- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
de-nem-baj #37441 üzenetére
Igazából én eddig vagy a menüben láttam, vagy a beállításokban egy opciót a beállításra, HDMI kábel nélkül is. De előfordulhat, hogy csak akkor ugrik fel a beállítás, ha csatlakoztatod az eszközt a tévéhez.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
de-nem-baj #37437 üzenetére
Nem tudom, eddig a legtöbb tableten, telefonon találtam valamilyen HDMI output beállítási opciót, ahol a felbontás beállítható, hogy jó legyen a kép. Ezek szerint a PLAY-ről lemaradt ezt.
(#37438) Chapel: Erre azt mondom, hogy munkára ne vegyél olcsó tabletet. Napi 6-10 óra munkára sem egy Packard Bell notebookot vennél 90 ezerért a Tescóban, hanem egy üzleti modellt, EliteBookot, Vostról, MacBook Prót. Ami meg ugye már más árkategória.
Így van ez tabletnél is. Kb. Annyit kapsz, amennyit fizetsz.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
de-nem-baj #37435 üzenetére
Ez milyen tablet? Valami noname kínai? Csak mert normális esetben mikor rádugod a tévére bármilyen képarányú tabletet, akkor beállítható az, hogy a HDMI-n 720p-s, vagy 1080p-s kép menjen, és nem 4:3-as, hanem 16:9-es!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
korcsillio #37424 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy olyan árkategóriában szeretnél 1-2 frissítést, ahol a gyártók pont a supporton spórolnak, hogy olcsó legyen a tablet. Ha 50-ért veszel Nexus 7-et, arra biztos lesz 1-2 update még. Ellenben egy 20-30 ezres tabletnél még legfrissebb (4.2.2) Androidot sem kapsz, jellemzően legjobb esetben is csak 4.1.2 van rajtuk, vagy régebbi verzió.
35-ért van ConCorte Tab SPEED és WayteQ xTAB-70dci, ezek a legolcsóbb tabletek Android 4.2-vel. Hogy ezekre is lesz-e további frissítés? Jó kérdés, de szerintem nem. Sajnos ilyen a PC ipar, hamarabb megjön két új generációs hardver, mint egy szoftver. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
korcsillio #37416 üzenetére
,,minnél nagyobb kijelző és hogy max.20-30.000 a keret"
7", más szinte nincs is. Esetleg még egy-egy 9"-os 800×480 képpontos is feltűnik néha, de azt csak mazochista embereknek merném ajánlani. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
bazsy_ #37355 üzenetére
A LAN adapter is vagy megy, vagy nem. Leginkább a kerneltől függ, hogy bele van-e rakva az adapterhez szükséges driver.
Az antenna hiba akár azt is jelentheti, hogy egyszerűen elfelejtették a csatlakozót rápattintani az alaplapra, aztán akkor húzhatod a 30 dBi-s antennát az egekbe, akkor sem lát majd wifit. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
bazsy_ #37347 üzenetére
Ha leírod, hogy pontosan melyik típus, akkor talán könnyebb dolgunk lehet segíteni. Igazából ha FW frissítés sem segített, akkor lehet hogy hardveres a gond, de akkor sem mindegy az, hogy milyen. Ha antenna, akkor talán még valamelyik sufni szervizes talán-talán bevállalja, ha alaplapi probléma, akkor majd hogy nem nem is éri meg javítani.
WiFi Adapterrel nem igazán fog működni. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
kopcos1111 #37344 üzenetére
Ennyiért nincs tökéletes készülék. Sőt, tökéletes készülék sincs, hiszen mindenki más igényekkel rendelkezik, másra van szüksége.
-
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
szabi__memo #36949 üzenetére
Hazánkban egyelőre csak a Wifis lesz megvásárolható (illetve már most is elérhető 8 és 16 Gbájt tárhellyel) az Iconia A1-810-ből.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
korcsillio #36943 üzenetére
A legelső, ma már lassan 3 éves Galaxy Tab is jó erre, kérdés az, hogy azokat mennyiért adják, de nem hiszem, hogy van 30 alatt belőle 3G-s (P1000). És akkor még nem beszéltünk, hogy az ma már nem számít kiemelkedő tudásnak sem.
A második generációs Galaxy Tab 2 7.0 beépített 3G-vel megint használható telefonálásra, de ez használtként is 50 ezertől indul nagyjából. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
kacsip #36942 üzenetére
,,az illesztési hibákat javították, illetve vízálló felülettel egészítették ki."
Gyárilag cseppálló volt a készülék (nem vízálló, csak csepp). A gyári hibás modelleknél az illesztésnél egy tömítéssel volt gond, azonban Magyarországra ebből a szériából hivatalosan nem is érkezett.A 10 órás üzemidő nagyon féken tartott állapotban lehet csak talán, az Engadgetnél 8,5 óra jött össze, ugyan ennyit tudott elvileg a TF300T és nagyjából ezt hozta az Acer Iconia Tab A700 és A200 is. Ezzel szenben azért az Iconia A510, Transformer Pad Infinity jobban odavág neki.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
korcsillio #36934 üzenetére
A legolcsóbb ilyen mütyür valamelyik 7"-os Prestigio volt 3G-vel, ami nemrégen volt Magyarországon is. 35 ezer forint körül volt, lehetett vele hanghívást is indítani, cserébe viszont a SIM kártyát leszámítva csak egy 20 ezer forintos hardver volt.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
kacsip #36930 üzenetére
Személyes tapasztalataim alapján a Sony akkumulátora nem kiemelkedő, sőt. Budapest - Debrecen távon sikerült lemeríteni a vonaton, ami nem volt 3 óra sem. És nem játszottam, csak neteztem, "használtam".
Ezen kívül nem elhanyagolható az ASUS jóval komolyabb szoftveres támogatása, gondolva itt a frissítések érkezésére, megjelenésére. -
z0d1AK
nagyúr
Gyerekek, most írom a Prestigio MultiPad Note 8.0 3G tesztjét. Igaz, hogy 90 ezer a tablet és kicsit pufi is, de talán az egyik legjobb androidos 8"-os amivel találkoztam eddig.
A kijelző hozza az iPad Mini szinten, fényerőben is van olyan jó, illetve ezt Gorilla Glass borítja. Akkumulátorra 6000 mAh-t ír a gyártó, van is annyi szerintem, mert tényleg vastag picit (11,5mm), de viszont bitang sokáig bírja. Van 3G, Jelly Bean, bár a Bluetooth és a GPS lemaradt. Összességében meglepően jó, és akkor még nem beszéltem a Galaxy Note stílusú speciális stylusról. -
z0d1AK
nagyúr
Ki az itt, aki debreceni és van egy Galaxy Tab 2 10.1 tabletje?
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Webistvan #36823 üzenetére
Megoldható egy kis leleményességgel. korábban olvastam, hogy kell. De Google a barátod...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
csőnadrág #36730 üzenetére
Google fordítóval készített magyar oldal? Háát, ööö. Lehet, hogy magyar szavakat tartalmaz, de...
Az nem support, ha kérdez valaki valamit, majd a harmadik kérdés után már rögtön zaklatásnak veszik a dolgot... -
z0d1AK
nagyúr
A legtöbb, alumíniumnak nevezett hátlap általában alumínium-magnézium ötvözet, de a köznyelvben az alumínium maradt csak meg. Így a jelenlegi Concorde, WayteQ, MyAudio esetében is hivatalosan alumínium-magnézium ötvözetű házról beszélhetünk.
A két anyag keverésével próbálják a házat masszívabbá tenni, miközben fontos az, hogy minél kevésbé árnyékoljon is az anyag.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
csiribacsi #36630 üzenetére
Feltételezem, hogy még csak most jelölted be, hogy elkészült a cikk, a Logout vezetői azt még nem hagyták jóvá. Ezáltal te látod ugyan, de nálunk csak 404 Error van most még a link alatt.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #36605 üzenetére
Tudtommal a WayteQ nem tervez nagyon az Actions procial. Érkezik az xTAB-70qci belőle nemsokára, 7"-ban. De szerintem inkább a Rockchip, vagy AllWinner megoldásai felé mozognak.
Illetve korábban volt egy megállapodásuk a Ramosszal. Ők meg elsősorban az AMlogic-kal dolgoznak együtt. Az AMLogic négymagosa nyáron érkezik, talán ősszel, télen lehet abból is már itthon valami.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #36489 üzenetére
Megszereztem a hivatalos választ.
A C és a CUK között valóban az a különbség amit írtam, azaz a lokalizáció. Az EU mellett UK töltő adapter fej is van elvileg a CUK-ban, a C-ben nincs. Amúgy nincs különbség. Plusz ugye a szín, az egyik a linken fehér, a másik fehér-ezüst.
Egyébként elvileg a CUK-ból már csak elvétve van, ahol még készleten lehet, amúgy nem elérhető modell már itthon. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #36481 üzenetére
Nem hiszem, hogy a C és a CUK között a 3G volna a különbség. Egyrészt azért, mert azt 3G megjelöléssel tünteti fel a Prestigio a típusszámban. Igazából a Prestigio oldalán sem láttam pillanatnyilag CUK cikkszámú modellt.
Az én saját gondolatom az, hogy talán brit piacra szánt verzió lehet, legalábbis erre utalhat az UK tag. Persze ez nem biztos. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
b0bcat #36400 üzenetére
Na de a kétmagos MediaTek két magja nem úgy fogyaszt, mint a nagy gyártók készülékeiben lévő Snapdragon 600, Snapdragon S4 Pro négymagosai.
Nem beszélve arról, hogy amit te írsz kínai modellt, az 480×800 pixeles kijelzővel vannak ellátva, míg a nagyobb modellek FullHD-vel, ami jobban zabál. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
b0bcat #36396 üzenetére
Nem tudom, hogy mit használsz, de a nagy gyártók 5"-os készülékei közül az SGS4-nek van a legnagyobb akkumulátora 2650 mAh-rel. És hát van olyan nagyobb név, ahol 2000 mAh is alig van. Na most az SGS4 is egy napos telefon, jó esetben 1,5 nap. Persze használattól függően. Ahogy én használom a telefont, az Xperia Z pl. sokszor csak fél napos.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
monti0222w #36394 üzenetére
Ha már árat nem adtál meg (aztán majd mindjárt írod, hogy ennyit nem akarsz kiadni rá...), Galaxy Note 8.0, 170 ezerért. Minden paramétert teljesíti, minőségi szinten!
-
z0d1AK
nagyúr
Túl sokat akarsz egyben. Az összes olcsóbb tabletnél probléma szokott lenne az akkumulátor idő, tehát iPad-közeli értékeket nem szabad várni. A Wifi jellemzően a fém borítású modelleknél lehet problémás. 3G még csak-csak a drágább modellekben, de a kínaiak a 4G-ről egyelőre még nem hallottak, míg externalként sem, nem hogy beépítve.
-
z0d1AK
nagyúr
Ez nem újdonság. Csak hogy azért 1000 darab tabletet el is kell adni valakinek. Arról nem beszélve, hogy ez még a kínaiaknak nem is nagy mennyiség, tehát nem fognak félelmetesen jó árat adni.
Na most úgy kell 1000 darab, mondjuk Betonoszlop márkajelzésű tabletet eladnod, hogy azt senki nem ismeri, van 4-5 hasonló ismeretlen brand aki nyomul, illetve a nyakadon vannak a már ismert nagy és kisebb gyártók (apple, Samsung, ASUS, WayteQ, Concorde, MyAudio, stb). És azt sem érdemes elfelejteni, hogy nem kevés kezdő tőke kell, hiszen a kínaiaknak előre kell tejelni, plusz vállalnod kell 1 év garanciát, amit Te sem tudsz majd egyszerűen rendezni a Föld túlsó végén.
Tehát ez nem annyira egyszerű, hogy hopsz, rendelek 1000 tabletet és akkor megy is a szekér.
-
z0d1AK
nagyúr
Szerintem csak elírás, mert túlságosan olcsó. Az mellékes, hogy nem tudom, hogy ki az a hülye, aki egy tegnap feltűnt márkát megvesz, csak mert olcsó. Érdekes, hogy minden nap megjelenik egy olcsó tablet itthon új márkaként, aztán utána el is süllyed. Persze itt no support, no felhasználói közösség, no tapasztalat...
(#36222) turho: Mondjuk ha ezt az Xperia J topicban teszed fel, talán válaszolni is tudnak...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Keresztapper #36219 üzenetére
Van a Lenovo-nak is hasonló tabletje, igaz az még tavaly év eleji modell, tehát nem mai, illetve az ázsiai piacra készült.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
fateless #36143 üzenetére
Elég egyszerűek a válaszok. Az ár és a komponensek elérhetősége miatt van benne az, ami.
Egyrészt félig-meddig ez is egy kínai bérgyártmány, így nem meglepő, hogy több ponton is van kivetnivaló a hardverben akár. Ennek ellenére tény, hogy az IPS panelt nem tudják olyan számban gyártani, mint ahogy kéne, így már az is meglepő, hogy egyáltalán 1024×600 pixelesből volt elegendő.
Egyébként ez egy nagyon friss készülék, Barcelonában február végén mutatta be a Lenovo, így még odébb van, hogy bekerüljön Magyarországra, szerintem ősz is lesz, mire kapható lesz nálunk. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
tjb007 #35904 üzenetére
Én meg nem mondom, hogy a Note 8.0-ban milyen panel van pontosan, de azt mondom, hogy hozza ugyan azt a jó betekintési szögeket, látványt, mint a Galaxy Tab 2 7.0 és 10.1, vagy hasonló árazású, IPS kijelzős készülékek, tehát nagyon nincs gond azzal a kijelzővel. Az a baj, hogy sokan megint 2-3 betűre alapozva húznak le valamit, holott a saját szemükkel nem is látták még.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
student #35898 üzenetére
Ez csak pletyka. Lehet igaz, lehet Fake. Nem hiszem, hogy a Samsung szar, rossz betekintésű kijelzőt tesz bele, hiszen nem ez vall rá.
Egyébként hozzáteszem, nem meglepő az, hogy nem IPS, vagy PLS került bele. Valószínűnek tartom, hogy nincs elég kapacitás a gyártósoron, hogy a többi gyártónak eladott mennyiség mellé még a saját, olcsóbb tabletjét is jobb minőségű kijelzővel lássa el.
Korábban lehetett hallani arról is, hogy azért van most sok 8"-os kínai tabletben csak LCD, mert egyszerűen nem tudnak annyi IPS-t gyártani, mint amennyi kellene. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
nagypasztor #35794 üzenetére
Nem az áfacsaló Sufni GSM-ek 0%-os áfa tartalmú ajánlatát kell nézni és akkor van normális ASUS 2 éves garanciával Nexus 7.
Pl.: Extreme Digital, BestByte -
z0d1AK
nagyúr
válasz
nagypasztor #35791 üzenetére
Válaszd a Nexus 7-et. Szerintem a hibák amit olvastál, leginkább a szájhagyomány útján terjedő, tavalyi kezdeti gondok (kijelző bevilágítás, mozgás, stb), amelyek kb. szeptemberre elhárultak.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
umisu80 #35770 üzenetére
A Flash már nem támogatott hivatalosan Android alatt, illetve elég bugos is, lassítja a készüléket rendesen, nem beszélve arról, hogy nem is kifejezetten érintőképernyős kezelésre lettek kitalálva ezek a Facebook játékok.
Igazából kényelmesen valószínűleg egyik tableten sem fog játszani ilyen Facebook játékokkal.
Ha nem a Facebook játék a feltétlen cél, meg kell nézni, van-e hasonló kifejezetten androidra. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Treff86 #35754 üzenetére
,,Régóta spórolok rá, ezért nem szeretnék melléfogni"
Na most ezzel az a baj, hogy 10"-os IPS nem igazán van 50 ezer alatt. Ha van is, szar. Tehát mondhatni megbízható, hosszabb üzemidővel rendelkező tablet nincs ennyi pénzért, ha ennyire nem akarsz melléfogni, spóroljunk tovább. Galaxy Tab 2 10.1 most 85K, kb ez az, ami minden elvártnak megfelel és tényleg nem lesz vele gond. -
z0d1AK
nagyúr
Bocsánat, nem néztem át én sem teljesen, hogy miről ment a diskurzus tegnap este.
A legegyszerűbb egyébként a webes felületen nézni az alkalmazásokat, ha nem kompatibilis a Te tableteddel, akkor a legtöbb esetben azt úgyis jelzi. Igaz, nekem többször volt már olyan, hogy még tabletről is engedte letölteni a millió fájlt a Gameloft játék, majd mikor már minden megvolt és indítani kellett volna, akkor kiírta, hogy nem kompatibilis a készülékkel a játék... -
z0d1AK
nagyúr
válasz
polar-x #35702 üzenetére
,,biztos valami komoly gond van a géppel"
Nem tudom, hogy ezt mire alapozod. Feltételezem a beszállítás nem egyszerű, amiatt csúszik, általában ez szokott sokat növelni a tabletek érkezésén.
Hozzáteszem a HTC One is csúszik elég rendesen. Nincs komolyabb hiba ott sem, éppen csak nem tudnak eleget gyártani. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Hungarikum87 #35697 üzenetére
Nyáron érkeznek az első Quad-core AMLogic tabletek Kínában. A hazai körforgásba leghamarabb ősszel lesznek szerintem ilyen készülékek, illetve több modell talán karácsonyra. Persze függ a nagy gyártók készülékeitől is, hogy a kisebbek mit hoznak.
-
z0d1AK
nagyúr
Személyes tapasztalat szerint elvannak az öregek is a tablettel, bár tény az is, hogy célszerűbb ilyen esetekre iPadet venni, mint sem androidost. Ennek oka véleményem szerint az, hogy egyszerűbben, könnyebben kezelhető, nincs gond vele. Egy droidos tablet, függetlenül, hogy olcsóbb, drágább, hajlamos lehet néha újraindulni, vagy kilépni egy-két programból és hasonlók, egy hozzá nem értő idős felhasználó pedig ilyenkor még meg is ijedhet, hogy elrontotta, vagy nem tudja, hogy mit kell csinálni.
Igazából nem kell Retina sem, elég egy sima iPad 2, mert működik. Valószínűleg ő nem fogja keresni a memóriakártya nyílását és a HDMI csatlakozót, azonban örülni fog annak, hogy ha este lerakja, akkor ugyan ott folytathatja másnap délután és nem lesz kikapcsolva, mert esetleg készenlétben lemerítette magát a tablet. Olcsóbb készüléket semmiképpen sem ajánlanék ilyen célra, hiszen alapból gyakran van velük baj sajnos. Na most olyankor aztán lehet menni a nagyihoz, és ő sem nagyon fogja szeretni, mert csak azt látja, hogy mindig van vele valami baj.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
HornedReaper #35601 üzenetére
Semmi kiemelkedő hardver. Kb annyi, mint az xTAB-700dc, vagy a Koobe x7 Slim Plus. Annyival van előrébb, hogy vannak fizikai gombok rajta. Csak akkor éri meg, ha fanatikus játékos vagy. Ha volt PSP-d es újítanál, akkor van igazából értelme.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tonnoka #35587 üzenetére
Na azért azt ne hidd, hogy ezt csak így tuningolni lehet akkumulátor szinten. Nem hiszem, hogy ha gyárilag 2500-as került bele, akkor van hozzá 5000 mAh-es, már csak azért sem, mert ott valószínűleg már méretben is nagyobb telepről beszélünk. Ha kifejezetten abba a tabletbe való, akkor valószínűleg az játszik, ami sok kínainál, hogy hazudnak róla és közel nem 5000 mAh-es.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Melack #35559 üzenetére
,, 4.0.4 vagy nagyobb Android jó lenne rá, ami nem akad"
Az S4-en is meg-meg akad az Android, legolcsóbb tabletektől ne várj sokat.
Egyébként nem tudom, hogy mennyit költenél rá, de célszerű lehet akár 20-ért venni egy újat, szinte bármelyiket, egyik se nagyon lesz jobb a másiknál. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Mtbsrác #35553 üzenetére
Ezerszer leírtuk már, hogy az ilyen fantomgyártótól (csak készülék van, de márka nem) vesz készüléket, az az ilyen problémáival egyedül marad. Nincs magyar support rá, a közösségben meg ebből a szempontból nem lehet bízni, mert ha nincs ilyen készüléke, akkor nagy valószínűséggel nem tudja majd a megoldást.
A legegyszerűbb, ha ezzel a gonddal visszaviszed garanciája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest