórachipjei, és a másik verzióban B gyártó memóriachipjei vannak (és ez ma pl egy totál valid probléma, hogy elektronikai alkatrészből hiány van). Egy user számára így a tab tökugyanolyan, de típusban mégis más. -
cidalain
veterán
Hát ez könnyű kérdés, ha a Netflix HD kompatibilitási listát összevetem a max büdzsével akkor csak a Samsung Galaxy Tab A7 (SM-T500) tablet jön ki nyertesen.
Ugyanakkor ez semmi extra hardver, csak 3 GB ram. Hogy elmegy e 5 évig az jó kérdés (igaz ez a 300k tabra is persze). Ha igen, akkor pörögni fog e gond nélkül? Valószínűleg nem. Rajzolás? Végülis lehet, de ki-mit ért alatta, de 80-ból nincs spéci nyomásérzékelős tollas cucc, ahhoz dupla pénz kell kb. -
cidalain
veterán
Oké, Lenovo szeret legózni. A HD-sben van 2 GB ramos verzió is (írtam is hogy olcsó HD-s), de csak a pontos típuskódból derül ki hogy ki melyikre gondol pontosan.
Egyébként meg kell lesni közelről. Ha valakit nem zavar egy 10" HD felbontás 30 centiről nézve, akkor megveheti :) -
cidalain
veterán
válasz
zolokas #86652 üzenetére
Nem lehet. Ennek a védelemnek a feltörése illegális műveletnek számít, így ez itt a fórumon tiltott téma. (Ugyanaz a szitu, mintha lopott tabletet szeretne valaki újra használhatóvá tenni)
A legális eljárás, hogy a korábban használt Google accounttal kell belépni, majd az eszközről le kell választani a Google accountot, ezután hozzáadni az újat. Ha ismered a korábbi tulajt, akkor ő készséggel segíteni fog. Ha használtan vetted, és a korábbi tulaj nem segít, akkor csináljátok vissza az adásvételt.
Minden másra ott a Google kereső.
-
cidalain
veterán
válasz
fordjee #86650 üzenetére
Mert a boltnak csak annyit kell vállalnia. Kész. Van ahol leírják az ársávokat, és ezt odateszik, pl Mediamarktnál
"A jogszabály által előírt kötelező jótállási időn felül a gyártó önkéntes jótállást is vállalhat, melyet akár többletfeltételhez is köthet. Kérjük, az önkéntes jótállás feltételeiről minden esetben körültekintően tájékozódjanak a gyártó elérhetőségein!"
Szóval a bolt ad 1 évet (mert annyit kötslező 10-100ezer között) de tessék meglesni a gyártónál, hogy ő vállal e többet (a bolt ezzel nem akarunk foglalkozni, nem fogja kiírni, nem is érdekli őket)
-
cidalain
veterán
válasz
fordjee #86647 üzenetére
Nemtom, de én is gondolkodtam már ezen. Veszel egy terméket 75-ért, a törvény szerint 1 év garival. De a gyártó vállal rá kettőt. De persze ez csak weboldalon elérhető, mert a garijegy sosincs kitöltve. Ha ad a bolt sajátot, azon 1 év lesz. 1.5 év után bedöglik, mész a gyártóhoz, az meg azt mondja hogy hahó erre csak 1 van, mert csak 75-be került. Hogy a francba bizonyítom, hogy amikor vettem még 2 éves garisnak hirdette a gyártó a weboldalán?
-
cidalain
veterán
válasz
fordjee #86639 üzenetére
Az ársávos garancia miatt, amit a törvény előír a műszaki cikkek esetében, ekkora vételár mellé 1 év garit kell hogy vállaljon a bolt. Csakhogy a gyártó ettől eltérhet plusz évek adásával (kevesebb nem lehet az előírtnál). A Samu tabokra 2 év gyári Samsung gari van. Az első évben tökmindegy hogy a boptba vagy a Samuhoz viszed, de egy év letelte után a bolt már nem foglalkozik vele, de a Samu szervizbe viheted még...
-
cidalain
veterán
válasz
baal-amiga #86633 üzenetére
Jó, ez így nem fedi a valóságot teljesen
Aktív kapacitív tollat minden érintős tablet támogat! Ezekben van elektronika, és akku is, így vékony heggyel is megfelelő elektromos mezőt tud csiholni (amit a kijelző érzékel). Drágábbakba a hegy nyomásérzékeny, és BT kapcsolaton keresztül a megfelelő appnak ezt is tovább tudja adni.
Passzív nagy bubis végű tollat is minden tablet támogat. Kb azt tudja, mint az ember ujja. Se többet, se kevesebbet.
A különleges tollak, mint Samsung S-Pen, Huawei M-Pen mind passzívak. Nincs bennük elektronika, a truváj a tabetben van, nyomásérzékeny réteg van a kijelző előtt (így ezeket a tollakat nem is kezeli semmi más tablet, amiben nincs ilyen réteg - a Samu A7-ben sincs ilyen, így nem kezeli az S7 tollát)
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Drughi #86559 üzenetére
Ahol a terméknél oda van írva hogy Inc VAT, vagy Inclusive VAT, ott benne van az áfa az árban, itthon nem kérheti a posta, vagy ha mégis, akkor a számlával igazolni tudod, hogy már fizettél ilyet.
Másrészt a Banggood-nak van EU raktára, és ha onnan rendelsz akkor semmi áfa/vám/egyéb biszbasz tutira nem lesz. A Ship from opciónál ha lehet válaszd a CZ gombot (=cseh raktár), esetleg PL (=lengyel), ES (=spanyol). Lehet hogy némelyiknél lesz 1-2000 posta, de cserébe 1 hét alatt nálad lesz, és nincs extra fizetés.
De korábban kínából is itt volt sarcmentesen ha az EU Priority Line postával hozattad, mert akkor a webshop intézte ezt amikor behozta az EU-ba, neked meg már az EU területéről adták fel (innentől ugyanaz mint az előző bekezdés)
-
cidalain
veterán
válasz
Drughi #86556 üzenetére
Banggood-on is valós a garancia! Igaz, az intézése macerásabb, mert nem a sarki PC boltba kell vele leballagni, hanem külföldre kell visszaküldeni.
Tudomásom szerint nincs hazai hivatalos forgalmazó.
Ha esetleg magyar weboldalon mégis meg lehet venni, ők ugyanúgy kínából fogják megrendelni, ráteszik az árrésüket, garinál meg franc tudja mi van, de nem lesz benne köszönet (hisz nekik csak az a lényeg, hogy zsebre tegyék az árrést, és lehúzzák azokat a magyar embereket, akik nem tudják hogyan kell kintről rendelni, vagy nem mernek kintről rendelni) -
cidalain
veterán
válasz
rep3at #86526 üzenetére
Android 3.2, 2 magos soc és 1 GB ram - szóval nem.
Ipari gépnek vegyél használtan Samsung Galaxy Tab Active 2-t, bátran ajánlom, én is használok ilyet melóban (bár ez csak 8"-os, de egy kézben tartani, közben a másikkal nyomogatni bőven jó, sokszor nem asztalnál kell használni)
Ez olyan 140 volt újkorában, használtan szerintem kb 70 lehet most, ha van eladó. Ütésálló tok, üveg, por és cseppálló (pl szemerkélő esőben oké), tudja az 1 méteres leesős katonai szabványt, és gyárilag járt hozzá az S-Pen toll. -
cidalain
veterán
válasz
Atomcsirke #86497 üzenetére
Nincs.
Lenovo P11 és ettől felfele, némelyik Huawei, Samsungok (az A szériában lehet hogy nem mind), és a Mi Pad 5.Szóval ha olcsón kell akkor a Samu SM-T500 70k körül, ha minden igaz ennél nincs olcsóbb Wv L1-es tablet.
-
cidalain
veterán
válasz
batai15 #86492 üzenetére
Szarkazmus ON: MINDEN tablet kínai, még az iPad is ;)
Teclast, Alldocube, Chuwi az értelmes másodvonalas kínai gyártók, ezek kínálatát kell nézegetni értelmes helyen, mondjuk Banggood shopban. Mindjárt itt a 11.11, várhatóak jó árak.
Alapból ennyiért 8" méret és 3 GB ram fér bele kb. Ramból ez alá ne add. De lehet hogy az akciók során egy-egy 10" gép is befigyel a keretbe. De kisgyereknek inkább 8-asat vennék, azt sokkal könnyebb kézben tartani. -
cidalain
veterán
válasz
helixP #86453 üzenetére
Ahhoz okosnak sem kell lennie elég egy időzítős. 5k körül vettünk a cégnél Silvercrest (vagy mi, Lidl-s cucc). Este 6-tól reggel 6-ig állítottuk ON-ra, hogy a céges udvarban csak éjjel menjen a nyestriasztó (nem a kocsiba raktuk, hanem a parkolót pakoltuk körbe a sípolókkal)
-
cidalain
veterán
válasz
nagypasztor #86349 üzenetére
Nekem nem foltos a Mi Pad 4, ha ez jelent valamit. Nekem 8"-os van.
-
cidalain
veterán
válasz
pyxystyx #86345 üzenetére
Jogszbály szerint jár el az üzlet. De a nagyobb gyártók (Samu, Lenovo, Huawei) gyárilag 2 év garit ad a készülékeire ha hivatalos forgalmazótól veszed. Szóval az üzletbe 1 évig viheted vissza, de a gyári szervizbe 2 évig küldheted vissza (az első évben is mehet persze rögtön a gyártóhoz, de akkor érdemesebb a bolton keresztül intézni)
A drágább cuccoknál megegyezik a bolti-gyári gari időtartama, a nagyon drágáknál meg 3 év bolti gari a kötelező. -
cidalain
veterán
válasz
TabletEsBT #86338 üzenetére
Ez mondjuk már elég régi, 5-6 éves, csak 2 GB ram van benne max, csak kártyaolvasózni jó lehet, de nem adnék érte sok pénzt.
SM-T590-et keresnék használtan, ez android 10-ig frissítehtő, korrekt cucc (esetleg 580, de ez is régebbi, android 8-ig frissül) -
cidalain
veterán
válasz
TabletEsBT #86323 üzenetére
Régebbiek közül Samsung A széria (többféle is van), Huawei T5 10, Huawei M5 Lite - de csakis 3 GB ramos verziók. (Ezek a Huaweiek még Google-ösek). 40-45 körül talán meg lehet csípni ezeket használtan. Esetleg Lenovo tab4 8 Plus (de ez csak 8" méretű).
Azt gondolom ezeknek a BT-jének jónak kell lennie, stabil gépek. -
cidalain
veterán
válasz
nagypasztor #86316 üzenetére
Én Samu vonalon maradnék. S7, vagy S7 FE. S7 FE újabb, de gyengébb. S7 normális boltból 212k (ha hosszú távra tervezel, akkor mi az a pár ezres plusz a keretedhez? Semmiség).
-
cidalain
veterán
válasz
nagypasztor #86308 üzenetére
esélytelen szerintem ekkora távra tervezni egy ilyen eszközzel.
Samu csúcsoknál is kb 3 év terméktámogatással lehet számolni, max 2 nagy android verzió ugrás fér bele. persze a security patch-ek jönnek közben rendszeresen.
3-5 évre tervezve még azt mondom, hogy egy csúcsgép oké, de hozzá kell tenni hogy 5 év után lehet hogy egy középkategória is tudni fogja azt, mint az öreg csúcsgép. Persze, nem azt mondom hogy ne működne el 8 éves koráig, mert simán lehet, hogy elfog, csak ez már lutri (és az is lutri, hogy ott ugyanúgy az elvárásoknak megfelelően fog e teljesíteni az akkori környezetben). Gariidőn kívül meg bármilyen hiba gyakorlatilag GTK-ra vágja a tabot. (mivel mesét tennél rá, ezért gyerek is van a közelben, gondolom, ott azért a leesésre nagyon figyelni kell, egy törött kijelző cseréje kész katasztrófa árban egy mai csúcsgépnél) -
cidalain
veterán
válasz
TabletEsBT #86294 üzenetére
A probléma, hogy a kínai cuccok hardveroptimalizálása nem a legjobb. A noname kínai cuccoké meg még rosszabb. A DuoDuogo meg annyira noname, hogy sosem hallottam róla.
Vegyél egy értelmes terméket, valószínűleg minden gondod meg fog oldódni. Samsung, Lenovo bátran vehető. De értelmesebb kínaival is be lehet próbálkozni.
Nem tudom milyen egyéb dologra használnád a tabot, ha másra nem, akkor egy olcsóbb 2 GB ramos Lenovo is elég lehet erre. Ha azért általános felhasználásra is kell, akkor
Samsung A7 SM-T500
Lenovo tab M10 FHD Plus -
cidalain
veterán
válasz
duckload #86291 üzenetére
Samsung A7 SM-T500
Lenovo tab M10 FHD Plus
Ez a kettő ajánlott a gondtalan netezgetéshez. Hátrány, hogy 70e Ft kell mindegyikhez (egy-egy akciót megcsípve 67-68 értelmes boltból). Ugyanakkor ez alatt ma itthonról sokkal gyengébb cuccok vannak, mind kijelző, mind RAM tekintetében. Nagyot dob a felhasználói élményen az a +10e Ft.
Külföldről ugyanakkor lehet a kereteden belülről is venni ajánlott kínai tabokat, ha ez játszik. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
bigyo108 #86283 üzenetére
Ha nem találsz gyári akkut, vagy utángyártottat kínából, akkor örülsz, ha tudsz venni valami akkut, de az zicher, hogy a csati nem lesz olyan. A régiről le kell csapni, és ráforrasztani az újra. Általában nincsenek túlbonyolítva 2 madzag, piros-fekete, kész.
De alin, ebay-en látok utángyártottat, azt kellene bepróbálni, persze ha megéri. Ha nem akkor inkább új tabletNekem is van akkuhibás tabom. De sajna az akku mellett a tápáramkör is elszállt, vagy passz. Kiszedtem az akkut, és raktam helyére egy tápegységet opyan teljesítményre tekerve, mint a specifikáció szerint az akku. És nem ment. Így megspóroltam egy akku rendelést.
-
cidalain
veterán
válasz
szotyika77 #86267 üzenetére
Akkor el is dőlt szerintem
Én is a Lenovot venném. -
cidalain
veterán
válasz
szotyika77 #86262 üzenetére
mindkettő ajánlott. ha a Samsung bejön, mert mondjuk olyan telód is van, akkor az közelebb fog állni a szívedhez, a Lenovoban meg mégiscsak 4 GB ram van, és nem mókolták szét a gyári android felületet annyira. Ha van lehetőséged nagyobb offline boltba elmenni, akkor ezeket szerintem meg tudod nyomkodni élőben is.
Ha a filmezésbe a Netflix is beletartozik, akkor a Samu tudni fogja a HD-ben a lejátszást, a Lenovo nem. -
cidalain
veterán
válasz
Jack000 #86201 üzenetére
Itthonról ez a kettő ajánlható jó szívvel, viszont a keretedhez még 5000 forintot hozzá kell rakni.
Lehet venni tabletet 65 alatt is, de azok jelentősen gyengébb gépek, mint ez a kettő 70-ért. -
cidalain
veterán
válasz
Magicrat #86192 üzenetére
A normális tollas tabet nem olcsó mulatság. Mivel egyetemre lenne a gép, ezért nem lehet belépőszintű kacattal próbálkozni. 50-ért normális alap tabetet sem kapni, akkor maradjon a papír-ceruza inkább.
Én Lenovo P11-et vennék, vagy megvárnám hogy itthon kapható legyen a Xiaomi Mi Pad 5 (hetek kérdése). A Xiaomi közelebb lesz a 100-hoz, mint a P11, de felette lesz az is. -
cidalain
veterán
válasz
TurpiUrfi2 #86178 üzenetére
Samsung A7 SM-T500
Lenovo M10 FHD Plus
70 körül mindkettő beszerezhető értelmes boltból, hivatalos forgalmazótól 2 év hazai garival.Az hogy mikor mi van EU raktárban, számunkra nem kikövetkeztethető, gyakran kell nézegetni, ha van, gyorsan le kell rá csapni (pláne, ha jó áron van). De kiszámíthahatlanok a kínaiak, az is lehet hogy már nem lesz, ezért végtelenségig sem érdemes várni (én megállapítanék egy max árat, és egy max időpontot, hogyha addig annyiért meg tudod venni, akkor ok, de ha nem akkor B verzió lép életbe - pl másik tab kintről, vagy valami itthon elérhető)
-
cidalain
veterán
válasz
TurpiUrfi2 #86176 üzenetére
Külföld és a garancia:
Ugyanúgy kapsz a tabletre 1-2 év garit, típusa-boltja válogatja. Na de ezt érvényesíteni macerás, és időigényes. Nyilván egy elromlott gépet vissza kell küldened, neked kell intézni a külföldi csomagküdést, ami általában nem is 1500 forint. És ez ráadásul nem 2 napos folyamat, nyugodtan lehet 1 hónapot rászámolni míg megfordul a cucc. Banggood kínai tablet rendelés szempontból nagyon ajánlott webshop, rendelkezik EU raktárral, illetve olyan shipping opcióval, higy kínai raktárból rendelve sem kell áfázni.
De jellemzően ekkora összegből bőven jobb hardvert találunk a kínai gépekben, mint bármiben itthon. 60-ért itthon jó szívvel nem is tudnék 10-es tabot ajánlani. Alap legyen a 3 de inkább 4 GB ram, fullHD kijelző. Itthon Samsung Tab A7, vagy Lenovo Tab M10 FHD Plus ami már megüti a műszaki küszöböt. -
cidalain
veterán
válasz
f_sanyee #86150 üzenetére
Nem fogunk összeveszni, de előbb adja meg a személyes adatait, jelszavát egy random űrlapon, minthogy az adott tablet biztonsági résén keresztül megtámadják egy n+1-edik nyugdíjas néni tabletjét.
A linkre kattintásra meg általában pont adathalász űrlapok jönnek be, és nem hátsó ajtón bejutó programok. A rendszeres biztonsági frissítés meg leginkább az utóbbiak ellen jó.Az IT területen otthonlevéshez nem kell nagymamának lenni, nekem oktatást kellett tartanom a cégnél egyetemet, főiskolát végzett embereknek (is), hogy honnan tudják felismerni azt, hogy hova ne kattintsunk. Mert volt olyan hogy előtte valaki rányomott egy crypto-szarra, és nem élveztem az azt követő 1-2 napot, míg rendberaktam a backupokból a hálózatot.
-
cidalain
veterán
válasz
f_sanyee #86148 üzenetére
Én meg S7-et, ha rogyásig lennék zsetonnal, de ezzel Silentfrog nincs előrébb
50-70k körül bármit veszünk, az kompromisszumos valamilyen szempontból. Mérlegelni kell mi a fontos. Egy anyukatabletnél a havi biztonsági frissítés hiánya szerintem bőven vállalható kompromisszum. A szar kijelző mondjuk kevésbé. -
cidalain
veterán
válasz
Silentfrog #86141 üzenetére
Pont az ilyen használatra lehet jó a GMS nélküli huawei.
Édesanyád nem valószínü hogy app bolond. Fel van rakva a face, a gmail, böngésző aztán elég is neki. Nem tökmindegy hogy ez google play áruházból rakod fel neki, vagy huawei appgalleryből?f_sanyee:
De ipadból is 3-4-5 éves jön ki ebből az 50 körüli pénzből. Az sem sokkal jobb választás már. -
cidalain
veterán
válasz
gabika0013 #86134 üzenetére
Samsung A7 Lite, LTE
Ez alá nagyon nem mennék, bár esetleg egy 2 GB ramos 8"-os még bevállalható, ha mást nagyon nem használtok majd rajta (pl Lenovo M8 HD LTE) -
cidalain
veterán
válasz
gabika0013 #86118 üzenetére
Én csak erre nem vennék tabletet, minek, ha eleve van okostelefon. (nem mellesleg, ha olyan gond van az időjárással, akkor nem biztos hogy GPS-szel fogsz szarakodni, hanem hívod a vizirendőrséget - persze ha az idő szép, csak éjszakai horgászol, akkor lehet benne ráció)
Egyébként igen, ki kellene tudnod jutni offline navi segítségével egy megadott pontra - de nem feltétlenül egyszerű: mivel kijelölt vizi út nincs, ezért a Balaton közepén a navi két pont között max egy egyeneset fog húzni neked. ha a két pont között nádsziget van, akkor bevisz a dzsindzsásba, ugyanígy ha a kikötőnél van hullámtörő, azon is simán keresztül fog navigálni, ami nem szerencsés. Szóval a navi max tájékoztató jellegű irányt mutat, neked attól még látnod kellene merre evezel.
De simán lehet hogy mivel nincs út, ezért egyenessel sem köti össze a két pontot, hanem a te mozgásod alapján ha a pontod közelít a célponthoz. És nem ártana valami olyan offline app, ahol forog a térkép, és vagy iránytű is, mert amúgy nem mindegy milyen irányban van a telefon. Nem tudom érthetően leírtam-e a erősen kérdéses részeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest